-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Η τιμή μεταπώλησης για τα diesel (όπως και για όλα τα αυτοκίνητα, άλλωστε), φεν είναι κάτι στάνταρ. Αλλάζει συνεχώς.
Άσε που δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψην κατά την αρχική αγορά αυτοκινήτου, εκτός και αν είσαι μαντράςSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Όχι μόνο αλλάζει αλλά είναι και συνάρτηση της αρχικής τιμής αγοράς. Αν ως καινούργιο είναι ακριβότερο προφανώς και ομως μτχ θα εχει καλύτερη τιμή
-
Εγώ πάντως πολύ ποιο εύκολα θα αγόραζα ένα μεταχειρισμένο βενζινοκίνητο από κάποιο αντίστοιχο diesel με τα ίδια χλμ.Το θεωρώ ποιο ¨ασφαλή' επιλογή.
-
Ο χρήστης lakiss51 έγραψε:
Γιατι η οδηγηση βενζινοκινητου ειναι ΠΙΟ απολαυστικη απο του πετρελαιοκινητου; Το συστημα δ/νσης δεν αλλαζει, ροπη ...στο Θεο...αρα γιατι;Τα diesel έχουν περισσότερο βάρος συνήθως στον μπροστινό άξονα που τα κάνει ένα κλικ χειρότερα σε πάτημα - αίσθηση...
-
Επιπλέον καλή ροπή αλλά σε μικρό εύρος.
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μονο μειονεκτηματα εχει το Diesel σε σχεση με αντιστοιχο βενζινοκινητο οταν το κοστος καυσιμου δεν ειναι σημαντικος παραγοντας και τα ετησια χλμ ειναι λιγα.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Μονο μειονεκτηματα εχει το Diesel σε σχεση με αντιστοιχο βενζινοκινητο οταν το κοστος καυσιμου δεν ειναι σημαντικος παραγοντας και τα ετησια χλμ ειναι λιγα.Όταν είχα ,1.300 βενζίνοκινητο στις μικρές διαδρομές για καθημερινές δουλειές είχε 15-17 λίτρα κατανάλωση
έξω στην εθνική 7 λίτρα ,έβαζα 20 ευρώ βενζίνη και δεν καταλαβαίνα ποτέ άδειαζε
τώρα με το πετρέλαιο έχω 5 λίτρα για μικρές διαδρομές και 6 με 6,7 εξω και με 20 ευρώ ξεχνώ να βάλω πετρέλαιοSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Ο χρήστης christosd έγραψε:
Μονο μειονεκτηματα εχει το Diesel σε σχεση με αντιστοιχο βενζινοκινητο οταν το κοστος καυσιμου δεν ειναι σημαντικος παραγοντας και τα ετησια χλμ ειναι λιγα.
Όταν είχα ,1.300 βενζίνοκινητο στις μικρές διαδρομές για καθημερινές δουλειές είχε 15-17 λίτρα κατανάλωση
τώρα με το πετρέλαιο έχω 5 λίτρα για μικρές διαδρομές και 6 με 6,7 εξω και με 20 ευρώ ξεχνώ να βάλω πετρέλαιοSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Δε διαφωνω καθολου, κι εγω τα ιδια με το πετρελαιοκινητο που ειχα 2 χρονια.
Ομως οταν η καταναλωση δεν ειναι κινητρο γιατι με τα 5000χλμ το χρονο δε κανεις ποτε αποσβεση για το επιπλεον κοστος του ντιζελοκινητηρα, δεν υπαρχει κανενα αλλο οφελος. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Όταν είχα ,1.300 βενζίνοκινητο στις μικρές διαδρομές για καθημερινές δουλειές είχε 15-17 λίτρα κατανάλωση
Ομως οταν η καταναλωση δεν ειναι κινητρο γιατι με τα 5000χλμ το χρονο δε κανεις ποτε αποσβεση για το επιπλεον κοστος του ντιζελοκινητηρα, δεν υπαρχει κανενα αλλο οφελος.Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η μακροζωία στα πετρέλαια ,στο ένα ταξιδεύεις με 3000 στροφές και στα άλλο 5000 , Αθήνα Θεσσαλονίκη με 5000 στροφές 1000 κυβικά και τούρμπο θα πάς μια φορά δύο , μετά θα το πάρεις στο χέρι.
Για μέσα στην πόλη για να πηγαίνεις στο καφενείο και να πουλάς μούρη οκ.Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η μακροζωία στα πετρέλαια ,στο ένα ταξιδεύεις με 3000 στροφές και στα άλλο 5000 , Αθήνα Θεσσαλονίκη με 5000 στροφές 1000 κυβικά και τούρμπο θα πάς μια φορά δύο , μετά θα το πάρεις στο χέρι.
Για μέσα στην πόλη για να πηγαίνεις στο καφενείο και να πουλάς μούρη οκ.Με 5000 χλμ το χρονο δεν τιθεται θεμα μακροζωιας του κινητηρα Σε 10 χρονια 50.000 χλμ
Ειχα 1400αρι διπλοτουρμπισμενο 7 χρονια και ειχα ανεβοκατευει Αθηνα θεσσαλονικη ταπα ενα σωρο φορες (ωραιοι καιροι) δεν παθαινε τιποτα
Επισης εχω αμφιβολιες για τη μακροζωια των νεων ντιζελ γιατι τα μπλοκ τους ειναι αλουμινιου (για λογους μειωσης βαρους) οποτε ισως να μην βγαλουν τα εκατομμυρια χιλιομετρα που εχουμε συνηθισει απο τις παλιοτερες γενιες.
-
Ποιό 1.3άρι είχε τέτοια κατανάλωση;
-
RX8...
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ποιό 1.3άρι είχε τέτοια κατανάλωση;
Πολλά , όταν κάνεις 2-3 χιλιόμετρα σταματάς και πάλι 2-3 χιλιόμετρα κάπου εκεί κοντά είναι .ζεσταμα ξανά αργότερα ζεσταμα ανεβαίνει η κατανάλωση και μένα μου φαίνεται περίεργο για αυτό το γράφω .
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Σωστά, είναι και το rx8.
Αλλά για συμβατικό 1.3 μου φαίνεται υπερβολική, εκτός αν μιλάμε για εκπαιδευτικό ή για οδήγηση με το πόδι στο πάτωμα σε ώρες αιχμής. -
Ομως οταν η καταναλωση δεν ειναι κινητρο γιατι με τα 5000χλμ το χρονο δε κανεις ποτε αποσβεση για το επιπλεον κοστος του ντιζελοκινητηρα, δεν υπαρχει κανενα αλλο οφελος.Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η μακροζωία στα πετρέλαια ,στο ένα ταξιδεύεις με 3000 στροφές και στα άλλο 5000 , Αθήνα Θεσσαλονίκη με 5000 στροφές 1000 κυβικά και τούρμπο θα πάς μια φορά δύο , μετά θα το πάρεις στο χέρι.
Για μέσα στην πόλη για να πηγαίνεις στο καφενείο και να πουλάς μούρη οκ.Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Φυσικά και δεν ισχύουν αυτά. Ας έρθουμε στο 2018. Πρώτα από όλα για να πηγαίνεις ένα τουρμποβενζίνη με 5000 σημαίνει ότι πας με τελικές. Αλλά ας πούμε ότι πας με τελικές. Οι μηχανολόγοι των εταιρειών δίνουν ίδια μακροζωία και στους δύο τύπους κινητήρα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φυσικά και δεν ισχύουν αυτά. Ας έρθουμε στο 2018. Πρώτα από όλα για να πηγαίνεις ένα τουρμποβενζίνη με 5000 σημαίνει ότι πας με τελικές. Αλλά ας πούμε ότι πας με τελικές. Οι μηχανολόγοι των εταιρειών δίνουν ίδια μακροζωία και στους δύο τύπους κινητήρα.
Η Ε200 με την Ε350 έχουν την ίδια μακροζωία ?
Όταν αναφέρομαι σε 1000 είναι για SUV
Ας μας πει κάποιος που έχει μικρό αυτοκίνητο 1300 για δουλειές του σπιτιού τι κατανάλωση έχει ?Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Σωστά, είναι και το rx8.
Αλλά για συμβατικό 1.3 μου φαίνεται υπερβολική, εκτός αν μιλάμε για εκπαιδευτικό ή για οδήγηση με το πόδι στο πάτωμα σε ώρες αιχμής.Οταν ξεκινας να πας 2-3 χλμ και ειναι κρυο το αμαξι η καταναλωση ειναι στο θεο. Οταν δε ζεσταινεται ποτε ο κινητηρας εχεις μεγαλβ καταναλωση
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Σωστά, είναι και το rx8.
Αλλά για συμβατικό 1.3 μου φαίνεται υπερβολική, εκτός αν μιλάμε για εκπαιδευτικό ή για οδήγηση με το πόδι στο πάτωμα σε ώρες αιχμής.Οταν ξεκινας να πας 2-3 χλμ και ειναι κρυο το αμαξι η καταναλωση ειναι στο θεο. Οταν δε ζεσταινεται ποτε ο κινητηρας εχεις μεγαλβ καταναλωση
Ακριβώς ρε παιδιά αυτό λέω αλλά δεν συμβαίνει τό ίδιο στο πετρέλαιο
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Η Ε200 με την Ε350 έχουν την ίδια μακροζωία ?Πάνω κάτω ναι.
Ακριβώς ρε παιδιά αυτό λέω αλλά δεν συμβαίνει τό ίδιο στο πετρέλαιο
Θέμα φυσική είναι και ισχύει σε όλες τις ΜΕΚ.
-
Ακομα και το κρυο πετρελαιοκινητο καιει πολυ λιγοτερο απο βενζινοκινητηρα - αντε να παει 8-10 λιτρα στα 100 ενω το βενζινοκινητο βαραει 15αρια. Εδω με το 1000αρι σμαρτ και γραφει μεση καταναλωση 13 λιτρα αν κανεις διαδρομες του 1χλμ
Αλλα και παλι το γυρναμε στη καταναλωση οταν ο παικτης που ανοιξε το θεμα ειπε οτι κανει πολυ λιγα χιλιομετρα. Ποιος κανει μονιμα διαδρομες του 1χλμ με το αμαξι; Κι αν αυτη ειναι η οδηγηση του, κακως παιρνει αυτοκινητο (εκτος αν εχει προβλημα) Επισης αν κανεις μονιμα τετοια οδηγηση το diesel θα το παρεις στο χερι πολυ γρηγορα (οχι οτι το βενζινοκινητο θα τη βγαλει πολυ παραπανω).
-
Η βασικότερη χρήση που μπορώ να σκεφτώ να αγοράσει κάποιος πετρελαιοκίνητο ενώ δεν κάνει πάνω από 16-17 χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο, είναι να χρησιμοποιείται σαν όχημα μεγάλων εκδρομών, με την πλειοψηφία των χιλιομέτρων σε ΕΟ. Και πάλι όμως με επιφυλάξεις, που έχουν να κάνουν με την περίοδο που θα είναι σταθμευμένο το όχημα. Μπορεί να είναι και κάτι πιο ειδικό, πχ για ρυμούλκηση αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με τέτοια περίπτωση.
Αν υποθέσουμε ότι κάνει ο OP ~7000km/έτος (όσα είπε συν μερικά ακόμη αν του ανοίξει η όρεξη για ταξίδια) για ποιον λόγο να θυσιάσει τις αρετές ενός βενζινοκινητήρα για να έχει κάτι βαρύτερο, νωθρότερο και εν δυνάμει ακριβότερο σε συντήρηση (όταν έρθει η ώρα για αλλαγή dpf κτλ κτλ).
Οι καινούργιοι τουρμποβενζίνης όταν μιλάμε για τέτοιο ποσό χιλιομέτρων ανά έτος, αν δεν κυνηγάς χρονόμετρα, μια χαρά οικονομικοί είναι και δεν πας με 5000σαλ σε ρυθμούς ταξιδιού!
Η συμβουλή μου θα ήταν να πάρεις χαρτί και μολύβι και να υπολογίσεις διαφορές σε αρχική τιμή κτήσης, καύσιμα και πάγια έξοδα και να δεις αν σε συμφέρει, αλλά μην συγκρίνεις διαφορετικά αυτοκίνητα ει δυνατόν.
Diesel και λιγα χλμ/ετος