-
Mastoras78 wrote:
Sabas_Thess wrote:
Για την Ford είσαι σίγουρος ότι δεν είναι το +6 από την FMH; Αν ισχύει όπως το λες είναι πολύ καλό...
Ισχύει, είναι εργοστασιακή. Όταν πήρα το δικό μου Ford πέρυσι ζήτησα να μου σφραγίσει ο πωλητής και το βιβλίο service και να υπογράψει τους όρους της εγγύησης. Όλα good.
Όσον αφορά τα 3κύλινδρα της Ford και 4κύλινδρα της Vag έχετε υπ' όψιν ότι σε συνθήκες κίνησης με χαμηλό φορτίο (πχ πορεία στην Εθνική) απενεργοποιούν αυτόματα έναν ή δύο αντίστοιχα κυλίνδρους για λόγους οικονομίας. Δουλεύουν δλδ με δύο μόνο κύλινδρους αμφότερα. Αλλά αυτό φαντάζομαι το γνωρίζατε ήδη. Υποτίθεται ότι είναι τόσο εξελιγμένοι που δε παίζει ρόλο ο αριθμός των κυλίνδρων τους όσον αφορά την αξιοπιστία.
Θα σου ήταν εύκολο να μου εξηγήσεις γιατί ζήτησες να σου σφραγίσει το βιβλίο σέρβις και να υπογράψει τους όρους εγγύησης? Είναι κάποια κίνηση η οποία σε διασφαλίζει μελλοντικά σε κάποια αστοχία πχ? Στην περίπτωση που η εγγύηση δεν ήταν εργοστασιακή, θα μπορούσε ο πωλητής να σου αρνηθεί?
Σόρρυ αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου, ρωτάω γιατί όντως δεν γνωρίζω και επειδή είμαι σε αναζήτηση καινούργιου αυτοκινήτου θέλω να είμαι όσο πιο προετοιμασμένος γίνεται..
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!Ναι βεβαίως. Η ίδια η Ford στο βιβλίο σέρβις που σου παραδίδει και είναι generic(για πολλούς τύπους οχημάτων), έχει μια ενότητα που ονομάζει Πιστοποιητικό εγγύησης με πεδία για να συμπληρωθούν τα στοιχεία του πελάτη, στοιχεία οχήματος(τύπος,αρ. πλαισίου), σφραγίδα και υπογραφή του επίσημου εμπόρου και ημερομηνίες. Σε αυτό το βιβλίο αναφέρεται η εργοστασιακή διετής εγγύηση και οι όροι της.
Σου παραδίδουν και ένα δεύτερο πεντασέλιδο έγγραφο με με τίτλο Fordprotect - Σύμβαση επέκτασης εγγύησης διάρκειας 96 μηνών ή 100000 χλμ (ότι προκύψει πρώτο) με όλα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και του οχήματος και δύο σημεία με την υπογραφή και σφραγίδα του επίσημου εμπόρου.
Καθόλου χαζές οι ερωτήσεις σου! Πάντα προτιμώ να έχω γραπτές τις συμφωνίες μου για το τυπικό της υπόθεσης. Ποτέ δε ξέρεις που μπορεί να χρειαστεί.
Το να τηρείς τα έγγραφα του αυτοκινήτου σου τυπικά, να συμπληρώνεις το βιβλίο service αναλυτικά είναι καλό και για εσένα αλλά και σε σενάριο μελλοντικής μεταπώλησης. Το τελευταίο με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μιας και σπάνια κρατώ αμάξι για πάρα πολύ καιρό.
Κλείνοντας, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και υπάρξει 'διαμάχη' τα γραπτά μένουν και όλα τα άλλα είναι μπούρδες...
Τα παραπάνω γνώμη μου είναι να τα ζητάμε ανεξάρτητα τι μάρκα αυτοκίνητο θα αγοράσουμε.
-
Δλδ τα +2 είναι μέσω κάποιας ασφαλιστικής; Αν είναι έτσι χάνει αρκετά από την αξία της. Τραγική η εγγύηση του όμιλου πάντως ούτε για μια 3ετια δεν τα πιστεύουν τα προϊόντα τους....
Όσο για την άλλη μόδα με τις επί πληρωμή επεκτάση αν είναι ρε παιδιά να προπληρωνω μια δυο ζημιές άστο καλύτερα ....
Και γιατί να δώσει παραπάνω ο όμιλος? Αφού και με 2 χρόνια και τόσες ζημιές και ξεπουλάει! Και η BMW το ίδιο κάνει. Δεν έχουν λόγο να δώσουν παραπάνω εγγύηση.
Η επέκταση δεν είναι νέα μόδα, απλά τελευταία αούγεται πιο πολύ και το κάνουν περισότερες εταιρείες. Η BMW την έχει από την δεκαετία του '90. Και σε κάποιες περιπτώσεις δεν προπληρώνεις 1-2 ζημιές, γιατί π.χ. δίνεις €500 και γλυτώνεις €5.000.
Για την Ford είσαι σίγουρος ότι δεν είναι το +6 από την FMH; Αν ισχύει όπως το λες είναι πολύ καλό...
100%. Φαίνεται και online στην εφαρμογή της Ford, οτι υπάρχει 8ετής Πανευρωπαϊκή εγγύηση. Είναι με κόστος, απλά στην Ελλάδα την δίνουν δωρεάν (και μειώνουν την έκπτωση, εμένα μου είχαν πει ότι εαν ήθελα την έβγαζαν και μου έκαναν επιπλέον έκπτωση, το 2017 για το Κούγκα).
-
Πάντως στο focus στο τελευταίο +3 (από τα 5 έως 8 χρόνια) καλύπτει μόνο μηχανικά μέρη. Όταν το πήρα εγώ έδινε 5 χρόνια εγγύηση, οπότε ρώτησα μόνος μου για επέκταση στα 8 και μου είπαν αυτό. Αν προκύψει πρόβλημα σε ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά μετά την πενταετία δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Το κόστος της επέκτασης είναι γύρω στο 500 ευρώ, και μπορείς να πάρεις την επέκταση μόνο πριν κλεισει τα δύο πρώτα χρόνια. Τουλάχιστον αυτά μου είπε ο πωλητής πριν κανένα μήνα που ρώτησα.
Άσχετο με το θέμα του νήματος αλλά μιας και μιλάμε για συγκρίσεις εγγυήσεων νομιζω χρήσιμο να αναφερθεί.
-
Πριν λίγο συντάκτης της σελίδας της Seat στο FB μου επιβεβαίωσε ότι τελικά το 150ps έχει πίσω ml κανονικά. Συνενόηση μπουζούκι...
-
Απο τεστ SEAT Leon 1.5 EcoTSI FR του Newsauto:
'Το νέο SEAT Leon βασίζεται πάνω στη νεότερη MQB Evo πλατφόρμα του Ομίλου VW. Στις περισσότερες εκδόσεις του η αρχιτεκτονική της ανάρτησής του αποτελείται από Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και Ημιάκαμπτο άξονα πίσω (σε σχήμα “Π”), όπως και στην έκδοση FR των 150 ίππων που δοκιμάζουμε. Πολλαπλούς συνδέσμους θα δούμε στις ισχυρότερες εκδόσεις. Στην πράξη, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο ουσιαστικά στα οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά μικρομεσαία της αγοράς, το οποίο προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες του υψηλή ενεργητική ασφάλεια, ανεξαρτήτως του είδους της διαδρομής'
Τι να πω τώρα ??
-
Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι
η απλή έκδοση των 150 ίππων έχει ημιάκαμπτο πίσω
ενώ η υβριδική των 150 έχει πολλαπλούς πίσω.Γενικά ο κανόνας τους καταλαβαίνω πως είναι ότι
για να έχουν πολλαπλούς πρέπει να πρόκειται είτε για εκδόσεις με >150 ίππους είτε υβριδικές.
www.seat-mediacenter.com/newspage/presskits/IPP-SEAT-Leon/Technical-specifications.html
«Multilink axle (>110kW and PHEV)» -
Ναι το PHEV αλλά όχι το MHEV (mild)
-
Πάντως ο συντάκτης επέμενε ότι έχει πολλαπλούς. Να είναι τόσο ανενημέρωτοι; Τα ίδια λόγια που γράφετε μου έγραψε και εκείνος αλλά το πήρε αλλιώς. Ουσιαστικά θα έπρεπε το σύμβολο να μην είναι '>150ps' αλλά το 'μεγαλύτερο ή ίσο' (δεν το βρίσκω στο keyboard του κινητού αλλά φαντάζομαι καταλάβατε για ποίο λέω).
Επίσης έπαιζα με τον διαμορφωτή της Octavia, παρά το ότι ακόμα δεν.σου δίνει τιμές (ένδειξη 'N/A') και έχει προαιρετικά 'σπορ ανάρτηση'. Μάλιστα όταν παρακάτω πήγα να προσθέσω την κάλυψη στο κάτω μέρους του οχήματος (σαν πόδια από άκρη σε άκρη) απαιτούσε 'αφαίρεση εξοπλισμού' της σπορ ανάρτησης. Λέτε να έχει option για ML;
-
Δίκιο έχεις.
Επομένως στους 150 ίππους είτε απλή είτε MHEV έκδοση, πίσω είναι ημιάκαμπτος.Κι επίσης αυτό που είχε ερωτηθεί προηγουμένως για το Adaptive Cruise Control
έχει επιπλέον την παράμετρο της προβλεψιμότητας με δεδομένα που αντλεί από το GPS και τη χαρτογράφηση για ομαλότερη ρύθμιση της ταχύτητας'Predictive adaptive cruise control (ACC) can position the Leon based on route and GPS data delivered from the navigation system, also allowing it to correct its speed depending on the road layout ahead – bends, roundabouts, junctions, speed limits and built-up areas. And using input from the front mounted camera and traffic sign recognition, it can adjust vehicle speed when limits change.
The automatic driving functionality will continue with the introduction of the Travel Assist feature in the near future. The system will use information from the ACC and Lane Assist to actively keep the vehicle in the centre of the lane and adjust speed to the flow of the traffic – providing assisted driving at speeds of up to 210km/h. The technology will also allow for overtaking; drivers need only switch on the indicator, and if traffic allows the vehicle will automatically conduct the maneouvre.'
https://www.seat-mediacenter.com/newspage/presskits/All-new-SEAT-Leon/Safety.html -
Μόνο που το acc δεν είναι διαθέσιμο στάνταρ σε καμία έκδοση πέρα από αυτή του λανσαρισματος όπως και το τυφλό σημείο. Μεγάλο φάουλ για εμένα για ένα αμάξι του 2020 που διαφημίζει την hi tech προσέγγιση του.
-
Έχει τόσο καλές τιμές η σεατ και σου δίνει αρκετές επιλογές στα έξτρα της που δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτύρεται για στάνταρ εξοπλισμό.
Δε γίνεται και χαμηλές τιμές και όλα στάνταρ... Διαλέγει ο καθένας και παίρνει αυτά που χρειάζεται. Αλλιώς θα κόστιζαν όλα τα Λεόν 28 29 χιλιάρικα και θα λέγανε πως τα έχουν όλα στάνταρ...
-
Εγώ πάντως γύρισα από έκθεση SEAT και πήρα προσφορά για 1.5 130 hp Xcellence , το οποίο δεν είναι ετοιμοπαράδοτο στα 22.200 (τελική με desired red). Τρίμηνη παράδοση. Από ότι κατάλαβα στην πρώτη φουρνιά θα φέρει το XC 1.5 150 hp με το πακέτο launch , και το αντίστοιχο FR που μάλλον θα το δίνουν κάνα 1.300-1.400 παραπάνω απο το 130 hp Xcellence.
Αρκετά ωραίο , δεν μπορώ να πω. ΟΚ δεν έπαιξα με την κεντρική οθόνη για λειτουργίες κτλ. Πιο πολύ το κοίταξα με τον κλασσικό τρόπο. Θέση οδήγησης , χώροι , αίσθηση εσωτερικού. Καλή αίσθηση στην θέση οδήγησης , άνετο πίσω (λιγότερο ευρύχωρο απο το focus πόδια και στο πλάτος) , στα υπ΄ρε του οι αεραγωγοί πίσω, μεγαλύτερος χώρος αποσκευών κατάτι από focus.
Γενικά υπάρχει μια προώθηση της αλλαγής νοοτροπίας σε μια πιο tech λειτουργία και στον συγκεντρωτισμό λειτουργιών σε ένα σημείο (Οθόνη). OK εδώ θα διαφωνίσω λιγάκι αλλά αυτό έχει να κάνει και με προσωπικές απόψεις.
Εννοείται ότι σε όποιον αρέσει πρέπει να πάει για td πρώτα , πριν παραγγείλει.
-
ΔΙαστάσεις για συγκριτικά υπάρχουν
για το Leon
https://www.seat-mediacenter.com/content/smc-mediacenter/website/en/modelspage/Leon/_jcr_content/par/modulegridv2_1868/gd2-parsys/gd2cardrow_6343/gd2Card2.resizeViewPort.noScale.fileReferenceOriginal.jpg
και για το Focus
https://adobeindd.com/view/publications/518e92c1-4ad3-468b-9a13-33bc13a604e0/p1t2/publication-web-resources/image/Focus_20.25_V3_GRC_GR.AE_PDFX4_HIRES_EXPORT_OUTPUT55.png
https://adobeindd.com/view/publications/518e92c1-4ad3-468b-9a13-33bc13a604e0/p1t2/publication-web-resources/image/Focus_20.25_V3_GRC_GR.AE_PDFX4_HIRES_EXPORT_OUTPUT54.png -
Προσφορά με διακανονισμό πήρε κάνεις; Γιατί εμενα μου είπαν προφορικά 4.5 τελικό για 60 αλλά όταν τσεκαρα τα νουμε βγήκε 6.5% ! Τι παίζει άσχετος ο πωλητής οι γνωστές κουτοπόνηριες του γκρουπ;
Για td που αναφέρθηκε πιο πάνω δεν παίζει ακόμα από τον Οκτώβρη μου είπαν.
-
1.45μ φάρδος μπροστά και 1.43 πίσω; Αν είναι σωστά τα νούμερα είναι εντυπωσιακό για .180μ ολικό πλάτος! Είναι 3 και 4 πόντους φαρδύτερο από το φοκους ; Μου κάνει τρομερή εντύπωση εκτός αν παίζει κάτι με τα νούμερα.
-
Πήρα εγώ αλλά δεν θα σε βοηθήσει , με την έννοια ότι έχει μεγάλη προκαταβολή και λίγες δόσεις (22.180 , προκ : 13180 και δόσεις 36Χ283 (ίδιο επιτόκιο : 3.9% +0,6%). Η Ford σχεδόν για τα ίδια (9800 υπόλοιπο) δίνει 2.5% (+0,6%) επιτόκιο. Καλύτερο χρηματοδοτικό
Ααα για την επέκταση μου είπε ότι είναι εργοστασιακή ( καλά εγώ πιστεύω ότι είναι του εισαγωγέα αλλά τουλάχιστον δεν παίζει ασφαλιστική)
Υ.Γ. : Καλά είναι τόσο πλατύτερο το focus απο το Leon ??
-
Συμφωνώ με αυτά που ανέβασε ο φίλος πιο πάνω φαρδύτερο βγαίνει το Λεόν εσωτερικά ενώ είναι στο ολικό φάρδος στενότερο κατά 2.5 πόντους! 1.45μ για την κατηγορία αν είναι σωστό είναι πολύ εντυπωσιακό.
-
Εσωτερικά πάντως μου φάνηκε μεγαλύτερο το focus. Μπορεί να είναι η αίσθηση διαφορετική.
-
Και εμένα ειδικά πίσω τα νούμερα λένε αλλά βέβαια. Αν έχει 1.45 μπροστά είναι φαρδύτερο από κάθε αμάξι της c κατηγορίας! Και από γκολφ και από σιβικ!
1.46 είναι η οκταβια φανταστείτε που είναι d κατηγορία.
Δεν ξέρω λάθος μου φαίνεται το νούμερο αν και από το media center seat είναι τι να πω ίσως κάνουν κάποια πουστιτσα στο μέτρημα στον τρόπο.
Θα μας τρελάνει το Λεόν...το φαρδύτερο χατς της αγοράς;
-
Ρε tkin θα παρουμε αλλο αυτοκινητο σιγα σιγα οι υπολοιποι, εσυ ακομα ψαχνεις το αρχικο;
Τελος suzuki δεν θα ξαναβρεις, περιμενε το νεο s cross, με υβριδικο συστημα της toyota,
Seat Leon Mk4 (2020)