-
Οι διαφορές είναι ηλεκτρικό κάθισμα και αισθητήρες μπροστα για γκόλφ αντί για ηλιοροφή που έχει το λεόν
-
Το γκόλφ στη style έχει τα πάντα με εξαίρεση την ηλεκτρική αναδίπλωση στους καθρέφτες ενώ με 500€ προ φόρων μπαίνει κάμερα οπισθοπορείας και η 10αρα οθόνη στο σύστημα πολυμέσων. Τελική τιμή 28400€
-
Επειδή πήρα προσφορές πολύ πρόσφατα και για γκολφ και για λεόν για τον 1,5 150hp dsg mild hybrid κινητήρα τα δύο αυτοκίνητα κάθισαν το μεν γκολφ (style) στα 28500€ το δε λεον(fr plus) 29000€. Tα αυτοκίνητα τιμολογιακά είναι στα ίδια αυτη τη στιγμή.
Το Golf 28.300 με μεταλλικό και με το κλειδί
Το Leon 26.900 αντίστοιχα (με παζάρεμα φυσικά)
-
Το 26900 στο λεον είναι χωρίς φουλ λεντ, ηλιοροφη, τη δεκάρα οθόνη και το adaptive cruise control ενώ δεν έχει και αισθητήρες μπροστά για παρκάρισμα. Αυτόματο dsg μόνο στην fr με 18αρες ζάντες. Επίσης δύσκολα παζάρεμα στη τιμή μόνο στο αμιγώς υβριδικό είχε περιθώριο ο πωλητής, τουλάχιστον στη βελμαρ που πήρα προσφορά
-
Το 26900 στο λεον είναι χωρίς φουλ λεντ, ηλιοροφη, τη δεκάρα οθόνη και το adaptive cruise control ενώ δεν έχει και αισθητήρες μπροστά για παρκάρισμα. Αυτόματο dsg μόνο στην fr με 18αρες ζάντες. Επίσης δύσκολα παζάρεμα στη τιμή μόνο στο αμιγώς υβριδικό είχε περιθώριο ο πωλητής, τουλάχιστον στη βελμαρ που πήρα προσφορά
Τα λεφτά που σου λέω είναι για το plus οπότε έχει full led και ηλιοροφή μέσα. Τα άλλα που αναφέρεις είναι όντως επιπλέον. Πάρε προσφορά και από αλλού, ρίξε άκυρο σε αυτόν που σου είπε ότι δεν έχει περιθώριο...
-
Το θέμα είναι ότι το λεόν θα έπρεπε να τιμολογηθεί 2000€ κάτω από γκόλφ και με βάση το τιμοκατάλογο είναι σχεδόν στα ίδια, ενώ και τα πακέτα του προαιρετικού εξοπλισμού είναι περιέργως ακριβότερα του γκόλφ. Εγω αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα σε γκόλφ (1,5 150dsg) και φόκους(1,5 182) στα ίδια χρήματα και δυσκολεύομαι πολύ στην τελική επιλογή
-
Αν σου αρέσει η οδήγηση, το Focus είναι 1ο, το Leon 2o και το Golf 3o. Απλό είναι.
-
Το θέμα είναι ότι το λεόν θα έπρεπε να τιμολογηθεί 2000€ κάτω από γκόλφ και με βάση το τιμοκατάλογο είναι σχεδόν στα ίδια, ενώ και τα πακέτα του προαιρετικού εξοπλισμού είναι περιέργως ακριβότερα του γκόλφ. Εγω αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα σε γκόλφ (1,5 150dsg) και φόκους(1,5 182) στα ίδια χρήματα και δυσκολεύομαι πολύ στην τελική επιλογή
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που δυσκολεύεσαι, και το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια, και σχεδόν ταπεινότητα.
-
Εγω αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα σε γκόλφ (1,5 150dsg) και φόκους(1,5 182) στα ίδια χρήματα και δυσκολεύομαι πολύ στην τελική επιλογή
Το Focus πάρε!
-
Εγώ πάλι που δεν είμαι καθόλου ταπεινός θα πω ότι αν ΔΕΝ πάρεις το Focus των 182ps απλά θα το μετανιώνεις για καιρό. Στο μόνο που 'χάνει' είναι στο συντηρητικό εσωτερικό του. Όμως αυτό θα λειτουργεί. Εχει για όλα φυσικούς διακόπτες ενώ στην ουσία δεν στερείσαι τίποτα από λειτουργία. Αντιθέτως αποφεύγεις την επικινδυνότητα της αντιεργονομικής καμπίνας του VAG.
Μια σημείωση όμως. Πρόσεξε στην διαμόρφωση του Focus τα πακέτα. Τα tech pack/winter pack πέρα από πολύ χρήσιμα είναι επιπλέον κόστος αρκετό. Ξέχνα τα 27k. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των πακέτων το Golf Style τα περιλαμβάνει. Έχω πειραματιστεί στους διαμορφωτές αρκετά. Ουσιαστικά τα οχήματα ακουμπάνε τα 29k για να τα πεις πλήρη με τα σύγχρονα δεδομένα και να μην στερηθείς τίποτα.
Προσωπική άποψη κλείσε άμεσα το Focus γιατί με αυτούς δεν ξέρεις πως θα ξυπνήσουν αύριο και μπορεί να κόψουν τίποτα πολλαπλούς να μας χαζεψουν. Μέχρι 23/24k ένα Leon FR ΧΩΡΙΣ DSG (μην ξύνεσαι) στα 150ps να το καταλάβω. Στα 27κ+ η επιλογή είναι σχεδόν μονόδρομος. Και αν θες να έχεις διττή επιλογή απέναντι στο Focus βάλε μόνο το Civic Sport+....
Το Golf είναι η μπαργουμάνα χορηγογκόμενα με το αραβικό τατου στα πλευρά που (νομίζεις) ότι την βγάζεις γκόμενα ως αδαής 25αρης για να ζηλέψουν οι φίλοι σου (ο γείτονας στην περίπτωση του οχήματος) αλλά τελικά στα τρώει μέχρι να μείνεις πανί με πανί και να προχωρήσει στον επόμενο sugar daddy. Το Focus είναι το όμορφο πλην τίμιο λαϊκό κορίτσι που εν τέλει παντρεύεσαι στα 27 και κάτι δίπλα στο οποίο και γούστα θα βγάλεις και οικογενειακή γαλήνη θα βρεις.
-
Το θέμα με το φόκους είναι ότι παρακαλάω τις αντιπροσωπίες για να βρω ένα test drive αυτόματο και δε μπορούν να μου δώσουν και εισπράττω ένα έντονο αρνητισμό στο να εξυπηρετήσουν για το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο. Νομίζω εύλογα προβληματίζομαι για το εάν είναι σε θέση να φέρουν το αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα, δε μπορώ να δώσω σχεδόν 29000€ σε ένα αυτοκίνητο και να μην έχω προσωπική επαφή στο πως είναι οδηγικά έστω και με διαφορετικό κινητήρα. Τέλος, η περίφημη 8ετής εγγύηση της φορντ διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα μετά το πέρας της 2ετίας θεωρεί τα περισσότερα από τα μηχανικά μέρη αναλώσιμα.
Η καμπίνα του γκόλφ δεν είναι τόσο αντιεργονομική όσο γράφεται, στο δεύτερο test drive που έκανα κατάφερα να λειτουργήσω σχεδόν τα περισσότερα ηλεκτρονικά υποσυστήματα , έτσι και αλλιώς στο εγγύς μέλλον όλοι οι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν το μοντέλο της τεσλα με την αφαίρεση όλων των φυσικών διακοπτών. Ο κύριος προβληματισμός μου έγκειται στο κατά πόσο θα αποδειχθεί το ήπια υβριδικό σύστημα αξιόπιστο τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας.
-
Γιατί θεωρείς δεδομένο ότι είναι καταρχάς αποδοτικό το mild hybrid; Τι κερδίζεις 2€ ΤΚ/έτος; Κατανάλωση έρχεσαι σχεδόν μια η άλλη με το έξτρα βάρος των μπαταριών. Επιπλέον υπολόγισε το έξτρα ρίσκο αξιοπιστίας του συστήματος, το κόστος αντικατάστασης κάποια στιγμή συν το ρίσκο του DSG ακόμα και αν είναι πλέον υγρού τύπου!
Για το Focus συμφωνώ ως προς το td για την συγκεκριμένη εκδοχή. Ούτε με 'άκρη' παίζει να βρεις δυστυχώς αυτόματο σε TD. Ακόμα και να βρεις θαναι diesel με ημιακαμπτο οπότε καμία σχέση.
Αν δεν σε ενοχλεί η εργονομία και η θεωρητική αναξιόπιστα του Golf σαφώς και δικαίωμα σου αλλά τουλάχιστον απέφυγε το άνευ ουσίας mild hybrid, πάρε 150ps με μηχανικό κιβώτιο και βάλε την διαφορά σε έξτρα εξοπλισμό (όχι DCC δεν αξίζει) ή κρατά τα στην τσέπη σου.
Για την 8ετη της Ford είναι 1000ειπομενο από τους γνώστες εδώ ότι είναι κανονική εγγύηση της FMH. Σαφέστατα δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο σε αυτόν τον τομέα. Γιατί να επαφίεται στα κέφια ενός tablet ολη η λειτουργικότητα του οχήματος σου; Πόσο καλά θα λειτουργεί αυτό σε 5/6 χρόνια. Δεν θα ήθελες φυσικούς διακόπτες για όλα;....
-
Εγω αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα σε γκόλφ (1,5 150dsg) και φόκους(1,5 182) στα ίδια χρήματα και δυσκολεύομαι πολύ στην τελική επιλογή
Εκτός πολύ ιδιαίτερων απαιτήσεων ή γούστου, σαφώς το συγκεκριμένο Φόκους είναι καλύτερο από το συγκεκριμένο Γκόλφ. Πιο γρήγορο, με καλύτερο κιβώτιο, πιο αξιόπιστο, μεγαλύτερη εγγύηση, καλύτερο κράτημα και σύστημα διεύθυνσης, χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Θα έλεγα ότι η επιλογή είναι πανεύκολη.
Όσο για την εγγύηση, γιατί λές ότι δεν καλύπτει πολλά? Εγώ βλέπω ότι καλύπτει σχεδόν τα πάντα, εκτός από τα αναλώσιμα που είναι φρένα, υγρά και ότι είναι λογικό να είναι αναλώσιμο. Καλύπτει κινητήρα, κιβώτιο, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, καταλύτη, ανάρτηση, τιμόνι, ακόμα και ηλεκτρικά καθίσματα. Βασικά ότι καλύπτει και η κανονική εγγύηση.
https://www.ford.gr/shop/extras/warranties/ford-protect/new-vehicles -
Εγώ πάλι που δεν είμαι καθόλου ταπεινός θα πω ότι αν ΔΕΝ πάρεις το Focus των 182ps απλά θα το μετανιώνεις για καιρό. Στο μόνο που 'χάνει' είναι στο συντηρητικό εσωτερικό του. Όμως αυτό θα λειτουργεί. Εχει για όλα φυσικούς διακόπτες ενώ στην ουσία δεν στερείσαι τίποτα από λειτουργία. Αντιθέτως αποφεύγεις την επικινδυνότητα της αντιεργονομικής καμπίνας του VAG.
Μια σημείωση όμως. Πρόσεξε στην διαμόρφωση του Focus τα πακέτα. Τα tech pack/winter pack πέρα από πολύ χρήσιμα είναι επιπλέον κόστος αρκετό. Ξέχνα τα 27k. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των πακέτων το Golf Style τα περιλαμβάνει. Έχω πειραματιστεί στους διαμορφωτές αρκετά. Ουσιαστικά τα οχήματα ακουμπάνε τα 29k για να τα πεις πλήρη με τα σύγχρονα δεδομένα και να μην στερηθείς τίποτα.
Προσωπική άποψη κλείσε άμεσα το Focus γιατί με αυτούς δεν ξέρεις πως θα ξυπνήσουν αύριο και μπορεί να κόψουν τίποτα πολλαπλούς να μας χαζεψουν. Μέχρι 23/24k ένα Leon FR ΧΩΡΙΣ DSG (μην ξύνεσαι) στα 150ps να το καταλάβω. Στα 27κ+ η επιλογή είναι σχεδόν μονόδρομος. Και αν θες να έχεις διττή επιλογή απέναντι στο Focus βάλε μόνο το Civic Sport+....
Το Golf είναι η μπαργουμάνα χορηγογκόμενα με το αραβικό τατου στα πλευρά που (νομίζεις) ότι την βγάζεις γκόμενα ως αδαής 25αρης για να ζηλέψουν οι φίλοι σου (ο γείτονας στην περίπτωση του οχήματος) αλλά τελικά στα τρώει μέχρι να μείνεις πανί με πανί και να προχωρήσει στον επόμενο sugar daddy. Το Focus είναι το όμορφο πλην τίμιο λαϊκό κορίτσι που εν τέλει παντρεύεσαι στα 27 και κάτι δίπλα στο οποίο και γούστα θα βγάλεις και οικογενειακή γαλήνη θα βρεις.
χαχαχα! κάνεις και εσύ μαθήματα δημιουργικής γραφής?!
για το φίλο πάντως, σχεδόν ΟΛΟΙ οι reviewers μέχρι στιγμής (όλοι όσοι έχω δει εγώ προσωπικά, αλλά δεν έχω δει πολλά) κατακρίνουν την εργονομία σε πολύ έντονο βαθμό μάλιστα, που δεν το έχω ξαναδεί στην βιομηχανία.
Δεν είναι μόνο ότι δεν έχει φυσικούς διακόπτες, έχει sliders, έχει touch buttons χωρίς καμία ανάδραση ή πληροφόρηση, τα έχει σε περίεργες θέσεις, κ.λ.π Αφού συζητάνε εσπευσμένα μέσα από τη VW να βγάλουν fl για αυτό τον λόγο.
Επίσης το Focus, είναι το Focus..το άλλο είναι ελάχιστα μεγαλύτερο Polo (έτσι το βλέπω εγώ!), σε κανένα review δεν το έχω δει να παίρνει τα εύσημα οδηγικά - εκεί που ξέρουμε ότι το Focus, είναι Focus...το μόνο που αναφέρουν είναι ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο, που ήταν, μην πω πάτος, να πω πολύ μέτριο, σε σχέση με τον κορυφαίο ανταγωνισμό (ΚΑΙ Γαλλικό ανταγωνισμό, Civic κ.α).
Εξωτερικά επίσης, ένα Golf 10ετίας μου μοιάζει εμένα, δηλαδή πρέπει με προσοχή να κοιτάξεις τη μούρη να καταλάβεις (λίγο και στα Renault Clio/Captur, πρέπει να ξανακοιτάξεις να καταλάβεις, και Skoda δεν ξέρεις αν βλέπεις Scala/Kamiq ή κάτι άλλο αδιάφορο που έχει βγει στο μεταξύ!), ενώ το Focus είναι πολύ όμορφο (ειδικά αν ΔΕΝ είναι άσπρο/μαύρο, που για μένα τελικά χάνει το αυτοκίνητο, το ακριβό μπλε είναι κούκλα, μου αρέσει πολύ), σίγουρα εξέλιξη των Focus, ενώ τα Golf σαν να είναι ίδια, όχι εξέλιξη, στασιμότητα.
Καταλαβαίνω ότι το Civic μπορεί να 'τρομάξει' τον κόσμο, άλλωστε δεν μπορεί κάποιος να κοιτάει Golf (το πιο 'κανονικό'/αδιάφορο σχεδιαστικά) και Civic που αυτή τη στιγμή είναι το πιο 'κραυγαλέο', το Focus όμως είναι αρκετά 'νορμάλ' για καθημερινό/οικογενειακό αυτοκίνητο, ταυτόχρονα όμως με ελκυστικό σχεδιασμό (εξωτερικά τουλάχιστον, μέσα λίγο η Ford έχει μείνει στο 2015).
Ακόμη και το Leon, εχει μία εξέλιξη στην γραμμή του, το προηγούμενο ήταν από τα πιο βαρετά οχήματα που έβλεπα γύρω μου (μαζί με τα Skoda), αλλά τώρα έχει γίνει λίγο περισσότερο ελκυστικό (αν και μόλις βγουν τα καινούργια PSA C τα βλέπω να τα αποσύρει η VAG τα δικά της!).
'Overall interior space is equal to the Ford Focus, but slightly behind the SEAT Leon.'
Επίσης, σε αυτά τα λεφτά που διαβάζω εδώ μέσα (28-29.000 για ένα C hatch?! όταν είχε βγει δεν λέγατε ότι παίρνεις με 21.000 με πολύ καλό εξοπλισμό;), εγώ με χίλια θα κοίταγα Xceed. Από τα 'normal' αυτοκίνητα, ή crossover C θα ήταν η 1η και μόνη μου επιλογή, και με εγγύηση χωρίς πολλά ψιλά γράμματα, και μέσα το βάζω ανώτερο και από τα 2 (Golf/Focus) και σε χώρους/αποσκευές καλύτερο (αποσκευές αρκετά παραπάνω μάλιστα) και παρόμοια με Focus Active (ουσιαστικά εκεί έχει βάλει τον πήχη η KIA) συμπεριφορά, και κάποια εκατοστά πάνω να μπαίνεις/βγαίνεις ευκολότερα. Καλύτερα να πάω ένα κινητήρα κάτω και να κερδίσω σε όλα τα υπόλοιπα, παρά το αντίθετο.
-
Και αφού ήμαστε σε θέμα της SEAT να πω ότι περιεργάστηκα για πολύ ώρα το IBIZA FR 115ps με χειροκίνητο κιβώτιο. Ομολογώ ότι με ενθουσίασε τόσο που με έβαλε σε σκέψεις. Και βγαίνει και σε τρελή τιμή με πλούσιο εξοπλισμό. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα έπρεπε να αγοράσω, αφού είναι και στην κατηγορία που με ενδιαφέρει και με βολεύει περισσότερο. Αν και το IBIZA ποιο πολύ φέρνει σε μικρομεσαίο παρά σε σούπερ μίνι.
Δεν έχω οδηγήσει αυτό το ibiza, μόνο κάναμε με φίλο T/D το Polo αέριο, που νομίζω πως οι περισσότερες διαφορές που έχει είναι 'ασθητικής' και σήματος.
Αν και το Λεόν είναι σίγουρα καλύτερο αυτοκίνητο, από το 'προφίλ' σου είναι πολύ πιθανόν πως θα ευχαριστηθείς περισσότερο το συγκεκριμένο ibiza και σε χαμηλότερη τιμή. Σίγουρα σ' αυτό όπως και στο Πόλο, είναι υπέρ επαρκείς οι χώροι, για άνθρωπο που δεν μεταφέρει συστηματικά οικογένεια. Και στο δρόμο δεν αισθάνεσαι πως είσαι σε 'μικρό' αμάξι.
Ενώ από όσα έχεις γράψει κατά καιρούς, μπορεί να σου φανεί μπούγιο χωρίς χρησιμότητα το μέγεθος του Λεον, που και λίγο παραπάνω θα καίει, ειδικά σε αστικό περιβάλλον που το θες περισσότερο.
Αν έχεις περιθώριο αλλαγής της παραγγελίας, προσπάθησε να κάνεις μια βόλτα το ibiza, ίσως σου ταιριάζει περισσότερο για το προφίλ χρήσης που κάνεις και σίγουρα θα είναι πρακτικότερο στην πόλη.
-
Αν έχεις περιθώριο αλλαγής της παραγγελίας, προσπάθησε να κάνεις μια βόλτα το ibiza, ίσως σου ταιριάζει περισσότερο για το προφίλ χρήσης που κάνεις και σίγουρα θα είναι πρακτικότερο στην πόλη.
Πήλιε, έχεις χάσει τεύχη! Το έχει πάρει το Leon και το κυκλοφορεί εδώ και πάνω από μια εβδομάδα...
-
Το θέμα με το φόκους είναι ότι παρακαλάω τις αντιπροσωπίες για να βρω ένα test drive αυτόματο και δε μπορούν να μου δώσουν και εισπράττω ένα έντονο αρνητισμό στο να εξυπηρετήσουν για το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο. Νομίζω εύλογα προβληματίζομαι για το εάν είναι σε θέση να φέρουν το αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα, δε μπορώ να δώσω σχεδόν 29000€ σε ένα αυτοκίνητο και να μην έχω προσωπική επαφή στο πως είναι οδηγικά έστω και με διαφορετικό κινητήρα. Τέλος, η περίφημη 8ετής εγγύηση της φορντ διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα μετά το πέρας της 2ετίας θεωρεί τα περισσότερα από τα μηχανικά μέρη αναλώσιμα.
Η καμπίνα του γκόλφ δεν είναι τόσο αντιεργονομική όσο γράφεται, στο δεύτερο test drive που έκανα κατάφερα να λειτουργήσω σχεδόν τα περισσότερα ηλεκτρονικά υποσυστήματα , έτσι και αλλιώς στο εγγύς μέλλον όλοι οι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν το μοντέλο της τεσλα με την αφαίρεση όλων των φυσικών διακοπτών. Ο κύριος προβληματισμός μου έγκειται στο κατά πόσο θα αποδειχθεί το ήπια υβριδικό σύστημα αξιόπιστο τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας.
Φυσικά και θα στο φέρουν αν το παραγγείλεις και πληρώσεις την προκαταβολή. Μέχρι και Ford GT θα σου έφερναν αν πλήρωνες (μισό εκατομμύριο Ευρώ). Το ότι δεν έχουν test drive είναι άλλο θέμα. Σημαίνει ότι ο dealer δεν θέλει να πληρώσει για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να του μείνει αμανάτι.
Επίσης κάνεις λάθος ότι όλοι θα πάνε στην βλακεία της Tesla. Ήδη πολλοί κατασκευαστές επαναφέρουν τα φυσικά κομβία που είχαν αφαιρέσει στις προηγούμενες γενιές.
-
piliourits wrote:
Πήλιε, έχεις χάσει τεύχη! Το έχει πάρει το Leon και το κυκλοφορεί εδώ και πάνω από μια εβδομάδα...
Καλές βόλτες τότενες!
-
Είναι απλά τα πράγματα.
-
Χώροι:
Leon-Focus > Golf-A3 -
Οδήγηση:
Focus > Leon > Golf-A3 -
Ποιότητα:
A3 > Golf-Leon > Focus -
Παθητική ασφάλεια:
Leon > A3 και Golf ≈ Focus -
Εμφάνιση:
υποκειμενικό -
To Ibiza και το Polo που αναφέρθηκαν
είναι αυτοκίνητα μικρότερης κατηγορίας και ποιοτικά υπολείπονται από τα μικρομεσαία.
-
-
Είναι απλά τα πράγματα.
- Χώροι:
Leon-Focus > Golf-A3
- Οδήγηση:
Focus > Leon > Golf-A3
- Ποιότητα:
A3 > Golf-Leon > Focus
- Παθητική ασφάλεια:
Leon > A3 και Golf ≈ Focus
- Εμφάνιση:
υποκειμενικό
- To Ibiza και το Polo που αναφέρθηκαν
είναι αυτοκίνητα μικρότερης κατηγορίας και ποιοτικά υπολείπονται από τα μικρομεσαία.
Το Focus γιατί είναι τελευταίο σε ποιότητα και παθητική ασφάλεια (έστω = με το Golf);
Seat Leon Mk4 (2020)