-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εδώ ταιριάζει η ρήση του Lee Iacocca, που έλεγε ότι είναι απίστευτο πόσα πολλά χρήματα δίνει ο άνθρωπος προκειμένου να κάνει οικονομία.Καλά δεν είπε αυτό ακριβώς, αλλά το γενικότερο νόημα αυτό είναι. Βέβαια έχει πει και κάτι άλλο για τους MBAs που δεν μου αρέσει καθόλου ασχέτως αν μας είχαν πρήξει με τα δικά του αποφθέγματα...
Εντάξει είναι υπεύθυνος τόσο για το Mustang όσο και για το Pinto, οπότε μπορείς να τον δεις και από αριστερά και από δεξιά
Για την αποτίμηση, ότι ήταν να πω και εξηγήσω, τα εξήγησα, όποιος μπόρεσε κατάλαβε ότι κατάλαβε, ας συνεχίσουμε με το θέμα του παιδιού...
-
Φιλε αν σε παιρνει παρε μια μεταχειρισμενη 911 turbo και βαλε και υγραεριο για οικονομια. Παρε ενα δανειακι και ζητα και απο το πατερα τιποτα προχειρο που βρισκεται γιατι απο τα 17.5 στα 50 ενα δεντρο και οχι δασος ειναι και θα βγεις και κερδισμενος... Στην αναγκη κανε και μια δευτερη δουλεια, υπνος τι τον χρειαζομαστε...
-
Χρήστο, είπα να μην γράψω κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον χρειαζόταν.
Αντώνη, στο θέμα του φίλου έχουμε (με τα μέχρι τώρα δεδομένα) καταλήξει, νομίζω, σε Octavia.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Όταν τελειώνει η λογική και τα επιχειρήματα, ξεκινάει η ειρωνεία. Αλλά έτσι είναι αυτά, ό,τι αγωγή έχει ο καθένας.
-
Τρολολο Δημητρη. Δε θα μας τρελανετε εσεις.
Αγωγη και μαλακιες οταν σου λεει ο αλλος οτι πασχει θεμελιωδως ο ισχυρισμος-συλλογισμος και συνεχιζεις τα κατεβατα... Και στα επιστρεφω αυτα!
Επισης δε γνωριζω γιατι η μονη σου συμμετοχη στη κοινοτητα τις τελευταιες βδομαδες ειναι το να προτρεπεις σ ολα τα θεματα για αγορα cng με λυσσα. Μου κανει εντυπωση χωρις να ισχυριζομαι οτι υπαρχει κατι αλλο απο πισω,ειλικρινα. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
είναι απίστευτο πόσα πολλά χρήματα δίνει ο άνθρωπος προκειμένου να κάνει οικονομία.Τεραστια κουβεντα,αποδεικνυεται περιτρανα καθε φορα που εχουμε μικρη διαφοροποιηση στα τελη κυκλοφοριας και τρεχει ο Ελληνας να παρει τη τελευταια λεξη της αγορας για να τον ξαναπιασουν κοτσο σε 3-4 χρονια παλι. Απο τα τζαμπα πολλα κυβικα, στο downsizing απο εκει στο diesel και τωρα στο επομενο αφου φαινεται οτι θα χτυπησουν πανευρωπαικα το diesel (πλακα θα χει να ναι το cng ) Φυσικα πρεπει ν αλλαζουμε και αμαξι αλλα οχι γι ασημαντη αφορμη και σε ασημαντο χρονικο διαστημα οταν ζεις στο οριο...
-
Προσέχτε, δεν το είπε καν έχοντας κατά νου διαφοροποιήσεις σε συνθήκες, 'παγίδες' του κράτους, φοροεπιδρομές κλπ. Ο άνθρωπος είπε 'People want economy, and will pay any price to get it', δηλαδή με όλες τις συνθήκες ίδιες, γνωστές και σταθερές, ο άνθρωπος θα πληρώσει πιο ακριβά για να πάρει 'οικονομία', χωρίς να σκεφτεί το προφανές, δηλαδή να κάτσει να κάνει τις 2 απλούστατες πραξούλες που έχω εξηγήσει ξανά και ξανά.
Κοινώς, 'με συμφέρει να το κάνω', 'θα μου βγει φθηνότερο', ή τελικά θα πληρώσεις ακριβότερα την 'οικονομία' αυτή ? Τόσο απλό....
[spoiler:rf5ptrn8]Hint: κατά το early adoption phase, ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι φθηνότερο από λύσεις που είναι ήδη mature[/spoiler:rf5ptrn8]
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εδώ ταιριάζει η ρήση του Lee Iacocca, που έλεγε ότι είναι απίστευτο πόσα πολλά χρήματα δίνει ο άνθρωπος προκειμένου να κάνει οικονομία.Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+10000
-
Εγώ θα συμφωνήσω με τη λογική. Δε ξέρω γιατί να πάρει κάποιος βενζινοκίνητο αντί cng όταν θα κάνει απόσβεση σε 1 χρόνο, δεν έχει τα χρήματα; δανεικά ή δάνειο.
-
Παραλιγο και θα ταν το χιλιοστο ποστ ανελεητης προσφορας σου στη κοινοτητα
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Εγώ θα συμφωνήσω με τη λογική. Δε ξέρω γιατί να πάρει κάποιος βενζινοκίνητο αντί cng όταν θα κάνει απόσβεση σε 1 χρόνο, δεν έχει τα χρήματα; δανεικά ή δάνειο.Το απλό payback της διαφοράς των 3500€ μεταξύ των συγκρίσιμων Octavia Ambition 1.0TSi (που αναφέρει ο φίλος) και του Octavia Ambition 1.4TSi CNG, με τις τρέχουσες τιμές αμόλυβδης (1.5€/lt) και CNG (0,9€/kg), με τις μέσες καταναλώσεις που δίνει ο κατασκευαστής (4,9 και 5,7κ.μ.->3.6kg αντίστοιχα) θα συμβεί σε περίπου 85.000χλμ.
Και αυτό λαμβάνοντας την καλύτερη κατανάλωση μόνο με CNG, μιλώντας μόνο για payback, και χωρίς να λαμβάνουμε καν υπόψη όλα όσα ανέφερα πιο πριν (ότι δηλαδή τα 3500€ τα δίνουμε τώρα μπροστά, ενώ το payback το αναφέρω χωρίς καν να εφαρμόσω PV), που φυσικά τίποτα από αυτά δεν ισχύει, αλλά έτσι μπας και καταλάβουμε μερικά βασικά πράγματα.
Καλά, το να πάρει κάποιος δάνειο με 13 και 14%, δηλαδή να χρεωθεί με επιπλέον περίπου 1500€ το αφήνω ασχολίαστο....
-
Πάντως είναι από τις λίγες περιπτώσεις που έχετε όλοι δίκιο!!!
-
Αυτο το να παιρνει καποιος την εργοστασιακη καταναλωση οταν ειδικα στη βενζινη δεν παιζει ουτε στα εργαστηρια μς ξεπερναει. Βεβαια αυτο ξερω οτι γινεται σκοπιμα...
Στα 3 χρονια εγινε αποσβεση του εξτρα κοστους και σιγουρα οχι στα 85.000 αλλα στα μισα ειδικα ειναι μεσα στη πολη που η καταναλωση ειναι πανω απο 7 λ και οχι 4,9 λ -
Ναι αλλα πηρε και την εργοστασιακη cng,δικαιο το βρισκω.
-
....ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις..., αλλά θα αποφύγω το δανεισμό στην αγορά του αυτοκινήτου, λόγω και άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων, στα πλαίσια των οικογενειακών μου υποχρεώσεων. Ως εκ τούτου το όριο των 17500 ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο...σαν τις κόκκινες γραμμές στην εξωτερική μας πολιτική ...με πιθανότερο σενάριο την πτώση του προς τα κάτω κατά 1000 ευρώ (βλέπε 16500 ευρώ). Ίσως τελικά να οδηγηθώ και σε μεταχειρισμένο με λίγα χλμ...αν πάω τελικά σε Octavia...διαφορετικά με βλέπω με κανένα Toledo...
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αυτο το να παιρνει καποιος την εργοστασιακη καταναλωση οταν ειδικα στη βενζινη δεν παιζει ουτε στα εργαστηρια μς ξεπερναει. Βεβαια αυτο ξερω οτι γινεται σκοπιμα...
Στα 3 χρονια εγινε αποσβεση του εξτρα κοστους και σιγουρα οχι στα 85.000 αλλα στα μισα ειδικα ειναι μεσα στη πολη που η καταναλωση ειναι πανω απο 7 λ και οχι 4,9 λΛογικά παραπάνω θα είναι και η πραγματική κατανάλωση cng, οπότε μια ή άλλη.
Μην το συνεχίζουμε, ο φίλος είπε μέχρι 17500€.
Στην πρόταση μας για cng, είπε δεν γίνεται να ανέβω παραπάνω.
Τέλος.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάει για Octavia 1.0tsi. Όταν μπει στην τελική ευθεία, το 2019 όπως λέει, εδώ είμαστε να το ξαναδούμε και με βάση τα τότε δεδομένα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ναι αλλα πηρε και την εργοστασιακη cng,δικαιο το βρισκω.Δεν εχεις αδικο αλλα απ οτι εχω δει απο κατοχους εχει καταναλωση 4 ευρω στα 100χλμ!
Το βενζινης εχει στα 7,5λ οποτε υπολογισε πανω απο 11 ευρω στα 100χλμ. Αρα η αποσβεση ερχεται πολυ πιο γρηγορα.
Το θεμα ειναι πως υπαρχει οριο στην αγορα του ιχ οποτε ολα αυτα που λεμε.... -
Προφανώς κι έρχεται ταχύτατα η απόσβεση αν μιλάμε για τα πραγματικά κόστη κίνησης και για την πραγματική διαφορά των 1.000 ευρώ (απορώ πώς ορίστηκε η διαφορά τιμής στα 3.500).
Επίσης, εφόσον ο ενδιαφερόμενος βάζει νερό στο κρασί του και κοιτά και μεταχειρισμένα, μια χαρά ευκαιρίες μπορεί να βρει. Μέχρι πριν τρεις ημέρες, υπήρχε Octavia τριετίας με 50Κ χιλιόμετρα στα 15 χιλιάρικα.
Όμως, ξαναρωτάω μπας και τον βοηθήσω: σε βολεύουν τα πρατήρια; Πολύ φοβάμαι ότι μπερδεύεις το φυσικό αέριο με το υγραέριο. Το δίκτυο διανομής είναι πολύ περιορισμένο. Η δε οικονομία που θα απολαμβάνεις, αδιανόητη.
-
Ο χρήστης Geokioy έγραψε:
....ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις..., αλλά θα αποφύγω το δανεισμό στην αγορά του αυτοκινήτου, λόγω και άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων, στα πλαίσια των οικογενειακών μου υποχρεώσεων. Ως εκ τούτου το όριο των 17500 ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο...σαν τις κόκκινες γραμμές στην εξωτερική μας πολιτική ...με πιθανότερο σενάριο την πτώση του προς τα κάτω κατά 1000 ευρώ (βλέπε 16500 ευρώ). Ίσως τελικά να οδηγηθώ και σε μεταχειρισμένο με λίγα χλμ...αν πάω τελικά σε Octavia...διαφορετικά με βλέπω με κανένα Toledo...Φίλε μου, αγνόησε τις βλακείες που διαβάζεις εδώ μέσα, άσε τους άλλους να κάνουν κουμάντο στη δική τους τσέπη με τους δικούς τους 'υπολογισμούς' , μπορείς να αγνοήσεις ακόμα και μένα αν θες και κοίτα τη δική σου τσέπη. Μέχρι το όριο των 17,5Κ€ η Octavia που έχεις ως αρχική σκέψη είναι ίσως η απολύτως βέλτιστη λύση, ενώ και για 1Κ€ κάτω, κοίτα το ίδιο σε Active.
Για μεταχειρισμένο με λίγα χλμ, επειδή το σκέφτεται και το ψάχνουμε για ένα φίλο συνάδελφο, μπορείς να γλυτώσεις περίπου 15-20% αν πάρεις κάποιο ~2ετίας από ανταλλαγή ή επιστροφή ή ακύρωση από την αντιπροσωπεία. Καινούριο πρακτικά θα είναι, με λίγα χιλιόμετρα, full εγγύηση, απλά θα χρειαστεί να περιμένεις και να πάρεις ότι βρεθεί διαθέσιμο.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
....ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις..., αλλά θα αποφύγω το δανεισμό στην αγορά του αυτοκινήτου, λόγω και άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων, στα πλαίσια των οικογενειακών μου υποχρεώσεων. Ως εκ τούτου το όριο των 17500 ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο...σαν τις κόκκινες γραμμές στην εξωτερική μας πολιτική [emoji38] ...με πιθανότερο σενάριο την πτώση του προς τα κάτω κατά 1000 ευρώ (βλέπε 16500 ευρώ). Ίσως τελικά να οδηγηθώ και σε μεταχειρισμένο με λίγα χλμ...αν πάω τελικά σε Octavia...διαφορετικά με βλέπω με κανένα Toledo...
Φίλε μου, αγνόησε τις βλακείες που διαβάζεις εδώ μέσα, άσε τους άλλους να κάνουν κουμάντο στη δική τους τσέπη με τους δικούς τους 'υπολογισμούς' , μπορείς να αγνοήσεις ακόμα και μένα αν θες και κοίτα τη δική σου τσέπη. Μέχρι το όριο των 17,5Κ€ η Octavia που έχεις ως αρχική σκέψη είναι ίσως η απολύτως βέλτιστη λύση, ενώ και για 1Κ€ κάτω, κοίτα το ίδιο σε Active.
Για μεταχειρισμένο με λίγα χλμ, επειδή το σκέφτεται και το ψάχνουμε για ένα φίλο συνάδελφο, μπορείς να γλυτώσεις περίπου 15-20% αν πάρεις κάποιο ~2ετίας από ανταλλαγή ή επιστροφή ή ακύρωση από την αντιπροσωπεία. Καινούριο πρακτικά θα είναι, με λίγα χιλιόμετρα, full εγγύηση, απλά θα χρειαστεί να περιμένεις και να πάρεις ότι βρεθεί διαθέσιμο.
+1000
Εχοντας την octavia style 1.6 tdi μπορω να πω οτι ειναι και για σενα,με βαση αυτα που λες, η βελτιστη επιλογη.
Μιλαμε για ενα αυτοκινητο με καλη ποιοτητα κατασκευης, καλη συναρμογη, στιβαρο. Εμεις το εχουμε απο τον αυγουστο και δε κανει κιχ.
Εχει τους καλυτερους χωρους και μεσα στην καμπινα και στο πορτ μπαγκαζ.
Εχει εξαιρετικη οδηγικη συμπεριφορα , στα ταξιδια ειναι ανετοτατο.
Ο ορισμος του vfm οικογενειακου αυτοκινητου.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΩΣ 175ΟΟ ΕΥΡΩ