-
Αυτο ακριβως: ΠΟΙΟ αυτοκινητο για συνταξιουχους που το λεει ομως η ...καρδουλα τους; Και εξηγουμαι:
Σημερα (απο 8ετιας μαλλον) εχω το Opel Insignia 1.6T (180hp), στο οποιο για οικονομια εβαλα και αεριο (και παει τελεια!) εδω και 5ετια σχεδον. Αριστο αυτοκινητο για τις τοτε απαιτησεις μας (κι οχι μονον τις δικες μας), μα τα χρονια περασαν κι αυτες (οι απαιτησεις δηλ) εχουν ελαττωθει κατα πολυ. Πλεον δεν θελουμε μεγαλο πορτμπαγκαζ, οχι τεραστιους χωρους μεσα, ναι σε σχετικα μικρων διαστασεων οχημα ... γενικα downsizing, που λετε και σεις οι νεωτεροι ! Αυτο που δεν θα σμικρυνω ομως ειναι οι απαιτησεις ασφαλειας, ενεργητικης και παθητικης, τουθ΄όπερ σημαινει ισχυρος κινητηρας (οχι βεβαια των 180hp) που να 'τραβαει' απο χαμηλα, φρενα κλπ, εξοπλισμο πληρη (ή σχεδον), γενικα ενα καλοστημενο και ανετο/ξεκουραστο στο δρομο αυτοκινητο. Α, και οικονομικο ετσι;
Δεν θα ελεγα οχι σε suvακι (crossover μαλλον) γιατι ειναι καιρος να δουμε απο ...ψηλα την ασφαλτο, μα τα ρημαδια βγαινουν ακριβουτσικα.
Το ξερω οτι υπαρχουν παμπολλα μοντελα, μα ποιο θα αντικαθιστουσε επαξια (σχεδον) το insignia, κυριως σε αισθηση περιβαλλοντος και ταξιδιου, αφου αυτος ειναι κυριως ο προβληματισμος μας; Διαθεσιμο ποσο περι τα 20.000€.
Μεχει τωρα οδηγησα τα Opel Crossland με τον μικρο πετρελαιου (δεν... σε ολα), Opel Mokka X με τον πετρελαιου 136hp (τραβαει καλα, ωραια η 4κινηση μα ακριβο) και το Peugeot 2008 (ναι μεν αλλα μικρων διαστασεων, που δεν με πολυενοχλει γιατι μαλλον ιδανικες ειναι πλεον για εμας, και μη ευχαριστο περιβαλλον - αφηστε που με αποθαρρυνε και ο υιος με τις ασχημες εμπειριες του απο το προηγουμενο μοντελο).
Λοιπον θα βοηθησετε με τις ιδεες σας τους παππουδες; -
Αυτο ακριβως: ΠΟΙΟ αυτοκινητο για συνταξιουχους που το λεει ομως η ...καρδουλα τους; Και εξηγουμαι:
Σημερα (απο 8ετιας μαλλον) εχω το Opel Insignia 1.6T (180hp), στο οποιο για οικονομια εβαλα και αεριο (και παει τελεια!) εδω και 5ετια σχεδον. Αριστο αυτοκινητο για τις τοτε απαιτησεις μας (κι οχι μονον τις δικες μας), μα τα χρονια περασαν κι αυτες (οι απαιτησεις δηλ) εχουν ελαττωθει κατα πολυ. Πλεον δεν θελουμε μεγαλο πορτμπαγκαζ, οχι τεραστιους χωρους μεσα, ναι σε σχετικα μικρων διαστασεων οχημα ... γενικα downsizing, που λετε και σεις οι νεωτεροι ! Αυτο που δεν θα σμικρυνω ομως ειναι οι απαιτησεις ασφαλειας, ενεργητικης και παθητικης, τουθ΄όπερ σημαινει ισχυρος κινητηρας (οχι βεβαια των 180hp) που να 'τραβαει' απο χαμηλα, φρενα κλπ, εξοπλισμο πληρη (ή σχεδον), γενικα ενα καλοστημενο και ανετο/ξεκουραστο στο δρομο αυτοκινητο. Α, και οικονομικο ετσι;
Δεν θα ελεγα οχι σε suvακι (crossover μαλλον) γιατι ειναι καιρος να δουμε απο ...ψηλα την ασφαλτο, μα τα ρημαδια βγαινουν ακριβουτσικα.
Το ξερω οτι υπαρχουν παμπολλα μοντελα, μα ποιο θα αντικαθιστουσε επαξια (σχεδον) το insignia, κυριως σε αισθηση περιβαλλοντος και ταξιδιου, αφου αυτος ειναι κυριως ο προβληματισμος μας; Διαθεσιμο ποσο περι τα 20.000€.
Μεχει τωρα οδηγησα τα Opel Crossland με τον μικρο πετρελαιου (δεν... σε ολα), Opel Mokka X με τον πετρελαιου 136hp (τραβαει καλα, ωραια η 4κινηση μα ακριβο) και το Peugeot 2008 (ναι μεν αλλα μικρων διαστασεων, που δεν με πολυενοχλει γιατι μαλλον ιδανικες ειναι πλεον για εμας, και μη ευχαριστο περιβαλλον - αφηστε που με αποθαρρυνε και ο υιος με τις ασχημες εμπειριες του απο το προηγουμενο μοντελο).
Δες το αιρκρός είτε με τα 130 βενζίνης , 20400 η πλούσια έκδοση είτε το ντίζελ με τα 120 21750 η πλούσια . Εχουν και μια ιδέα για εκτός δρόμου , έχουν χώρους . Γενικά κοίταξε τα Β SUV έχει λύσεις .
Στα μικρομεσαία υπάρχουν επίσης λύσεις μέχρι τα 20000 .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δες το αιρκρός είτε με τα 130 βενζίνης , 20400 η πλούσια έκδοση είτε το ντίζελ με τα 120 21750 η πλούσια . Εχουν και μια ιδέα για εκτός δρόμου , έχουν χώρους . Γενικά κοίταξε τα Β SUV έχει λύσεις .Στα μικρομεσαία υπάρχουν επίσης λύσεις μέχρι τα 20000 .
Αλίμονο αν δεν πρότεινες Citroen. Θα έπεφτε το φόρουμ να μας πλακώσει...
Το πρώτο που πρέπει να αποφασιστεί είναι αν χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος κάτι ψηλό ή όχι. Καταλαβαίνω ότι λόγω ηλικίας κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην επιβίβαση και αποβίβαση (αν και ο πατέρας μου στα 68 του έχει δύο πολύ χαμηλά αυτοκίνητα ). Από εκεί και πέρα έχουν και πλεονεκτήματα (ορατότητα σε διασταυρώσεις εντός πόλης, άνεση σε λακκούβες) αλλά και μειονεκτήματα (κλίσεις στις στροφές, βάρος, χειρότερη συμπεριφορά και επιδόσεις, χειρότερη αεροδυναμική και θόρυβο-κατανάλωση στα ταξίδια).
-
Εγώ πάντως αν ήμουν συνταξιούχος,χωρίς ανάγκη μεταφοράς τέκνων και μπαγκάζιων,θα έπαιρνα ένα MX-5 και θα ξανάνιωνα....
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Εγώ πάντως αν ήμουν συνταξιούχος,χωρίς ανάγκη μεταφοράς τέκνων και μπαγκάζιων,θα έπαιρνα ένα MX-5 και θα ξανάνιωνα....Πραγματικά, όταν έχουν μεγαλώσει τα παιδιά πλέον χώρους δε χρειάζεσαι οπότε το ιδανικότερο είναι ένα roadster ή έστω ένα premium coupe.
-
Δες το αιρκρός είτε με τα 130 βενζίνης , 20400 η πλούσια έκδοση είτε το ντίζελ με τα 120 21750 η πλούσια . Εχουν και μια ιδέα για εκτός δρόμου , έχουν χώρους . Γενικά κοίταξε τα Β SUV έχει λύσεις .Στα μικρομεσαία υπάρχουν επίσης λύσεις μέχρι τα 20000 .
Εφόσον μιλάς για άνετο, σχετικά μικρό (ή μικρότερο), SUVάκι, που να μπορεί να τραβήξει και με λίγο γκαζάκι, τότε θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο, τα Citroen αριστεύουν σε αυτούς τους τομείς. Ειδικά το Aircross, ως νεότερο και πιο φρέσκο, θα έλεγα ότι είναι η λύση που κουμπώνει καλύτερα, και εκεί τριγύρω στα 20Κ€ θα είναι με καλό μοτέρ και καλό εξοπλισμό (π.χ. Shine με τα 130 άτια).
Αν όχι, τότε από αυτά που έχεις δει θα κοίταγα το 2008, πιο παλιό μεν, αλλά θα πάρεις αρκετά καλύτερο εξοπλισμό με περίπου 1Κ€ παραπάνω (με ίδιο μοτέρ και ίδιες επιδόσεις).
Και εφόσον κοιτάς αυτά τα οχήματα, θα μπορούσα να σου προτείνω και το Ecosport, ομοίως ολόφρεσκο, σχετικά σβέλτο (πιο αργό από τα άλλα δύο), πιο οικονομικό, πολύ καλύτερα εξοπλισμένο, και με πολλές παροχές από τη Ford Hellas. Ίσως πιο στημένο και λιγότερο άνετο από τα γαλλικά, δεν είμαι σίγουρος ότι θα κοίταγες κάτι τέτοιο όμως...
Σχεδόν άσχετο, απλώς θέλω να το (ξανα)πω, σήμερα στα 20Κ€ απλά δεν υπάρχει καλύτερο και 'περισσότερο' αυτοκίνητο από το Leon 1.8 TSI FR DSG 180hp, το παίρνεις και σε SC καθώς δεν έχεις ανάγκη από πόρτες, και είσαι άρχοντας
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Σχεδόν άσχετο, απλώς θέλω να το (ξανα)πω, σήμερα στα 20Κ€ απλά δεν υπάρχει καλύτερο και 'περισσότερο' αυτοκίνητο από το Leon 1.8 TSI FR DSG 180hp, το παίρνεις και σε SC καθώς δεν έχεις ανάγκη από πόρτες, και είσαι άρχοντας
+100
-
REALZEUS ε...ναι, το θελω λιγο ψηλο, υποφερουμε με το εμπα-εβγα στο ινσιγνια (κι ας ειμαι ενα χρονο μικροτερος απο τον πατερα σου!). ΠΟΛΥ ενδιαφερον το C3 aircross (προτιμητεο ή οχι σε πετρελαιο; ), αλλα γιατι να προτιμηθει απο το C4 cactus; Το Leon δεν ειναι ...ψηλο!
AMarinos, το 2008 ειναι ιδανικων διαστασεων και κινητηρα/εξοπλισμου αλλα: α) δεν ...ελκυει το εσωτερικο του και β) σε εν χρονο αλλαζει, οποτε η απαξιωση θα ειναι τεραστια (τι...κληρονομια θα αφησουμε;). Αστειευομαι,μαλλον, για το (β) αλλα το (α) ειναι αρνητικοτατος παραγοντας (απο τα σαλωνια στα ...αλωνια; δε λεει!).
Συνεχιζουμεεεε... -
Καλησπέρα κύριε Λάκη...θα μου επιτρέψεις να μιλάω στον ενικό και να σου πω ότι η ''παππουδοσύνη'' έρχεται πρώτα στην ψυχή και δευτερευόντως στο σώμα οπότε εσύ έχεις πολύ μέλλον,αν κρίνω απ'όσα γράφεις
Έτσι όπως τίθεται το θέμα, μου έρχονται στο μυαλό καινούρια μοντέλα όπως τα VW T-Roc, Kia Stonic, Skoda Karoq, Ford Eco Sport, Seat Arona αλλά για κάποια από αυτά ίσως να χρειαστεί μια μικρή υπέρβαση του budget, αν θέλεις πλούσιο εξοπλισμό.
Υπάρχουν και τα Nissan juke, Renault captur, Fiat 500X/500L τα οποία θα μπορούσαν να σ'ενδιαφέρουν.
Μεταχειρισμένα 1-3 ετών κοιτάζουμε;Αν ναι,τι θα έλεγες για Jeer Renegade, Mini Countryman,Toyota C-HR ή Volvo v40; -
Με βάση αυτά που λέτε,θα σας πρότεινα -εκτός του C3aircross που είναι ενδιαφέρουσα πρόταση για την κατηγορία-,μια τριάδα από Seat Arona (1.0 115hp ή αν αντέχει λίγο παραπάνω η τσέπη σας, 1.5ΕVO 150hp), 500X (1.4 Multiair 140hp) και Renault Captur (1.2 120hp)
-
Από την πλευρά μου όταν ακούω συνταξιούχος, η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι toyota.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ είμαι σχεδόν μια δεκαετία κάτω από τον φίλο , αλλά πρέπει να σας κράξω σχεδόν όλους .
Αυτή η ηλικία έχει πολλές και διάφορες δεσμεύσεις . Αρχικά θέλει άνεση , εύκολη πρόσβαση και χώρους . Γιατί συχνά ταξιδεύει ως δύο ζευγάρια , έρχονται πιθανόν και εγγόνια και μπορεί να χρειάζεται να μπεί και παιδικό καθισματάκι , αλλά προσωρινά , να μπαίνει και να βγαίνει αφού μιλάμε για παππούδες και αυτό σημαίνει εύκολη πρόσβαση και στο πίσω κάθισμα .
Από την άλλη μπορεί κάποιοι να μην χώραγαν στο MX5 ακόμα και όταν ήταν 20 χρονών , αφού είναι χαρισματικοί τύποι
Ακόμα αυτός που είπε για κάντρυμαν θέλει ξύλο . Μιλάμε για το χειρότερο αμάξι από πλευράς άνεσης , ιδιαίτερα για όσους κάθονται πίσω , ενώ πάς πέρα δώθε ακόμα και στις στροφές των ραμπών των γκαράζ..
Από την στιγμή που έχει τεθεί το όριο των 20000 , άντε να πάμε 10 % παραπάνω οι επιλογές είναι συγκεκριμένες .
Β SUV ή C hatchback . Στα πρώτα Αιρκρός , Στόνικ , Κόνα , Αρόνα , Καπτούρ , Βιτάρα , S -cross , τα δύο 500 της Φίατ .
Το Eco sport μου φαίνεται στενό . Το Τζούκ , όπως και το 2008 αλλάζουν μοντέλα . Το crossland το φέρνουν με μικρούς κινητήρες μόνο .
Το Τ-ροκ το αποκλείω γιατί στα λεφτά που ζητάει υπάρχει το Κούγκα , το Κατζάρ , το Κασκάι , το Κάροκ , πήξαμε στο Κ...
Τώρα στο θέμα του Aircross με cactus , έχω να πω ότι το πρώτο έχει μεγαλύτερους χώρους , ενώ το δεύτερο αλλάζει εντελώς και θα έχει μια νέα ανάρτηση τους επόμενους μήνες αντικαθιστώντας εν μέρει γιατί είναι αρκετά μικρότερο το C4 που μας τελείωσε .
Τώρα βενζίνη ή ντίζελ , είναι ένα ερώτημα που δεν έχει εύκολη απάντηση . Δεν ξέρω τι να πω .
Από την άλλη αν πας σε χάτς , τότε 308 , φόκους , μεγκάν , άστρα , λεόν , οκτάβια κλπ υπάρχουν πολλές λύσεις .
Για να δικαιώσω τους φίλους που μου την λένε για το αιρκρός , να πω τις επιδόσεις των εκδόσεων που ανέφερα
σε 0-100 , 0-1000 και τελική .
Βενζ. 130 9,3 , 30,6 , 200
Ντίζελ 120 9,8 , 31,7 , 183 .Υπάρχει ένα θέμα ότι στην πλούσια έκδοση έρχεται με λάστιχα M+S που επηρεάζουν το φρενάρισμα και ίσως μια λύση που να τα έχει κάποιος όλα είναι να πάρει και μια τετράδα δρόμου και να έχει τα M+S για τον χειμώνα άμα τα χρειάζεται , ή να το παραγγείλει με κανονικά λάστιχα αν δεν το χρησιμοποιεί σε περίεργα μέρη .
Πάντως κάνε βόλτα στις αντιπροσωπείες και θα το ευχαριστηθείς .
Εχω γράψει μια αναφορά πριν 10 μέρες περίπου για τις εντυπώσεις των περισσότερων που είδα .
Βέβαια εγώ είμαι μεγαλόσωμος οπότε ίσως τα βλέπω και διαφορετικά κάποια πράγματα από άλλους που δεν τους ενοχλούν λίγο μικρότεροι χώροι ...
Καλό ψάξιμο .
Και χρόνια πολλά σε όλους . Να είμαστε καλά να τσακωνόμαστε για τα αμάξια ...
-
Εγώ είμαι σχεδόν μια δεκαετία κάτω από τον φίλο , αλλά πρέπει να σας κράξω σχεδόν όλους .Αυτή η ηλικία έχει πολλές και διάφορες δεσμεύσεις ....
Καλό ψάξιμο .
Θα συμφωνήσω και θα πρόσθετα από την χθεσινή μου προσωπική εμπειρία:
Χθες ο πατέρας μου ετών 70 έχασε το αυτοκίνητο (Cordoba) στο 3ο υπόγειο γκαράζ του Σκλαβενίτη Avenue. Και όταν λέω το έχασε, εννοώ ότι επί 30 λεπτά γύρναγε στο γκαράζ και δεν μπορούσε να θυμηθεί σε ποιο σημείο το άφησε. Και από κάποια στιγμή και μετά δεν θυμόταν αν το άφησε και στο 3ο υπόγειο γκαράζ.
Τελικά το βρήκε με την βοήθεια της ασφάλειας του εμπορικού κέντρου μετά από 40 λεπτά άγχους, απελπισίας και σκέψης ότι μπορεί να το είχαν κλέψει το αυτοκίνητο.
Γιατί όμως τέτοια 'αφηρημάδα'; Οι λόγοι πολλοί, αλλά ο κυριότερος λόγω ηλικίας.Αν σε αυτά βάλουμε και τα προβλήματα στα μάτια λόγω ηλικίας, τότε πολύ εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η λέξη συνταξιούχος δεν λέει τίποτα απολύτως. Άλλα πράγματα έχουν σημασία.
Καλό ψάξιμο και από μένα, με σύνεση, σκέψη και σοβαρότητα.
-
Χχαα ΧΑ εδώ νέοι άνθρωποι ψαχνουν στα υπόγεια του ΙΚΕΑ......
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σας ευχαριστω ολους για τις ιδεες και προτασεις σας.
- Για Toyota και συνταξιουχους: δεν ειμαι ο τυπικος συνταξιουχος, ειδικα για αυτοκινητο.Μπορει το γιαπωνεζικο να ηταν ποιοτικα κατασκευασμενα, μα ειδικα η Toyota, ποτε δεν με συγκινησε, πλην ισως της Celicca (στις μεσαιες παντα τιμες). Ειδικοτερα το Avensis.... Σε υβριδικο Yaris 1500cc, με ξαφνιασε ευχαριστα η ανεση χωρων μεσα , μα ο θορυβος του αυτοματου ειδικα στην επιταχυνση δεν...
- Αυτο που λεει ο Criuser περι σχετικης ανεσης, ε...ναι..., ειναι απαραιτητη, δυστυχως. Παιδια, εγγονια υπαρχουν μα δεν ...υπαρχουν, μονο φιλοι για βολτες ανεβαινουν, ολοι σχεδον συνομηλικοι οποτε καταλαβαινετε...
-Criuser οι προτασεις σου θελουν μελετη, ομως μονον οι σχετκες με crossover, γιατι για χατσμπακ προτιμω το υπαρχον. Τωρα, αυτο το φαινομενο(ή μοδα; ) των μικρων τρικυλινδρων 1000αριδων,, ομολογω οτι με κανει πολυ επιφυλακτικο, παρα πολυ. Το Ford ecoboost δεν ειναι που εχει ηδη θεματα; - Οπως ειπα, οδηγησα 2-3. Το mokka δεν με συγκινησε, το 2008 ναι αλλα: (α) παρωχημενο μοντελο με φτωχο εσωτερικο (β) μετα τις εμπειριες του γιου με σε παρομοια παλαιοτερα (πολλα προβληματα παντος ειδους) τρομαξα!
- Αν ειχα πιο ...τολμηρη συζυγο θα επαιρνα το Jeep Renegade, για να τρομαζω ολους τους εξυπνακηδες στην πολη Ειδικα με τον κινητηρα πετρελαιου των 120hp της AR Giuletta, θα ειναι τελειο και για τον δρομο. Σκεπτομουν βεβαια και την γνησια giuletta (γι αυτο λεω πως δεν ειμαι ο τυπικος συνταξιουχος, μα πρωην alfista!), μα ειναι χαμηλη. Βεβαια ο μικρος γιος μου επιμενει, αλλα προφανως σκεπτεται τον εαυτο του κι οχι την μεση μου
- Storm, οχι ενταξει ειμαι ακομη Αλλα για τετοιες περιπτωσεις υπαρχουν και τα gtrackers, εχω βαλει στο αυτοκινητο
Οι προτασεις σας θα μου κανουν μελετηρα και ωραια τα Χριστουγεννα. Ευχαριστιες!
Αλλα... ουτε 7000€ για αριστο αυτοκινητο ουτε 9ετιας; τοση απαξιωση ή εκμεταλλευση;;;
-
Αρχικά για τον Στόρμ . Φίλε μου κάποια πράγματα είναι και ταλέντα . Εγώ για παράδειγμα δεν χάνομαι ποτέ και πάντα θυμάμαι που είναι το αμάξι , αρκεί να βάλω τα σημάδια μου όταν το αφήσω .
Αλλοι φίλοι όμως και πολύ νεώτεροι , όχι τώρα έχουν θέμα προσανατολισμού .
Αν λοιπόν ο πατέρας σου απλά ξέχασε να κοιτάξει που ήταν όταν το πάρκαρε , είναι λογικό μετά να συμβούν αυτά . Αν είναι κάτι άλλο ας το κοιτάξει γενικότερα .
Λάκη έχω και εγώ ανάλογες σκέψεις . Οδηγώ μια δίλιτρη C5 exclusive και πάμε τώρα στα 9 χρόνια . Είναι πολύ πιο οικονομική από το Ινσίνια αλλά όχι τόσο γρήγορη μια και μου λείπουν 37 αλόγατα ... Αέριο όμως δεν βάζω γιατί δεν θέλω να βάλουν χέρια διάφοροι και στον Α/Δ έχω καταναλώσεις από 6,8 έως 7,8 λ/100 . Στον επαρχιακό λίγο πιο κάτω . Στην πόλη καίει αλλά δεν κάνω πολλά χλμ στην πόλη .
Η απαξίωση των μτχ είναι δεδομένη . Να δούμε τώρα με τον νέο νόμο αν βάλουν χέρι στα σαπάκια που φέρνουν οι μαντράδες με 300-700000 και τα πουλάνε για καλομεταχειρισμένα με λίγα χλμ και έτσι απαξιώνουν και τα δικά μας .
Συμφωνώ να μην δώσεις το ινσίνια για χάτς . Αν δεν σου έχει βγάλει θέματα , το κρατάς 5 χρονάκια ακόμη η απαξίωση σαν μτχ θα είναι αστεία πλέον 2-3000 .
Φίλος έχει το Ρενεγκέιτ με τα 170 αλλά καίει πάρα πολύ . Είναι λίγο στενό μέσα , αλλά κατά τα άλλα είναι ωραίο . Αρχίζουμε και ξεφεύγουμε όμως από το μπάτζετ .
Αλλος φίλος περιμένει το Μόκκα . Εμένα δεν μου αρέσει προσωπικά αλλά ήθελε 4Χ4 και μέχρι ένα όριο που δεν είχε πολλές επιλογές .
Τα Τογιότα βγαίνουν μόνο σε κίτρινο χρώμα...
Τέλος πρέπει να ξεκινήσεις τις βόλτες να μας πεις απόψεις και να έχουμε και εμείς να σχολιάσουμε ...
-
θα πας να δώσεις το insignia για 7000 ? έγκλημα... το έχει κι ο συνταξιούχος πατέρας μου...turbo του 2009...μια χαρα του βγήκε
-
Πραγματικά 7000 ευρώ είναι τιμή εντελώς ξεφτιλισμενη... Μην το δώσεις τόσο λίγο.. Κρίμα είναι..
Ποιο αυτοκινητο για ...συνταξιουχους;