Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φάνη είναι καλύτερο για σένα, Για άλλον δεν είναι. Όπως είδες εγώ δεν ήμουν απόλυτος. Του είπα να δοκιμάσει και να αποφασίσει. Δεν είναι σαν το χειροκίνητο αβάνς, το κιβώτιο αλλάζει όλη την αίσθηση και εμπειρία οδήγησης. Εμένα για παράδειγμα με ενοχλεί το πατινάρισμα του μετατροπέα στις χαμηλές ταχύτητες.
Μα αλέξανδρε δεν έγραψα υποκειμενικά, έγραψα αντικειμενικά ακριβώς για αυτό το λόγο! Αντικειμενικά είναι καλύτερο (μιλάμε για σύγχρονο κιβώτιο) γιατί:
- κάνει πιο γρήγορες αλλαγές από τον μέσο οδηγό
- κάνει πιο απαλές αλλαγές
- βελτιώνει την οικονομία και τους ρύπους (αφού συνήθως έχει περισσότερες σχέσεις)
- έχει μικρότερο κόστος συντήρησης
- προσφέρει πιο ξεκούραστη οδήγηση
- προσφέρει απρόσκοπτη επιτάχυνση
- προσφέρει καλύτερες ρεπρίζ (ειδκά εαν περιλαμβάνουν αλλαγή σχέσης)
Όλα τα παραπάνω είναι ακτικειμενικά πελονεκτήματα των σύγχρονων 8τάχυτων αυτόματων κιβωτίων. Δέχομαι ότι υποκειμενικά μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, όπως σε εσένα. Για άυτό έγραψα ότι αντικειμενικά είναι καλύτερα, υποκειμενικά σαφώς και μπορεί να μην είναι (δεν μπορώ να το καταλάβω, αλλά το δέχομαι).
Τώρα για τον μετατροπέα, δεν σου αρέσει π.χ. του Βασίλη στην Χ1 που την έχεις οδηγήσει? Δεν σου αρέσει αυτός ο πολλαπλασιασμός της ροπής και η φοβερή αίσθηση επιτάχυνσης που έχεις στα λίγα χιλιόμετρα? Εμένα αυτό πμου φαίνεται αιθιστικό!! Δεν είχε σχέση το πως κόλλαγα στο κάθισμα στην Ζ4 με χειροκίνητο κιβώτιο (όχι σε ρεπρίζ, αλλά σε εκκίνηση) σε σχέση με την αυτόματη δικιά μου....η αυτόματη σε κόλλαγε πίσω!