-
Επ, φοβήθηκαν (μην πψ άλλη λέξη) να βάλουν και το focus μέσα στο συγκριτικό.....
-
Η Ford btw κάποια στιγμή οφείλει να δώσει το Focus στον Marek για ένα review...
-
Εκτός της τιμής και της άνεσης που σωστά αναφέρεις την BMW βλέπω την κερδίζει και στον τομέα κινητήρας/κιβώτιο. Επίσης μέσα στο κείμενο λέει ότι το Leon έχει με διαφορά τους καλύτερους χώρους επιβατών και τη χαμηλότερη κατανάλωση αλλά περιέργως δεν τα αναφέρει στη βαθμολογία.
Σωστά, απλά για τον κινητήρα/κιβώτιο α) η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη (τα άλλα 2 που αναέφερα είναι αρκετά για να καλύψουν την διαφορά) και β) δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά (κείμενο δεν διάβασα). Για τους χώρους επιβατών και για την κατανάλωση φαίνεται στην βαθμολογία των χώρων και του κινητήρα αντίστοιχα.
To οποίο Leon τώρα που το παρατηρώ από το πλαί το προφίλ του καπώ με την μάσκα και η μάσκα το κάτω μέρος μοιάζουν πάρα πολύ με Focus!
-
Ρε παιδιά τιμές του νέου Leon δεν έχουμε ακόμη για Ελλάδα;
Χθες είδα το review αυτού του τυπακου του Marek και έλεγε πως έπαθε πλάκα με το τιμόνι του και πόσο καλό ήταν , ανέφερε πως είναι καλύτερη η ποιότητα κύλισης χωρίς το extra των επιλογών ρύθμισης των αναρτήσεων καθώς είναι αχρειαστα σκληρό ( το ίδιο ανέφερε πριν καιρο και ένας Ιρλανδός reviewer που μου αρέσει πολύ που έλεγε πως είναι απίστευτα κακό σε άνεση χωρίς να κερδίζεις κάτι σε κράτημα) .
Για εμένα το μόνο κακό που έχει αυτό το αυτοκίνητο είναι η τραγική επιλογή του γκρουπ σχετικά με την κατάργηση των φυσικών κουμπιών σε πολλές λειτουργίες καθώς όλα περνούν από το infotainment κάτι που το θεωρώ επικίνδυνο. Επίσης δεν έχω καταλάβει αν με τον 1.5 150 έχει πολλαπλούς ή ημιακαμπτο πίσω.
Θεωρώ πως είναι ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή από το golf και η τιμολόγηση / εξοπλισμός του στην Ελλαδα θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μάλλον πρέπει να πέσει πολύ μαγείρεμα για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στον ... βασιλιά.
Πάντως στο επίσημο site της Seat, στην κατηγορία Έντυπα, στο νέο Leon, αναγράφει:
'Οπίσθια ανάρτηση - Ημιάκαμπτος άξονας (Πολλαπλών συνδέσμων στους κινητήρες 150 ίππων και πάνω και στα PHEV) με ελικοειδή ελατήρια και υδραυλικούς αποσβεστήρες' -
Και στο (ισπανικό) Km77 αναφέρει πολλαπλούς συνδέσμους στα 150 ps και ημιάκαμπτο στα 130 ps ενώ αντιθέτως στην Octavia αναφέρει ημιάκαμπτο στα 150ps. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι πραγματικά ισχύει γιατί τα περισσότερα περιοδικά έχουν σίγουρο και στο Leon τον ημιάκαμπτο στα 150 ps....
Για τις τιμές ρώτησα πριν μερικές εβδομάδες και μου έδωσαν κάποιες αλλά αυτές ήταν πριν την εφαρμογή των νέων τελών ταξινόμησης. Για τις νέες τιμές μου είπαν ότι θα τις έχουν το Σεπτέμβρη.
-
Με μια γρήγορη ματιά που έριξα στον εξοπλισμό μου άφησε πλ θετική εντύπωση. Η Style έκδοση έχει σχεδόν τα πάντα. Δεν αναγκάζει τον υποψήφιο αγοραστή να πάει σε ακριβότερη έκδοση ή να πρόσθεση εξτρά εξοπλισμό.
-
Όντως στο συνοπτικό πινακακι στο site της Seat η style φαίνεται να είναι καλά εξοπλισμενη , full led, digital cockpit , καλό multimedia , beats audio, front assist , μέχρι και ηλιοροφή! Για τον τριζωνικο κλιματισμό , το ambient φωτισμό , τις 18αρες και το lane assist που έχουν επιπλέον οι xcellence και FR δεν είναι και τόσο σημαντικά για να κάνει την υπέρβαση κάποιος που θέλει μείνει εντός budget.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η τιμολόγηση του με δεδομένες τις τιμές του Golf. Δεν μπορώ να μαντέψω με τίποτα πόσο θα έχει μια FR ή Xcellence με τα 150 και 150 hybrid . Λογικά αν μπορούν θα παίξουν πολύ με την 130 σε όλες τις εκδόσεις για να μείνουν μέχρι τα 23.000 max. Μακάρι να δώσουν και μια style μέχρι τα 22.500 για το SW το οποίο είναι πανέμορφο οικογενειακό αυτοκίνητο.
-
1.5 TSI 150hp Xcellence launch edition 25.990€
-
Έχει κάπου τον τιμοκατάλογο για το νέο leon;
-
Στο site της seat οποιαδήποτε τιμοκατάλογο να ανοίξεις έχει την τιμή γιατί την έκδοση που προανέφερα.
-
Στο car πάντως έχει έχει την έκδοση 1.5 EcoTSI 150hp FR 22.000€ με την υποσημείωση ότι είναι σε προσφορά. Απορώ προς τι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του τιμοκαταλόγου.
-
Ο κατάλογος είναι για τα πανηγύρια.
Έχει ένα μόνο μοντέλο (αυτό που αναφέρει ο φίλος παραπάνω), χωμένο κάτω από το παλιό μοντέλο. Ούτε μια αναφορά σαν νέο μοντέλο.
'Μόνο για γνώστες'
Ούτε στις εκθέσεις μπορούμε να το βρούμε.
Σαν το OnePlus one ,που το αγόραζες μόνο αν είχες μπάρμπα στην Κορώνη με πρόσκληση.
Κλάμα λέμε....
-
Η αλήθεια είναι ότι η Launch Edition είναι πολύ φορτωμένη!! Ενδεικτικά αναφέρω λεπτομέρειες εξοπλισμού:
ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ XCELLENCE
/ABS, ESP, Ηλεκτρικό Κλείδωμα Διαφορικού XDS,Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας, Σύστημα Αποφ. Πολ. Συγκρούσεων /Προειδοποίηση Σύγκρουσης Εμπρός και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης για Οχήματα , Πεζούς & Ποδηλάτες
/Αερόσακος Οδηγού & Συνοδηγού, Πλευρικοί Αερόσακοι με Αερόσακο Τύπου Κουρτίνας, Αερόσακο Ανάμεσα σε Οδηγό & Συνοδηγό
/Τριζωνικός Αυτόματος κλιματισμός CLIMATRONIC με Πίνακα Ελέγχου Κλιματισμού στο Πίσω Μέρος
/Seat Digital Cockpit ,Σύστημα κλειδώματος και Εκκίνησης Χωρίς Κλειδί Keyless Advanced,Ηλεκτρονικό Φρένο Στάθμευσης
/Cruise Control, Αισθητήρας Απώλειας Πίεσης Ελαστικών, Κεντρικό υποβραχιόνιο μπροστά
/Convenience Pack: Αισθητήρας φωτός και βροχής, coming/leaving home, ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης,
/Ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης , Ηλ. αναδιπλούμενοι & θερμαινόμενοι καθρέφτες με λειτουργία lowering
/Αυτόματη Υποβοήθηση Στάθμευσης με Αισθητήρες Εμπρός / Πίσω & Κάμερα Οπισθοπορείας,2 υποδοχές USB Type C μπροστά και
2 USB Type C πίσω
/Led Εσωτερικός Φωτισμός με δύο Φώτα Ανάγνωσης Μπροστά & Δύο Πίσω , Σκούρα Τζάμια από την Β Κολώνα και Πίσω
/Δερμάτινο Σπορ Τιμόνι Πολλαπλών Λειτουργιών , Υποβοήθηση Τιμονιού Που Σχετίζεται με την Ταχύτητα (Servotronic)
/Προβολείς ομίχλης LED Εμπρός με Λειτουργία Cornering & Φώτα LED Πίσω
/Εσωτερικός φωτισμός Led & Φωτισμός στις εμπρόσθιες πόρτες (8 χρώματα)
/Εμπρόσθια καθίσματα Sport & Φυμέ τζάμια
/Πίσω φώτα LED / Διπλοί προβολείς αλογόνου με φώτα ημέρας Led /Εμπρόσθιοι προβολείς ομίχλης
/Οθόνη Αφής 8,25 Ιντσών με λειτουργία Bluetooth,Σύστημα Connect και Κλήση Έκτακτης Ανάγκης
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ LAUNCH EDITION
Dynamic & Comfort Pack XC : Seat Drive Profile , Ηλ. Ρυθμιζόμενη Ανάρτηση , Progressive Steering , Sport ΗΜΙ
Safe & Driving L: Predictive Addaptive Cruise Control, High Beam Assist, Side Assist, Exit Assist, Exit Warning, Traffic Sign Recognition
Ζάντες Αλουμινίου 18” Performance Machined
Navigation Systam με οθόνη 10” , Connectivity Box & Full Link
Seat Full LED High
Ογκομετρικός ΣυναγερμόςΩστόσο με χαρτιά, συν μεταλλικό χρώμα η τελική τιμή βγαίνει στα 26.500 με 26.800.
Αξίζει πιστεύετε? Το σκέφτομαι σοβαρά, ωστόσο λίγο η αξιοπιστία του γκρουπ, λίγο το κόστος και οι γενικότερες συνθήκες που επικρατούν με κάνουν σκεπτικό προσωπικά... -
Στο site της seat οποιαδήποτε τιμοκατάλογο να ανοίξεις έχει την τιμή γιατί την έκδοση που προανέφερα.
Και εγώ τώρα το πρόσεξα ,έχω κατεβάσει καιρό τον τιμοκατάλογο αλλά δεν πήγαινε με τίποτα το μάτι μου εκεί.
Άρα ίδια τιμή με το αντίστοιχο golf style , αν και δεν μπορώ να ξέρω τι έχει ο εξοπλισμός του launch edition και αν υστερεί σε σχέση με το style που είναι υπερπλήρες μόνο και μόνο η διαφορά στην πίσω ανάρτηση -αν δεν κάνω λαθος- σήμαινει κόκκινη κάρτα για το leon ( δεν αναφέρω καν το σηματακι που θα παίξει τον ρόλο του στους περισσότερους)
Edit : ακριβώς την ίδια στιγμή που έγραφα ανέβασες τον εξοπλισμό του edition!
-
Τελικά τιμές υπάρχουν, μου τις είπε φίλος που πήγε σε αντιπροσωπεία. Δεν ξέρω επίσης αν υπάρχουν προωθητικές ενέργειες κ.λπ.
Για το Sportstourer (station) η επιβάρυνση είναι περίπου 900€ αλλά δεν εισάγεται σε όλες τις εκδόσεις.
Έχει σημειώσει κάμποσες... (δεν είναι όλες).
5θυρο χειροκίνητο:
1.0 EcoTSI 110hp Business 18.190€
1.0 EcoTSI 110hp Style 19.590€
1.5 EcoTSI 130hp Style 20.190€
1.5 EcoTSI 130hp Xcellence 20.990€
1.5 EcoTSI 150hp FR 22.290€
5θυρο DSG Mild Hybrid:
1.0 eTSI 110hp Style DSG MHEV 21.490€
1.5 eTSI 150hp Style DSG MHEV 23.790€
1.5 eTSI 150hp FR DSG MHEV 25.290€
5θυρο Diesel
2.0 TDI 150HP Style DSG 24.890€
-
Ακριβώς όπως τα έγραψα εχθές , έπαιξαν με την 130 έκδοση για να διατηρήσουν τις κλασικές ανταγωνιστικές τιμές Leon στην Ελλάδα. Μια χαρά είναι και έχουν και περιθώριο πλέον για έξτρα εξοπλισμό χωρίς μεγάλες επιβαρύνσεις σε φόρους και αλλαγές στην τελική τιμή. Πάντως μια απορία που μου δημιούργησε ο εξοπλισμός της Launch edition είναι πως αναφέρει τα full led ως επιπλέον εξοπλισμό άρα δεν υπάρχουν στάνταρ ούτε στις excellence / FR , αλλά από την άλλη στο site από την style είναι στάνταρ η ηλιοροφή; Ξέρω πως υπάρχει ένα ...φετίχ με την ηλιοροφή στα Leon από τον εισαγωγέα (δείτε τις εκδόσεις plus που προωθούσαν στο προηγούμενο όπως και στο Ibiza) αλλά τόσο πολύ αντί για τα full led ;
-
Ίσως αυτό το κόλλημα με την ηλιοροφή να το έχει επιλέξει ως διαφοροποίηση από τους υπόλοιπους και να θεωρεί ότι είναι δυνατό selling point. Ποιός ξέρει..
-
Φώτα led εμπρός και πίσω είναι standard σε όλες τις εκδόσεις. Αυτά η Seat τα ονομάζει 'eco-led' και η διαφορά με τα 'full led high' είναι ότι τα δεύτερα έχουν πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα (lumens). Δύσκολο πολύ η Style να έχει ηλιοροφή. Από όσο ξέρω ηλιοροφή μπαίνει είτε ως έξτρα αυτοτελώς είτε στο πακέτο 'Plus' που περιλαμβάνει την ηλιοροφή και τα full led στις εκδόσεις FR και Xcellence. Το Fr Plus για παράδειγμα το έχουν και ως ξεχωριστή εξοπλιστική έκδοση, η οποία φυσικά είναι ακριβότερη από την απλή Fr...
-
Βλέπουν καλά τα μάτια μου; Στην αγγελία που αναφέρθηκε παραπάνω στο car, το FR δεν έχει ούτε πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος; Ακριβώς όπως το παλιό μοντέλο;
-
Αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας έχουν σχεδόν όλες οι εκδόσεις. H Xcellence έχει αισθητήρες, κάμερα και νομίζω αυτόματο παρκάρισμα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Seat Leon Mk4 (2020)