-
Πάντως Αμερική το επόμενο πράγμα που μόλις έγινε υποχρεωτικό σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα είναι η κάμερα οπισθοπορειας.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Philips H1 CrystalVision 4300K Halogen 12V 55W 2τμχ -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στο ebay δυο λαμπες led στα 72watt για το αυτοκινητο μου εχουν απο 15 ευρω,με ενα προχειρο ψαξιμο...
Κάπως έτσι σκέφτονται πολλοί συμπολίτες μας και μετά γίνεται αναγκαίο αξεσουάρ και ο ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης.
Αν ειχαν 100 ευρω θα ηταν οκ,και ο ηλεκτροχρωματικος καθρεφτης περιττος;
-
Δεν πάει με την τιμή. Πάει με το ότι το φανάρι δεν είναι σχεδιασμένο για led και θα βαράει στο γάμο του καραγκιόζη. Και για σε εσένα και για τον απέναντι.
Σε δρόμους με αυτοκίνητα με σωστά ρυθμισμένα και ΝΟΜΙΜΑ φώτα, ναι ο ηλεκτροχρωματικός ίσως και να ήταν περιττός.
-
Δεν πάει με την τιμή. Πάει με το ότι το φανάρι δεν είναι σχεδιασμένο για led και θα βαράει στο γάμο του καραγκιόζη. Και για σε εσένα και για τον απέναντι.Σε δρόμους με αυτοκίνητα με σωστά ρυθμισμένα και ΝΟΜΙΜΑ φώτα, ναι ο ηλεκτροχρωματικός ίσως και να ήταν περιττός.
Οποτε η κομπλε φαναρια led η τα 'απλα';
Προτιμω τα απλα.... -
Έτσι. Και μανιβέλα στο παράθυρο. Purist.
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Οποτε η κομπλε φαναρια led η τα 'απλα';Σωστά!
Όταν λέμε LED ή Xenon μιλάμε για τα εργοστασιακά τα οποία είναι νόμιμα, φωτίζουν σωστά και πολύ καλά και φυσικά δεν έχουν σχέση σε απόδοση, ούτε με τα αλογόνου, ούτε με τα aftermarket LED/Xenon. Και ο φωτισμός είναι βασικά θέμα ασφάλειας, όχι gadget.
-
Κάπως έτσι σκέφτονται πολλοί συμπολίτες μας και μετά γίνεται αναγκαίο αξεσουάρ και ο ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης.
Amen brother!!
Έχω μαρτυρήσει με τους τράγους που κυκλοφορούν κ φωτίζουν τον ουρανό! -
Έτσι. Και μανιβέλα στο παράθυρο. Purist.Οπως βολευεται ο καθενας,και οπως εχει διαλεξει να πορευεται με τις οποιες επικτητες αναγκες εχει δημιουργησει...>>Οποτε η κομπλε φαναρια led η τα 'απλα';
Και ο φωτισμός είναι βασικά θέμα ασφάλειας, όχι gadget.
Να σου πω την αληθεια,δεν αισθανθηκα ποτε ανασφαλης με τα αλογονου,αν αισθανονται οι απεναντι μου δεν το γνωριζω,ισως ομως τοτε θα επρεπε να τα καθιερωσουν οι εταιριες στον βασικο εξοπλισμο ολων των αυτοκινητων...
-
Καφενειακή η συζήτηση αλλά...και οι παππούδες μας δε νομίζω να ένιωθαν κάποια ανασφάλεια πάνω στο γαϊδουρ'. Αυτό δε σημαίνει ότι συνέχισαν να το καβαλάνε όταν βγήκαν τα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Amen brother!!
Έχω μαρτυρήσει με τους τράγους που κυκλοφορούν κ φωτίζουν τον ουρανό!+1
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Amen brother!!
Έχω μαρτυρήσει με τους τράγους που κυκλοφορούν κ φωτίζουν τον ουρανό!Ας είναι καλά το ebay και κάποιες βασικές ηλεκτρολογικές γνώσεις. Τσίμπησα έναν ηλεκτροχρωματικό, έφτιαξα και μία καλωδίωση και άντε γειά! Ας τους να βαράνε το διάστημα με τα σαπιοξένον τους. Όταν βρω χρόνο και όρεξη θα φτιάξω και τους εξωτερικούς.
-
Καφενειακή η συζήτηση αλλά...και οι παππούδες μας δε νομίζω να ένιωθαν κάποια ανασφάλεια πάνω στο γαϊδουρ'. Αυτό δε σημαίνει ότι συνέχισαν να το καβαλάνε όταν βγήκαν τα αυτοκίνητα.Ενταξει κερδισες...
Τετοιο επιχειρημα πως μπορω να το αντικρουσω; -
Είπαμε καφενειακή η κουβέντα να περνάει η ώρα. Μην παρεξηγείσαι.
Το θέμα είναι να εκλείψουν τα γνωστά φαινόμενα απ΄τους δρόμους μας.
-
Είπαμε καφενειακή η κουβέντα να περνάει η ώρα. Μην παρεξηγείσαι.Το θέμα είναι να εκλείψουν τα γνωστά φαινόμενα απ΄τους δρόμους μας.
Δεν παρεξηγουμαι πια,εχω κλεισει 20αετια στα φορουμ,εχω συνηθισει στο να προσπαθει ο ενας να επιβαλει την επιλογη του στον αλλο ως σωστοτερη
Μπορει και εσυ σε 10 χρονια που θα εισαι στην ηλικια μου,να εχεις αλλες απαιτησεις απο ενα αμαξι,οπως και εγω βεβαια... -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Amen brother!!
Έχω μαρτυρήσει με τους τράγους που κυκλοφορούν κ φωτίζουν τον ουρανό!+1
Μην τα βάζετε όλα στον ίδιο κουβά.
Κάποιος κόπανος που απλά πήγε και πήρε 2 λάμπες είτε Led είτε όχι και τις έβαλε μόνος του ή σε κάποιον και καλά ηλεκτρολόγο είναι πραγματικά θάνατος για τους απέναντι και όχι μόνο.
Υπάρχουν όμως και άλλοι που επέλεξαν να βάλουν λάμπες Led και να τις πληρώσουν όχι 20 αλλά 120 ευρώ γιατί πήγαν σε ειδικευμένο ηλεκτρολόγο που τους ρύθμισε και το φανάρι (δέσμη κλπ) και έτσι έχουν και εξαιρετικό αποτέλεσμα και δεν είναι και επικίνδυνοι για τους υπόλοιπους. ...
Κατά τα άλλα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.
Ίσως όντως μας ωθούν στο να θεωρούμε πολλά γκατζετ ως αναγκαία ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.
Εγώ πχ επέλεξα να πάρω πιο ακριβή έκδοση για να έχω πάνω το πακέτο ασφαλειας είχα όμως τις δεύτερες σκέψεις κάποιες φορές και έλεγα σιγά που θα μου χρειαστεί το αυτόματο φρενάρισμα.
Και η αλήθεια είναι ότι 2.5 χρόνια τώρα δεν μου είχε χρειαστεί.
Μου χρειάστηκε όμως πριν κάνα 3μηνο όταν πετάχτηκε μπροστά μου ένα μηχανάκι και γω όντας κόπανος ήμουν αφηρημένος. Για την ακρίβεια δεν χρειάστηκε σε μένα αλλά στον ντελιβερα που θα πρέπει να του ανάβει κάνα καντηλακι...Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μιλάς για την εξαίρεση της εξαίρεσης που και πάλι δε θα πετύχει ποτέ την απόδοση και ασφάλεια της εργοστασιακής υλοποίησης. Άντε και οι λάμπες ήταν ποιοτικές και ο μάστορας αστέρι. Όταν φορτώνεις έστω και με έναν επιβάτη το αμάξι και αλλάζει το ύψος του, η λάμπα ρυθμίζεται real time όπως η εργοστασιακή που έχει αισθητήρες σε κάθε άξονα?
Η απάντηση είναι όχι. Σαφώς και ο οδηγός που έχει μπει σε επιπλέον κόπο και έξοδα έχει το σεβασμό μου αλλά δεν παύει να είναι υπό συνθήκες επικίνδυνος.
-
Και η αλογονου αν φορτώσεις το αμάξι βαράνε στο Θεό και φυσικά δεν έχουν κανένα άξονα τα φανάρια τους...
Αν μπει σωστά η λεντ και ρυθμιστή το φανάρι δεν 'κακοποιεί' κανέναν απέναντι οδηγό ακόμα και τούβλα ναχεις φορτώσει το πορτ-μπαγκάζ... Αν νοιώθεις οτι βαρουν στο Θεό υπάρχει και ο ρυθμιστής ύψους απο τη καμπίνα.
Τώρα ναι αν είχα εργοστασιακό λεντ και γινόταν αυτή η ρύθμιση αυτόματα αντί να το κάνω με το χέρι δεν θα λεγα οχι...
-
Πάντως πέρα από το τι είναι απολύτως αναγκαίο για θέματα ασφαλείας κτλ., μην υποτιμάμε και το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλει να έχει ο καθένας για το αμάξι του. Μιλάμε και για προϊόντα που προσφέρουν και ευχαρίστηση στους κατόχους τους και μάλιστα ακριβοπληρωμένη. Καλό το VFM και οι βασικές εκδόσεις, αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτά και δεν αρκούν για όλους.
-
Μόλις μου γεννήθηκε η απορία, εαν κάποιο led φανάρι χαλάσει, παμε για νεφρο??
Επιλογή SUV έως 23.000€