-
Οι προσφορές των Χριστουγέννων είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα λίγα ετοιμοπαράδοτα αμάξια που έχει , προφανώς για να τα ξεφορτωθεί , μέχρι να μάθουμε τι θα γίνει με τέλη και τέλος ταξινόμησης τον Φεβρουάριο .
-
Πάντως με τις τιμές των τελευταίων μοντέλων b-c suv να έχουν πάρει φωτιά και να θες 28-32 για να παρεις ένα καλό εξοπλισμένο αμάξι τα 31700 κλειδι που ζητά το 1.5 εατ8 130 inspire έχοντας τα πακέτα safety plus και pack city camera χωρίς έκπτωση μοιάζει με vfm!
Έχεις ένα future proof αμάξι με όλα τα συστήματα ασφαλείας εκτός από acc.
Και συνολικά κομπλέ αμάξι με μόνες ελλείψεις πλέον
Εναλλαγή μεσαίας μεγάλης σκάλας
Τα φουλ λεντ
Τους αναδιπλούμενους από τα οποία μόνο οι τελευταίοι είναι στάνταρ στην επόμενη έκδοση.
Δλδ με μια καλή έκπτωση μπορείς να πάρεις με 30000 ντίζελ με 30 κιλά ροπής χώρους πολυμορφικότητα υψηλή ποιότητα κύλισης με όλα τα συστήματα ασφαλείας και ανεσης σχεδόν .
-
Κουβεντα κανω, αλλα πλεον ειμαι της αποψης οτι και η αυτοματη εναλλαγη δεν ειναι πολυ χρησιμη ή τουλαχιστον δεν ειναι τοσο χρησιμη οσο νομιζεται. Αυτο που ειναι πραγματικα χρησιμο ειναι τα led matrix (ή οπως αλλιως τα λεει η καθε εταιρεια), οπου εχεις αναμενους προβολεις και σβηνει μονο του ζωνες που χτυπουν σε αλλα αυτοκινητα
-
Σωστός αλλά αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια και ουσιαστικά μια έξυπνη λειτουργία της αυτόματης εναλλαγής.
Αλλά για όποιον οδηγεί σε επαρχιακους δρόμους βράδυ αυτή η αυτόματη λειτουργία είναι τρομερός εξοπλισμός.
Εγώ όχι συχνά αλλά όποτε βρεθώ αυτη η κίνηση κάθε λίγα δευτερόλεπτα στον μοχλό είναι τελείως σπαστική και φυσικά εκνευριστικη για όλους. Αν όλα τα φώτα των διασταυρουμενων οχημάτων λειτουργούσαν έτσι θα είχαμε μεγαλύτερη ηρεμία στις καμπίνες και λιγοτερες μετωπικές.
-
Το εχει ακομα καο το μικρο swift με τα full led και ειναι κατα 90% σωστο στις εναλλαγες....υπαρχουν στιγμες που αργει να πεσει στην μικροτερη σκαλα και σου κανουν φωτα οι απεναντι.
Τους χαιραταω και εγω
Αλλα οντως ειναι ξεκουραστο. Σκεφτειτε acc και αυτοματα φωτα στην μεγαλη σκαλα....μονο τιμονι κρατας.
Μιας και συνηθησεις δεν γυριζεις στα παλιοτερα αυτοκινητα...σου φαινονται πολυ παλια.
Τα matrix led απο την αλλη ειναι απιστευτα....και αυτα αργουν...δηλαδη ειναι κατα 97% σωστα αλλα και παλι ειναι φανταστικα....
Θα αγοραζα αυτοκινητο μονο και μονο για αυτο και ας ειχε πιο ασχημη σχεδιαση.
Καλα εμενα ολα μ αρεσουν, σε ολα βρισκω κατι ωραιο. Ειμαι ο πιο ευκολος πελατης..τσπ.
-
Σωστός αλλά αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια και ουσιαστικά μια έξυπνη λειτουργία της αυτόματης εναλλαγής.
Αλλά για όποιον οδηγεί σε επαρχιακους δρόμους βράδυ αυτή η αυτόματη λειτουργία είναι τρομερός εξοπλισμός.
Εγώ όχι συχνά αλλά όποτε βρεθώ αυτη η κίνηση κάθε λίγα δευτερόλεπτα στον μοχλό είναι τελείως σπαστική και φυσικά εκνευριστικη για όλους. Αν όλα τα φώτα των διασταυρουμενων οχημάτων λειτουργούσαν έτσι θα είχαμε μεγαλύτερη ηρεμία στις καμπίνες και λιγοτερες μετωπικές.
Στο tiguan μου τουλαχιστον, αυτο που με εχει ενοχλησει στην αυτοματη εναλλαγη ειναι οτι εχει ελαχιστο οριο ταχυτητας για να δουλεψει (50 ή 60 km/h) νομιζω, το οποιο σε σκοτεινους και στενους επαρχιακους δρομους, δεν το φτανω. Ετσι η αυτοματη εναλλαγη δεν δουλευει. Δεν ξερω αν σε αλλους κατασκευαστες υπαρχει και εκει οριο ή οχι, αλλα ειναι κατι που πρεπει να εχετε υποψιν σας. Εχω διαβασει και σε ξενα fora παραπονα για το συγκεκριμενο θεμα και παραδοξως δεν εχει βρεθει λυση με coding.
-
Ερώτηση προς τους ιδιοκτήτες αλλά και τους γνώστες του οχήματος. Το μηχανικό σύνολο puretech 1.2 M/T το έχουμε στην οικογένεια για την σύζυγο σε 308 εδώ και σχεδόν μήνα. Πέραν του ότι είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα, δεν έχουμε κάνει ταξίδι ενώ σε σχέση με το C5 Aircross είναι σαφώς πιο ελαφρύ το 308.
Γι'αυτό λοιπόν θα ήθελα να μάθω αν είναι επαρκές το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο για το σκάφος αυτό σε επιδόσεις και πως τα πάει με την κατανάλωση δεδομένου ότι πρόκειται για οικογενειακό όχημα το οποίο θα είναι και φορτωμένο με 4 άτομα συν αποσκευές.
Φυσικά κατανοώ την φιλοσοφία του συγκεκριμένου οχήματος (comfort orientation) και μιλώ για μέση χρήση. Δεν έχω απαιτήσεις να βάζει φωτιά στο οδόστρωμα. Θέλω να ξέρω αν φορτωμένο ταξιδεύει προσπερνώντας άνετα και πόσο καίει εντός/εκτός πόλης. Ευχαριστώ.
-
Μιλάμε για τα 110hp ή τα 130hp?
Εάν θες να κάνεις ένα πρόχειρο πείραμα, φόρτωσε το 308 με 3-4 ενήλικες και κάνε μία γνώριμη διαδρομή και θα καταλάβεις κατά κάποιο τρόπο τις όποιες διαφορές προκύψουν.
-
Νομίζω ότι το C5 βγαίνει μόνο 130 το βενζίνης...
Διάβασα πάντως ένα συγκριτικό με το Tiguan στο Autocar και το βγάζει οριακά ταχύτερο.
-
Ξαναδιάβασα τις τελευταίες σελίδες του νήματος και αρχίζω να κλείνω προς το diesel...
Είναι αλήθεια πως ο puretech στο 308 της γυναίκας δεν είναι πολύ οικονομικός και όταν βάζω στην ζυγαριά τον 1,5 τόνο του C5 Aircross, το οποίο γλυκοκοιταζω για εμένα πλέον, γίνονται ιδιαίτερα θελκτικά τα 30Nm ροπής. Ο μόνος μου φόβος παραμένει τα λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο (περίπου 10-15 χιλιάδες κυρίως εντός πόλης) που κάνω με το θέμα των θερμοκρασιών που δεν θα ανεβάζει ο κινητήρας (καυσαέρια, DPF).
Είμαι πολύ μπερδεμένος. Οταν ήταν να πάρουμε το 308 ένας φίλος που το είχε diesel με ώθησε σε αυτό με το επιχείρημα ότι το αμάξι όταν αρχίζει να 'μπουκωνει' το φίλτρο βγάζει ένδειξη, του κάνεις ένα δεκάλεπτο 'άνοιγμα' με σταθερά υψηλή ταχύτητα και γίνεται η διαδικασία αυτοκαθαρσης.
Δεν μπορώ να ζυγίζω τα οφέλη του diesel με το ρίσκο των θερμοκρασιών και μάλλον έτσι θα παραμείνει με την στιγμή της παραγγελίας όποτε αυτή έρθει. Καλοδεχούμενες οι απόψεις όσων έχουν diesel σε βαρύ σκάφος...
-
γίνονται ιδιαίτερα θελκτικά τα 30Nm ροπής
Όπως πάντα την λύση την δίνει το χρονόμετρο:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-citroen-c5-aircross-puretech-180
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/sygkrinoyme-citroen-c5-aircross-vs-vw-tiguan
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-citroen-c5-aircross-15-bluehdi-130-eat8-shine
Προφανώς το ντίζελ θα είναι οικονομικότερο.
-
Diesel με χιλια..δεν ειναι μονο τα νουμερα, αλλα κ η ελκτικη δυναμη κ η αισθηση που σου δινει απο χαμηλά. Η οικονομια επισης ειναι αλλο επίπεδο. Γεμιζεις ρεζερβουαρ πας ταξιδάκι-ερχεσαι κ εχεις ακομη.
-
Οι εγκρίσεις τύπου των κινητήρων
Euro 4 Ιανουάριος 2005
Euro 5 Σεπτέμβριος 2009
Euro 6b Σεπτέμβριος 2014
Euro 6d-TEMP Σεπτέμβριος 2017
Euro 6d Ιανουάριος 2020Θεωρητικά τώρα υπάρχει (?) απαγόρευση κυκλοφορίας των euro 4 σε Αθήνα Θεσσαλονίκη αν και μια χαρά βλέπω να κυκλοφορούν pick up euro 4 με 500000 χλμ. Αυτό που σκέφτεσαι να παρεις σε ντίζελ είναι , Euro 6d οπότε με τα σημερινά δεδομένα κινδυνεύει με απαγόρευση το ....2035. Αλλά επειδή η αντιρυπαντικη πολιτική θα ενισχυθεί ας πούμε το 2030.
Έχεις δλδ 10 χρόνια για να χαρείς τις ωραίες ρεπριζ του ντίζελ να προσπερνας με ασφάλεια φορτωμένος χωρίς το άγχος του δείκτη κατανάλωσης. Ταβάνι θα έχεις τα 7-7.5 όταν στο 1.2 θα έχεις τα 10 και +0.25-0.30 κόστος ανά λίτρο με ότι ισχύει τα τελευταία χρόνια.
Το αμάξι που κοιτάς αν και δεν είναι πολύ βαρύ για τον όγκο του έχει πολυ όγκο και ζητά την δύναμη από χαμηλά που δίνει το ντίζελ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο έχεις ένα πακέτο ξεκουραστης ασφαλούς οδήγησης , κορυφαίας ποιότητας κύλισης , χώρων , χωρίς να φοβάσαι να ζορισεις το αμάξι γιατί θα κάψει.
Για το dpf πράγματι κάθε 1000-1500 θέλει να το κινεις σε υψηλές στροφές πάνω από 2500 κατεβαζοντας σχέση για κάνα εικοσαλεπτο και όλα καλά.
-
Συμφωνω απολυτα με τον φιλο Tkin.
Επισης οδηγω 10 χρονια diesel κ ποτε δεν ειχα κανενα απο τα προβλήματα που ακούγονται απο ανθρωπους που δεν ειχαν ποτε.
Πιστευω οτι ο 1.5D του PSA θα ειναι ο τελευταιος σύγχρονος πετρελαιοκινητηρας. Κ εγω τον διάλεξα με το 2008, κ θα προτιμουσα το C5.
Οπως κ να εχει, προτιμησα το τελευταιο μου θερμικό να ειναι με τον ποιο συγχρονο πετρελαιοκινητηρα που θα εχει βγει ποτε.
Σε 5-7 χρονια που θα αλλάξουμε, θα δουμε..πιστευω θα γινει φοβερη εξελιξη στα ηλεκτρικα την επομενη 5 ετια, οποτε κ τα σημερα ηλεκτρικα θα ξεπεραστουν.
-
Ευχαριστώ πολύ κύριοι. Τουλάχιστον έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου δύο επιλογές. Λόγο όγκου/βάρους αν πάω σε C5 Aircross πρέπει να είναι diesel. Αν ο όγκος του (φοβίζει την γυναίκα) σταθεί εμπόδιο πρέπει να δω τους εσωτερικούς χώρους του 2008 το οποίο όντας ελαφρύτερο θα το πάρω purtech 130ps. Βέβαια να πω την αμαρτία μου στους πίσω δεν βλέπω από τα video να έχουν διαφορές σε χώρο. Απλά ο αποσκευών του C5 είναι τεράστιος και του 2008 normal.
Το Captur II μου έχουν φάει τα αυτιά ο περίγυρος να το αποφύγω. Δεν προλαβαίνω να αναφέρω την λέξη Renault και όλοι κλοτσανε. Τουλάχιστον έχω βρει το group. Μετα την σύζυγο και εγώ PSA...
-
Το 2008 επειδή είναι όντως ελαφρύ 1200 έχει νόημα να το πάρεις με τον 1.2 130 δεν θα καίει τον κωλο του ελπίζω. Απλά για να το χαρείς πρέπει να πας στην αλιρ η ακτιβ εσωτερικά είναι της πλάκας. Και η αλιρ είναι στα 25000 δλδ μπαίνει στα χωράφια τιμολογιακα του αιρκρος και έχεις παραχώρηση σε χώρους αποσκευών και επιβατών πίσω ενώ λείπουν και οι αεραγωγοί για τους πίσω. Φυσικά το εσωτερικό του 2008 αλιρ είναι αρκετά ποιοτικότερο από του αιρκρος.
-
Ευχαριστώ πολύ κύριοι. Τουλάχιστον έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου δύο επιλογές. Λόγο όγκου/βάρους αν πάω σε C5 Aircross πρέπει να είναι diesel. Αν ο όγκος του (φοβίζει την γυναίκα) σταθεί εμπόδιο πρέπει να δω τους εσωτερικούς χώρους του 2008 το οποίο όντας ελαφρύτερο θα το πάρω purtech 130ps. Βέβαια να πω την αμαρτία μου στους πίσω δεν βλέπω από τα video να έχουν διαφορές σε χώρο. Απλά ο αποσκευών του C5 είναι τεράστιος και του 2008 normal.
Το Captur II μου έχουν φάει τα αυτιά ο περίγυρος να το αποφύγω. Δεν προλαβαίνω να αναφέρω την λέξη Renault και όλοι κλοτσανε. Τουλάχιστον έχω βρει το group. Μετα την σύζυγο και εγώ PSA...
Κ εγω για C5 πηγαινα. Η συζυγος τσινησε, πηγαμε 2008 Allure. Diesel ολα.
Το C5 δεν φημιζεται για τους χωρους των πισω (για το μεγεθος του). Ο χορος αποσκευών κορυφαιος για την κατηγορία.
-
Βασικά θα χρησιμοποιήσω διπλωματία. Θα της πω ότι το C5 ήθελα βασικά εγώ αλλά για να μην την φοβίζει ο όγκος 'υποχωρώ' στο 2008. Εφόσον όμως το C5 θα το έπαιρνα βενζίνη (αυτή ήταν η αρχική σκέψη μου) θα δώσω τα ίδια χρήματα για το 2008. Ήτοι σχεδόν 28.000€ όποτε GT-line puretech 130ps manual ;). Νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά μέσα/έξω το GT-line...
-
πολλα λεφτα φιλε για το 2008. Αν ομως εισαι αποφασισμενος να φτασεις εκει γιατι δεν πας στην αλιρ εκδοση σε αυτοματο τουλαχιστον? ιδια λεφτα η αλιρ ειναι καλοεξοπλισμενη και το αυτοματο της πεζω ειναι από το πανω ραφι.
-
πολλα λεφτα φιλε για το 2008. Αν ομως εισαι αποφασισμενος να φτασεις εκει γιατι δεν πας στην αλιρ εκδοση σε αυτοματο τουλαχιστον? ιδια λεφτα η αλιρ ειναι καλοεξοπλισμενη και το αυτοματο της πεζω ειναι από το πανω ραφι.
Συμφωνώ αλλά βλέποντας εικόνες από το φυλλάδιο που μου έστειλε ένας φίλος έχει αισθητές διαφορές μέσα/έξω το allure μτ GT-Line.έ
Πέρα της αισθητικής αν βάλω στην ζυγαριά το, εξαιρετικό κατά τα άλλα (τοχω δοκιμάσει σε td στο 308 και εντυπωσιάστηκα), αυτόματο με τα full-led την αυτόματη μεγάλη σκάλα (πολύ σημαντικό) και γενικά της πληρότητα του εξοπλισμού η ζυγαριά δείχνει σαφώς Gt-line...
Τέλος να προσθέσω το προφανές. Έχοντας μεγαλώσει μέχρι τα 28 μου στον Πειραιά, πλέον κάτοικος Θεσσαλονίκης, κατανοώ την έμφυτη 'ανάγκη' του οδηγού Αττικής για ένα εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο. Εδώ χωρίς την κίνηση και τις αποστάσεις νομίζω περισσότερο κουμπώνει με τον diesel των 30 κιλών ροπής (για τις συχνές αλλαγές) το αυτόματο.
Ίσως απλά βέβαια να είναι το ότι δεν είχα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ουσιαστική επαφή με αυτόματα κιβώτια κάθε είδους...
NEO CITROEN C5 AIRCROSS