-
Η συζήτηση αυτή έχει ξαναγίνει. Εγώ που έχω Seat δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το δίκτυο.
Υπάρχουν αρκετά εξουσιοδοτημένα συνεργεία -στην Αττική τουλάχιστον-.
Δε νομίζω ότι η Skoda π.χ. έχει περισσότερα, το αντίθετο μάλλον.
-
Καλησπέρα.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων και μετά από πολλή ψάξιμο και πολλά td σχεδόν σε όλες τις αντιπροσωπείες που διαθέτουν hatchback εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου θα έχω στην κατοχή μου το νέο Leon fr plus.
Οπότε θα ενημερώσω τους φίλους του φόρουμ με περισσότερες λεπτομέρειες αν κάποιος σκέφτεται να το αποκτήσει.
@storm όσον αφορά τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, εντός Θεσσαλονίκης που βρίσκομαι εγώ έχει 3. Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ψάξει για Αττική.
-
Storm wrote:
Εγώ αν χρειαστώ συνεργείο πρέπει από Χαλάνδρι να πάω τέρμα Τατοϊου στην Εθνική Οδό, στον Μητρούση.
Γιατί το λές αυτό? Έχει 3-4 συνεργεία πολύ πιο κοντά σου. Εκτός εαν εννοείς ότι δεν είναι καλά. Πάντως υπάρχουν και της Βελμάρ στο Μαρούσι ποη πήγαινα το Ford μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις για εξουσιοδοτημένο.
Όπως λέει και ο LAPIN η συζήτηση αυτή έχει ξαναγίνει.
Λοιπόν για να μην παραπληροφορούμε.
Το συνεργείο της Βελμάρ στο Μαρούσι δεν είναι εξουσιοδοτημένο SEAT, ούτε η ΒΕΛΜΑΡ στον Γέρακα ή στην Κηφισιά. Επίσημες απαντήσεις από την Τεχνοκάρ.
Το έχω αναφέρει πολλές φορές. Εξουσιοδοτημένα είναι μόνο του Μακρή και του Μητρούση.
Μετά όποιος θέλει πάει Αργυρούπολη ή Ελευσίνα ή στην Αυλώνα προς Χαλκίδα.
Αν κάποιος έχει άλλη επίσημη πληροφόριση να την αναφέρει ώστε να επικοινωνήσω εκ' νέου με την ΤΕΧΝΟΚΑΡ.
Αναζητώ εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
-
Σαφώς και είναι εξουσιοδοτημένα της Βελμάρ, αφού είναι ο εισαγωγέας!! Είναι αστείο να μην είναι, εξάλλου οταν πας στο λένε και οι ίδιοι. Μιλάμε για τον ίδιο όμιλο που εισάγει τα Σεάτ στην Ελλάδα (Τεχνοκάρ = Βασιλάκης, Βελμάρ = Βασιλάκης). Για τον Γέρακα κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δεν έχω πάει, για το Μαρούσι όχι, αφού το γράφει και το έγραφε και η κάρτα του τεχνικού διευθυντή. Τώρα εαν κάνουν καλή δουλεία ή όχι είναι άλλο θέμα. Πάντως είναι εξουσιοδοτημένο για Σεατ, Ford, Saab, Hyundai, Alfa. Τώρα γιατί δεν το γράφουν στο site, δεν το ξέρω και δεν ξέρω εαν άλλαξε και κάτι από πέρσι. Πάτως εντύπωση θα μου έκανε να μην είναι...εκτός εαν τα μετέφεραν όλα στο κεντρικό στην Κηφισιά, τι να πω.
-
Κοίταξε να δεις. Αυτά τα έχουμε ξαναπεί. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.
Εγώ πιστεύω στην επίσημη απάντηση της Τεχνοκάρ, στο site της Seat και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τα συνεργεία. Ξεκάθαροι. Δεν είναι εξουσιοδοτημένα της SEAT παρόλο που είναι του ίδιου ομίλου.
Τι γινόταν πριν χρόνια δεν γνωρίζω. Πριν χρόνια όμως το δίκτυο ήταν άλλο.
Αν έχεις κάποια επίσημη λίστα εξουσιοδοτημένων ανάρτησε την στο φόρουμ για να επικοινωνήσω εκ' νέου με την Τεχνοκάρ για επιβεβαίωση. Ο έμπορας δεν μου έδωσε λίστα (και σιγά μην έδινε), ούτε μου έστειλε λίστα η Τεχνοκάρ. Απλά μου είπαν ότι τα εξουσιοδοτημένα είναι ότι εμφανίζει το επίσημο site. Κανένα άλλο.
-
Storm εφόσον έχεις απάντηση από την Τεχνοκαρ προφανώς έτσι θα είναι όπως τα λες. Για κάποιο λόγο η Βελμαρ στο Γέρακα και στο Μαρούσι θα έχουν χάσει το χαρακτηρισμό 'εξουσιοδοτημένο', ό,τι και αν σημαίνει αυτό στην πράξη. Ίσως επειδή έβαλαν μέσα και service Ford, Kia, Volvo, κ.λπ. Ίσως για κάποιον άλλο λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ.
Αυτό όμως που θέλω να σου υπενθυμίσω για να σε βοηθήσω είναι ότι τα αυτοκίνητά μας τα πάμε στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία για τρεις βασικούς λόγους:
-
Για να μην έχουμε θέμα με την εγγύηση (ο βασικότερος λόγος)
-
Για να έχουμε να κάνουμε με τεχνικούς που γνωρίζουν τα αυτοκίνητα
-
Για να έχουμε άμεση πρόσβαση σε stock ανταλλακτικών.
Για το δεύτερο και τρίτο λόγο δεν έχεις θέμα με τη Βελμαρ αφού είναι εταιρεία που η ίδια σήμερα εμπορεύεται Seat και μέχρι πρόσφατα τα συνεργεία στο Γέρακα και στο Μαρούσι ήταν και εξουσιοδοτημένα.
Ο πρώτος λόγος έχει πλέον εκλείψει. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες-αντιπροσωπείες είναι πλέον υποχρεωμένες πανευρωπαϊκά να καλύπτουν με εγγύηση τα αυτοκίνητα που έχουν συντηρηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή σε οποιοδήποτε συνεργείο και όχι μόνο στα εξουσιοδοτημένα.
Επίσης μου φαίνεται αστείο να αγοράζει κάποιος Seat να το συντηρεί στη Βελμαρ π.χ. στο Μαρούσι και όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα εντός εγγύησης να το πάει στη Βελμαρ στο Μαρούσι και να του πουν ότι δεν το καλύπτουν γιατί το συντηρούσε σε μη εξουσιοδοτημένο της Βελμάρ...
Εν κατακλείδι, για να μη λέμε θεωρίες, η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στην Τεχνοκαρ είναι αν θα έχεις θέμα με την εγγύηση αν συντηρείς το αυτοκίνητο στο Γέρακα ή στο Μαρούσι και όχι αν αυτά τα συνεργεία είναι εξουσιοδοτημένα.
-
-
Φίλε LAPIN το συνεργείο της ΒΕΛΜΑΡ στο Μαρούσι δεν δέχεται καθόλου SEAT. Ούτε για συντήρηση, ούτε για τίποτα. Μου το είχαν πει και παλιότερα και μου το είπαν και πριν λίγο. Πήρα ξανά τηλέφωνο.
Εξαιτίας των πολλών κατασκευαστών που έχει αναλάβει ο Βασιλάκης έχει 'κόψει' υπηρεσίες της SEAT, για αυτό μου είπαν να καλέσω Γέρακα & Αργυρούπολη γιατί και εκεί μπορεί να μην δέχονται. Γενικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
-
Εξαιτίας των πολλών κατασκευαστών που έχει αναλάβει ο Βασιλάκης έχει 'κόψει' υπηρεσίες της SEAT, για αυτό μου είπαν να καλέσω Γέρακα & Αργυρούπολη γιατί και εκεί μπορεί να μην δέχονται. Γενικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Απίστευτο, έχουν χάσει την μπάλα...αχαχα!! Έχεις δίκιο, I stand corrected.
Τώρα πήραν και FCA αντιπροσωπεία (και σέρβις) και γίνεται χαμός...τι να πω!?!
-
Εύχομαι και ελπίζω να μην 'κληρονομήσει' και άλλες παθογένειες των αντιπροσωπειών KIA/Hyundai η Seat τύπου 'το αμάξι αυτό είναι, παραγγελίες δεν δεχόμαστε γιατί σπάνε @@'. Βγαίνεις από την αντιπροσωπεία τους και θυμάσαι το παλιό εξαιρετικό ανέκδοτο 'τρέχεις τρέχεις κυνηγώ, αν σε πιάσω σε γ@μ@, καμπανάκια και μ@λ@κι@ες δεν έχει!!', excuse my French...
Και κάπως έτσι πάτωσαν Ceed/Xceed που θα έπρεπε να σαρώνουν σε πωλήσεις. Τώρα με τέτοιο Leon λουκούμι ας ελπίσουμε να έβαλαν μυαλό.
-
Εγώ πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι κάπου χαμένο στη μετάφραση.
Όπως σωστά ειπώθηκε, ο Βασιλάκης (Τεχνοκάρ-Βελμαρ) είναι Ο αντιπρόσωπος της μάρκας στην Ελλάδα. Σα να λέμε αντίστοιχα η Κοσμοκάρ-Καρέντα στα VW-Audi-Skoda.
Στη σελίδα της Βελμαρ λέει
https://velmar.gr/shops/?brand=SEATΣτη σελίδα της Seat λέει
https://www.seat.gr/car-dealer-locator.htmlΕιδικά η Βελμαρ του Γέρακα έχει κανονική έκθεση Seat και από παλιά ως πρόσφατα είναι γνωστό εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Για τη Βελμαρ στο Μαρούσι, κάποιο καιρό είχε έκθεση και ετοιμοπαράδοτα Seat από έξω,
τώρα όμως όχι.Για τη Βελμαρ στην Αργυρούπολη δεν το συζητάμε νομίζω,
είναι τα κεντρικά όσο δεν πάει περισσότερο. -
Και η Ωτολουξ δεν ειναι?
-
Για τη Βελμαρ στο Μαρούσι, κάποιο καιρό είχε έκθεση και ετοιμοπαράδοτα Seat από έξω, τώρα όμως όχι.
Xρόνια ήταν που πούλαγε Seat, εφυγαν κάπου το 2018-2019 για 2 λόγους:
-
Άνοιξε ο Μακρής στο Χαλάνδρι επί της Κηφισίας και ήταν συμφωνία να κλείσει εκεί η η έκθεση (αυτός είναι ο κύριος λόγος)
-
Γιατί η FMH τους πιέζε να έχουν μεγαλύτερο χώρο για Ford και επίσης δεν της άρεσε που ήταν διπλα δίπλα με Σέατ.
-
-
Εύχομαι και ελπίζω να μην 'κληρονομήσει' και άλλες παθογένειες των αντιπροσωπειών KIA/Hyundai η Seat
Να κληρονομήσει αποκλείεται! Γιατί ο όμιλος Βασιλάκη είναι εισαγωγέας και αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Seat εδώ και δεκαετίες, ενώ την αντιπροσώπευση των κορεατών την έχει τα τελευταία 2-3 χρόνια.
-
Όπως σωστά ειπώθηκε, ο Βασιλάκης (Τεχνοκάρ-Βελμαρ) είναι Ο αντιπρόσωπος της μάρκας στην Ελλάδα. Σα να λέμε αντίστοιχα η Κοσμοκάρ-Καρέντα στα VW-Audi-Skoda.
https://www.seat.gr/car-dealer-locator.htmlΕιδικά η Βελμαρ του Γέρακα έχει κανονική έκθεση Seat και από παλιά ως πρόσφατα είναι γνωστό εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Για τη Βελμαρ στο Μαρούσι, κάποιο καιρό είχε έκθεση και ετοιμοπαράδοτα Seat από έξω,
είναι τα κεντρικά όσο δεν πάει περισσότερο.Αν σου είναι εύκολο βγάλε το κλικ από την επιλογή 'έκθεση' για να σου βγάλει μόνο τα συνεργεία της Αττικής.
Σε μένα βγάζει ΜΑΚΡΗ, ΜΗΤΡΟΥΣΗ, AUTOLUX και για όσους έχουν διαβατήριο ΓΙΑΛΕΝΙΟ στην Ελευσίνα και ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ στην Αυλώνα.
-
sarakinos wrote:
είναι τα κεντρικά όσο δεν πάει περισσότερο.Αν σου είναι εύκολο βγάλε το κλικ από την επιλογή 'έκθεση' για να σου βγάλει μόνο τα συνεργεία της Αττικής.
Σε μένα βγάζει ΜΑΚΡΗ, ΜΗΤΡΟΥΣΗ, AUTOLUX και για όσους έχουν διαβατήριο ΓΙΑΛΕΝΙΟ στην Ελευσίνα και ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ στην Αυλώνα.
εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό είναι μια παρεξήγηση,
μια κακογραμμένη ιστοσελίδα ίσως
ένα glitch ελληνιστί...αν βγάλω το κλικ στο «Έκθεση»,
θα μου δείξει αποτελέσματα που δεν έχουν έκθεση και έχουν μόνο συνεργείοαπεναντίας αν κρατήσω το κλικ στο «Έκθεση»
θα μου δείξει αποτελέσματα που έχουν είτε έκθεση είτε συνεργείο είτε συνεργείο και έκθεσηαν προσέξεις,
και στην εικόνα που έβαλα
τη Βελμαρ Γέρακα τη δείχνει με τα σύμβολα Έκθεσης και Συνεργείου από κάτω
Συνοπτικά στην Αττική
αυτό που εγώ βλέπω και καταλαβαίνωΒΕΛΜΑΡ
Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 175
15344 ΓΕΡΑΚΑΣ
210 6607000
Έκθεση + ΣυνεργείοΑ.ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 292 & ΣΠ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ
15232 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
210 6895614, 210 6832526
ΈκθεσηΑ.ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.
ΕΒΡΟΥ 2 & ΚΑΒΑΛΑΣ
14235 ΓΑΛΑΤΣΙ
210 2130614
Έκθεση + ΣυνεργείοΑ.ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.
ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 98
14235 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
210 2715445
ΣυνεργείοΚIFISSIA CARS Π. ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε.
ΤΑΤΟΪΟΥ 139
14564 ΚΗΦΙΣΙΑ
210 6208775 - 6
ΣυνεργείοΒΕΛΜΑΡ
ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 7 & ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
16456 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
210 9982612
Έκθεση + ΣυνεργείοΩΤΟΛΟΥΞ Α.Ε.
Λ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ 61
17564 Π.ΦΑΛΗΡΟ
210 9409550
ΣυνεργείοΩΤΟΛΟΥΞ Α.Ε.
Λ. ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ 262
12462 ΧΑΪΔΑΡΙ
210 5323018
Έκθεση + ΣυνεργείοΓΙΑΛΕΝΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 5
19200 ΕΛΕΥΣΙΝΑ
210 5541792
ΣυνεργείοΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΙΑΛΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 5
19200 ΕΛΕΥΣΙΝΑ
210 5541792
ΈκθεσηΚαι αν μου το επέτρεπε η κουβέντα, μια γνώμη θα την έλεγα για το θέμα υποστήριξη και vag,
αλλά θα το αφήσω προς το παρόν. -
Πάντως και αυτή η λίστα δεν προσθέτει και κάτι το ιδιαίτερο. Περιέχει την Βελμάρ στον Γέρακα και στην Αργυρούπολη.
Αν ήξερα τον Νοέμβριο ότι η Βελμάρ στο Μαρούσι δεν είναι εξουσιοδοτημένο συνεργείο δεν θα αγόραζα SEAT. Με τίποτα. Εντάξει υπήρχε και η εναλλακτική του Μακρή και έλεγα θα πηγαίνω Νέα Ιωνία, αλλά μετά από αυτά που έκαναν δεν θέλω κανένα πάρε/δώσε με δαύτους.
-
Να κληρονομήσει αποκλείεται! Γιατί ο όμιλος Βασιλάκη είναι εισαγωγέας και αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Seat εδώ και δεκαετίες, ενώ την αντιπροσώπευση των κορεατών την έχει τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Ακριβώς αυτή την αμφιβολία είχα και έβαλα την λέξη σε εισαγωγικά αλλά εδώ μέσα πεθαίνετε οι petrolheads να διορθώνετε εμάς τους κοινούς θνητούς!
-
409ε εκπτωση για ολα τα CNG της Seat.
Σε αλλα νεα ομως, εδω η πρωτη αναφορα τιμης για το Leon TGI :
https://www.newsauto.gr/offers/dorean-kafsimo-gia-to-seat-leon-tgi-pou-molis-patise-ellada-ti
αφυσικα υψηλη θα ελεγα δεδομενου οτι μιλαμε για εκδοση Style και :
-
Ειναι μολις 1000 ευρω κατω απο το Golf
-
Το χωρις-DSG που οφειλει να ειναι περιπου 1.500 ευρω κατω, στα 23.800 ειναι 3.500 ευρω ακριβοτερο απο το ιδιο χωρις CNG.
Δε βγαζουν νοημα οι τιμες...
-
-
Ας συνεισφέρω και εγώ κάτι στο θέμα...
-
Βγηκε και εκδοση 190hp DSG σε αρκετα καλη τιμουλα, 26κατι. Δυστθχως με τον διλιτρο TSI και οτι αυτο συνεπαγεται στη μπανανια μας.
Seat Leon Mk4 (2020)