-
Κακη ζαντα η συγκεκριμενη,στα ορια του καγκουρεμενου,ειναι καποια τελευταια μοδα να ενωνουν τα πισω φωτιστικα σωματα με μια γραμμη ενιαια(το εχουμε δει και σε αλλα αυτοκινητα),παρα πολυ ασχημο αυτο.Κατα τα λοιπα σιγουρα ειναι μια δυνατη επιλογη για οσους δεν μπορουν/θελουν να πληρωσουν Golf/A3.
-
-
τώρα που πάγωσε η παραγωγή το βλέπω να έρχεται Ελλάδα το 2021...
-
Στο επίσημο site στο fb πάντως η εταιρεία αναφέρει ότι το Leon αναμένεται Ελλάδα τον Ιούλιο (με κάθε επιφύλαξη και αναλόγως συνθηκών...)
Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται, στο γερμανικό site της Seat είναι ήδη διαθέσιμο και προς διαμόρφωση και οφείλω να ομολογήσω ότι μου φάνηκε αρκετά άδειο (χρεώνουν τα πάντα...), οπότε με φοβίζει πως και εδώ κάτι τέτοιο θα συμβεί, καθώς είναι μέσα στα υποψήφια αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν, αν και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θέλω να ρισκάρω με vag... -
Στο επίσημο site στο fb πάντως η εταιρεία αναφέρει ότι το Leon αναμένεται Ελλάδα τον Ιούλιο (με κάθε επιφύλαξη και αναλόγως συνθηκών...)
Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται, στο γερμανικό site της Seat είναι ήδη διαθέσιμο και προς διαμόρφωση και οφείλω να ομολογήσω ότι μου φάνηκε αρκετά άδειο (χρεώνουν τα πάντα...), οπότε με φοβίζει πως και εδώ κάτι τέτοιο θα συμβεί, καθώς είναι μέσα στα υποψήφια αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν, αν και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θέλω να ρισκάρω με vag...Να το πάρουμε το ρίσκο για τον 1.5 150 etsi με το dsg? Η θα το κλαίμε ?
-
-
hountalas wrote:
Να το πάρουμε το ρίσκο για τον 1.5 150 etsi με το dsg? Η θα το κλαίμε ?
Δοκιμή:
Ξεκίνησαν και τα πρώτα reviews λοιπόν, αρκετά ευχαριστημένος φαίνεται από την δοκιμή στο σύνολο! Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέμα έχει το Lane Keep Assist που αναφέρει ότι δεν είναι τόσο καλό και προτείνει να είναι απενεργοποιημένο...
Και γω με το ίδιο σκεπτικό είμαι, μη το κλάψουμε γενικότερα (ανεξαρτήτως κινητήρα και κιβωτίου)
Είμαι ανάμεσα σε αρκετά αυτοκίνητα, ωστόσο ομολογώ ότι το Leon είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά!!
Θα περιμένω να το δω και από κοντά, να το οδηγήσω και φυσικά να δω τιμές-εξοπλισμό, ώστε να μπορώ να συγκρίνω και με τα υπόλοιπα στη λίστα... -
Πάντως βλέποντας τις τιμές στα site του εξωτερικού που μπορείς να κάνεις configuration διακρίνω μια διαφορά περίπου 2.500 του Golf με το αντίστοιχο Leon. Επίσης στο ελληνικό site στην περιγραφή του FR αναφέρει 18'' ζάντες , στο εξωτερικό δίνουν 17'' αλλα και στην περιγραφή του εξοπλισμού , στο ελληνικό site, στις ζάντες αναγράφει 17'' στάνταρ στην FR. Επίσης full LED είναι έξτρα????. Μεγάλο μπέρδεμα.
1.5 eTSI με DSG δεν το βλέπω κάτω απο 25000 στην Style και κάτω απο 27000 στην FR. Εκτίμηση.
-
Εσένα ποια είναι η άποψη σου;
-
hountalas wrote:
Σκεφτόμουνα το golf στην life αλλά και το leon μου αρέσει. Και τα δύο με τον etsi. Το ρωτάω γιατί η vw έχει προιστορία με τα dsg και τους κινητήρες. Μην το αγοράσω και με νορμάλ χρήση αρχίσει τα κόλπα.
-
Σαν να κοπαναει πολυ το νεο λεον ,εχω δει πολλα review του τυπου και δεν θυμαμαι τις καμερες να κουνιοντουσαν ετσι.
Μεγαλο πλεονεκτημα οτι εχει το λιγο μεγαλυτερο wheel base ,επιτελους οι χωροι πισω ειναι ικανοποιητικοί αλλα το στιλ του ειναι λιγο αχρωμο ,οχι βεβαια τα χαλια του νεου golf αλλα ειναι σαν να του εχουν κανει απονευρωση ενα πραγμα.
-
Super@T wrote:
hountalas wrote:
Σκεφτόμουνα το golf στην life αλλά και το leon μου αρέσει. Και τα δύο με τον etsi. Το ρωτάω γιατί η vw έχει προιστορία με τα dsg και τους κινητήρες. Μην το αγοράσω και με νορμάλ χρήση αρχίσει τα κόλπα.
Η ερώτηση είναι γιατί θες το etsi. Για την ελάχιστη οικονομία που θα έχει π.χ.; Θα στα πάρουν από αλλού π.χ. στο service.
-
hountalas wrote:
Super@T wrote:
hountalas wrote:
Η ερώτηση είναι γιατί θες το etsi. Για την ελάχιστη οικονομία που θα έχει π.χ.; Θα στα πάρουν από αλλού π.χ. στο service.
Δεν ξέρω αλλά μου έχει κολλήσει ότι θα ήταν καλύτερη αγορά ένα μικρό-υβριδικό για κίνηση μέσα στην πόλη που το χρειάζομαι περισσότερο. Αλλά κοιτάω golf - leon όπως και focus για οικογενειακό , όπως και το στριμόκωλο puma που από ότι βλέπω σε ομάδα στο fb έχει καταναώσεις γύρω στο 6 με 6.5. Τα ford λίγο με χαλάνε από μέσα, δεν θυμίζουν 2020!
-
Οι διαφορές στην τιμολόγηση του σημερινού Leon με το Golf 7 είναι της τάξης των 2500€ στις φθηνές εκδόσεις με 5000€ στις ακριβές λόγω τόσω των διαφορών στον εξοπλισμό όσο και των 'σκαλοπατιών' στα τέλη ταξινόμησης.
Αν το FR και το Xcellence με DSG και 1,5 e-tsi 150ps κρατήσει την τιμή προ φόρων οριακά κάτω των 17.000€ (το σημερινό είναι στα 15.875€) τότε η τιμή θα παραμείνει στα περίπου 22.000 με 23.000€. Αν πάει πάνω από τα 17.000€ προ φόρων (το πιθανότερο λόγω του πολύ πλουσιότερου εργοστασιακού εξοπλισμού) τότε να περιμένετε τελική γύρω στα 24.000 με 25.000€ το πολύ. Εκτίμηση δική μου 24.000€ με full led, 10άρα οθόνη και 17 ή 18 ζάντες.
Πολύ χαμηλότερη δηλαδή από τα 28.000+ της ακριβής έκδοσης του Golf. Απλώς μην περιμένετε να έχει, όπως το Golf, καθίσματα με μασάζ...!
-
Πολύ όμορφο αλλά δυστυχώς ούτε στις εκδόσεις των 150ps θα φέρει sla πίσω, ανεξαρτήτως επιλογής DCC ή όχι, παρά μόνο στις >150ps....:
(04:40' -05:20')
-
Αυτό που περιγράφεις ισχύει αλλά δυστυχώς δεν είναι είδηση. Ήδη από την προηγούμενη γενιά τους, που κυκλοφορεί από τα τέλη του 2012, όλα τα Leon και Octavia μέχρι και 150 ίππους είχαν ημιάκαμπτο.
Τα καινούργια Golf (8) έχουν πλέον ημιάκαμπτο μέχρι και τα 130 άλογα. Αυτό αποτελεί οπισθοδρόμηση για τα νέα Golf γιατί τα Golf 7 είχαν πολλαπλούς στα 130.
Τα Α3 εννοείται έχουν και αυτά την ίδια αντιμετώπιση με τα Golf. Δυστυχώς ο ημιάκαμπτος από την παρουσίαση του Golf 7 και μετά ξανάγινε μόδα. Εδώ έχουν τα καινούργια Focus και οι Α class σε πολλές εκδόσεις...
Αλλά είπαμε οι πελάτες πλέον αγοράζουν με βάση το πόσο μαλακά είναι τα πλαστικά στο ταμπλό και το μέγεθος της οθόνης multimedia...!
-
Αλλά είπαμε οι πελάτες πλέον αγοράζουν με βάση το πόσο μαλακά είναι τα πλαστικά στο ταμπλό και το μέγεθος της οθόνης multimedia...!
...+++
-
Lapin wrote:
...+++
Παράξενο που το λέτε αυτό στο συγκεκριμένο thread, ενώ το cruise control που είναι στο τιμόνι σε ένα περίεργο capacitive σχεδιασμό (δεν είμαι σίγουρος πώς λέγεται αυτή η τεχνολογία) για να πατήσεις το '+ = increase speed' πρέπει να σηκώσεις τον αντίχειρα από το τιμόνι σίγουρα, και γενικά ελάχιστα έως καθόλου φυσικά κουμπιά, ή τουλάχιστον shortcuts.
Στο Golf έχει 'touch panels'...
Νομίζω το group το έχει χάσει τελείως στην εργονομία, και εγώ είμαι οπαδός του minimal-ισμού, αλλά το να αφαιρείς τα πάντα (όπως έκανε και η Apple στα προιόντα της, όταν έιχαν στο MacBook Pro 1 θύρα και ήθελες 3-4 adapters για να κάνεις δουλειά σου) νομίζω περνάει στην απέναντι σκοτεινή πλευρά.
-
@Dublin μάλλον κάτι λάθος κατάλαβες. Τουλάχιστον εγώ κράζω δεν επικροτώ τις συγκεκριμένες (πολλές) επιλογές του VAG...
-
@Dublin μάλλον κάτι λάθος κατάλαβες. Τουλάχιστον εγώ κράζω δεν επικροτώ τις συγκεκριμένες (πολλές) επιλογές του VAG...
γι ατο αυτοκίνητο λέω, το παρακάνανε! δηλαδή είναι μία τάση, και ξαφνικά βγάζουν τα πάντα! συνέχισα την σκέψη σας ουσιαστικά.
δεν το είδα με καλό μάτι, ενώ φαίνεται καλή επιλογή στην κατηγορία του, και μπορεί να ανεβάσει την Seat αρκετά σε πωλήσεις, η εργονομία πάει εντελώς περίπατο.
Είναι και αυτοκίνητο, η εργονομία είναι safety feature.
Seat Leon Mk4 (2020)