-
¨ .......TOYOTA AURIS 1.33......... ΚΑΙΕI ΛΑΔΙΑ'
Καλησπέρα.
Για τον συγκεκριμένο κινητήρα (NR) η toyota τον 9/2013 έστειλε στις αντιπρ/ες δελτίο τεχνικής ενημέρωσης με θέμα την κατανάλωση λαδιού, και τις αλλαγές στην γραμμή παραγωγής .
Η κατανάλωση λαδιού θεώρησαν οτι οφείλεται στο φράξιμο των οπών αποστράγγισης η των ελατηρίων εμβόλων με άνθρακα.
Εγινε αλλαγή στην γραμμή παραγωγής και τροποποιήθηκε η παραγωγή των παρακάτω ανταλλακτικών'
--υποσυγκρότημα καλύμματος κυλινδροκεφαλής
--υποσυγκρότημα ακροφυσίου λαδιού
--υποσυγκρότημα εμβόλου, με πείρο
--σέτ ελατηρίων εμβόλου -
Μηπως υπαρχει η τεχνικη οδηγια καπου online. Θα θελα να το δω και να το εχω διαθεσιμο παντως και βοηθησουμε κανεναν μελλοντικα
-
Μηπως υπαρχει η τεχνικη οδηγια καπου online. Θα θελα να το δω και να το εχω διαθεσιμο παντως και βοηθησουμε κανεναν μελλοντικα
-
Ο χρήστης corolla xli έγραψε:
Καλησπέρα.
Για τον συγκεκριμένο κινητήρα (NR) η toyota τον 9/2013 έστειλε στις αντιπρ/ες δελτίο τεχνικής ενημέρωσης με θέμα την κατανάλωση λαδιού, και τις αλλαγές στην γραμμή παραγωγής .
Η κατανάλωση λαδιού θεώρησαν οτι οφείλεται στο φράξιμο των οπών αποστράγγισης η των ελατηρίων εμβόλων με άνθρακα.
Εγινε αλλαγή στην γραμμή παραγωγής και τροποποιήθηκε η παραγωγή των παρακάτω ανταλλακτικών'
--σέτ ελατηρίων εμβόλουΈκαναν ανάκληση για αυτό το θέμα? Αν ναι, ο φίλος μπορεί να απευθυνθεί σε αντιπροσωπεία ακόμη και εκτός εγγύησης!
-
Βασικά έχω την εντύπωση ότι δεν έγινε ανάκληση με το γνωστό τρόπο αλλά στο σέρβις των 40.000χλμ ή κάποιο από τα πρώτα σέρβις τέλος πάντων έγινε η διόρθωση του προβλήματος στις επίσημες αντιπροσωπιες.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μηπως υπαρχει η τεχνικη οδηγια καπου online. Θα θελα να το δω και να το εχω διαθεσιμο παντως και βοηθησουμε κανεναν μελλοντικα -
[quote='panos2171']Βασικά έχω την εντύπωση ότι δεν έγινε ανάκληση με το γνωστό τρόπο αλλά στο σέρβις των 40.000χλμ ή κάποιο από τα πρώτα σέρβις τέλος πάντων έγινε η διόρθωση του προβλήματος στις επίσημες αντιπροσωπιες.
'panos2171' ακριβώς οπως το γράφεις ¨'δεν έγινε ανάκληση με το γνωστό τρόπο¨'
Οποιος ειχε την συνήθεια να ελέγχει τα λάδια και έκανε παράπονα για ελλειπή ποσότητα τους άλλαζαν έμβολα και ελατήρια. -
Ευχαριστω για τη φωτογραφια.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Καλησπέρα.
--σέτ ελατηρίων εμβόλουΈκαναν ανάκληση για αυτό το θέμα? Αν ναι, ο φίλος μπορεί να απευθυνθεί σε αντιπροσωπεία ακόμη και εκτός εγγύησης!
Τοίδιο πρόβλμα είχαν και τα celica του 2001-2004
Η παοκατάσταση θέλει λύσιμο τυο κινητηρα , δεν μπορώ να καταλάβω να γίνεται σιωπηράΜάλλον το κάνουν γαργάρα και κλασσικά το ρίχνουν στα καλά... λάδια
-
Σε ένα μοτέρ που καίει λάδια λόγω εργοστασιακής αστοχίας αξίζει να κάνεις ρεκτιφιέ; Αν βάλεις τα εργοστασιακά ανταλλακτικά δεν θα σου κάψεις πάλι λάδια σε χ χιλιόμετρα;
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Σε ένα μοτέρ που καίει λάδια λόγω εργοστασιακής αστοχίας αξίζει να κάνεις ρεκτιφιέ; Αν βάλεις τα εργοστασιακά ανταλλακτικά δεν θα σου κάψεις πάλι λάδια σε χ χιλιόμετρα;Όχι, μια σωστη επισκευη σε μηχανουργείο φέρνει στα εργοστασιακά επίπεδα τις ανοχές με διάφορους τρόπους και εξαλείφει ενα εργοστασιακό πρόβλημα. Η επισκευή του μοτέρ δεν είναι μονο ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σε ένα μοτέρ που καίει λάδια λόγω εργοστασιακής αστοχίας αξίζει να κάνεις ρεκτιφιέ; Αν βάλεις τα εργοστασιακά ανταλλακτικά δεν θα σου κάψεις πάλι λάδια σε χ χιλιόμετρα;
Όχι, μια σωστη επισκευη σε μηχανουργείο φέρνει στα εργοστασιακά επίπεδα τις ανοχές με διάφορους τρόπους και εξαλείφει ενα εργοστασιακό πρόβλημα. Η επισκευή του μοτέρ δεν είναι μονο ανταλλακτικά.
Οι εργοστασιακές ανοχές δεν είναι μέρος του προβλήματος, δλδ της καύσης των λαδιών;
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Όχι, μια σωστη επισκευη σε μηχανουργείο φέρνει στα εργοστασιακά επίπεδα τις ανοχές με διάφορους τρόπους και εξαλείφει ενα εργοστασιακό πρόβλημα. Η επισκευή του μοτέρ δεν είναι μονο ανταλλακτικά.
Οι εργοστασιακές ανοχές δεν είναι μέρος του προβλήματος, δλδ της καύσης των λαδιών;
Όχι, το πρόβλημα είναι οτι για κάποιο λογο έχει ξεφύγει πολύ γρήγορα ο κινητήρας απο τις εργοστασιακές ανοχές.
-
Κατάλαβα. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όχι, το πρόβλημα είναι οτι για κάποιο λογο έχει ξεφύγει πολύ γρήγορα ο κινητήρας απο τις εργοστασιακές ανοχές.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία λαδιού στα δακτυλίδια στεγανοποίησησ οπότε με τον καιρό μαζεύονται επικαθίσεις και τα δακτυλίδια κολλάνε (έχουν μεσα ελατήρια για να είνια σε επαφή διαρκώς με τα τοιχώματα του κυλίνδρου)
όταν κολλάνε δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα τοιχώματα και έχουμε κατανάλωση λαδιου. -
Το εχω παρει καινουριο ! η Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ το ξερει αλλα το κανει γαργαρα !! Σε καλουν να σου δωσουν προσφορα για ρεκτιφιε!! Οταν ρωτησα αν εχει γινει κατα κορον στους συγκεκριμενους κινητηρες για ανακληση κανουν πως δε ξερουν.Κι ομως ακουω πολλους με το ιδιο προβλημα !Δεν δικαιολογειται !! Πρεπει να γινει θεμα !!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο 1.33? Γνωστο θεμα το χω αναφερει πολλακις στους απιστους θωμαδες για τα τογιοτα.Ο γνωστός ύποπτος κινητήρας. Η λύση στο πρόβλημα δεν νομίζω να είναι εξίσου γνωστή.
-
Ο χρήστης chris64 έγραψε:
Το εχω παρει καινουριο ! η Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ το ξερει αλλα το κανει γαργαρα !! Σε καλουν να σου δωσουν προσφορα για ρεκτιφιε!! Οταν ρωτησα αν εχει γινει κατα κορον στους συγκεκριμενους κινητηρες για ανακληση κανουν πως δε ξερουν.Κι ομως ακουω πολλους με το ιδιο προβλημα !Δεν δικαιολογειται !! Πρεπει να γινει θεμα !!Το κακό είναι πως δεν έχεις πλέον εγγύηση και θα πρέπει να πληρώσεις!!!
-
Γιατί δεν τους έβαλες να το φτιάξουν ενώ είχες την εγγύηση?
Το πως θα το έκαναν βέβαια είναι δικό τους θέμα και δεν μπορείς να τους αρνηθείς σαν λύση το ρεκτιφιέ.Ίσως με γράμμα στην Toyota να καταφέρεις κάτι και τώρα, εφόσον αποδείξεις ότι το πρόβλημα υπήρχε ενώ το αυτοκίνητο είχε εγγύηση αλλά θα είναι σαφώς πιο δύσκολο...
Γενικά μην είσαι αρνητικός στο ρεκτιφιέ, εφόσον γίνεται στοχευμένα έχοντας αναγνωρίσει την αιτία του προβλήματος.
-
Ο χρήστης chris64 έγραψε:
Εχω ενα toyota yaris 2010 montelo 102hp . Τα χιλιομετρα του ειναι 115000 και μου καιει ενα κιλο λαδι στα 1000 χλμ.Απο τα
50000 χλμ αρχισα να διακρινω οτι κατι συμβαινει και το παρακολουθω !! Εμαθα οτι εχει συμβει και σε αλλα !! Ξερετε κατι για το θεμα?2 ερωτησεις αν θελεις τις απαντας
- τι ρευστοτητα λαδιου χρησιμοποιουνταν; μπαινει η ιδια ρευστοτητα λαδιου η διαφορετικη τωρα; δεν χρειαζεται να αναφερεις την μαρκα του λιπαντικου
- το πηγαινεις αντιπροσωπεια για τα σερβις μεχρι σημερα;
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού