-
Να προσθέσω πάλι από το topic στο ινσομνια , τι ανέφερε ο πωλητής στον ενδιαφερόμενο :
-
Έχει ημιαακαμπτο πίσω ( δεν με ενοχλεί αλλά επειδή το ανέφερα εχθές λόγω του εντύπου. Πολλαπλών είναι από > 150 άλογα)
-
Δεν έχει GPS (μάλλον εννοεί navigation)
-
Δεν έχει Android auto / car play ( fail δλδ γιατί δεν έχεις τρόπο για GPS έλεος ρε Seat)
-
Τα φώτα είναι όντως τα ecoLed
-
Σε DSG θα έρθει μόνο η έκδοση FR με τον 1.0 115 ή 1.5 150 , όχι η 1.5 130
OK παίρνω και την μπέμπα με 27500 αν δεν έχω όλα τα παραπάνω, που δεν τα έχει και αυτή....
-
-
Είτε ο πωλητής είναι άσχετος είτε η εδώ αντιπροσωπεία έχει μπλέξει τα μπούτια της με τον εξοπλισμό του Leon. Σε όποιο ξένο review εχω διαβάσει το navigation και τα Android auto/car play είναι standard σε FR και Xcellence. Καλό είναι να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση διάθεσης και τον επίσημο τιμοκατάλογο/εξοπλισμό για να βγάλουμε συμπεράσματα. Λάθος η μεταφορά του θέματος από τα μελλοντικά μοντέλα εδώ πριν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Ο κάθε πωλητής στην Αργυρούπολη κ.α. μπορεί να λέει ό,τι θέλει αν δεν υπάρχει τίποτα επίσημο...
**Με το που βγαίνει ένα μοντέλο στην παραγωγή, αυτομάτως παύει να είναι μελλοντικό και ανήκει στην παρούσα ενότητα. Συνήθως περιμένουμε μέχρι να έρθει στην Ελλάδα για να μεταφέρουμε το θέμα όμως. Σε αυτήν την περίπτωση έχει ήδη φτάσει στην χώρα μας. [Admin] **
-
Όπως κ να έχει οι πληροφορίες είναι λίγο συγκεχυμένες. Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε περισσότερες και επίσημες ανακοινώσεις και προωθητικές ενέργειες και θα ξεκαθαριστούν τα πράγματα.
Ένα μοντέλο που περιμένει πολύς κόσμος απο το VAG, και όχι άδικα.
-
Πήγα και είδα στην Αργυρούπολη το Leon.Μου άρεσε πάρα πολύ με τη πρώτη ματιά ,οι φωτογραφίες το αδικούν.
Το αμάξι κάνει μπάμ ότι εχει μεγαλώσει σε διαστάσεις.Γραμμές που φέρνουν σε Alfa Romeo.Η πίσω γραμμή φωτισμού είναι λίγο φουτουριστική.
Με τις 18άρες και τα χρώμια στα παράθυρα στο σύνολο φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό.Σχεδιαστικά πολύ καλύτερο απο το κουτί Golf.Πάμε στο εσωτερικό τώρα.Η θέση οδήγησης μου άρεσε πάρα πολυ.Οδηγοκεντρικό,φοβερή ορατότητα εμπρός αλλά και πλάι.Το περιμετρικό σχέδιο με το φωτισμό κάτω απο το παρμπρίζ και τις πόρτες νιώθεις οτι σε περιβάλει.Η ξύλινη απόχρωση δεν ήταν κακή,αλλά σίγουρα οχι νεανική.
Το εσωτερικό ακολουθεί το minimal σχεδιασμό του group αυτης της γενιάς όπως στo νέο Golf-octavia.
Νιώθεις οτι είσαι σε next gen αυτόκινητο όπως ένιωσα και στο Golf.Περιμένω να δω και το octavia που θά έρθει τον άυγουστο.
Η οθόνη 10 ιντσών μεγάλη χορταστική.Για δείτε όμως την 8.25' μου την έδειξε ο πωλητής σε pdf και έφριξα.Αντί να κάνουν μια μικρή αντιγραφη οπως την 10αρα εχουν βάλει τεράστια bezels και είναι ένα έκτρωμα.Συμφώνησε και ο πωλητής οτι είναι τρόμπες εκεί στην seat.Ψάχνω φώτο στο net και δεν την βρίσκω.Για τα φώτα Led ειναι στην βασική έκδοση τα eco και στην μεγάλη τα FULL. Tα οποία απο ότι μου είπε ο πωλητής δεν είναι matrix όπως θα έχει το νέο octavia και το Golf.
Παντελής απουσία φυσικών διακοπτών που απο την μια μου αρέσει γιατί έχεις ενα πολυ ξεκούραστο στο μάτι εσωτερικό,απλότητα και ομορφιά.
Η δυσχρηστία και επικινδυνότητα εν κινήσει ανεβαίνει στα ύψη.Σίγουρα έχεις καποιες συντομεύσεις η φωνητικές εντολές η χειρηστήρια στο τιμόνι,αλλά δεν πάυει πέρα απο τα 5000 μενού να
εξαρτώνται οι περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου απο ένα τάμπλετ.Και οι φοβίες μου βγήκαν αληθινές.Πήρε test drive 2μερο ένας το Golf 8 το άφησε στον ήλιο και οταν επέστρεψε,η κεντρική οθόνη είχε κολλήσει στο ράδιο και δεν άλλαζε.Μετά απο 10 λεπτά που οδήγησε με ανοιχτά παράθυρα ίσως κρύωσε και ξεκόλησε.Γερμανική ποιότητα απο τα Lidl.Ειδικά με την αξιοπιστία του group τι θα μπορεί να πάθει μετά απο 2-3 χρόνια...Ωποσδήποτε ηλιοπροστασία στο παρμπρίζ και ανοιχτά παράθυρα ενα πόντο το καλοκαίρι.....
Aγορά μόνο με επέκταση εγγύησης και ειδικά οταν το αμάξι φοράρει Dsg.Tέλειο σασμάν,φοβερές αλλαγές θα το ήθελα στο επόμενο αμάξι μου, ναι είναι βελτιωμένο σε σχέση με παλιά αλλά θα ξέρεις οτι άμα χαλάσει εκτός εγγύησης έχε λεφτά στην άκρη.Φίλος μου με Audi A1 DSG 17' ΕΥΤΥΧΩΣ με leasing του κολησε η πρώτη σχέση στο κιβωτιο το αμάξι πήγε kosmocar 3.500 ζημιά.
Η κλασσική ζημιά mechatronic 1000-1400 ευρώ.Επίσης η άποψη μου ειδικά για αυτην την γενιά αυτοκινήτων η μικτή ασφάλεια αποκτά νέο νόημα. Είναι τόσο φορτωμένα που αν κάνεις ενα μικρό τρακάρισμα και θες πχ προφυλακτήρα και φανάρι LED πανε τα κοστιούμια στο θεό.Σε ατύχημα καινουργιου Tiguan ο εμπρός προφυλακτήρας με τους αισθητήρες είχε κόστος 3.500..
Πέτυχα στο δρόμο παλικάρι με TGI leon ηλιοροφή φώτα Led και μου λέει, άστο μικτή απο την πρώτη μέρα δεν είναι να κάνεις ζημιά στο αμάξι κλαίς.Επίσης τα ανταλακτικά είναι πολύ πιο ακριβά μετά απο όταν τα βάζεις παραγγελία.Πανόραμα στο kamiq εχει 650 ευρώ.Πες ότι έπεσε κάτι και έσπασε.Αγορά μόνο το ανταλλακτικο μετά 1000+ φπα χωρίς τοποθέτηση.
-
Πέρα από όλα τα υπόλοιπα το αμάξι εξωτερικά είναι πολύ όμορφο. Του πάει τέρμα η ζάντα και το χρώμα.
-
Μπράβο φίλε! Πολύ όμορφη παρουσίαση! Αν έχεις κι άλλες φωτογραφίες κι από το test drive βάλτες να τις δούμε!
-
τι κατάντια ειναι αυτη βρε παιδιά ??
για μενα ειναι deal-breaker αυτό να κολλήσει ή ακόμα χειρότερα χαλασει και να μην εχεις ουτε καλοριφέρ
συν ότι εκεί που την πετάνε δεν μου αρέσει καθολου τι μόδα ειναι αυτη απο την Mercedes ξεκινησε ?
δηλαδη στο νεο A3 γιατί την βαζουν εκεί που την βάζουν? κουτοπονηριές για να μην υπάρχει εσωτερικός κανιβαλισμός
και να ήταν και αξιόπιστα να το παραβλέψω
τις προάλλες φιλαράκι παρέλαβε ενα Polo χιλιαρι 115ps του κουτιού και στη διαδρομή για το σπίτι του άναψε το λαμπάκι για το λάδι
εγκεφαλικό επαθε το γυρισε στο καπακι πισω και εμεινε μεσα για 2 εβδομαδεσ για το ελέγξουν και να τους παίρνει τηλεφωνο και να του τα μασάνε στο τελος ανεβασε τους τονους απειλώντας τους και τελικά τον ειδοποίησαν να παει να το παρει
κατι με αισθητηρεσ αν καταλαβα καλα θα τον ξαναρωτησω
οπως λεει και ο φιλος από πανω με τόση πολυπλοκότητα μετα απο 7-8 χρόνια θα πρεπει να το πουλησεις δεν θα την παλεύεις με πραγματα που θα χαλάνε
-
Πέρασα και εγώ να σας πω ότι είμαι ο συμφορουμιτης που έχει γράψει αυτα που σας έχουν ποστάρει για το νέο Leon και έχω την επικοινωνία με τον πωλητή.
Εχω κλείσει ήδη ένα νέο Leon FR 1.5 150 mild hybrid ως πρώτη ελληνική παραγγελία , αλλά είναι πολλά που δεν γνωρίζουν ακόμη και τα μαθαίνουμε σιγά σιγά.
Θεωρητικα οι τιμές είναι με τα νέα δεδομένα , είναι αρκετά πιθανό αν έχει όλες τις ελλείψεις που αναφέρθηκαν νωρίτερα να το ακυρώσω και να πάω σε μηχανικό για να βάλω και τον έξτρα εξοπλισμό που θέλω.
Να προσθέσω ως μέτρο σύγκρισης , η αντίστοιχη έκδοση style σε μηχανικό και τον εξοπλισμό του FR σε golf έχει 6000€ διαφορά ενώ σε αυτόματο κοντά στις 2500€
Απο Δευτέρα θα έχω μάλλον πιο αναλυτικές τιμές για να ξέρω πως θα κινηθώ
-
@Slowmotion, επειδή έχουμε παρεξηγήσει την έννοια της απειλής (τα ακούω κάθε μέρα στη δουλειά και στο τέλος ούτε φρύδια θα μου μείνουν στο κεφάλι, όχι μαλλιά) να το ξεκαθαρίσουμε.
Όταν ανεβάζεις τον τόνο της φωνής σου δεν είναι απειλή. Όταν ζητάς το αυτονόητο δεν είναι απειλή. Όταν είσαι απεγνωσμένος από τα λάθη των άλλων δεν είναι απειλή. Αν ο γνωστός σου δεν είπε 'θα έρθω από εκεί και θα σας σφάξω όλους στο γόνατο με κονσερβοκούτι (τυχαίο παράδειγμα)' δεν είναι απειλή...
Η απειλή στοιχειοθετείται όταν προκαλείς στον άλλον τρόμο/ταραχή/ανησυχία. Όταν σε έχουν υποβάλει εκείνοι πρώτοι σε τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία εσύ είσαι το θύμα. Απευθύνεσαι λοιπόν όταν μιλάς 'στην εταιρεία' και όχι σε αυτό καθεαυτό το πρόσωπο με το οποίο μιλάς και πάει να υπάρχει η οποιαδήποτε 'απειλή'...
Και μια συμβουλή εκ πείρας. Ποτέ από το τηλέφωνο. Η φυσική παρουσία μεταφέρει αυτόματα την πίεση σε εκείνους. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον/την τηλεφωνήτρια απλά τους εφησυχάζει γιατί είναι ασφαλείς στο 'comfort zone' τους. Κάποτε κορόιδευα τον πατέρα μου σε αυτό, αλλά δυστυχώς ισχύει γιατί είναι γαϊδούρια...
Εφόσον μας βλέπουν ΜΟΝΟ σαν πορτοφόλι μετά την αγορά όταν και τελειώνουν τα χαμόγελα, οι ευγενείς, οι χειραψίες (λες και παίζαμε μαζί στους Bulls του 1991) ο ενικός, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και τα λοιπά πούστικ@ των πωλήσεων, φυσικη παρουσία κύριοι. Σε σοβαρές περιπτώσεις μάλιστα παρέα με ένα δικηγόρο (ακόμα και δεν έχει ιδέα ή δεν είναι του 'αστικού') μόνο και μόνο για να προστεθεί πίεση στους αρμόδιους.
Δεν μπαίνω σε διαδικασία να σας κουράσω με πραγματικά περιστατικά και σορυ γτ offtopic/σεντόνι
-
Ερώτηση: Πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία που έχω στο Desktop;
Το εικονίδιο με την ονομασία 'εικόνα' μου ζητάει URL.
-
Ανέβασέ την δωρεάν στο imgbb πχ ή σε κάποιο άλλο αντίστοιχο site και χρησιμοποίησε εδώ το λινκ που θα σου δώσει
-
Η ¨βασική' οθονη των 8,25 ιντσών είναι καλύτερη ειλογή αφού έχει φυσικά περιστροφικά και άλλα χειριστήρια...
-
Όσοι το είδατε από κοντά μήπως έχει φώτα ή ανακλαστήρες στις πόρτες; Κατάντια να το έχει η πρώτη γενια και όχι η 4η. Βλέπω ότι στη έκδοση χωρίς ψηφιακό καντράν το αναλογικό είναι ίδιο με του προηγούμενου Λεόν...πολλή οικονομία έκαναν, και μάλλον πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό facelift.
-
-
Φανταστικοί οι χώροι (ο τύπος 2m...), το ομορφότερο hatch μετα το Mazda 3. Αν δεν φοβόμουν όπως ο διάβολος το λιβάνι το VAG δεν θα κοιτούσα κανένα άλλο του ομίλου...
-
https://www.autozeitung.de/audi-a3-bmw-1er-mercedes-a-klasse-seat-leon-vergleichstest-198701.html
Κατάταξη στο συγκριτικό τεστ του γερμανικού Autozeitung:
-
Seat Leon
-
Audi A3
-
BMW 118i
-
Mercedes A200
-
-
Λογικό το αποτέλεσμα όπως αποδίδουν τους πόντους, αφού έχει την χαμηλότερη τιμή. Βλέπουμε ότι περνάει το Audi μόνο και μόνο λόγω τιμής (υστερεί σε όλα τα άλλα) και την BMW λόγω τιμής και άνεσης. Για την Α class δεν λέω, είναι αστείο αυτοκίνητο, ειδικά για ΜΒ.
-
Εκτός της τιμής και της άνεσης που σωστά αναφέρεις την BMW βλέπω την κερδίζει και στον τομέα κινητήρας/κιβώτιο. Επίσης μέσα στο κείμενο λέει ότι το Leon έχει με διαφορά τους καλύτερους χώρους επιβατών και τη χαμηλότερη κατανάλωση αλλά περιέργως δεν τα αναφέρει στη βαθμολογία.
-
Ρε παιδιά τιμές του νέου Leon δεν έχουμε ακόμη για Ελλάδα;
Χθες είδα το review αυτού του τυπακου του Marek και έλεγε πως έπαθε πλάκα με το τιμόνι του και πόσο καλό ήταν , ανέφερε πως είναι καλύτερη η ποιότητα κύλισης χωρίς το extra των επιλογών ρύθμισης των αναρτήσεων καθώς είναι αχρειαστα σκληρό ( το ίδιο ανέφερε πριν καιρο και ένας Ιρλανδός reviewer που μου αρέσει πολύ που έλεγε πως είναι απίστευτα κακό σε άνεση χωρίς να κερδίζεις κάτι σε κράτημα) .
Για εμένα το μόνο κακό που έχει αυτό το αυτοκίνητο είναι η τραγική επιλογή του γκρουπ σχετικά με την κατάργηση των φυσικών κουμπιών σε πολλές λειτουργίες καθώς όλα περνούν από το infotainment κάτι που το θεωρώ επικίνδυνο. Επίσης δεν έχω καταλάβει αν με τον 1.5 150 έχει πολλαπλούς ή ημιακαμπτο πίσω.
Θεωρώ πως είναι ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή από το golf και η τιμολόγηση / εξοπλισμός του στην Ελλαδα θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μάλλον πρέπει να πέσει πολύ μαγείρεμα για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στον ... βασιλιά.
-
Για sla στο Leon θες πάνω από 150ps. Τα άλλα όπως τα είπες.
Seat Leon Mk4 (2020)