-
Όταν πατάς και αφήνεις το γκάζι στιγμιαία με 3η 4η μου το κάνει
-
Φυαικοτατο είναι. Μην ασχολείσαι
-
Λοιπόν, οδήγησα το Corsa 1,5 Diesel και παρά την πολύ καλή προσφορά του Σφακιανάκη (16.600) έριξα άκυρο. Δεν έχει ούτε την άνεση του Clio με την σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης (ισως φταίει η συγκεκριμένη έκδοση GS Line) και το εσωτερικό φαίνεται φτηνό και κακόγουστο, παρόλο που είναι η πλουσιότερη έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου. Δεν με νοιάζει η έλλειψη navi, καμερας οπισθοπορείας και κάτι άλλες λεπτομέρειες αλλά με χαλάει η κακής αισθητικής πλαστικούρα στο ταμπλό και τις πόρτες.
Απο την άλλη δεν μπορώ να δικαιολογήσω σχεδόν 20 χιλιάρικα για ενα supermini, και μάλλον η επιλογή πετρελαίου εν ετει 2021 είναι άκυρη. Το LPG απο την άλλη έχει κολλήσει στην γυναίκα μου οτι είναι επίκινδυνο και παρόλο που της εξηγώ οτι είναι μπαρούφες αυτά που νομίζει επιμένει, μου λέει για τα παιδιά, και τελοσπαντων έχει φάει άκυρο και αυτό. Οπότε πάω ή στην βενζίνη με τα 100 άλογα ή βαζω κάτι παραπάνω και πάω σε Captur... Αλλά απο την αλλη σκέφτομαι οτι αν ανέβω κοντά στα 25 παίρνω και το Ford Puma το υβριδικό με τα 125 που είναι κλάσεις ανωτερο...... Εχω μπερδευτεί help....
Στη θέση σου θα κοίταγα αναμεσα σε 2 αυτοκίνητα ετσι όπως σε καταλαβαινω
Ford Puma 125 ή Kia Stonic αν δεν σε βγαζει στο οικονομικο καθώς το kia ερχεται φθηνοτερο.
-
Μόνο που και τα 2 είναι σφιχτουτσικα, και θέλει άνεση από ότι κατάλαβα. Ίσως Kona να είναι πιο κατάλληλο.
Νομίζω το GS έχει σφιχτή ρύθμιση πάντως, είναι η σπορ σειρά στα μοντέλα της Opel.
Το C3 είναι πολύ περισσότερο άνετο πάντως αν σε ενδιαφέρει αυτό.
Αν περάσεις τα 20.000, κυριολεκτικά κοιτάς όλα τα Mainstream B suv που υπάρχουν, και είναι πολλά.
-
Τριγμούς έχω στις κολώνες των ζωνών και στην κεντρική κονσόλα. Πιστεύω να μου τα λύσουν με την δεύτερη, την πρώτη ότι κάναν στην αντιπροσωπεία ήταν για κάνα δυό μέρες.
Το Σάββατο το πήγα κι εγώ με τριγμούς στην οθόνη, την έλυσαν, έβαλαν μονωτικό και τη ξανακούμπωσαν. Έκανα περίπου 200 χλμ μετά, σε επαρχιακούς δρόμους + ταξίδι σε εθνική δεν ακούστηκε τίποτα. Ελπίζω να κρατήσει, θα ενημερώσω στην πορεία πως θα πάει
-
Κάτι πέριξ του 10%
Πολύ πιο κάτω είναι τα κέρδη του dealer. Δούλευα παλαιότερα στο λογιστήριο μεγάλης αντιπροσωπείας, γενικά ο dealer αγοράζει το αμάξι απ τον εισαγωγέα με μια έκπτωση ~8%-10% ανάλογα τη μάρκα. Από αυτό το περιθώριο κέρδους, ένα μέρος το δίνει στον πελάτη σαν έκπτωση (π.χ. ένα 5%) και ότι του μείνει είναι κέρδος (σημειωτέον ότι ένα μέρος της τιμής είναι τέλος ταξινόμησης, οπότε το ποσοστό κέρδους υπολογίζεται στην καθαρή αξία χωρίς ΕΤΤ). Οι μεγάλοι dealers συνήθως έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μεγαλύτερες εκπτώσεις λόγω μεγαλύτερου όγκου πωλήσεων. Σε καινούργιο αμάξι πολύ συχνά το τελικό κέρδος του dealer είναι 200-800 ευρώ, σε κέρδη >1000€ κάνουν πάρτι.
Κέρδη στις αντιπροσωπείες φέρνουν συνήθως τα bonus στόχων (συνήθως είναι στόχοι ταξινομήσεων και τους δίνουν π.χ. bonus 1% επί του συνολικού τζίρου που έκαναν αν πιάσουν Χ ταξινομήσεις στο έτος).
Όσο περίεργο κι αν σ φαίνεται, μεγαλύτερο κέρδος αφήνουν τα μεταχειρισμένα και το σέρβις.
-
Όσο περίεργο κι αν σ φαίνεται, μεγαλύτερο κέρδος αφήνουν τα μεταχειρισμένα και το σέρβις.
Καθόλου περίεργο, έτσι είναι...το είχα γράψει και παλιότερα αρκετές φορές αλλά δεν με πίστευαν αρκετοί!
Στην BMW που ξέρω το κέρδος είναι 8% από το αυτοκίνητο και 10% από τον έξτρα εξοπλισμό (εκτός από όταν γίνονται ειδικές προσφορές από την BMW Hellas στους εμπόρους της). Τεράστιο κέρδος το σέρβις και φυσικά τα μεταχειρισμένα. Ένα καινούργιο μπορεί να έχει €1.000 κέρδος και ένα μεταχειρισμένο €2.000+. Και λογικό είναι (με οικονομικούς όρους) αφού στο μεταχειρισμένο δεσμεύεται κεφάλαιο, στο καινούργιο όχι. Όσο για το σέρβις μεγάλη αντιπροσωπεία που ξέρω έχει σχεδόν τριπλάσιο κέρδος (ετήσιο) από τα σέρβις συγκριτικά με τις πωλήσεις.
-
meletis89 wrote:
Καθόλου περίεργο, έτσι είναι...το είχα γράψει και παλιότερα αρκετές φορές αλλά δεν με πίστευαν αρκετοί!
Στην BMW που ξέρω το κέρδος είναι 8% από το αυτοκίνητο και 10% από τον έξτρα εξοπλισμό (εκτός από όταν γίνονται ειδικές προσφορές από την BMW Hellas στους εμπόρους της). Τεράστιο κέρδος το σέρβις και φυσικά τα μεταχειρισμένα. Ένα καινούργιο μπορεί να έχει €1.000 κέρδος και ένα μεταχειρισμένο €2.000+. Και λογικό είναι (με οικονομικούς όρους) αφού στο μεταχειρισμένο δεσμεύεται κεφάλαιο, στο καινούργιο όχι. Όσο για το σέρβις μεγάλη αντιπροσωπεία που ξέρω έχει σχεδόν τριπλάσιο κέρδος (ετήσιο) από τα σέρβις συγκριτικά με τις πωλήσεις.
https://motorplay.gr/εντυπωσιακό-600-κερδίζουν-μερικοί-αντι/
Θυμάστε μία εποχή που δίνανε ένα σωρό άσπρα επαγγελματικά Opel Corsa με 4-6.000€, τότε που άνοιξε η πετρέλαιοκίνηση Αθήνα/Σαλόνικα;!
Κάνα χιλιάρικο τους κόστιζε το αυτοκίνητο, το κατέβαζαν στα 120-140-160-180 χιλιάδες χιλιόμετρα (το 180.000 πρέπει να είχε κάνει μυριο!!) Και τα έδιναν γύρω στα 5.000€. είχα σιχαθεί να τα βλέπω στις μάντρες. Σιχαμα...και αυτοί που μου τα πασαραν σαν ευκαιρίες..
-
Καλησπέρα κάτοχος renault clio v 1000 tce 90 ps έχει παρατηρήσει κάποιος όταν πατάει το γκάζι και το αφήνει να παίζει ο λεβιές ταχυτήτων είναι φυσιολογικό για καινούριο αυτοκίνητο?
Μεγαλο θεμα ανοιξες τωρα, που περασε πολυ στα ψιλα. Το δικο μου με 100 ιππους ειδικα στην 3η ταχυτητα τρεμει γαμα τα, ειδικα αν εχω πολλες στροφες. Εντωμεταξυ οποτε το βαζω στο eco αμεσως σταματαει το τρεμουλο. Παντως στον ενα χρονο που το εχω, εχει ηρεμησει λιγο το πραγμα απο οτι ηταν στις αρχες. Στο service που το πηγα και ειπα να το κοιταξουν κ αυτο, μου ειπαν οτι δεν υπαρχει καποιο θεμα.
Απο οτι βλεπω εδω σε αλλους το κανει, ενω σε αλλους τιποτα. Ελπιζω να μην πεσαμε σε προβληματικη παρτιδα, γιατι αν σκεφτεις τον λεβιε δεν κανει ουτε να ξεκουραζεις το χερι σου πανω του γτ φθειρετε το κιβωτιο ταχυτητων, κατι μου λεει πως θα εχουμε κακα ξεμπερδεματα.
-
Μη φοβάστε, πολλά αυτοκίνητα το έχουν αυτό και εχουν βγάλει 500.000 χλμ. Χωρίς θέμα. Εχει να κανει με την σχεδίαση του κιβωτιου καθαρά σε θέμα αίσθησης.
Δεν ξερω αν το 100 αρι το tce φορά άλλον κωδικό κιβωτιου από το 90αρι.αν ξέρει κάποιος ας μας το πει.
Γενικως επειδή ρωτούσα για αυτό το μηχανικο σύνολο όταν ψαχνόμουν ένα φεγγάρι για το juke, απο παρα πολλούς μηχανικούς έχω ακούσει τα καλύτερα. Είναι διαμαντάκια ως κινητήρες και κιβωτια αυτή η νέα γενιά κινητηρων. Στο ερώτημα μου αν υπάρχουν με πολλά χιλιόμετρα οντως υπάρχουν κάποιοι με άνω των 100.000 χλμ!!!! Και αλλάζουν μόνο λαδάκι.
Το γεγονός τοι είναι έμμεσο ψεκασμού βοηθά εκτός από την αποφύγη κατακαθησεων στους αυλους εισαγωγής και γενικοτερα στην πιο στρωτή και ομαλή λειτουργία και των περιφερειακων.
Αυτο που εγώ θα περίμενα να έχει πρόβλημα είναι η βάση μηχανής. Ανοίξτε το καπό και δείτε πόσο πολύ κινείται ο κινητηρας λογω3 κυλίνδρων . Μιλάμε κοντεύει να ξεκουνηθεαπο μόνος του. Στα 4 κυλινδρα είναι σχεδόν ακινητοι
-
Μη φοβάστε, πολλά αυτοκίνητα το έχουν αυτό και εχουν βγάλει 500.000 χλμ. Χωρίς θέμα. Εχει να κανει με την σχεδίαση του κιβωτιου καθαρά σε θέμα αίσθησης.
Δεν ξερω αν το 100 αρι το tce φορά άλλον κωδικό κιβωτιου από το 90αρι.αν ξέρει κάποιος ας μας το πει.
Γενικως επειδή ρωτούσα για αυτό το μηχανικο σύνολο όταν ψαχνόμουν ένα φεγγάρι για το juke, απο παρα πολλούς μηχανικούς έχω ακούσει τα καλύτερα. Είναι διαμαντάκια ως κινητήρες και κιβωτια αυτή η νέα γενιά κινητηρων. Στο ερώτημα μου αν υπάρχουν με πολλά χιλιόμετρα οντως υπάρχουν κάποιοι με άνω των 100.000 χλμ!!!! Και αλλάζουν μόνο λαδάκι.
Το γεγονός τοι είναι έμμεσο ψεκασμού βοηθά εκτός από την αποφύγη κατακαθησεων στους αυλους εισαγωγής και γενικοτερα στην πιο στρωτή και ομαλή λειτουργία και των περιφερειακων.
Αυτο που εγώ θα περίμενα να έχει πρόβλημα είναι η βάση μηχανής. Ανοίξτε το καπό και δείτε πόσο πολύ κινείται ο κινητηρας λογω3 κυλίνδρων . Μιλάμε κοντεύει να ξεκουνηθεαπο μόνος του. Στα 4 κυλινδρα είναι σχεδόν ακινητοι
Δεν είναι γενικά οι 3κυλινδροι (που είναι κι' όλας) ο συγκεκριμένος πάντως έχει αναφερθεί σε πολλά reviews ότι παίζει ασυστολα, επίσης έχουν παρατηρηθεί lag και γενικά στην αρχή δεν είχε πάρει καλές κριτικές (μιλάω για του Juke), είναι και ο κύριος λόγος που το αυτοκίνητο δεν πουλάει τρελά πιστεύω, είναι δεσμευτικό να κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο με έναν μόνο κινητήρα.
Εγώ αν πήγαινα σε Renault θα έκανα τα πάντα για να πάρω τον 1.3, γι' αυτόν έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές, και πιστεύω ότι είναι και selling point για την εταιρεία. Πολύ σύγχρονος κινητήρας, ίσως ο καλύτερος σε mainstream αυτοκίνητα.
-
Α! το αναφέρουν και αλλοι λοιπόν; δεν έχει πέσει κάποιο τεστ στην αντίληψη μου αλλά οκ έτσι είναι όντως. Αν το δεις από κοντά σε ρελαντι νομίζεις ότι υπάρχει θέμα με την βάση μηχανής. Τρεμει πάρα πολύ. Ευτυχώς μέσα στο αυτοκίνητο κια λόγω της φοβερής νεας πλατφόρμας που απορροφά τα vibrations δεν νιώθεις σχεδον τίποτα.
Εγω από τον 100 tce έμεινα πολύ ευχαριστημένος σαν κινητηρα. Πάνω από τις 2300 σ.α.λ τραβούσε δυνατά κια γραμμικα αλλά όντως υπάρχει κενό ροπης απο στάση. Έχεις ακριβώς την ιδια αισθηση με ένα ατμοσφαιρικό που πλησιάζεις σε διασταύρωση και δεν κατεβάζεις σε 2α αλλά παραμένεις με 3η σχέση και πατάς γκαζι. Μολις τουρμπισει όλα μετά είναι ομαλά και ωραία.
Οκ συνήθεια είναι. Το lpg λένε το έλυσε και αυτό το θέμα βγάζοντας πιο χαμηλά την ροπη και δεν έχει αυτό το κενό πλέον.
-
Α! το αναφέρουν και αλλοι λοιπόν; δεν έχει πέσει κάποιο τεστ στην αντίληψη μου αλλά οκ έτσι είναι όντως. Αν το δεις από κοντά σε ρελαντι νομίζεις ότι υπάρχει θέμα με την βάση μηχανής. Τρεμει πάρα πολύ. Ευτυχώς μέσα στο αυτοκίνητο κια λόγω της φοβερής νεας πλατφόρμας που απορροφά τα vibrations δεν νιώθεις σχεδον τίποτα.
Εγω από τον 100 tce έμεινα πολύ ευχαριστημένος σαν κινητηρα. Πάνω από τις 2300 σ.α.λ τραβούσε δυνατά κια γραμμικα αλλά όντως υπάρχει κενό ροπης απο στάση. Έχεις ακριβώς την ιδια αισθηση με ένα ατμοσφαιρικό που πλησιάζεις σε διασταύρωση και δεν κατεβάζεις σε 2α αλλά παραμένεις με 3η σχέση και πατάς γκαζι. Μολις τουρμπισει όλα μετά είναι ομαλά και ωραία.
Οκ συνήθεια είναι. Το lpg λένε το έλυσε και αυτό το θέμα βγάζοντας πιο χαμηλά την ροπη και δεν έχει αυτό το κενό πλέον.
Πολύ πιθανόν να τον βελτίωσαν, άλλωστε έβαζε και έβγαζε κινητήρες όλη τη χρονιά η Renault.
Κοίτα στο 10:35
-
Ωραίο είναι. Τώρα άρχισα να θυμάμαι περισσότερα. Οντως η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή από ένα κλασικό γαλλικό αλλά εχιε μεγάλη διαδρομή. Δεν τερματίζει δηλαδή όπως στα μικρα ιαπωνικα.
Επισης το μπροστινό μέρος μοιάζει ευκινητο σε χαμηλές ταχύτητες αλλά στα πιο πολλά μοιάζει πιο ενιαίο με το πίσω. Η διαφορα με τα πιο σπορτιφ μικρά αυτοκίνητα.
Κατά τα άλλα έχει ποιοτική καμπίνα κια γενικότερα είναι πανέμορφο στα μάτια μου και σύγχρονο.
Αλλα δν έκατσε, δεν το χρειαζόμουν πραγματικά. Ίσως στο μέλλον ή στο επόμενο.
-
Ωραίο είναι. Τώρα άρχισα να θυμάμαι περισσότερα. Οντως η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή από ένα κλασικό γαλλικό αλλά εχιε μεγάλη διαδρομή. Δεν τερματίζει δηλαδή όπως στα μικρα ιαπωνικα.
Επισης το μπροστινό μέρος μοιάζει ευκινητο σε χαμηλές ταχύτητες αλλά στα πιο πολλά μοιάζει πιο ενιαίο με το πίσω. Η διαφορα με τα πιο σπορτιφ μικρά αυτοκίνητα.
Κατά τα άλλα έχει ποιοτική καμπίνα κια γενικότερα είναι πανέμορφο στα μάτια μου και σύγχρονο.
Το έχω ξαναπεί, το Juke κατά τη γνώμη μου είναι από τα καλύτερα B suv σε μέσους όρους, είναι πολύ υποτιμημένο μοντέλο, αλλά ο ένας και μόνο κινητήρας δεν το βοηθάει να κάνει πωλήσεις.
Μετά το 2008, εσωτερικά/εξωτερικά/πρακτικά (εκτός από τα κεφάλια των πίσω, που πέφτει λίγο η οροφή) μου είχε αρέσει περισσότερο π.χ από το Captur.
Να πούμε εδώ, μίας και μιλάμε πολιτισμένα σήμερα, ότι αρχικά περίμενα να κυκλοφορήσει το Captur και θα το έπαιρνα επιτόπου, έτσι είχαμε αποφασίσει, αλλά περιμέναμε πριν τα Χριστούγεννα Captur, και μετά το καλοκαίρι το 2008, τελικά μόλις είδαμε το 2008 βέβαια τελείωσε η αναζήτηση (αν και προσπάθησα για το C5 Aircross). Η στρατηγική της εισαγωγικής είναι τραγική (τα ίδια και με Sandero..).
-
Εδω το sandero κοστίζει 1500 ευρω ακριβοτερα από Ιταλία και Ισπανία αν δεν κάνω λάθος. Ελεος δηαλαδη.
Λες να παρεις ως φτωχός Έλληνας ένα απλό αυτοκινητακι να κάνεις την δουλίτσα σου και έχεις τον άλλον να θέλει να βγάλει από την καμπούρα σου.
Άστα.
Πινω καφεδάκι και χαλαρώνω τώρα, αναδουλειά, και πείρα και b9 βιταμίνη διοτι ήμουν πολύ πιο κάτω από το κατώτατο όριο στο φυλλικο. Μιλάμε τρόμαξε ο γιατρός, θα πάθεις μου ειπε. Εμ όλοι μέρα βρόμικα τρώω με τις ότι να ναι ώρες που δουλεύουμε. Κανείς δεν είναι σπίτι.
Οταν λεω ότι πρέπει να υπάρχει νοικοκυρα σπίτι έχουμε άλλα. Τεσπα.
-
Lap wrote:
Το έχω ξαναπεί, το Juke κατά τη γνώμη μου είναι από τα καλύτερα B suv σε μέσους όρους, είναι πολύ υποτιμημένο μοντέλο, αλλά ο ένας και μόνο κινητήρας δεν το βοηθάει να κάνει πωλήσεις.
Μετά το 2008, εσωτερικά/εξωτερικά/πρακτικά (εκτός από τα κεφάλια των πίσω, που πέφτει λίγο η οροφή) μου είχε αρέσει περισσότερο π.χ από το Captur.
Να πούμε εδώ, μίας και μιλάμε πολιτισμένα σήμερα, ότι αρχικά περίμενα να κυκλοφορήσει το Captur και θα το έπαιρνα επιτόπου, έτσι είχαμε αποφασίσει, αλλά περιμέναμε πριν τα Χριστούγεννα Captur, και μετά το καλοκαίρι το 2008, τελικά μόλις είδαμε το 2008 βέβαια τελείωσε η αναζήτηση (αν και προσπάθησα για το C5 Aircross). Η στρατηγική της εισαγωγικής είναι τραγική (τα ίδια και με Sandero..).
Το JUKE μου άρεσε παρα πολυ εμφανισιακά,οι εκδόσεις του φαινόταν πληρης,οι χώροι του στο δικό μου μάτι φαινόταν μεγαλυτεροι από του 2008 και με καλυτερη εργονομια στην καμπινα.
κι όταν μπήκα να το οδηγήσω ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν μπόρεσα να βολευτώ και να βρω θέση, με εμποδιζε παρα πολυ ο κεντρικός καθρέφτης, ένιωθα ότι μου έκοβε παρα πολυ ορατότητα, γενικότερα με ζαλιζε πολυ η θέση του δεν ξέρω αν το χει παθει ποτε κανένας.
Και ίσως να μην είχα βρει εγώ την σωστή θέση οδήγησης. Ο ένας τρικυλινδρος κινητήρας δεν χωνευεται με τίποτα όμως. Επίσης η φασαρία στην καμπινα ήταν μεγαλυτερη απο οποιοδήποτε αλλο td εκανα.
-
Εργοστασιακό υγραέριο με 14 χιλιάρικα;
-
Όποιος πήρε LPG παιδιά, γύρισε 20 χρόνια πίσω. Και όχι σε τεχνολογία, μιλάω για κιμπαριλίκι. Πας βενζινάδικο και λες 'Γέμισέ το...' με ύφος. Και βγάζεις 20άρικο. Πασοκτσίδικα πράματα, από το παλιό, το ορθόδοξο...
-
Οταν λεω ότι πρέπει να υπάρχει νοικοκυρα σπίτι έχουμε άλλα. Τεσπα.
Lap άλλη φάση με την 'νοικοκυρά' στο σπίτι αλλά στο 2020 αυτά είναι ζόρικα τα πράγματα , άσε που θέλουν (και καλά κάνουν) το δικό τους πορτοφόλι - τα δικά τους λεφτά.
@ Dublin και εμένα κάνει τέτοιο θόρυβο αλλά όχι τόσο πολύ δυνατά και σίγουρα δεν τρέμει τόσο ,αυτήν την έκδοση του juke με το βελούδο στο ταμπλό την ερωτεύτηκα ... πολύ 'πλούσιο' στην αφή και στην όψη!
Renault Clio V