-
Αυτό το Leon 2.0tsi 190 DSG το βλέπω και το ζαχαρώνω αλλά δυστυχώς το χαντακώνει στην Ελλάδα ο φόρος πολυτελείας. Αλλιώς, με το καλό DSG, δυνατότερα φρένα και πολλαπλούς πίσω είναι ό,τι ακριβώς πρέπει για να πάρει κανείς ένα πραγματικά σπορ και πραγματικά γρήγορο (όχι hot) hatch...
-
Peter... Η αλήθεια είναι πως από το σημείο που εμπλέκεται ο ανθρώπινος παραγωντας σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής τα πράγματα αλλάζουν. Και στο λέω αυτό διότι έχω επαφές με εργοστάσια (πολύ μικροτερα από μια αυτοκινητο βιομηχανία-πιο πολύ βιοτεχνίες) και συζητώ με τους ίδιους τους ιδιοκτήτες αλλά και με τους υπεύθυνους παραγωγής. Πιο πολύ μέτρα ή γνώμη αυτών που εργάζονται και αυτές μεταφέρω.
Υπαρχουν θεματα που έχουν να κάνουν με την παροχή σωστών εξαρτημάτων. Άρα είναι θέμα προμηθευτών οπότε εφόσον είναι κοινά τότε δεν το αναφέρουμε καν,το αναφέρουμε ως κοινό παραγοντα. Και εν τελη υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας όπως επίσης και η διεύθυνση ελέγχου ποιότητας (στις μεγάλες βιομηχανίες) ή απλώς η διυθυσνη παραγωγής ή όπως αλλιώς την αναφέρει κάθε εργοστάσιο.
Η συγκεκριμένη διεύθυνση βρίσκεται μονίμως σε δύο βάρκες καθώς η μία είναι να κάνει σωστά την δουλεία της και η άλλη είναι να μην επηρεάζει άσκοπα το μοναδιαίο κόστος κατά την παραγωγή με τις οποίες παρεμβάσεις της.
Με λιγα λογια αν δεν ξέρουμε τίποτα για αυτα, ούτε το code of ethics στην αποδοχή της λειτουργίας κάθε τμήματος (στις μεγάλες μονάδες κάθε τμήμα έχει στόχους και δεν δέχεται τόσο ευκολα καθυστερήσεις και επεμβάσεις όταν τις θεωρεί άνευ ουσίας) και γενικοτερα το συνολικό mentality μέσα στην γραμμή παραγωγής, όπως δηλαδη τον τρόπο που λειτουργεί κάθε παραγωγική μονάδα και πως λύνονται τα προβλήματα υπό ποιου την ευθύνη και κατά πόσο υπάρχουν διάφοροι επικριτές για την εργασία κάθε εργαζόμενου σε αλλο τμήμα, ώστε να τον θάψουν στα meetings των μετοχών κτλ δεν μπορούμε να εξάγουμε κανένα συμπέρασμα.
Εκει είναι όλη η ουσια
Οποτε τι κάνουμε; μένουμε στα αποτελέσματα. Παίρνουμε τους ίδιους αριθμούς αυτοκινήτων και βγάζουμε ένα συμπέρασμα για την αξιοπιστία τους. Συμφωνώ μαζί σου όμως πως στην ίδια γραμμή παραγωγής με διαφορετικό σήμα, είναι λογικό να μην υπάρχει καμία διαφορά στην αξιοπιστια.
Ας το πάμε σε κάτι πολύ πιο απλό και καθημερινό που το ζούμε όλοι μας. Δες τα σουπερμάρκετ κάποιας αλυσίδας. Όλα μοιάζουν και εχουν τις ίδιες διατάξεις κτλ. Όμως η διυθυνηση του ενος και οι υπεύθυνοι μπορούν να κάνουν ένα σουπερμάρκετ, βρόμικο, τα ταμεία να έχουν πολλές ουρές, οι εργαζόμενοι να είναι αγενείς κτλ. Ενώ αντίθετα σε ένα άλλο με διαφορετική διεύθυνση και υπεύθυνους ολα να κυλούν το νορμαλ.
Για την ιστορία, τα ινδικα suzuki swift βγήκαν πιο αξιόπιστα από τα ουγγαρέζικα.!!!
-
Peter... Η αλήθεια είναι πως από το σημείο που εμπλέκεται ο ανθρώπινος παραγωντας σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής τα πράγματα αλλάζουν. Και στο λέω αυτό διότι έχω επαφές με εργοστάσια (πολύ μικροτερα από μια αυτοκινητο βιομηχανία-πιο πολύ βιοτεχνίες) και συζητώ με τους ίδιους τους ιδιοκτήτες αλλά και με τους υπεύθυνους παραγωγής. Πιο πολύ μέτρα ή γνώμη αυτών που εργάζονται και αυτές μεταφέρω.
Υπαρχουν θεματα που έχουν να κάνουν με την παροχή σωστών εξαρτημάτων. Άρα είναι θέμα προμηθευτών οπότε εφόσον είναι κοινά τότε δεν το αναφέρουμε καν,το αναφέρουμε ως κοινό παραγοντα. Και εν τελη υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας όπως επίσης και η διεύθυνση ελέγχου ποιότητας (στις μεγάλες βιομηχανίες) ή απλώς η διυθυσνη παραγωγής ή όπως αλλιώς την αναφέρει κάθε εργοστάσιο.
Η συγκεκριμένη διεύθυνση βρίσκεται μονίμως σε δύο βάρκες καθώς η μία είναι να κάνει σωστά την δουλεία της και η άλλη είναι να μην επηρεάζει άσκοπα το μοναδιαίο κόστος κατά την παραγωγή με τις οποίες παρεμβάσεις της.
Με λιγα λογια αν δεν ξέρουμε τίποτα για αυτα, ούτε το code of ethics στην αποδοχή της λειτουργίας κάθε τμήματος (στις μεγάλες μονάδες κάθε τμήμα έχει στόχους και δεν δέχεται τόσο ευκολα καθυστερήσεις και επεμβάσεις όταν τις θεωρεί άνευ ουσίας) και γενικοτερα το συνολικό mentality μέσα στην γραμμή παραγωγής, όπως δηλαδη τον τρόπο που λειτουργεί κάθε παραγωγική μονάδα και πως λύνονται τα προβλήματα υπό ποιου την ευθύνη και κατά πόσο υπάρχουν διάφοροι επικριτές για την εργασία κάθε εργαζόμενου σε αλλο τμήμα, ώστε να τον θάψουν στα meetings των μετοχών κτλ δεν μπορούμε να εξάγουμε κανένα συμπέρασμα.
Εκει είναι όλη η ουσια
Οποτε τι κάνουμε; μένουμε στα αποτελέσματα. Παίρνουμε τους ίδιους αριθμούς αυτοκινήτων και βγάζουμε ένα συμπέρασμα για την αξιοπιστία τους. Συμφωνώ μαζί σου όμως πως στην ίδια γραμμή παραγωγής με διαφορετικό σήμα, είναι λογικό να μην υπάρχει καμία διαφορά στην αξιοπιστια.
Ας το πάμε σε κάτι πολύ πιο απλό και καθημερινό που το ζούμε όλοι μας. Δες τα σουπερμάρκετ κάποιας αλυσίδας. Όλα μοιάζουν και εχουν τις ίδιες διατάξεις κτλ. Όμως η διυθυνηση του ενος και οι υπεύθυνοι μπορούν να κάνουν ένα σουπερμάρκετ, βρόμικο, τα ταμεία να έχουν πολλές ουρές, οι εργαζόμενοι να είναι αγενείς κτλ. Ενώ αντίθετα σε ένα άλλο με διαφορετική διεύθυνση και υπεύθυνους ολα να κυλούν το νορμαλ.
Για την ιστορία, τα ινδικα suzuki swift βγήκαν πιο αξιόπιστα από τα ουγγαρέζικα.!!!
στη Σκόντα έφτιαξαν «όνομα αξιοπιστίας» σε μια περίοδο που πρωτοέβαζαν τους FSI , τους πρώτους TSI και τα πρώτα DSG
μπορείς να παίρνεις στα σοβαρα όποιες «μετρήσεις» και να νομίζεις ότι κάτι μαγικό γινόταν στις καρότσες που φορούσαν το σήμα της Σκόντα,
και ούτε τα DSG χαλούσαν, ούτε καίγαν πολλαπλασιαστές και λάδι οι TSI-FSI κοκο κόσμος είναι ηλίθιος, του πλασάρουν αυτό που θέλει να ακούσει και το μηρυκάζει:
πού να ξέρει ο άλλος αν λχ τα κιβώτια έρχονται από την Ουγγαρία, την Ισπανία κλπ για όλο το γκρουπ;θυμάμαι ακόμα κάποιον που έλεγε (ό,τι του έλεγαν κι αυτού δλδ)
πως η Σκόντα έχει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο του γκρουπ στο Mlada Boleslav,
άλλον πως η Σκόντα εισφέρει τα περισσότερα λεφτά στο γκρουπ κλπ κλπ
όλα αυτά τα χρόνια τοσα και τόσα αστήριχτα αλλά χρήσιμα για επικοινωνιακούς λόγουςε το να σου λένε ότι έχουν και μετρήσεις αξιοπιστίας (χωρίς να είναι τέτοιες καν αλλά τέσπα)
είναι θέμα κοινής αφέλειας και κοινής λογικής στον καθένα που θέλει και το χάφτει μετά από ένα σημείο... -
Το αντιγράφω όπως το έγραψα και σε άλλο φορουμ (για όσους το πετύχουν αυτολεξή )
Λοιπόν μόλις γύρισα απο Seat , τα τεχνικά δεν τα κατάλαβα ακριβώς , το ζουμί είναι ότι είναι φυσιολογικό το κλακ κλουκ (δεν περίμενα κάτι διαφορετικό) , το έκανε και στο προηγούμενο χειροκίνητο , κουνιούνται οι δίσκοι στη 1η,2α,3η .
Μακάρι μου είπε να ήταν πρόβλημα να στο άλλαζα στην εγγύηση αλλά είναι φυσιολογική λειτουργία.
Επίσης μου είχαν πεί στα 1500Km να το πάω για έλεγχο , έχω 1450Km οπότε του λέω να τον κάνουμε ?
Δεν χρειάζεται μου λέει αυτός ο έλεγχος είναι για να μας μάθει ο πελάτης και να πάρουμε τα στοιχεία του , εσένα σε ξέρουμε ήδη .... Ούτε τα λάδια δεν κοίταξαν
-
Ώρα να γνωρίσεις άλλη αντιπροσωπεία αφού τους αρέσουν τόσο οι γνωριμίες...
-
Ώρα να γνωρίσεις άλλη αντιπροσωπεία αφού τους αρέσουν τόσο οι γνωριμίες...
Meh δεν θα μείνω για πολύ με αυτό οπότε κλαϊν
Απλά είπα να σας ενημερώσω
-
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση..! Καλή φάση, 'φυσιολογικό το κλακ κλουκ, το έκανε και στο προηγούμενο χειροκίνητο , κουνιούνται οι δίσκοι στη 1η,2α,3η .' #not
-
Ωραία άρα στο νέο Λεόν το οδηγοκεκτρικο που παίζει στα ίσια φοκους , σιβικ και γκολφ είναι φυσιολογικό να κοπανανε τα γρανάζια των ταχυτήτων!
Δλδ οποίο Λεόν κυκλοφορει εκεί έξω κάνει έτσι; Γιατί αν δεν κάνουν όλα έτσι πάει να πει ότι δεν είναι και τόσο φυσιολογικό!
Αν δεν έχεις αναφέρει την αντιπροσωπεία καλό είναι να την διαφημίσεις και εδώ μπας και σώσεις τα νευρα μερικών κατόχων.
-
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση..! Καλή φάση, 'φυσιολογικό το κλακ κλουκ, το έκανε και στο προηγούμενο χειροκίνητο , κουνιούνται οι δίσκοι στη 1η,2α,3η .' #not
Όπως είπα το περίμενα , την απάντηση την είχε έτοιμη με το που του είπα για τον θόρυβο πριν μπεί να το οδηγήσει.
Το είχα διαβάσει και απο κάτοχο του προηγούμενου Leon που του είχαν δώσει την ίδια απάντηση, τώρα θα μου πείς γιατί πήγες και το πήρες ? Ε αν δεν κάνω λάθος ήταν σε TGI και πρώην μοντέλο φαντάστηκα ότι δεν θα είχα το ίδιο θέμα
-
Δεν ξέρουμε τον θόρυβο και πόσο κοπαναει το κιβώτιο , μόνο εσύ το ξέρεις , αλλά η απάντηση τους είναι λίγο ντροπιαστική....δεν μιλάμε για ένα παράθυρο που έχει λίγο τζόγο και παίζει μιλάμε για θόρυβο κιβωτίου σε αμάξι με 1500 χλμ....
-
Δεν ξέρουμε τον θόρυβο και πόσο κοπαναει το κιβώτιο , μόνο εσύ το ξέρεις , αλλά η απάντηση τους είναι λίγο ντροπιαστική....δεν μιλάμε για ένα παράθυρο που έχει λίγο τζόγο και παίζει μιλάμε για θόρυβο κιβωτίου σε αμάξι με 1500 χλμ....
Seat Βελμαρ Αργυρούπολης
Ο θόρυβος ακούγεται μόνο με κατεβασμένα τα παράθυρα και αν κάνει γρήγρορη αποσύμπλεξη. Αν αφήσεις πιο χαλαρά τον συμπλέκτη τότε δεν ακούγεται .
Τώρα είναι δύσκολο να το περιγράψω , κάνει ένα κλακ-κλακ με το που αφήνεις τον συμπλέκτη
Τώρα για την απάντηση που πήρα δεν ξέρω πόσο πρέπει να μπλέξω , να την ζητήσω εγγράφως και που να την στείλω και τι άκρη θα βγάλω
-
Κοίτα αν το κάνει μόνο όταν αφήνεις πολύ γρήγορα τον συμπλέκτη και υπό συνθήκες, και ανάλογα πόσο δυνατά ακούγεται, μπορεί όντως να μην είναι κάποιο πρόβλημα.
Δύσκολο να κρίνουμε αν δε το ακούσουμε από κοντά. Αν πάντως το κιβώτιο είναι κατά τα άλλα λειτουργικό, εμένα θα σταματούσε να με απασχολεί. Και σίγουρα όσο το χρησιμοποιείς θα το 'μάθεις' και καλύτερα και θα το κάνει λιγότερο.
-
Κοίτα αν είναι θεμα που συνηθίζει το πόδι σου και το ρολαρεις χωρίς να ακούγεται έχει καλώς και με την προϋπόθεση ότι δεν θα σου βγάλει θέμα. Γιατί αν υποβόσκει πρόβλημα....σύμφωνα με το νόμο του Μέρφυ θα προκύψει μόλις λειξει η εγγύηση σου! Οπότε καλό είναι να το εξαντλήσεις πριν παντρευτείς το θέμα.
-
Κοίτα αν το κάνει μόνο όταν αφήνεις πολύ γρήγορα τον συμπλέκτη και υπό συνθήκες, και ανάλογα πόσο δυνατά ακούγεται, μπορεί όντως να μην είναι κάποιο πρόβλημα.
Δύσκολο να κρίνουμε αν δε το ακούσουμε από κοντά. Αν πάντως το κιβώτιο είναι κατά τα άλλα λειτουργικό, εμένα θα σταματούσε να με απασχολεί. Και σίγουρα όσο το χρησιμοποιείς θα το 'μάθεις' και καλύτερα και θα το κάνει λιγότερο.
Ναι οκ δεν λέω ότι είναι λειτουργικό το πρόβλημα (στο μέλλον θα δείξει βέβαια για όλα όσα είναι έτσι) , το ξενέρωμα είναι περισσότερο γιατί όταν δίνεις 24.000ε δεν περιμένεις κάτι τέτοιο.
Το σχόλιο του τεχνικού ότι όλα τα αμάξια έχουν τους θορύβους τους το προσπερνάω γιατί το C3 των 12.000ε και 3 ετών δεν κάνει κανένα θόρυβο , ούτε το χιλιάρη Ibiza των 16.000ε έκανε κάτι , κτλ κτλ κτλ
Οπότε ξενερώνω όταν ακούω το δικό μου με σχεδόν διπλάσια τιμή απο το C3 να κάνει οποιοδήποτε θόρυβο και ενώ είναι 5 μηνών αμάξι με 1450Χλμ
-
dimitriscsd wrote:
Ναι οκ δεν λέω ότι είναι λειτουργικό το πρόβλημα (στο μέλλον θα δείξει βέβαια για όλα όσα είναι έτσι) , το ξενέρωμα είναι περισσότερο γιατί όταν δίνεις 24.000ε δεν περιμένεις κάτι τέτοιο.
Το σχόλιο του τεχνικού ότι όλα τα αμάξια έχουν τους θορύβους τους το προσπερνάω γιατί το C3 των 12.000ε και 3 ετών δεν κάνει κανένα θόρυβο , ούτε το χιλιάρη Ibiza των 16.000ε έκανε κάτι , κτλ κτλ κτλ
Οπότε ξενερώνω όταν ακούω το δικό μου με σχεδόν διπλάσια τιμή απο το C3 να κάνει οποιοδήποτε θόρυβο και ενώ είναι 5 μηνών αμάξι με 1450Χλμ
Μιλάμε για dsg;
Αν ναι, έτσι έκανε σε Polo GTi της οικογένειας και έφταιγε ο πολυδισκος ο οποίος αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης.
-
tsofras wrote:
dimitriscsd wrote:
Μιλάμε για dsg;
Αν ναι, έτσι έκανε σε Polo GTi της οικογένειας και έφταιγε ο πολυδισκος ο οποίος αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης.
Οχι χειροκίνητο δεν πήγα ξανά σε DSG για να μην έχω θέμα ( τραγική ειρωνία )
Τεσπά εγώ έχω απογοητευτεί και με αυτό το θέμα και με το full link και με την αντιμετώπιση
-
Να προσθέσω ότι μπορεί να με έχουν απογοητεύσει κάποια θέματα, από την άλλη έχω αρχίσει και το ερωτεύομαι το αμάξι
Αν βγάλουμε από την εξίσωση ότι στα δικά μου μάτια είναι πανέμορφο αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό
Η αίσθηση στα φρένα έχει βελτιωθεί, μπορεί λόγω χιλιομέτρων μπορεί λόγω συνήθειας
Πολύ ωραίο τιμόνι σε αίσθηση και πληροφόρηση για τα δικά μου γούστα
Η ανάρτηση σφιχτή, σπορ ότι πρέπει για στροφιλικια, κοπαναει με τις 18αρες αλλά είχα από την αντιπροσωπεία πολύ αέρα στα λάστιχα, έβαλα το κανονικό και δεν έχει καμία σχέση
Άνετο σε χώρους, πορτ μπαγκαζ αν και 380 λίτρα δείχνει μεγαλύτερο από το προηγούμενο λόγω διαμόρφωσης
Κιβώτιο αν εξαιρέσουμε την 2α που δυσκολεύεται λίγο ( δεν ξέρω αν στρώσει μετά από λίγο καιρό) όλες οι υπόλοιπες μπαίνουν αλοιφή
Το θέμα με τον κλιματισμό είναι εκνευριστικο δεν το συνηθίζεις με τίποτα
Το DSG μου λείπει αφάνταστα και θα ήθελα λίγη παραπάνω δύναμη στα χαμηλά
Θα έχω στο νου μου και μεταχειρισμένο δίλιτρο αν μου κάτσει, για τα δικά μου γούστα θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή
Αυτά για να μην κλαιγομαι μόνο και αποθαρρύνω μελλοντικούς κατόχους
Α και κερασάκι Ανάβυσσος - Π.Φαληρο κατανάλωση 6.2 με cruise control και μέση ταχύτητα τα 60χλμ
-
Α και κερασάκι Ανάβυσσος - Π.Φαληρο κατανάλωση 6.2 με cruise control και μέση ταχύτητα τα 60χλμ
Στην πόλη πόσο σου καίει αν επιτρέπεται; Έχεις το 1.5 mhev;
-
tsofras wrote:
Στην πόλη πόσο σου καίει αν επιτρέπεται; Έχεις το 1.5 mhev;
Όχι το χειροκίνητο έχω δεν είναι mhev Σε κίνηση 23 χλμ σε μία ώρα με μέση ταχύτητα 18χλμ 11.7
-
Όχι το χειροκίνητο έχει ο φίλος
Seat Leon Mk4 (2020)