-
Η σύγκριση των 2 αυτοκινήτων δεν θεωρώ οτι είναι άκυρη. Όταν με ένα όχημα πρέπει να καλύψεις διαφορετικές ανάγκες υπάρχουν σοβαρά διλήμματα. Και τα 2 καλύπτουν και με το παραπάνω τις εκτός δρόμου μετακινήσεις. Το panda μπορεί να το οδηγεί πιο άνετα η γυναίκα μου ( μπές βγές από στενό γκαράζ, παρκάρισμα κλπ), είναι πιο funky. Το Duster υπερτερεί σε ταξίδια και χώρους. Όποιο και να πάρουμε οι συμβιβασμοί είναι δεδομένοι. Και τα 2 είναι επίσης πολύ χειρότερα εντός δρόμου από το leon που θα αντικαταστήσουν.
Βέβαια το πρόβλημα θα λύνονταν αν ξεχνούσαμε το off roading, οπότε οι επιλογές θα ήταν άπειρες. -
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Η σύγκριση των 2 αυτοκινήτων δεν θεωρώ οτι είναι άκυρη. Όταν με ένα όχημα πρέπει να καλύψεις διαφορετικές ανάγκες υπάρχουν σοβαρά διλήμματα. Και τα 2 καλύπτουν και με το παραπάνω τις εκτός δρόμου μετακινήσεις. Το panda μπορεί να το οδηγεί πιο άνετα η γυναίκα μου ( μπές βγές από στενό γκαράζ, παρκάρισμα κλπ), είναι πιο funky. Το Duster υπερτερεί σε ταξίδια και χώρους. Όποιο και να πάρουμε οι συμβιβασμοί είναι δεδομένοι. Και τα 2 είναι επίσης πολύ χειρότερα εντός δρόμου από το leon που θα αντικαταστήσουν.
Βέβαια το πρόβλημα θα λύνονταν αν ξεχνούσαμε το off roading, οπότε οι επιλογές θα ήταν άπειρες.Ρίχτε το κορώνα γράμματα. Αφού όση σχέση έχει και το duster με το panda έχει και η κορώνα με τα γράμματα...
Αδυνατώ να καταλάβω πως δεν κοιτάτε κι άλλες επιλογές. Πλέον έχει πολλά suvοειδη για όλα τα γούστα. Όπως είπε κι ένας φίλος πριν:Αφού της αρέσει το πάντα , πήγαινε την να δει όλη την αγορά τα πάντα όλα . Ετσι θα μπερδευτεί και θα σου πει να αποφασίσεις εσύ .
-
Πιθανολογώ πως έχει να κάνει με τον εκεί αντιπρόσωπο της ρενώ. Από πολλούς θεωρείται η καλύτερη - αξιόπιστη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του νομού.
-
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλες επιλογές σε αυτά τα λεφτά με off road δυνατότητες. Τα suvοειδη της κατηγορίας δεν πάνε εκτός δρόμου.
-
Στο πρώτο post σου λες μέτριες off road δυνατότητες... κάτι που όλα τα suvοειδη έχουν πιστευω. Αλλά αν πιστεύεις ότι είναι μονο αυτά τα 2 πάσο αδελφέ. Πάντως να ξέρεις ότι και με τετρακίνηση σε βαρβάτα χιόνια και λάσπες χρειάζεσαι και το κατάλληλο λάστιχο, δε φτάνει από μόνη της.
-
Τα καινουργια Duster ηρθανε και ειναι super, οποτε προτεινω να πας αλλη μια βολτα στην Dacia. Ισως να αυτη την φορα να 'ψηθει' η γυναικα σου...
Ισως να μπορουσες να κοιταξεις 500Χ και renegade (που αρεσουν στις γυναικες), αλλα τα 4κινητα ξεφευγουν σε τιμη. Αν θες τετρακινητο μεχρι 20.000, οντως δεν εχεις επιλογες. Αυτα τα 2 που κοιτας ειναι, αλλα η διαφορα τους ειναι η μερα με την νυχτα (ποσο μαλλον με το καινουργιο duster!). Εγω θα σου λεγα να μην υποκυψεις στις πιεσεις και να παρεις duster.
-
To Panda είναι βολικό αμάξι για Πόλη, Βουνό, Θάλασσα και οπουδήποτε έχει στενό δρόμο. Έχει άφθονη ροπή σκαρφαλώνει στην πιο τρελή ανηφόρα χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά...... Στην εθνική θα σε κουράσει αν θέλεις να πάς πάνω απο 130 και δεν έχει χώρους, πιο πολύ πορτ παγκάζ θα έλεγα. Απο την άλλη έχει μικρό τεκμήριο λόγω 1248 κυβικών φορολογείται σαν 1000ρι. Αν κάνεις συχνά ταξίδια εθνική πάρε το duster... To 4x4 είσαι σίγουρος ότι σου χρειάζεται ?
-
Και η δικη μου ψηφος παει στο duster. Το θεωρω καλυτερο σε ολους τους τομεις. Επισης μελλοντικα που μπορει να χρειαστεις τους παραπανω χωρους δεν θα χρειαστει να μπαινεις σε διαδικασια αλλαγης παλι. Δεν ειναι τοσο ευκολο πλεον να αλλαζεις αυτοκινητο καθε 4-5 χρονια π.χ.
-
Το Duster (ειδικά το νέο) είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο από το Panda, σε όλους τους τομείς. Το μόνο πλεονέκτημα του Panda είναι το μικρό του μέγεθος και η ευελιξία εντός πόλης.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το Duster (ειδικά το νέο) είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο από το Panda, σε όλους τους τομείς. Το μόνο πλεονέκτημα του Panda είναι το μικρό του μέγεθος και η ευελιξία εντός πόλης.Ίσως και η εύκολη μεταπώληση. Προτιμώ το duster
-
+1000
-
Ρουμάνο χωρίς δεύτερη σκέψη.
-
Για αυτό έγραψα στην αρχή πως είναι ατυχής η σύγκριση των δυο. Με εξαίρεση τις διαστάσεις όπου ευνοούν το συμπαθέστατο panda στη ζωή στην πόλη, το duster είναι παντού ανώτερο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Για αυτό έγραψα στην αρχή πως είναι ατυχής η σύγκριση των δυο. Με εξαίρεση τις διαστάσεις όπου ευνοούν το συμπαθέστατο panda στη ζωή στην πόλη, το duster είναι παντού ανώτερο.Δεν είναι funky το duster. Γι αυτό εγώ ψηφίζω panda. Άλλωστε 2-3 ρουμάνους/ες είχα γνωρίσει εξωτερικό το παίζανε ιταλοί/ιδες...
#feminism -
Αλήθεια λες. Το παντακι σαν μικρό Ιταλικό που είναι, έχει πολύ διασκεδαστικό χαρακτήρα. Το duster θυμίζει σε συμπεριφορά τα πρώτα τεμπέλικα suv που μόνο στο χώμα είχαν αξιοπρεπείς συμπεριφορές. Να είναι καλά οι Γαλλικοί κινητήρες που το εξοπλίζουν. Τώρα για τους Ρουμάνους υπάρχει μια άποψη πως είναι από τις σλαβικές φυλές η πλέον κοντινή ως προς την γλώσσα με τα λατινικά. Ακόμη και το όνομα της χώρας θυμίζει Ρώμη. Η επιμειξία με Τούρκους και πιο πριν με τους Βυζαντινούς επί αιώνες, νομίζω πως δεν αφήνει πολλά περιθώρια για το πόσο ευσταθεί η Ιταλική τους καταγωγή.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Δεν είναι funky το duster. Γι αυτό εγώ ψηφίζω panda. Άλλωστε 2-3 ρουμάνους/ες είχα γνωρίσει εξωτερικό το παίζανε ιταλοί/ιδες...
#feminismΕλπίζω να ήταν χιουμοριστικό αυτό το post.
Τώρα για τους Ρουμάνους υπάρχει μια άποψη πως είναι από τις σλαβικές φυλές η πλέον κοντινή ως προς την γλώσσα με τα λατινικά.
Επειδή δεν είναι σλαβικός λαός, αλλά Λατίνοι.
-
Κακά τα ψέματα και τα 2 είναι εκπληκτικά αυτοκίνητα. Το Duster θα το αγόραζα γιατί είναι μεγαλύτερο άρα όπως ήδη ειπώθηκε, στο μέλλον θα μπορεί να με καλύψει αν μεγαλώσουν οι ανάγκες μου. Σε αυτή την περίπτωση με το Panda θα έχω πρόβλημα.
Θα ήθελα όμως να δω και τις προσφορές που έχεις για τα 2 αμαξακια καθώς και τον εξοπλισμό τους. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι funky το duster. Γι αυτό εγώ ψηφίζω panda. Άλλωστε 2-3 ρουμάνους/ες είχα γνωρίσει εξωτερικό το παίζανε ιταλοί/ιδες...
Αλλά με δόση αλήθειας... Για μένα θα έπαιρνα duster, για τον φίλο ψηφίζω panda!
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Αλλά με δόση αλήθειας... Για μένα θα έπαιρνα duster, για τον φίλο ψηφίζω panda!
Φίλε alatar funky=διαφορετικός, ιδιαίτερος, πρωτότυπος. Δεν έχει να κάνει με το prestige που προσφέρει ένα αυτοκίνητο βάσει καταγωγής - κατασκευαστή. Όσον αφορά την επιλογή στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά κυρίως σύγκριση μεταφορικών αναγκών και όχι τόσο σύγκριση αυτοκινήτων. Αν επέλεγα αυτοκίνητο μόνο για την πάρτη μου το duster θα έπαιρνα, αλλά όταν έχεις οικογένεια και δεν είσαι 20 χρονών, πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και τις ανάγκες των υπολοίπων.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Αν επέλεγα αυτοκίνητο μόνο για την πάρτη μου το duster θα έπαιρνα, αλλά όταν έχεις οικογένεια και δεν είσαι 20 χρονών, πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και τις ανάγκες των υπολοίπων.Και να παίρνεις κάτι διαφορετικό, πρωτότυπο, ιδιαίτερο, όπως το panda..;
ΟΚ.
Μήπως ρε φίλε εκεί που έγραψες duster εννοούσες panda;
Τέλος πάντων η αλήθεια είναι ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του και της οικογένειάς του διαφορετικά. Εγώ πχ πιστεύω ότι ένα οικογενειακό αμάξι πρέπει πρώτα απ'όλα να έχει χώρους και να είναι ασφαλές, άλλος μπορεί να θέλει να είναι γρήγορο, άλλος funky. Γούστα είναι αυτά.
-
Εγω παντως ελπιζω να παρει το panda.
Fiat panda cross vs Dacia duster dci