-
Ναι το καταλαβαινω αυτο που λες και ότι από ένα σημειο και μετα είναι καθαρα κατι προσωπικο
-
Το πιο γρήγορο από που το συμπεραίνεις ;;
Το εσωτερικό του δεν το σχολιάζω, είναι μπες-βγες για 2018.
Επίσης ποιοτικά, η μέρα με τη νύχτα (δεν λέω πως δεν είναι αξιόπιστο) σε σχέση με το Karoq.
Όλα βέβαια είναι θέμα του τι θέλει ο καθένας και τι κριτήρια έχει. -
Ο χρήστης fragos έγραψε:
Σωστα,Κατ'αρχην να ευχαριστησω για τις απαντησεις.. Ηταν λιγο βιαστικο το post. Οποτε, η χρηση προοριζεται για οικογενειακο..
Τα βασικα κριτηρια ειναι
α) η τιμη
β) τα βασικα τεχνικα ( ιπποι/ροπη) που τα καλυπτουν ολα τα οχηματα
γ) ο εξοπλισμος που εχει νοημα για την ανεση και την ασφαλεια (πχ. κλιματισμος, οθονη αυτοκινητου κτλ...)Extra εξοπλισμος οπως καμερα οπισθοπορειας ή αισθητηκες λεπτομερειες δεν με ενδιαφερουν...
Αυτα που δεν γνωριζω ειναι το θεμα της αξιοπιστιας των αυτοκινητων και της οποιας μεταπωλητικης αξιας καθως και καποιες λεπτομερειες της αγορας (πχ. αν καποιο οχημα θεωρειται ως καλη περιπτωση υπο τις υπαρχουσες συνθηκες)..
Καθε προταση (αλλα και αντιπροταση για αλλη περιπτωση) ευπροσδεκτη
Το Opel Crossland X στην πλήρη του έκδοση x-clusive έχει όλα αυτά που ζητάς, πολύ ευρύχωρο, αν και λίγο μικρότερο σε μήκος (που δεν είναι απαραίτητα κακό) με τιμή εντός του budget σου. Προτείνω να του ρίξεις μια ματιά.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Το πιο γρήγορο από που το συμπεραίνεις ;;
Το εσωτερικό του δεν το σχολιάζω, είναι μπες-βγες για 2018.
Επίσης ποιοτικά, η μέρα με τη νύχτα (δεν λέω πως δεν είναι αξιόπιστο) σε σχέση με το Karoq.
Όλα βέβαια είναι θέμα του τι θέλει ο καθένας και τι κριτήρια έχει.- Από όλες τις μετρήσεις, εργοστασιακές και ειδικού τύπου.
- Λες και το εσωτερικό του Karoq διεκδικεί δάφνες σχεδίασης και πρωτοτυπίας.
- Εάν μιλάς για τα μαλακά πλαστικά συμφωνώ...αλλά τριγμούς δεν έχει το SX4, έχει καλή συναρμογή.
- Συμφωνώ! Εγώ μίλησα για vfm και μόνο.
-
Εργοστασιακές τιμές:
-SX4 22Kg ροπή 140 Ίππους 0-100 σε 9,5''
-Skoda Karoq 25Kg ροπή 150 Ίππους 0-100 σε 8,4''Τεστ ειδικού τύπου:
-https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-suzuki-sx4-s-cross-14-boosterjet-allgrip
Suzuki 0-100 8,8'
https://www.gocar.gr/test-drives/first-drive/23894,Skoda_Karoq_15_TSI_DSG7.html
https://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/skoda-karoq-15-tsi-dsg-7-pliroma-toy-hronoy
Karoq 0-100 8.6'', 8,7'-
Αν σε κάποιον αρέσουν οι απλές γραμμές με γνώμονα την εργονομία, η αίσθηση και η ποιότητα (απτή) των υλικών, δε συγκρίνεται.
-
Οπότε με αυτά 'κατ' εμέ' είναι VFM
-
-
Καλησπέρα κι από μένα. Νέα στο φόρουμ... είμαι προς αναζήτησή νέου αυτοκινήτου και η έρευνά μου με οδήγησε σε αυτή τη σελίδα. Επειδή λοιπόν εμπιστεύομαι περισσότερο τα λεγόμενα ατόμων που έχουν εμπειρία πάνω στο θέμα και όχι τόσο τα διαφημιστικά φυλλάδια, είπα να πάρω μερικές γνώμες και να καταθέσω την εμπειρία μου.
Το αυτοκίνητο που έχουμε τώρα είναι ένα Opel Astra του 2004. Το είχε αγοράσει ο σύζυγος όταν ήταν ακόμα ελεύθερος κι ωραίος. Το λοιπόν πλέον το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να ζητάει πολλά όποτε είπαμε να πάμε για ανταλλαγή και να αγοράσουμε κάποιο καινούριο. Να σημειώσω εδώ ότι το αμάξι το χρησιμοποιώ κατά κυριο λόγο εγώ και έχω πολλά πήγαινε έλα με τα παιδιά σε διάφορες δραστηριότητες. Παρολο που έχουμε τρία παιδιά το astra μας έχει βολέψει μέχρι στιγμής... στριμωχτα μεν αλλά μάθαμε να αρκούμαστε σε λίγα.
Όποτε ψάχνουμε για ένα crossover (δίκη μου επιλογή) μου αρέσουν εμφανισιακά και σε μέγεθος είναι βολικά μια και δε θέλω να οδηγάω μαουνα μέσα στην πόλη για τα πέρα δώθε.
Όποτε μπηκα στο νετ και αρχισα την αναζήτησή. Είχα ξεχωρίσει το Kona της Hyundai, το CHR της Toyota, το crossland από την Opel, το t-roc από vw και το 2008 από Peugeot. Εδώ βα σημειώσω ότι επισκέφτηκα τις αντιπροσωπείες μόνη μου, μια και ο σύζυγος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτοκίνητα και προτιμούσε να πω την αλήθεια να δω πρώτα, να εγκρίνω και κατόπιν να έρθει για να μου πει τη γνώμη του. Ήθελα να δω από κοντά τα αυτοκίνητα και τους χώρους τους κυρίως.
Εδώ να σημειώσω ότι σχεδόν όλοι οι πωλητές σε όλες τις αντιπροσωπείες ήταν επιεικώς απαράδεκτοι. Λες και θα μου έκαναν τη χάρη να μου μιλήσουν. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι δεν με έπαιρναν στα σοβαρά σαν αγοραστή γιατί σε μια που πήγα με τον άντρα μου, απευθύνονταν κατά κυριο λόγο σαυτον κι εγώ ήμουν εκεί διακοσμητική. Ίσως είναι και θέμα πωλητή, τι να πω.
Μεχρι στιγμής έχω ξεχωρίσει το Toyota κα το t-roc κι έπειτα ακολουθούν τα υπόλοιπα. Λεπτομέρειες για την επίσκεψη μου στις αντιπροσωπείες θα βάλω σε επόμενο post, να μη σας κουράζω. Διαβάζω με προσοχή τις γνώμες σας οι όποιες είναι και πολύ ενδιαφέρουσες.
Καλώς σας βρηκα και πάλι.
-
To C-ΗR είναι πολύ όμορφο και έχει και πολύ ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης πολύ καλή (εντυπωσιακό για Toyota), αλλά υστερεί σε χώρους (δεν πιστεύω ότι χωράνε 3 παιδιά και αποσκευές).
Όλα είναι καλά αυτά που αναφέρεις και εγώ θα πρόσθετα και το Citroen C3 Aircross το οποίο έχει ίσως τους μεγαλύτερους χώρους, είναι πολύ άνετο και πολύ ενδιαφέρον (όμορφο για εμένα) σχεδιαστικά.
Το Τ-ροκ επίσης έχει καλούς σχετικά χώρους και είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Το 2008 είναι συγκριτικά αρκετά παλιό (αν και δεν έχει 'γεράσει' άσχημα) και υστερεί σε χώρο αποσκευών, δλδ. συγκριτικά τα αδελφάκια του (C3 Aircross & Crossland) προσφέρουν καλύτερους χώρους.
-
Το CHR ήταν πολύ εντυπωσιακό όντως... εντυπωσιακό έξω και το αγάπησα όταν μπηκα μέσα. Τα πίσω καθίσματα ήταν από τα πιο ευρύχωρα που είδα συγκριτικά γι αυτή την κατηγορία. Το κλειστοφοβικό που λένε πολλοί δε με ενόχλησε τόσο, όσο η ορατότητα από τα φινιστρίνια των πίσω παραθύρων... άφηνε πολλά τυφλά σημεία λόγο του πάχους της κολώνας. Υποθετω ότι μπορείς να το συνηθίσεις όμως αν σου αρέσει το αυτοκίνητο (που μου αρεσε πολύ). Με τσαντισε ο πωλητής όμως γιατί δεν απαντούσε σε σχεδόν καμία ερώτηση μου, μου πέταξε το διαφημιστικό φυλλάδιο και νου είπε να διαβασω από εκεί. Υποβίβασε την νοημοσύνη μου, ειλικρινά. Σκοπεύω να πάω σε άλλη αντιπροσωπεία να το δω. Αυτό που με χάλασε επίσης ήταν το πολύ δεύτερο infotainment που είχε. Το θεώρησα τουλάχιστον άκυρο να βγαζεις ένα τόσο φουτουριστικό εμφανισιακά αυτοκίνητο και μέσα να έχεις ένα απλό ραδιόφωνο περασμένων δεκαετιών στη βασική έκδοση. Επίσης η μη σύνδεση με κινητά και η ύπαρξη μόνο του δικού του λογισμικού είναι αστοχία μιας και καλό είναι να συμβαδίζει με την εποχή.
Το t-roc ήταν επίσης πολύ ευρύχωρο... ειδικά στους χώρους του πορτ μπαγκάζ. Όχι τόσο φουτουριστικό όσο το Toyota αλλά μου έδινε μια πιο στιβαρή εντύπωση με ένα παιχνιδιάρικο twist. Αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι ότι η vw δίνει το πλήρες πακέτο ασφαλείας ακομα και στην πιο απλή έκδοση. Προς τιμή τους αυτό.
Το Renault αν και αξιοπρεπές μου έβγαλε μια κάποιου είδους μιζέρια όταν μπηκα μέσα και ας μη του ελειπε τίποτα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς το λόγο.
Θα επισκεφτώ και τη Citroen να δω αυτό που προτείνατε, τουλάχιστον από χώρους. Αν και έχει περίεργο σχεδιασμό, ίσως από κοντά να σχηματίσω διαφορετική εντύπωση.
-
Το ξέρω ότι το θέμα λέει για suv,αλλά τα b suv που σκέφτεσαι δεν είναι για πενταμελή οικογένεια κατά την γνώμη μου. Δες τα οικονομικότερα της παραπάνω κατηγορίας η δες χατσμπακ ξανά. Οποίο χατσμπακ και να διαλέξεις θα είναι καλύτερο από το astra του 04 χωροταξικά (αλλά και από οποιαδήποτε αποψη).
-
Ποσο αχρηστοι αυτοι οι πωλητες πια.
Μπαινει μια γυναικα και απαξιουν, αντι να χαιρονται που υπαρχουν γυναικες που ψαχνονται με τα αυτοκινητα.Δεν μπορω να ακουω αλλο για τοσο ερασιτεχνισμο. Αξιζουν το μισθο τους οι περισσοτεροι, τι να πω;
Αντι να πεισουν την γυναικα που στατιστικα παιζει ισως τον σημαντικοτερο ρολο στην επιλογη ενος οικογενειακου αυτοκινητου, απαξιουν και απευθυνονται στον αντρα.Μηπως ειναι πωλητες το πρωι και ως κυρια δουλεια ειναι καντιλαναφτες και δεν ξερουν τα καημενα τα παιδια καλα το επαγγελμα;
Το 2008 θα αλλαξει συντομως. Θα ερθει και το νεο τ κροςς της φαου βε σε λιγο καιρο που θα εχει συρρομενα πισω καθισματα σαν το σιτροεν.
το βιταρα στα 22,5 χιλιαδες ευρω, εχει 140 αλογα και υπερπλουσιο εξοπλισμο με ολα τα νεα συστηματα ασφαλειας.
Στον ιδιο κινητηρα το σ κροςς με την τετρακινηση γραφει 6,9-7 λιτρα /100 χιλ. Εξαιρετικη επιδοση για τα αλογα και την τετρακινηση του -
Σας έχω διαβάσει που έχετε ξαναπει για κάποια αυτοκίνητα ότι δεν κάνουν για οικογένεια με παιδιά λόγω χώρου. Δεν ξέρω, αλλά πέρα του ότι όταν οδηγάς πρέπει και να το γουστάρεις λίγο, να το ευχαριστιέσαι ρε παιδι μου, κι εμένα τα συγκεκριμένα κάτι μου κάνουν, τα βρίσκω και αρκετά ευρύχωρα. Ίσως από την άλλη ο αριθμός των συμπραγκαλων που κουβαλάς είναι αντιστρόφως ανάλογος με τον αριθμό των παιδιών, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Θυμάμαι με ένα παιδί σε διακοπές δεν είχαμε χώρο να κάτσουμε, και με τρία έχουμε χώρο να μαζεύουμε την μισή παραλία σε πέτρες. Εκπαίδευση στην ασκητική.
Όσο για τους πωλητές... είπαμε, κάκιστη εντύπωση. Εντάξει μπορεί να μην ξέρω τις σούπερ τεχνικές λεπτομερείες, και γιναυτο ίσως η καθοδήγηση τους κρίνεται ακόμα πιο καίρια. Εξάλλου όντως... ο κυρίως κριτής της απόφασης για το νέο αμάξι είναι μάλλον η γυναίκα, αν πρόκειται για το οικογένειακο, όποτε εκεί είναι που πρέπει να δωθεί η μάχη των εντυπώσεων. -
Να σου πω ενα λογο να μην παρεις το CHR?
Φτιάχνεται στην ΤουρκιαΑπο την άλλη δεν μας ειπες , κοιτας diesel ή βενζινη? Και θα προλαβω τον dimsabas και θα σου πω οτι υπαρχει και το φυσικο αεριο .Κανετε πολλά χλμ/ετος?
-
Ισως θα πρέπει να βάλεις το μπάτζετ που θέλεις να φτάσεις . Ακόμα αν θέλεις βενζίνα ή ντίζελ , άνεση ή οδηγοκεντρική λογική , χώρους ή δεν νοιάζει ιδιαίτερα , να έχει γκάζια ή εξοπλισμό .
Αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά και όλα βρίσκονται σε τιμές από 17-24000 . Η διαφορά αυτή είναι το 40 % των 17000 , αλλά από την άλλη μπορεί να μην έχει τόση σημασία για σένα .
Ανταλλαγή για αμάξι τόσο παλιό , μάλλον θα πρέπει να δεις εσύ τι θα κάνεις γιατί αυτοί θα σου ζητήσουν να τους το χαρίσεις .
Από την άλλη αν σου αρέσει πολύ το τογιότα , που όντως είναι περίεργο και ιδιαίτερο , το παίρνεις και τελειώνεις .
Ακόμα πέρα από τα κροσόβερ που έχουν ακριβές τιμές γιατί είναι της μόδας , υπάρχουν κάποια πολυμορφικά , που είναι σε καλές τιμές και ίσως σε βολέψουν .
Τέλος άλλοι χώροι υπάρχουν στα B-suv και άλλοι στα C-suv και στο εύρος τιμών που έγραψα βρίσκεις και τα δύο .
-
Καλημέρες... βενζίνη κοιτάμε. Το diesel ανεβάζει την τιμή αρκετά για παρόμοιες εκδόσεις. Το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιώ κατά κυριο λόγο εγώ όπως είπα, μέσα στην πόλη. Από ταξίδια κάνει το πολύ δυο φορές το χρόνο που ανεβαίνουμε οικογενειακώς Δραμα. Τωρα αν είναι γλυκοτιμονο το καινούριο μπορεί και η συχνότητα των ταξιδιών ή τουλάχιστον των μακρινών διαδρομών να αυξηθεί.
-
Αφού κυττάς διαστάσεις B-SUV αξίζει νομίζω να δεις και το Vitara. Έχει το μήκος των B (4,17) με μεγαλύτερο πλάτος και χώρο αποσκευών στα 375. Στα λεφτά που αναφέρεις, αγοράζεις άνετα ακόμη και το 1.4 Boosterjet AllGrip (4WD) των 140 ίππων.
-
Προσωπικά σε αυτήν την κατηγορία B-Suv και έχοντας δει τα περισσότερα κατέληξα στο crossland 1.5 diesel (νέος κινητήρας σύμφωνος μα τα wltp), εξαιρερτικοί χώροι για το μέγεθος του (410 λιτρα πορτμπαγκάζ με δυνατότητα επέκτασης στα 520 με το συρόμενο πίσω κάθισμα), πολύ καλή ποιότητα μέσα, επαρκής εξοπλισμός στην βασική καλή οδική συμπεριφορά τηρουμένων των αναλογιών, έξυπνο αυτοκίντηο θα το χαρακτήριζα που δεν υστερεί πουθενά.
-
Τα ίδια κι εγώ, Crossland X 1.2 130 PS βενζίνη (μόλις ξεκίνησε να έρχεται στην Ελλάδα, με 6-ταχυτο manual).
Δεν το γράφουν οι κατάλογοι online στο site, το έχει όμως ο configurator για να πάρεις μια ιδέα για τα επίπεδα εξοπλισμού και τις τιμές.
Στο επίπεδο x-clusive έχει τα πάντα και σε θέμα άνεσης και σε θέμα ασφάλειας (εκτός από αερόσακους, 5 αστέρια EURONCAP και βραβείο best-in-class για το 2017, έχει και αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζού, ανίχνευση τυφλου σημείου, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστα και πίσω, ακόμα και αυτόματο παρκάρισμα).
Επίσης, αφού θες ανταλλαγή, σημαντικές παράμετροι είναι:
- Πόσο θα σου πάρει το παλιό: να το δει και να το εξετάσει στο συνεργείο ή ό,τι άλλο θέλει και να σου πει ακριβώς την τιμή που δίνει σήμερα. Παρατήρησα ότι όλοι λένε (χωρίς να το δούν -- μόνο από το μοντέλο, χρονολογία, χιλιόμετρα) ένα x ποσό, και όταν έρθει η ώρα για το μπικικίνι (και κάνει τα παραπάνω) σου λέει τελικά y, με y < x.
- Πότε θα σου το πάρει (σε ενδιαφέρει αν δεν έχεις άλλο όχημα για να κινείσαι): την ημέρα της παραγγελίας; Την ημέρα της παράδοσης; στον εκτελωνισμό; κλπ Αν μεσολαβεί ικανό διάστημα από την παραγγελία (και την οικονομική συμφωνία) μέχρι να παραδώσεις το παλιό, παίζει την ημέρα της παράδοσης να σου το επανεκτιμήσει (φυσικά προς τα κάτω)
- Να το μεταβιβάσει πάνω του με το που το παραδώσεις (ώστε να φύγει από το όνομά σου και την εφορία σου). Αυτό το θέλεις για να πάψεις την ασφάλιση (αν δεν το κάνει και κόψεις την ασφάλιση, σε περίπτωση διασταύρωσης θα φας το πρόστιμο και ας μην το έχεις στην κατοχή σου), για τα τέλη (αν είναι τέλος του χρόνου και εκδοθούν τέλη και δεν το έχει μεταβιβάσει, θα βαρύνουν εσένα) αλλά και για λόγους ασφαλείας (αν πχ εμπλακεί σε παράνομη πράξη και στην άδεια φαίνεσαι εσύ, θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας) κλπ. Πολλές φορές το παίρνουν αλλά δεν το μεταβιβάζουν πάνω τους. Περιμένουν να βρούν αγοραστή για να το πάρει αυτός κατευθείαν (και να γλιτώσουν τα έξοδα της μεταβίβασης πάνω τους).
-
+1 στον φιλο απο πανω
Αλλά δεν μας ειπες, ποσα χλμ/ετος κανετε περιπου? -
Ο χρήστης elenie έγραψε:
Καλημέρες... βενζίνη κοιτάμε. Το diesel ανεβάζει την τιμή αρκετά για παρόμοιες εκδόσεις. Το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιώ κατά κυριο λόγο εγώ όπως είπα, μέσα στην πόλη. Από ταξίδια κάνει το πολύ δυο φορές το χρόνο που ανεβαίνουμε οικογενειακώς Δραμα. Τωρα αν είναι γλυκοτιμονο το καινούριο μπορεί και η συχνότητα των ταξιδιών ή τουλάχιστον των μακρινών διαδρομών να αυξηθεί.Νομίζω πως το ιδανικό για μέσα στη πόλη είναι το υβριδικό CHR αν βέβαια μπορείς να το φτάσεις οικονομικά κι αφού σου αρέσει
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
+1 για το Hybrid CH-R. Παρόλο που εγώ προτίμησα το T-ROC και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, έχω την εντύπωση οτι αυτό σου κάνει πιο πολύ κλικ και θα είναι κρίμα να το μετανιώνεις μετά. Ενώ σίγουρα συμβαδίζει και με την εποχή που θέλει εξηλεκτρισμό των κινητήρων τα επόμενα χρόνια.
Στα μείον οτι είναι πιο στριμόκωλο κυρίως σε χώρο αποσκευών παρόλο που είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Επίσης έχει πολύ outdated infotainment σε σχέση με το T-ROC, ενώ είναι αρκετά πιο ακριβό το υβριδικό σε σχέση με την βασική έκδοση που λες οτι είδες.
Καλό θα είναι να τα οδηγήσεις κιόλας, ειδικά το hybrid που είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ΄τα συμβατικά αυτοκίνητα.
Τέλος, δες και αυτά που σου πρότειναν παραπάνω(C3 Aircross/Crossland X και Vitara.) Τα πρώτα είναι πολύ πρακτικά και το άλλο value for money γι'αυτά που προσφέρει.
Επιλογή SUV έως 23.000€