-
Οι κραδασμοί αντιμετωπίζονται με αντίβαρα και άλλες μεθόδους στα σύγχρονα 3κύλινδρα μοτέρ. Καμία σχέση με τα παλιά που βάζανε στα τρακτέρ! Ο ήχος φυσικά και είναι διαφορετικός αφού οι εκρήξεις γίνονται με διαφορετική σειρά. Όχι απαραίτητα χειρότερος ήχος όμως! Είναι και υποκειμενικό. Σε κάποιους αρέσει πιο πολύ ο ήχος από ένα καλό 3κύλινδρο μοτέρ καθώς έχει περισσότερο 'χαρακτήρα'. Δεν ακούγεται όπως όλα τα άλλα. Στο focus π.χ. έχει έναν άρκετά σπορ τόνο όταν πατάς.
Όσο για το βάρος και το μέγεθος του κινητήρα ο 3κύλινδρος έχει πλεονέκτημα.
Γενικά αυτή η φήμη περι μικρότερης αξιοπιστίας των 3κύλινδρων προέρχεται από το γεγονός πως οι εταιρίες στο παρελθόν βάζανε 3κύλινδρα στα φθηνότερα μοντέλα τους, χρησιμοποιώντας φθηνότερα υλικά και δημιουργώντας ένα σύνολο λιγότερο ανθεκτικό λόγω της φθηνότερης κατασκευής. Αυτό θα συνέβαινε σε οποιονδήποτε κινητήρα άσχετα με τον αριθμό των κυλίνδρων του.
Πλέον οι εταιρίες βάζουν 3κύλινδρα και στα μεγάλα (σημαντικά) μοντέλα τους οπότε και η κατασκευή είναι σαφώς καλύτερη. Άλλο Suzuki Alto του 2009 και άλλο BMW X1 του 2020 για παράδειγμα.
-
Καλές όλες αυτές οι αναλύσεις αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος εδώ μέσα θα επέλεγε τρικύλινδρο 1000cc αντί του τετρακύλινδρου 1500cc (του ίδιου κατασκευαστή και της ίδιας ιπποδύναμης) για το ίδιο αμάξι...
-
Ανάλογα την χρήση. Εγώ αν το ήθελα περισσότερο για κίνηση σε πόλη παρά πιο έξω θα το διάλεγα καθώς το mild hybrid προσφέρει σημαντική οικονομία σε αστικές συνθήκες.
Δυστυχώς όμως για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχουμε επιλογή. Είτε 1000 mh 155 είτε 1500 182.
Αντίστοιχα και για το Leon φαντάζομαι τα υβριδικά θα είναι οικονομικότερα στην πόλη.
-
Πάντως το πώς καταφέρνει το μάρκετινγκ των εταιρειών να αλλάξει τα πιστεύω μας είναι τρομερό! Δεν θέλει δεν συμφέρει την Φορντ το 1500 αρι ξαφνικά γεμίζουν με ποστ για το πόσο καλά είναι τα χιλιαρια , ακόμα καλύτερα και από τα 1500 άρια και τι να τα κάνεις τα κυβικά ....άμα έβγαζε ακόμα το 1500 αρι βέβαια όλοι θα λέγαμε σαν το 1500αρι δεν έχει...
Αυτή η φορντ μέχρι και το μουστάκι θα σας βάλει να κόψετε μερικοί!!!
-
Μάλλον δεν είδες την πρώτη πρόταση ή γενικά δεν διαβάζεις ολόκληρα τα ποστ.
Καταρχάς όπως είπαμε και πριν το 1500άρι βγαίνει ακόμη, απλά με 182 άλογα. Το 150 σταμάτησε, επειδή το καινούριο 1000άρι βγάζει 155 άλογα! Περισσότερα δηλαδή. Καλώς ή κακώς οι περιορισμοί της ΕΕ στους ρύπους, οδηγούν τις βιομηχανίες σε αυτή την οδό της (ημι)ηλεκτροποίησης. Σε λίγο καιρό θα μιλάμε για 0 κυβικά! Εντελώς ηλεκτρικά.
Επίσης, σου έγραψα 'ανάλογα την χρήση'. Δεν σου είπα πως είναι καλύτερο σε όλα το 1000άρι mild hybrid. Σου είπα πως για κίνηση στην πόλη (κυρίως) συμφέρει περισσότερο και δεν χάνεις και σε ιπποδύναμη για όταν περιστασιακά κάνεις κ το ταξιδάκι σου.
Για κάποιον που ενδιαφέρεται για περισσότερη δύναμη και αποστάσεις σε ανοιχτό δρόμο, υπάρχει το 182, το οποίο φυσικά κοστίζει περισσότερο.
Η δική μου επιλογή ήταν η 2η, γιατί τυχαίνει και έχουμε ένα μικρό οικονομικότατο 1000άρι (ΚΙΑ) για την πόλη.
Μουστάκι δεν είχα ποτέ. Ούτε για πλάκα στον στρατό!
-
Καθόμαστε και κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για τα μοτέρ και τους κυλίνδρους. Αυτή η ΕΕ σε λιγο με τις αρρωστημένες νομοθεσίες της θα καταστήσει hot hatch το Corolla με τον 1,8 hybrid...
Ειλικρινά τώρα πόσα ακόμα θα τραβήξουν το σκοινί οι κομπλεξικοι κορμοφάγοι; Εύχομαι πραγματικά οι Ευρωπαίοι κατασκευάστες να τους έχουν λαδωσει αρκετά για να γλιτώσουμε από την οριστική ταφόπλακα της οδηγικής ευχαρίστησης του μέσου χρήστη.
-
-
Με την εγγύηση τι γίνεται ??? Εννοώ η επέκταση του +2 είναι εργοστασιακή ή της εδώ αντιπροσωπείας μέσω ασφαλιστικής κτλ ?? Τους όρους τους ξέρουμε ???
-
Της αντιπροσωπείας είναι η +2. Όλος ο Vag 2ετη δίνει.
-
Δλδ τα +2 είναι μέσω κάποιας ασφαλιστικής; Αν είναι έτσι χάνει αρκετά από την αξία της. Τραγική η εγγύηση του όμιλου πάντως ούτε για μια 3ετια δεν τα πιστεύουν τα προϊόντα τους....
Όσο για την άλλη μόδα με τις επί πληρωμή επεκτάση αν είναι ρε παιδιά να προπληρωνω μια δυο ζημιές άστο καλύτερα ....
-
Χωρίς να θέλω να ξεφύγω από το θέμα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει με τις εγγυήσεις και με το αν είναι επέκταση της αντιπροσωπείας κλπ? Τι διαφορές δηλαδή έχει σε σχέση με την εργοστασιακή? Το ρωτάω γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω για να καταλάβω αν τελικά αξίζει να έχεις μεγάλη εγγύηση ή όχι και αν είναι κριτήριο αγοράς...
Π.χ η ford απ'όσο γνωρίζω δίνει 2 + 6 χρόνια...Αυτό σημαίνει ότι τα 2 είναι η εργοστασιακή μόνο? Οπότε στα υπόλοιπα 6 υπάρχει πιθανότητα να μην δεχτούν να σου καλύψουν βλάβες? Το ίδιο ισχύει και στα VAG με τα 2+2?
Τέλος, πως μπορώ να καταλάβω αν η εγγύηση είναι εργοστασιακή ή όχι και τι καλύπτει? Όποτε πάω σε αντιπροσωπείες και ρωτάω τι καλύπτει μου λένε τα πάντα...
Επίσης, παλιότερα που είχα κάνει μια βόλτα σε αρκετές αντιπροσωπείες, μου είχαν πει ότι μόνο της KIA και της Hyundai είναι καθαρά εργοστασιακές χωρίς ψιλά γράμματα κλπ, ισχύει κάτι τέτοιο? Συγκεκριμένα αυτό μου το είχαν πει, όταν τους είπα πως και η Suzuki δίνει 7 χρόνια και με προέτρεψαν να δω το συμβόλαιο γιατί στη ουσία δεν ήταν καθαρή 7ετής... -
Το ρωτάς αν είναι εργοστασιακή ή μέσω ασφαλιστικης είναι υποχρεωμένοι να σου πουν. Η εργοστασιακή είναι αυτό που λέει την δίνει το εργοστάσιο φυσικά και αυτή έχει όρους και μπορεί να σε πετάξει εκτός.
Η άλλη είναι μια συμφωνία που κάνει ο εισαγωγέας συνήθως με μια ασφαλιστική και έχει πιο σφικτους όρους που πολύ πιο εύκολα σε πετάει έξω. Πχ εμένα η Σουζούκι στα 3.5 χρόνια που ήμουν στο πρώτο χρόνο της ασφαλιστικής εγγύησης δεν κάλυψε αστοχία υλικού στην τερματικη τάπα της ντιζας του λεβιέ ταχυτήτων που φαγώθηκε με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση γιατί είχα κάνει ένα σέρβις εκτός εξουσιοδοτημένου εννοείται σε νόμιμο συνεργείο με άδεια και όλα τα παραστατικά στο βιβλίο σέρβις περασμένα.
-
Της Ford είναι εργοστασιακή , επέκταση μεν , εργοστασιακή δε. Επίσης πχ καλύπτει και την μπαταρία στο mhev.
Και είναι 8 χρόνια ή μέχρι 100.000 χλμ , ότι πιάσεις πρώτα. Η ΚΙΑ έχει 7 χρόνια ή 150.000 χλμ
Φυσικά θέλει κοίταγμα τι καλύπτει η κάθε εγγύηση για να είσαι σίγουρος απλά με τις ασφαλιστικές μπλέκεις στο ότι έχεις να κάνεις με ασφάλεια με ότι αυτό συνεπάγεται (εξαρτάται από την ασφαλιστική). Αυτό λέει η δικιά μου λογική...
Δεν ξέρω περισσότερα , δεν έχω δει ποτέ όρους σε τέτοια επέκταση....
-
Για την Ford είσαι σίγουρος ότι δεν είναι το +6 από την FMH; Αν ισχύει όπως το λες είναι πολύ καλό...
-
Από αυτά που μου είπαν ναι. Έτσι κατάλαβα. Αν κάποιος έχει καταλάβει κάτι διαφορετικό μου λέει. Και στο εξωτερικό παίζουν διάφορα προγράμματα επέκτασης εγγύησης από τις κατά τόπους εισαγωγικές με χρόνια ή χλμ.
Ενημερωτικά και μόνο η FMH είναι κανονικά θυγατρική της FORD και όχι απλώς εισαγωγέας
-
Για την Ford είσαι σίγουρος ότι δεν είναι το +6 από την FMH; Αν ισχύει όπως το λες είναι πολύ καλό...
Ισχύει, είναι εργοστασιακή. Όταν πήρα το δικό μου Ford πέρυσι ζήτησα να μου σφραγίσει ο πωλητής και το βιβλίο service και να υπογράψει τους όρους της εγγύησης. Όλα good.
Όσον αφορά τα 3κύλινδρα της Ford και 4κύλινδρα της Vag έχετε υπ' όψιν ότι σε συνθήκες κίνησης με χαμηλό φορτίο (πχ πορεία στην Εθνική) απενεργοποιούν αυτόματα έναν ή δύο αντίστοιχα κυλίνδρους για λόγους οικονομίας. Δουλεύουν δλδ με δύο μόνο κύλινδρους αμφότερα. Αλλά αυτό φαντάζομαι το γνωρίζατε ήδη. Υποτίθεται ότι είναι τόσο εξελιγμένοι που δε παίζει ρόλο ο αριθμός των κυλίνδρων τους όσον αφορά την αξιοπιστία.
-
-
Που να μην ήταν και leon boy τι θα έλεγε....
Για την ταπετσαρία συμφωνώ και εγώ μου φάνηκε ζεστή και ότι θα ποτίζει εύκολα με σκόνη και βρώμα.
Τώρα αυτά με την ποιότητα των πλαστικών χαμηλά που τα γρατζουνουσε δλδ στο οκταβια έκανε αντίστοιχα χριτς χρατς και είχε καλύτερο ήχο;
Αυτός μέχρι και για τον κινητήρα και το κιβώτιο διαμαρτυρόταν λες και το γκολφ και η οκταβια που τα σύγκρινε έχουν άλλα!
Παιδιά είναι τι πληρώνεις τι παίρνεις.
Το 1.5 150 fr έχει 22500. Με τον ίδιο εξοπλισμό το γκολφ πόσο έχει ; Το έχει τσεκαρει κανείς; Κάνα 26000? Ε αν έχεις 26 πάρε το γκολφ αν δεν τα έχεις πάρε το Λεόν. 3500 σε τιμή μετρητοίς που γίνεται 4500 με δόσεις είναι πολλά λεφτά....
Η οκταβια που το συγκρίνουν είναι d segment με μήκος σχεδόν 4.70μ δλδ μακρύτερο ακόμα και st !
Edit: η style 1.5 150 έχει 26000 όχι με το κλειδί και χωρίς χρώμα δλδ 27000 τουλάχιστον κλειδί χρώμα και από ότι βλέπω είναι πολύ κάτω από την fr! Δλδ πόσα θες για να πας σε επίπεδο fr 28-29? Τι συγκρίνουμε τώρα....
Έκανα διαμόρφωση την σταιλ προσθεσα αυτά που θυμόμουν από fr σίγουρα λείπουν και άλλα και έχω φτάσει 28100 με μεταλλικό όχι κλειδί δλδ όπως είπα κλειδί και εξοπλισμό fr περνά τα 29! Πόσο γκολφακιας πρέπει να είσαι για να το πάρεις; Πόσο δλδ καλύτερα πλαστικά έχει από το Λεόν που αξίζουν +7000?...
Edit .2: είδα το βίντεο του από την οκταβια οι ίδιοι θόρυβοι από τα πλαστικά αλλά εκεί λέει its plastic ...ok.... Στο λεον σήκωσε επανάσταση! Επίσης του ξεκολλά ένα κομμάτι πλαστικό από την βάση του τιμονιού την ώρα που οδηγά....και μετα μας λέει για ποιότητα Σκόντα.....ότι να ναι....
-
Sabas_Thess wrote:
Ισχύει, είναι εργοστασιακή. Όταν πήρα το δικό μου Ford πέρυσι ζήτησα να μου σφραγίσει ο πωλητής και το βιβλίο service και να υπογράψει τους όρους της εγγύησης. Όλα good.
Όσον αφορά τα 3κύλινδρα της Ford και 4κύλινδρα της Vag έχετε υπ' όψιν ότι σε συνθήκες κίνησης με χαμηλό φορτίο (πχ πορεία στην Εθνική) απενεργοποιούν αυτόματα έναν ή δύο αντίστοιχα κυλίνδρους για λόγους οικονομίας. Δουλεύουν δλδ με δύο μόνο κύλινδρους αμφότερα. Αλλά αυτό φαντάζομαι το γνωρίζατε ήδη. Υποτίθεται ότι είναι τόσο εξελιγμένοι που δε παίζει ρόλο ο αριθμός των κυλίνδρων τους όσον αφορά την αξιοπιστία.
Θα σου ήταν εύκολο να μου εξηγήσεις γιατί ζήτησες να σου σφραγίσει το βιβλίο σέρβις και να υπογράψει τους όρους εγγύησης? Είναι κάποια κίνηση η οποία σε διασφαλίζει μελλοντικά σε κάποια αστοχία πχ? Στην περίπτωση που η εγγύηση δεν ήταν εργοστασιακή, θα μπορούσε ο πωλητής να σου αρνηθεί?
Σόρρυ αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου, ρωτάω γιατί όντως δεν γνωρίζω και επειδή είμαι σε αναζήτηση καινούργιου αυτοκινήτου θέλω να είμαι όσο πιο προετοιμασμένος γίνεται..
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! -
Εντάξει είναι μια επικύρωση επιπλέον που σε περίπτωση στραβης του τρίβεις στην μούρη του και λες δες την υπογραφή σου.
Αλλά εννοείται ότι τους όρους της σύμβασης του υπογράφουν και τα δύο μερη. Πώς αλλιώς;
Τώρα το άλλο με το βιβλίο σέρβις δεν καταλαβαίνω τι προσφέρει αν και νομίζω ότι στο παραδίδουν έτσι κι αλλιώς σφραγισμένο στην τελευταία σελίδα. Δικό τους έντυπο ειναι, θα αμφισβητηθεί κάποια στιγμή το περιεχόμενο από την αντιπροσωπεία;
Seat Leon Mk4 (2020)