-
Ρε γατε, αφου θες να γραφεις με αυτον τον τροπο ο.κ
Βαλε ομως μια παραγραφο με κανονικα ελληνικα ως διαλειμμα για διαφημισεις και μετα συνεχισε το ξυλο στα ματια μας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι γενικά τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη ελαττωματικά αλλά αυτά που έβαζε η Ford στο focus και στο fiesta.H Ford το ήξερε αλλά συνέχισε να τα πουλάει για χρόνια με τα κιβώτια ταχυτήτων να τραντάζουν, να μην ξεκινάνε, να ξεκινάνε πολύ απότομα και γρήγορα, να βάζουν νεκρό από μόνα τους και το αμάξι να μένει στον δρόμο.
https://www.autoblog.com/2019/07/11/for ... ccounter=1
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Της Ford ήταν ιδιαίτερα προβληματικό όντως καθώς δε το μελέτησε και ήθελε απλά να ακολουθήσει την 'μόδα' του ανταγωνισμού.
Όμως, άσχετα με την Ford, γενικά τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη, αρκετών εταιριών, ακόμα και της VW, έχουν παρουσιάσει σημαντικά προβλήματα λόγω της φύσης τους. Σίγουρα κάποιες εταιρίες τα έχουν τελειοποιήσει και δουλεύουν αρκετά καλά - δεν παύουν όμως να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε σχέση με χειροκίνητα ή απλά αυτόματα με torque converter. Αυτό είναι το τίμημα αν θέλεις τις γρηγορότερες δυνατές αλλαγές!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Κανένα δίλημμα...αυτόματο! Εν έτη 2019 είναι αστείο να συζητάμε ακόμα για χειροκίνητα κιβώτια σε καθημερινά αυτοκίνητα.Μην είστε απόλυτοιιιιι... σε πολύ κόσμο δεν αρέσουν λέμεεεεεε. Για αυτό ο καθένας δοκιμάζει και κρίνει μόνος του!!!
Είναι καινούριο κιβώτιο torque converter 8 σχέσεων από την Mustang (με την διαφορά ότι εκεί έχει 10 σχέσεις)
Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με της Mustang. Πρώτον και κύριον, το 10άρι είναι για κινητήρες διαμήκους τοποθέτησης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κανένα δίλημμα...αυτόματο! Εν έτη 2019 είναι αστείο να συζητάμε ακόμα για χειροκίνητα κιβώτια σε καθημερινά αυτοκίνητα.
Μην είστε απόλυτοιιιιι... σε πολύ κόσμο δεν αρέσουν λέμεεεεεε. Για αυτό ο καθένας δοκιμάζει και κρίνει μόνος του!!!
Είναι καινούριο κιβώτιο torque converter 8 σχέσεων από την Mustang (με την διαφορά ότι εκεί έχει 10 σχέσεις)
Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με της Mustang. Πρώτον και κύριον, το 10άρι είναι για κινητήρες διαμήκους τοποθέτησης.
Από το μυαλό μου το έβγαλα δηλαδή;
'Όσο για το νέο, πρόκειται για ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ίδιο με της Mustang, αλλά με δύο λιγότερες σχέσεις), το οποίο αξιολογεί τα ατομικά στυλ οδήγησης, τις ανηφόρες, τις κατηφόρες και τις απότομες στροφές και επιλέγει το ιδανικό σημείο για αλλαγή σχέσης.'
https://automoto.com.gr/odigoume-to-neo ... cus-video/
'Υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού των κινητήρων με χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο ή με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Προέρχεται από τη νέα Mustang (εκεί έχει 10 σχέσεις)'
https://www.capital.gr/auto/3317264/odi ... ford-focus
-
Αυτοί που έγραψαν τέτοιες βλακείες δεν ξέρουν φαντάζομαι καν την διαφορά μεταξύ διαμήκους και εγκάρσιας τοποθέτησης...
Το 10άρι είναι για διαμήκη: https://en.wikipedia.org/wiki/Ford-GM_1 ... ansmission
To 8άρι ειναι για εγκάρσια και είναι ουσιαστικά το 9άρι της GM με μια λιγότερη σχέση: http://fordauthority.com/2018/04/fords- ... us-a-gear/ -
Αυτοί που έγραψαν τέτοιες βλακείες δεν ξέρουν φαντάζομαι καν την διαφορά μεταξύ διαμήκους και εγκάρσιας τοποθέτησης...Οι δημοσιογράφοι στις παρουσιάσεις και αναλύσεις νέων μοντέλων βασίζονται στις πληροφορίες που δίνει ο κατασκευαστής. Ποιος ο λόγος άλλωστε να αναφέρουν κάτι τέτοιο από μόνοι τους χωρίς να έχει βάση;
Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι υπάρχει και η EcoBoost Mustang.
-
Επιμένεις σε κάτι που είναι καταφανές λανθασμένο για οποιονδήποτε καταλαβαίνει 2 πράγματα από μηχανολογία. Ένα κιβώτιο που είναι φτιαγμένο για διαμήκη τοποθέτηση είναι διαφορετικό από ένα που είναι για εγκάρσια. Οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν από που ανατέλλει ο ήλιος πολλές φορές. Δες τα λινκ που παρέθεσα παραπάνω.
Σοβαρές πληροφορίες εδώ: https://www.autonews.com/article/201804 ... ered-by-gm
-
Μην είστε απόλυτοιιιιι... σε πολύ κόσμο δεν αρέσουν λέμεεεεεε. Για αυτό ο καθένας δοκιμάζει και κρίνει μόνος του!!!Και κάποτε υπήρχε χειροκίνητη ρύθμιση του αβάνς και όταν έγινε αυτόματη κάποιοι προτιμούσαν την χειροκίνητη!
Πέρα από την πλάκα, ΟΚ να αρέσει στον καθένα ότι θέλει, αλλά αντικειμενικά σήμερα σε καθημερινά αυτοκίνητα δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης το χειροκίνητο κιβώτιο, είναι αναχρονισμός. Από εκεί και πέρα, για να ρωτάει λογικά του αρέσουν τα αυτόματα, αλλιώς δεν θα το σκεφτόταν.
Και αντικειμενικά πάλι, το ίδιο αυτοκίνητο κατά 99% (σήμερα) είναι καλύτερο με αυτόματο κιβώτιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η F20 που είχα, που από ένα καλό αυτοκίνητο γινόταν έναν εξαιρετικό αυτοκίνητο με το αυτόματο 8αρι. Η βελτίωση του αυτοκινήτου ήταν θεαματική!
-
Φάνη είναι καλύτερο για σένα, Για άλλον δεν είναι. Όπως είδες εγώ δεν ήμουν απόλυτος. Του είπα να δοκιμάσει και να αποφασίσει. Δεν είναι σαν το χειροκίνητο αβάνς, το κιβώτιο αλλάζει όλη την αίσθηση και εμπειρία οδήγησης. Εμένα για παράδειγμα με ενοχλεί το πατινάρισμα του μετατροπέα στις χαμηλές ταχύτητες.
-
Επιμένεις σε κάτι που είναι καταφανές λανθασμένο για οποιονδήποτε καταλαβαίνει 2 πράγματα από μηχανολογία. Ένα κιβώτιο που είναι φτιαγμένο για διαμήκη τοποθέτηση είναι διαφορετικό από ένα που είναι για εγκάρσια. Οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν από που ανατέλλει ο ήλιος πολλές φορές. Δες τα λινκ που παρέθεσα παραπάνω.Σοβαρές πληροφορίες εδώ: https://www.autonews.com/article/201804 ... ered-by-gm
Δεν επιμένω σε τίποτα. Δεν είναι δική μου δήλωση. Αυτό που διάβασα παραθέτω και όντως δεν είμαι μηχανολόγος! Απλά μου κάνει εντύπωση πως αρκετές διαφορετικές μεταξύ τους πηγές κάνουν ταυτόχρονα το ίδιο λάθος. Δεν λεώ πως δεν είναι λάθος (προφανώς εσύ που έχεις περισσότερες γνώσεις το καταλαβαίνεις), αλλά από που προήλθε αυτή η παρερμηνία;
-
Σχετικά με αυτόματο-χειροκίνητο, δεν μιλάμε υπέρ του χειροκίνητου ως καλύτερο. Λέμε ότι για κάποιους από εμάς (ίσως περίεργους παλιομοδήτες) είναι πιο απολαυστικό και ενδεχομένως πιο οικονομικό σε βάθος χρόνου. Πολύ πιθανόν να είμαστε μειοψηφία εν έτη 2019
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Επιμένεις σε κάτι που είναι καταφανές λανθασμένο για οποιονδήποτε καταλαβαίνει 2 πράγματα από μηχανολογία. Ένα κιβώτιο που είναι φτιαγμένο για διαμήκη τοποθέτηση είναι διαφορετικό από ένα που είναι για εγκάρσια. Οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν από που ανατέλλει ο ήλιος πολλές φορές. Δες τα λινκ που παρέθεσα παραπάνω.
Σοβαρές πληροφορίες εδώ: https://www.autonews.com/article/201804 ... ered-by-gm
Δεν επιμένω σε τίποτα. Δεν είναι δική μου δήλωση. Αυτό που διάβασα παραθέτω και όντως δεν είμαι μηχανολόγος! Απλά μου κάνει εντύπωση πως αρκετές διαφορετικές μεταξύ τους πηγές κάνουν ταυτόχρονα το ίδιο λάθος. Δεν λεώ πως δεν είναι λάθος (προφανώς εσύ που έχεις περισσότερες γνώσεις το καταλαβαίνεις), αλλά από που προήλθε αυτή η παρερμηνία;
Αυτά συνήθως προέρχονται από στελεχάρες-πωληταράδες στις παρουσιάσεις (στις εγχώριες, όχι στις πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις) όπου λένε χαζομάρες για να εντυπωσιάσουν τους ντόπιους, ιθαγενείς γραφιάδες. Βέβαια υπάρχουν και πολύ αξιόλογοι δημοσιογράφοι με γνώσεις, αλλά φαντάζομαι σε αυτούς δεν τολμάνε να πούνε τέτοια... Έχω ακούσει πωληταρά να λέει ότι το Focus Mk1 είναι τόσο καλό επειδή είναι σαν το WRC... Τον κοίταξα, γέλασα και του είπα να σταματήσει να λέει βλακείες.
-
Φάνη είναι καλύτερο για σένα, Για άλλον δεν είναι. Όπως είδες εγώ δεν ήμουν απόλυτος. Του είπα να δοκιμάσει και να αποφασίσει. Δεν είναι σαν το χειροκίνητο αβάνς, το κιβώτιο αλλάζει όλη την αίσθηση και εμπειρία οδήγησης. Εμένα για παράδειγμα με ενοχλεί το πατινάρισμα του μετατροπέα στις χαμηλές ταχύτητες.Μα αλέξανδρε δεν έγραψα υποκειμενικά, έγραψα αντικειμενικά ακριβώς για αυτό το λόγο! Αντικειμενικά είναι καλύτερο (μιλάμε για σύγχρονο κιβώτιο) γιατί:
- κάνει πιο γρήγορες αλλαγές από τον μέσο οδηγό
- κάνει πιο απαλές αλλαγές
- βελτιώνει την οικονομία και τους ρύπους (αφού συνήθως έχει περισσότερες σχέσεις)
- έχει μικρότερο κόστος συντήρησης
- προσφέρει πιο ξεκούραστη οδήγηση
- προσφέρει απρόσκοπτη επιτάχυνση
- προσφέρει καλύτερες ρεπρίζ (ειδκά εαν περιλαμβάνουν αλλαγή σχέσης)
Όλα τα παραπάνω είναι ακτικειμενικά πελονεκτήματα των σύγχρονων 8τάχυτων αυτόματων κιβωτίων. Δέχομαι ότι υποκειμενικά μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, όπως σε εσένα. Για άυτό έγραψα ότι αντικειμενικά είναι καλύτερα, υποκειμενικά σαφώς και μπορεί να μην είναι (δεν μπορώ να το καταλάβω, αλλά το δέχομαι).
Τώρα για τον μετατροπέα, δεν σου αρέσει π.χ. του Βασίλη στην Χ1 που την έχεις οδηγήσει? Δεν σου αρέσει αυτός ο πολλαπλασιασμός της ροπής και η φοβερή αίσθηση επιτάχυνσης που έχεις στα λίγα χιλιόμετρα? Εμένα αυτό πμου φαίνεται αιθιστικό!! Δεν είχε σχέση το πως κόλλαγα στο κάθισμα στην Ζ4 με χειροκίνητο κιβώτιο (όχι σε ρεπρίζ, αλλά σε εκκίνηση) σε σχέση με την αυτόματη δικιά μου....η αυτόματη σε κόλλαγε πίσω!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ναι, εγω θα μιλησω γι την κατηγορια που εχω φαει στη μαπα.
Το Β segment.Πρωτο το vw polo, μετα fiesta, και επειτα τα suzuki.
Στα suzuki ενω σε χαλαρη κινηση ειναι εξαιρετικα σε αστραπιαιαες αλλαγες σπορτιφ οδηγησης παρουσιαζουν γρατζουνιες στην αισθηση.
Μακαρι να υπαρχει μια βαλβολινη που να λυνει αυτο το θεμα.
Ρε συ πιλιουριτη, ειδες το grandland x; σε diesel εχει ωραιο κιβωτιο. Μ αρεσει πολυ. Χλατσωτο ειναι. Και γενικα ως αυτοκινητο ειναι απιστευτο. Ολα τελεια τα κανει.
Σημαμτικη λεπτομερεια, τα κιβωτια να τα βλεπεις εν κινηση. Αλλαζουν αισθηση οταν κουνιουνται τα γραναζια και η βαλβολινη που επελξε το εργοστασιο ζεσταινεται. Πολλες φορες εχουν τελειως διαφορετικη αιαθηση απο πριν που ηταν σε σταση.
Μη μάθω ότι έχει κανένα γαλλικό κιβώτιο κι αυτό, και 'χλατσωτό' εννοείς, χλαπάτσωτο, ότι ανεβάζεις ταχύτητα και μπαίνει κάτι μεταξύ 3ης και 5ης, που θα το μάθεις τί ήταν στην επόμενη αλλαγή..[emoji16]
Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οχι εννοω οπως τα καλαθια στο μπασκετ χωρις να ακουμπα στεφανη. Δηλαδη αλλαζεις ταχυτητα και δεν νιωθεις γραναζια ενδιάμεσα κατα την κινηση του λεβιε.
-
Γάτε, οι οδηγικές σου εμπειρίες από ελαττωματικό αυτοκίνητο, απλώς μας είναι αδιάφορες και σε καθε περίπτωση δεν καταγράφονται...
Ότι μοντέλο αυτοκινήτου και αν αφορούν!
-
Για ποιο λόγο άραγε το χιλιάρι με το χιλιοπεντακοσάρι έχουν διαφορετικό κιβώτιο? Δεν είναι πιο ακριβό να φτιάχνουν 2 κιβώτια για το ίδιο μοντέλο?
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
Το πιο πιθανό είναι ότι έχουν απλά διαφορετική κλιμάκωση, εκτός αν ένα από τα δύο φέρει παλιότερο κιβώτιο που προϋπήρχε.
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Για ποιο λόγο άραγε το χιλιάρι με το χιλιοπεντακοσάρι έχουν διαφορετικό κιβώτιο? Δεν είναι πιο ακριβό να φτιάχνουν 2 κιβώτια για το ίδιο μοντέλο?Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Αν έχουν διαφορετικά, η λογική λέει πως θα είναι κυρίως θέμα κόστους, χωροταξίας, βάρους και ίσως άλλων δευτερευόντων παραγόντων.
Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Είναι διαφορετικά κιβώτια. Το 1000άρι έχει την όπισθεν δίπλα στην 6η ενώ το diesel δίπλα στην 1η. Λογικά το σασμάν του diesel είναι συγγενές του σασμάν κάποιου από τα τουρμπάτα ST των τελευταίων δύο γενιών, για να τα βγάζει πέρα με τα περίπου 8 kg ροπής παραπάνω που βγάζει ο diesel σε σχέση με τον 140άρη ecoboost.
Ford Focus MK4