-
Λόγω του έρωτος με το Kona Electric και γενικότερα με τη ριζοσπαστική σχεδίαση του μικρού Κορεάτη, υπάρχει μια ανοχή στο συγκεκριμένο μοντέλο. Η αλήθεια είναι όμως ότι το Arona CNG θα έπρεπε να είναι το επόμενό σου αυτοκίνητο.
-
Kona diesel 115hp ftw!
Προερχόμενος από Mito 120HP (Turbo) 9ετίας, πραγματικά το 115hp diesel δεν υστερεί καθόλου σε αποδόσεις, προσφέρει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά, απίστευτη κατανάλωση (μέσα στη πόλη σήμερα, με μόλις 1000 χιλιόμετρα, 5.7 / 100 μετά από 3:30 οδήγηση...) και μια τολμηρή, μη βαρετή, σχεδίαση + εσωτερικό πολύ ποιοτικό.
Επίσης το μοτέρ είναι αρκετά ήσυχο και πολιτισμένο, αν και diesel..
Από αξιοπιστία; Ο χρόνος θα δείξει αλλά οι Κορεάτες γενικά δεν φημίζονται για προβλήματα..
Τέλη περί τα 115€ ετησίως νομίζω.. και ασφάλεια μικτή 500€ / έτος (όταν για κάποιο λόγο στην Alfa Romeo μου την χρεώναν 580€ / έτος με αξία αυτοκινήτου πλέον μόλις 7.000€...)Επίσης ο Diesel είναι euro6d-temp με ADBLUE (urea)- σύμφωνα με τις μετρήσεις, βλάπτει λιγότερο και από ένα βενζινοκίνητο 5ετίας..
Οπότε σίγουρα έχει 10+ χρόνια ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα (για να προλάβω όσους πουν για απαγόρευση κτλ) - βέβαια με τις φοροεισπρακτικές κυβερνήσεις μας ποτέ δε ξέρεις...
-
Σε ευχαριστώ πολύ al3xis για την απάντηση. κατατοπιστικοτατος
καλοτάξιδο
-
...
ψάχνοντας για μικρό και οικονομικό suv οδήγησα πρόσφατα το 2κίνητο suzuki vitara 1,4.
Παραθέτω τις βασικότερες εντυπώσεις μου περιληπτικά κάτωθι, αναφέροντας πως η εμπειρία μου με το εν λόγο όχημα ήταν πολύ μικρή (20χλμ) :
Αρνητικά- Το εσωτερικό είναι πολύ μέτριο. Αν το προσέχαν οι Ιάπωνες θα ήταν -κατά την γνώμη μου- το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης. Δεν αναφέρομαι σε χώρους, εργονομία ή άνεση. Αναφέρομαι σε αισθητική, υλικά και διάκοσμο. Κάποιος πρέπει να τους πει πως στο 2018 μετράνε πολύ και αυτά. Κρίμα.. χαλάει την πολύ ωραία αίσθηση του αυτοκινήτου. Τριγμούς πάντως δεν άκουσα, το αυτοκίνητο ήταν καινούργιο μου έδωσε όμως την εντύπωση πως είναι από αυτά που τρίζουν (λόγω πολύ μετρίων πλαστικών).
- Η ηχομόνωση δεν είναι καλή. Τουλάχιστον όχι όσο θα έπρεπε. Δεν είναι πάντως ενοχλητική στην πόλη. Δεν ξέρω όμως στο ταξίδι αν κουράζει.
- Οι αναρτήσεις μου φανήκαν λίγο 'πηδηχτούλες'
- Το τιμόνι μου φάνηκε πολύ ελαφρύ, και χωρίς ιδιαίτερη αίσθηση. Δεν είναι πάντως ενοχλητικό.
Θετικά
- Πολύ ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό (δεδομένων των εξωτερικών του διαστάσεων). Καλά τα καθίσματα, όχι όμως και τίποτα ιδιαίτερο.
- Καλή εργονομία, τα πάντα είναι εκεί που πρέπει. Το οδηγάς αμέσως-εύκολα, χωρίς καμία προηγούμενη επαφή.
- είναι αρκετά εμφανίσιμο (αυτό είναι μάλλον υποκειμενικό)
- Πολύ μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις, αν και δεν του φαίνεται. Σε ξεγελάει. Το αμάξι είναι μικρό εξωτερικά.. είναι ότι πρέπει για την πόλη.
- Τι ωραίος κινητήρας !!! Πολύ καλό γκάζι, δυνατό από το ρελαντί και πολύ ελαστικό ... ο κατασκευαστής δίνει 0-100 σε 10,2 ; μάλλον μας τρολάρει η suzuki. Μου φάνηκε πως έχει πολύ εύκολο το 8+.... είναι και πολύ ελαφρύ.... το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι suv, είναι pocket rocket !!
- Λογική κατανάλωση. Το πήρα με 7,4 και το παρέδωσα 7,3 (παρόλο που το γκάζωσα αρκετά). Θεωρώ εύκολα πέφτει στα 7-
Οι εντυπώσεις μου ήταν καλές. Αν οι Ιάπωνες προσέχαν λίγο παραπάνω και το εσωτερικό του θα πουλούσε τρελά. Κρίμα. Το σκέφτομαι πάντως.
-
9.5s 0-100 δινει η Suzuki
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
9.5s 0-100 δινει η SuzukiΤόσο κάνει το fiesta της συζύγου.
Αυτό το πράγμα είναι πολύ πιο γρήγορο.
Όταν το γκαζώνεις σε κολλάει και πάει σφαίρα ..
Μακράν το καλύτερο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου. Δεν το περίμενα. -
Ο χρήστης Ioudas έγραψε:
9.5s 0-100 δινει η Suzuki
Τόσο κάνει το fiesta της συζύγου.
Αυτό το πράγμα είναι πολύ πιο γρήγορο.
Όταν το γκαζώνεις σε κολλάει και πάει σφαίρα ..
Μακράν το καλύτερο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου. Δεν το περίμενα.9.5 δεν έχει.... είναι όπως τα λες.Το αμάξι αυτό μαζί με το SX4 scross σε αποζημιώνει εκεί που κατάλαβες και εσύ....στην οδηγική απόλαυση.Οπως συμφωνώ με αυτό που είπες .Εάν διορθώσουν τα εσωτερικά τους θα είναι κατά τη γνώμη μου πρώτες επιλογές.Για τριγμούς μη φοβάσαι δεν ακούγεται τίποτα.Εχω σχεδόν 15000.Και στο sx4 s cross έχει πολλά να σου προσφέρει.
PS 8.2 έχει 0-100 έτσι για την ιστορία...
-
9.5 δίνει η suzuki και 10.2 το τετρακίνητο 1.4, το drive.gr το τετρακίνητο το μέτρησε 8.4..
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
9.5 δίνει η suzuki και 10.2 το τετρακίνητο 1.4, το drive.gr το τετρακίνητο το μέτρησε 8.4..Από κινητήρα είναι μια χαρά. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο παράπονο.
Μήπως όμως βγεί νέο μοντέλο, δοσμένο πως το vitara παρουσιάστηκε προ 4ετίας ;
Στο FL οι Ιάπωνες δεν κάναν και τέτοιες αλλαγές που να δικαιολογούν το FL ως 'νέο μοντέλο'. -
Ένα ερώτημα που έχει αρχίζει να με απασχολεί κι εμένα, λόγω επερχόμενης αύξησης αναγκών σε χώρους.
Το ερώτημα που πλανάται είναι: παίρνει κανείς κάτι μέχρι τις αρχές του 2020 ή κάνει αναμονή να σκάσουν όλα τα ίδια SUV σε υβριδικά στην αγορά μέχρι το 2021;
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Ένα ερώτημα που έχει αρχίζει να με απασχολεί κι εμένα, λόγω επερχόμενης αύξησης αναγκών σε χώρους.Το ερώτημα που πλανάται είναι: παίρνει κανείς κάτι μέχρι τις αρχές του 2020 ή κάνει αναμονή να σκάσουν όλα τα ίδια SUV σε υβριδικά στην αγορά μέχρι το 2021;
Υβριδικά SUV έχουν όλα κινητήρες 2λιτρους και πάνω με ότι σημαίνει αυτό για τεκμήρια και εφορία. Αν σε παίρνει να τα καλύψεις και αντέχεις να περιμένεις, γιατί όχι.
-
Ένα ερώτημα που έχει αρχίζει να με απασχολεί κι εμένα, λόγω επερχόμενης αύξησης αναγκών σε χώρους.Το ερώτημα που πλανάται είναι: παίρνει κανείς κάτι μέχρι τις αρχές του 2020 ή κάνει αναμονή να σκάσουν όλα τα ίδια SUV σε υβριδικά στην αγορά μέχρι το 2021;
Εαν σε παίρνει χρονικά, περιμένεις μέχρι το 2021 ώστε α) να δείς τι θα υπάρχει σε υβριδικό και β) γιατί λογικά όσα είναι μη υβριδικά θα προσφέρονται σε χαμηλότερες τιμές από τις σημερινές. Εαν δεν μπορείς να περιμένεις, αγοράζεις σήμερα ότι πιο σύγχρονο μπορείς (π.χ. υβριδικό, diesel ή βενζίνης τελευταία γενιάς κλπ.).
-
Προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι σε μερικά χρόνια η πλειοψηφία των αυτοκινήτων θα είναι υβριδικά. Τα αυτοκίνητα με ΜΕΚ λόγω ρύπων θα έχουν καπέλο στην τιμή τους,θα κάνουν όσο τα υβριδικά και δεν θα έχει νόημα η αγορά τους. Άρα η πρόταση μου είναι η περιμένεις για υβριδικό σε λίγα χρόνια η αγοράζεις τώρα φθηνότερα από όσο θα μπορείς σε λίγα χρόνια αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης. Στην ουσία αν έχεις ανάγκη αυτοκίνητο τώρα πάρε άφοβα αν δεν έχεις άμεση ανάγκη παίρνεις υβριδικό σε λίγα χρόνια.
-
Έχω μια ικανότητα αναμονής 1-2 χρόνια μαξ, αν πρόκειται να πέσουμε σε ένα «σκαλοπάτι» εξέλιξης.
Αυτό είναι που με κρατάει και δεν έχω κινηθεί ακόμα στην κατεύθυνση της οριστικής κατάληξης σε συγκεκριμένο μοντέλο. Σε τέτοιες μεταβάσεις, είναι εύκολο να βρεθείς με μοντέλα που θα έχουν περιορισμούς σε κάποια χρόνια, αλλά και σίγουρα μικρότερη μεταπωλητική αξία.
Από την ανάποδη, βλέπω ότι στα μέσαια SUV που ενδιαφέρομαι σε επίπεδο χώρων, όλα όσα έχουν ανακοινωθεί θα έρθουν ως υβριδικά με 2.0-2.5 λίτρα θερμικούς. Θα είναι αστείο να περιμένει κανείς, να έρθουν μετά, και να μην τα επιλέξει λόγω φορολογικής πολιτικής της χώρας. Αν είναι αγοράζει από τώρα κάτι άλλο.
Είναι πολύ «ισορροπιστική» αυτή η επιλογή για όσους θέλουν να κινηθούν σε μέσαια SUV και πάνω, θεωρώ.
-
δυσκολα θα ξεφυγουν απο τους 'μεγαλους' (για τα ελληνικα δεδομενα) κινητηρες τα υβριδικα μεσαια suv. Ειναι που ειναι ογκωδη και βαρια αυτοκινητα, αν προσθεσεις και το βαρος των μπαταριων, καταλαβαινεις οτι απαιτειται ισχυρος κινητηρας για να τα κινησει. Μονη ελπιδα μας ειναι να αλλαξει κατι στη φορολογια, αλλα χλωμο το βλεπω. Ασε που ακομα και αν αλλαξει, κανεις δεν σου εγγυαται οτι δεν θα ερθει μια επομενη κυβερνηση να επιστρεψει στο >2000κυβικα 'χτυπαω αλυπητα'
-
Έχω μια ικανότητα αναμονής 1-2 χρόνια μαξ, αν πρόκειται να πέσουμε σε ένα «σκαλοπάτι» εξέλιξης.Αυτό είναι που με κρατάει και δεν έχω κινηθεί ακόμα στην κατεύθυνση της οριστικής κατάληξης σε συγκεκριμένο μοντέλο. Σε τέτοιες μεταβάσεις, είναι εύκολο να βρεθείς με μοντέλα που θα έχουν περιορισμούς σε κάποια χρόνια, αλλά και σίγουρα μικρότερη μεταπωλητική αξία.
Από την ανάποδη, βλέπω ότι στα μέσαια SUV που ενδιαφέρομαι σε επίπεδο χώρων, όλα όσα έχουν ανακοινωθεί θα έρθουν ως υβριδικά με 2.0-2.5 λίτρα θερμικούς. Θα είναι αστείο να περιμένει κανείς, να έρθουν μετά, και να μην τα επιλέξει λόγω φορολογικής πολιτικής της χώρας. Αν είναι αγοράζει από τώρα κάτι άλλο.
Είναι πολύ «ισορροπιστική» αυτή η επιλογή για όσους θέλουν να κινηθούν σε μέσαια SUV και πάνω, θεωρώ.
Αν έχεις καταλήξει ότι θες υβριδικό, περίμενε το focus 1000cc + ηλεκτρικό μοτέρ στα 155 άλογα που θα βγει το 2020. Το παίρνεις σε wagon και έχεις και υβριδικό χαμηλού κυβισμού και περισσότερους χώρους από τα SUV που κοιτάς. Στα χρήματα βέβαια θα είσαι οριακά αλλά μέχρι τότε θα μπορέσεις να βάλεις στην άκρη άλλα 1-2 χιλιάρικα που ίσως χρειαστούν!
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
δυσκολα θα ξεφυγουν απο τους 'μεγαλους' (για τα ελληνικα δεδομενα) κινητηρες τα υβριδικα μεσαια suv. Ειναι που ειναι ογκωδη και βαρια αυτοκινητα, αν προσθεσεις και το βαρος των μπαταριων, καταλαβαινεις οτι απαιτειται ισχυρος κινητηρας για να τα κινησει. Μονη ελπιδα μας ειναι να αλλαξει κατι στη φορολογια, αλλα χλωμο το βλεπω. Ασε που ακομα και αν αλλαξει, κανεις δεν σου εγγυαται οτι δεν θα ερθει μια επομενη κυβερνηση να επιστρεψει στο >2000κυβικα 'χτυπαω αλυπητα'Ναι υπάρχει ένα point εδώ.
-
Εφόσον υπάρξουν υποδομές (λέμε και κάνα ανέκδοτο πού και πού), θα το σκεφτόσουν για ηλεκτρικό σε μια διετία; Βέβαια, δεν πρόκειται να παίζουν στα 23 χιλιάρικα, εκτός αν δοθούν γενναίες επιδοτήσεις.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εφόσον υπάρξουν υποδομές (λέμε και κάνα ανέκδοτο πού και πού), θα το σκεφτόσουν για ηλεκτρικό σε μια διετία; Βέβαια, δεν πρόκειται να παίζουν στα 23 χιλιάρικα, εκτός αν δοθούν γενναίες επιδοτήσεις.Για τα ηλεκτρικά ακόμα κι αν λυθεί το θέμα των υποδομών, θεωρώ ότι θα πρέπει να αφήσουμε χρόνια για να δούμε τί έχει να πει ο κάθε κατασκευαστής τόσο στο θέμα του wear-out των μπαταριών όσο και στο θέμα των καλύψεων εγγύησης κλπ.
Έλα όμως που δεν θα λυθεί άμεσα το θέμα των υποδομών!
Ρεαλιστικά, αν παραμείνει η φορολογία (και τα τεκμήρια) όπως έχει, τα υβριδικά μεσαία και πάνω SUV στη χώρα δεν θα τύχουν μεγάλης αποδοχής, π.χ. όπως έχουν ως τώρα.
Ένα καλό τεστ αγοράς σε αυτή τη μετάβαση, θα ήταν ένα CNG μεσαίο SUV. Φήμη υπάρχει μόνο για το Ateca, όπως είπαμε. Έλα όμως που δεν μπορούμε να μείνουμε στις φήμες.
Όπως και να έχει, ο καταναλωτής θεωρώ ότι δεν υπήρξε ποτέ πιο μπερδεμένος στην αυτοκίνηση.
-
Εσείς που λέτε για ηλεκτρικά, δεν έχετε σκεφτεί καν ότι μπορεί να θέλετε να πάτε μια Αθήνα-Θεσσαλονίκη αυθημερόν;
Επιλογή SUV έως 23.000€