-
Στο Γαλλικό site έχει έναν κινητήρα τούρμπο βενζίνης 140 αλόγων με χειροκίνητο κιβώτιο. Τον βάζουν στις πλούσιες intens και RS Line. Ποιος κινητήρας είναι αυτός; Ο ίδιος που είχε και πριν με διπλού συμπλέκτη; Αυτός που βάζουν και στα megane + merc?
Ακόμα συνεχίζουν να το συναρμολογούν Τουρκία ή μετέφεραν την παραγωγή;
-
Είναι ο νέος 1.33 Tce που φοράει και το Captur.
-
Και είπε να τους προλάβει όλους και να το αρχίσει από τώρα...αχαχαχα!!!
(σόρρυ, αλλά δεν άντεξα να μην το σχολιάσω καυστικά όταν το διάβασα).https://www.drive.gr/news/kosmos/renault-problepei-diplasiasmo-tis-timis-ton-symbatikon-soypermini
-
Καλά εντάξει, υπερβολές για να φτιάξει κλίμα. Ήδη υπάρχει ανακοίνωση για μια κάπως χαλάρωση των απαιτήσεων κατά το Euro 7 ενώ τεχνολογικά οποίος το ψαχνει βλέπει πως κάποια όρια μπορούν να πιαστουν από σημερινές τεχνολογίες και μοντέλα. Και αυτό διότι υπάρχουν αυτοκινητα που πωλούνται σήμερα και ταυτόχρονα και διαθέτουν τεράστιες διάφορες σε ρεαλιστικές δοκιμές στους ρυπους όπως τα No2 και την αμμωνία.
Στο euro 7 θα εξεταστούν κυριως ρύποι όπως η αμμωνία και τα No2 ως υποσύνολο των nox και ολα αυτα σε ρεαλιστικές συνθήκες και γενικως σε πιο 'τυχαίες' διαδρομες και οχι τυποποιηνενα δρομολόγια.
Η λύση έχει δωθει εδώ και πολύ καιρό από προτάσεις όπως αυτήν της σουζουκι. Πανάλαφρο αυτοκινητο εστιασμένο σε αυτό που πρεπει να ειναι. Αυτοκινητο πολης με κινητήρα έμμεσου ψεκασμού και επικουρικό υβριδικο σύστημα.
Θα δείτε που αυτα τα σύνολα θα πιάσουν όλα τα όρια του euro 7, θα είναι φθηνα, ακόμα και αν εφοδιαστούν υποχρεωτικά με gpf οπου σήμερα τα έμμεσου ψεκασμού δεν φορούν.
-
Από τη στιγμή που είναι αποφασισμένη η κατάργηση των θερμικών τίποτα δεν έχει σημασία. Τα θερμικά το 2035 ΔΕΝ θα πωλούνται, οπότε καμία λύση δεν έχει καμία ουσία, ΜΟΝΟ η ηλεκτροκίνηση. Απλά κάποιες χώρες είδαν ότι οι υπερβολές για άμεση κατάργηση το 2025-2030 δεν τους βγαίνει με κανένα τρόπο, και κάνουν κάποιες εκπτώσεις, αλλά το 2035 δεν νομίζω να αλλάζει, και οι Πράσινοι μέσω της Γερμανίας θα πιέσουν ώστε να τηρηθεί τουλάχιστον αυτή η τελική ημερομηνία.
Η Ευρώπη θέλει να παίξει έναν ρόλο μελλοντολογικης ουτοπίας. Δυστυχώς η ιστορία και ο ωμός ρεαλισμός της ανθρώπινης κατάστασης θα την προσγειώσει σύντομα (ιστορικά σύντομα, δηλαδή σε 20-30-40 χρόνια) και απότομα.
Εγώ ήδη ετοιμάζω σχέδια για αγορά επαγγελματικού Jimmy και Mad Max μετατροπή για να είμαι έτοιμος για το 2050!
-
Εγω παντως που βλέπω πίνακες από τα ινστιτούτα για ρυπους κτλ δεν λένε για καταργηση των θερμικών το 35. Απλά υπολογίζουν σε μεγάλη αύξηση ων ηλεκτρικων ιδιαιτέρως στα κέντρα των πόλεων όχι όμως κατάργηση των θερμικών.
Έχω την αίσθηση πως όλο αυτό με την κατάργηση είναι μια πατάτα ολικής που λενε κάποιοι πολιτικοί και λόμπυ.
Οι θερμικοι σύμφωνα με μελέτες ινστιτούτων, σύμφωνα με τους ceo εταιριών κτλ θα υπάρχουν και μετά το 35. Απλά σε αισθητά μικρότερο ποσοστό.
-
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ, όχι αυτοκινήτων, ΠΩΛΗΣΕΩΝ, δηλαδή το 2035 θα μπορείς να αγοράσεις Ι.Χ ΜΟΝΟ ηλεκτρικό, όχι ότι θα σου πάρουν το αυτοκίνητο και θα το πετάξουν στη θάλασσα.
Είναι ξεκάθαρο. Μιλάμε για 320.000.000 οχήματα περίπου στην Ευρώπη, είναι δυνατόν να εξαφανιστούν σε 10-15 χρόνια;
..και όμως ο 'φόβος' επηρεάζει ανθρώπους και αποφάσεις
-
Για πωλήσεις λέω και εγώ.
-
Θα πάρω ένα θερμικό ιχ το 2034 και θα το κρατήσω μέχρι τον θάνατο. Ή το δικό του ή το δικό μου.
-
Λοιπον ΝΕΕΣ ελαφρως μειωμενες τιμες στα Κλιο βενζινης,τουλαχιστον.Με μια προχειρη ματια ειδα οτι εχασαν γυρω στα 300 ευρω,ενω εφεραν και τον στμοσφαιρικο 1000αρι αλλα με 65 αλογα αυτη τη στιγμη στα 13790...Το απλο tce 90 authentic στα 15640 απο 15990...
Αναλτικα
1,0 sce authentic 13790
1,0 tce authentuc 15640
1,0 tce expression 16440
1,0 tce expression plus 17440
1,0 tce dynamic 18,140
Με κιβωτιο cvt::
1,0 tce expression 18,370
1,0 tce expression plus 19370
1,0 tce dynamic 20040
Και τελος με lpg:
1,0 tce 100 authentic 15640
1,0 tce 100 expression 16440
1,0 tce 100 expression plus 17440
1,0 tce 100 dynamic 18140....
-
-
Σε σχεση με τις τιμες στην Ελλαδα, το λες και τζαμπα !!!
-
Να κάνω και εγώ τις χαζές μου ερωτήσεις προς κατόχους lpg...η ποιότητα κατασκευής είναι προφανώς αναβαθμισμένη,ισχύει όμως στην πράξη? Παρατηρείτε κάποιους τριγμούς? Για κατανάλωση φαντάζομαι ότι σε περιαστικό ή υπεραστικό περιβάλλον το 7αρι είναι σχετικά εύκολο. Ξεκινάει πάντα με βενζίνη αν δεν κάνω λάθος, σε πόση ώρα όμως αναλαμβάνει το αέριο?
-
Ωπα; θα φύγει το 208;
-
Ε,σιγά σιγά....
-
Χμμμ, υπαρχουν και τα corsa, c3, 208 diesel
-
Σκέψεις κάνω ακόμα,δεν έχω αποφασίσει κάτι. Το c3 παρότι απόλυτα ευχαριστημένος από το c4 που έχω δεν το σκέφτομαι λόγω 5αριού κιβωτίου, το 208 πανάκριβο και δεν χωράω ενώ το corsa δεν με συγκινεί.
-
Να κάνω και εγώ τις χαζές μου ερωτήσεις προς κατόχους lpg...η ποιότητα κατασκευής είναι προφανώς αναβαθμισμένη,ισχύει όμως στην πράξη? Παρατηρείτε κάποιους τριγμούς? Για κατανάλωση φαντάζομαι ότι σε περιαστικό ή υπεραστικό περιβάλλον το 7αρι είναι σχετικά εύκολο. Ξεκινάει πάντα με βενζίνη αν δεν κάνω λάθος, σε πόση ώρα όμως αναλαμβάνει το αέριο?
Τριγμούς έχω στις κολώνες των ζωνών και στην κεντρική κονσόλα. Πιστεύω να μου τα λύσουν με την δεύτερη, την πρώτη ότι κάναν στην αντιπροσωπεία ήταν για κάνα δυό μέρες.
Κατανάλωση, 7 με 7.5 είναι το σύνηθες για τις περιαστικές που κάνω, προχτές πήγαμε χωριό με 100 σταθερά, και το πήγαινε-έλα έγραψε 6.6 λιτρα υγραέριο στα 100χλμ. Ούτε του παπά...
Ξεκινάει με βενζίνη όταν είναι τελείως κρύο. Αλλιώς κατευθείαν υγραέριο. Το καλοκαίρι γυρνάει στην βενζίνη σε 10-20 δευτερόλεπτα, τον χειμώνα θέλει κάνα λεπτό ή δύο, όσο η εξωτερική πλησιάζει στο μηδέν. Στα 6.000 χλμ που έχω κάνει, έχω βάλει 40€ βενζίνη μέχρι τώρα, με τα τελευταία 10 να είναι ακόμα μέσα. Υπολογίζεις κάνα δεκάρικο βενζίνα ανά 1500-2000 χιλιόμετρα.
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Η αλήθεια είναι ότι γύρισα πριν από λίγο από τη Ρενώ και ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ. Τελική τιμή για dynamic με το κλειδί στο χέρι 19020 ευρώ! Το ποσό το θεωρώ υπερβολικό για 1000 άρι αυτοκίνητο. Δεν δίνω άλλα 3 να πάρω το Puma πετρέλαιο?
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Η αλήθεια είναι ότι γύρισα πριν από λίγο από τη Ρενώ και ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ. Τελική τιμή για dynamic με το κλειδί στο χέρι 19020 ευρώ! Το ποσό το θεωρώ υπερβολικό για 1000 άρι αυτοκίνητο. Δεν δίνω άλλα 3 να πάρω το Puma πετρέλαιο?
Τουλάχιστον να στο κάνουν 19.000..
Renault Clio V