-
Πολύ ωραία! Θύμησε μου το 150 ή το 182 έχεις;
-
182 Manual SW
-
Κυλληνη Παργα μεση 5λ. με τον 1.0 πραγματικη στην αντλια.
-
Χαίρομαι για σας, αλλά με αυτά που διαβάζω δεν θα κάνω τη βόλτα που έλεγα κι ας είμαι πιο κοντά κι ας πληρώνω ντίζελ... πολύ Πάργα ρε παιδιά! Το Active έχεις;
-
Δυστυχως οπου και να πας Αυγουστο χαμος γινετε,αλλα τι να κανουμε δεν μπορουμε αλλη στιγμη.
Ναι το Αctive.
-
Παίζετε άλλη μπάλα με τα 1.0 hybrid. Δε μπορώ να συναγωνιστώ.
Παρ όλα αυτά για το δικό μου σύνολο είναι υπέρ ευχαριστημένος με την κατανάλωση, που δεν ήταν και από τα σημαντικότερα κριτήρια.
-
Δεν ειναι το (ψευτο) hybrid. Γνησιο βενζινοφορο. Οκ ταχυτητα μεχρι 110 χαλαρα. Στο κομματι κυληνη πατρα που ειναι δρομος @@@ ειχα 4,4
-
Χαίρομαι για σας, αλλά με αυτά που διαβάζω δεν θα κάνω τη βόλτα που έλεγα κι ας είμαι πιο κοντά κι ας πληρώνω ντίζελ... πολύ Πάργα ρε παιδιά! Το Active έχεις;
Είσαι στο Πήλιο τι παράπονο έχεις; Από τα πιο ωραία μέρη για το καλοκαίρι στην Ελλάδα! Είναι στα άμεσα σχέδιά μας μια επίσκεψη...
-
Είσαι σίγουρος ότι βλέπεις μέση κατανάλωση;
Μήπως μηδενισες το trip και δεν πατούσες εκείνη την στιγμή γκάζι;
Μήπως σε πηγαίνει κάποιος'πατάκι';
-
Είσαι σίγουρος ότι βλέπεις μέση κατανάλωση;
Μήπως μηδενισες το trip και δεν πατούσες εκείνη την στιγμή γκάζι;
Μήπως σε πηγαίνει κάποιος'πατάκι';
Χαχα! Πάντως καταναλώσεις που διαβάζω εδώ μέσα δεν τις έχω πετύχει ποτέ στη ζωή μου. Ακόμη και μια κουβέντα που είχαμε για το Focus I πριν καιρό, πρέπει να είχα τουλάχιστον 40% μεγαλύτερη κατανάλωση από όλους..
4.4 δεν πιάνω σε ΚΑΝΕΝΑ diesel μου σε Μ.Ο. όλα είναι πάνω από 5 και μέχρι πάνω και 6 μερικές φορές όταν κάνω γρήγορα ταξίδια και φορτωμένος. Μιλάω όμως για ντεπόζιτα, όχι συγκεκριμένα κομμάτια, ή λόγια χιλιόμετρα.
-
Εχω κατεβει και το σπρωχνω χαχα.
Δεν ειναι καταναλωσεις που τις πετυχαινεις συχνα , και μονο σε καποιες σχετικα μικρες αποστασεις. Αλλα κατω απο 6 λιτρα ειναι πολυ ευκολο να το πετυχεις σχεδον παντου στον ανοιχτο δρομο.
-
Η αεροδυναμική αντίσταση πάνω από κάποιες ταχύτητες, ανεβάζει ΠΟΛΥ την κατανάλωση, διαφορές όπως 40% δεν είναι περίεργες από 130 και πάνω. Σε ταχύτητες σαν τα 100-110 εννοείται θα είναι πολύ πιο οικονομικό. Και στο ντίζελ το ίδιο, αλλά πιο μικρά τα νούμερα. Χαλαρή βόλτα μέχρι 100χαω πέφτεις κάτω από 5λτ, στα 140χαω φτάνεις τα 6λτ αν δεν τα ξεπερνάς. Μιλάμε για μικρομεσαία αυτοκίνητα. Και το ποσό προοδευτικά επιταχύνεις κάνει επίσης μεγάλη διαφορά.
-
Ακομη δεν εχει τυχη να κανω ταξιδι με 140+ οπου σιγουρα θα ανεβει αισθητα.
Για αυτο ειπα οτι ηταν με ταχυτητες στα 94χλμ τα πρωτα 60 εως Πατρα και 108 cruise control μετα.
Παντως συνολικα Κυλληνη Παργα, 2 ημερες στην παργα με βολτα συβοτα, μετα ταξιδι με σταση Ιωαννινα μεχρι Μετσοβο μεσω Εγνατιας και απο εκει Καλαμπακα. Ανοδο τα τελευταια 35χλμ απο Καλαμπακα στο βουνο με 2α (το εδωσα στην κορη μου που μολις πηρε διπλωμα χαχαχα) εγραψε αυτο.
Αυτη την μεση εχω μεχρι τωρα με ταξιδια και μεσα Αθηνα.
-
Γύρισα και εγώ χθες από διακοπές κεφαλονιά. Απολογισμός κατανάλωσης. 5,5 λίτρα. Πάτρα Κυλλήνη κεφαλονιά κ επιστροφή 750 χιλιόμετρα. Σχεδόν παντού κλιματισμό, σε μερικά σημεία γρήγορη οδήγηση, σε κανένα σημείο δεν σκέφτηκα κατανάλωση. Θυμίζω ότι έχω το 1.5 diesel ecoblue. Στα 4000 χιλιόμετρα που έχω κάνει (το πήρα με 7500) είμαι λίγο κάτω από 5 λίτρα.
-
Τόσο χαμηλές καταναλώσεις πετυχαίνω σπάνια όταν κοντεύω να μείνω από βενζίνη και σέρνομαι μέχρι να βρώ πρατήριο καυσίμων..
Μια φορά με ένα Aygo δεν άντεξα το σούρσιμο και είπα να το λιώσω να δώ πόσο μεγάλη είναι ρεζέρβα.. έ δεν ήταν.. έμεινα 15 χλμ μακριά από το σπίτι τρείς το πρωί.. είχε πλάκα όμως.. όχι για αυτόν που ξύπνησα για να με μαζέψει αλλά για εμένα...
Και με ένα τσινγκο σπόρτινγκ κόκκινο τα ίδια.. Άπειρα χρόνια πρίν σκηνικό .. Προσπαθώ να προλάβω καράβι και επειδή κλασσικά έχει αργήσει η γκόμενα να ετοιμαστεί και δε προλάβαινα ούτε να σταματήσω να το γεμίσω.. ε μείναμε λίγο πρίν μπούμε στο λιμάνι, το καράβι χάθηκε..
Με την ίδια την προηγούμενη χρονιά τα είχαμε καταφέρει.. Είχα ένα C90 δανεικό χωρίς μπροστά φτερό (κλασσικά) . Πάω να τη φορτώσω και πιάνει βροχή, εγώ να τρέχω τέζα να προλάβω πάλι το καράβι... Πιτσιρικάς, ακρανής, λευκό μπλουζάκι κοντομάνικο.. Έ το προλάβαμε μεν αλλά όλη η νερολάσπη από τη ρόδα είχε κολλήσει στην μούρη, το μπλουζάκι και χάιλαιτ τα δόντια μου.. Άλλο να το λέω και άλλο να το βλέπεις...
Κατάλαβα ότι είναι λίγο γκαντέμω και τη σχόλασα λίγους μήνες μετά το σκηνικό με το Τσίνκο.. Α και σιχαίνομαι τα καράβια από τότε..
-
Θυμίζω ότι έχω το 1.5 diesel ecoblue.
Μια που έκανες ταξίδι μόλις να σε ρωτήσω πως ήταν σε απόδοση ο κινητήρας στα υψηλά φορτία; Η ροπή του είναι κλασικά στις μεσαίες στροφές οπότε δεν έχεις κανένα θέμα με προσπεράσεις και λοιπές επιταχύνσεις; Τον θεωρείς επαρκή, πέρα από οικονομικό, για το σκάφος;
-
Έχετε μετρήσει την κατανάλωση στην αντλία;
-
nascar1 wrote:
Θυμίζω ότι έχω το 1.5 diesel ecoblue.
Μια που έκανες ταξίδι μόλις να σε ρωτήσω πως ήταν σε απόδοση ο κινητήρας στα υψηλά φορτία; Η ροπή του είναι κλασικά στις μεσαίες στροφές οπότε δεν έχεις κανένα θέμα με προσπεράσεις και λοιπές επιταχύνσεις; Τον θεωρείς επαρκή, πέρα από οικονομικό, για το σκάφος;
Ο κινητήρας είναι ικανοποιητικός. Δεν θα πω ότι ξετρελάθηκα αλλά σίγουρα έκανε πολύ καλά την δουλειά του. Ίσως να συνέχιζε να δίνει εκεί στις 4000 στροφές που νιώθεις απότομα ότι κόβει όπως όλοι οι ντίζελ.
Πάντως είναι σχεδόν απίθανο να μην ικανοποιήσει. Επιταχύνεις και βλέπεις σύντομα στο κοντέρ ότι πηγαίνεις με πολύ περισσότερα από όσο φαντάζεσαι. Και όλα αυτά με άψογη ποιότητα λειτουργίας για ντίζελ. Βάζω στοίχημα πολλοί δεν θα καταλάβαιναν ότι είναι πετρέλαιο με κλειστά παράθυρα...
-
Έχετε μετρήσει την κατανάλωση στην αντλία;
Προσωπικά μετράω πάντα αντλία. Βέβαια η σύγκριση με τον υπολογιστή του αυτοκινήτου δείχνει ότι ο τελευταίος είναι εξαιρετικά ακριβής...
-
Καλημερα. Παντως ουτε εγω μπορω να πετυχω τετοια νουμερα. Τωρα με τις φωτιες στην Ευβοια , ανεβηκα για τις αυτοψιες. Λοιπον Ραφηνα -Στροφυλια (Αττικη Οδος, Εθνικη 140 CC και Χαλκιδα Στροφυλια) 6,4 lt.... με AC στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης. Τωρα που κανω τα περα δωσε τοπικα (Στροφυλια - Λιμνη) με εχει ανεβασει στα 6,9. Περιμενω να ολοκληρωσω το Σαββατο (επιστροφη) για να βγαλω το μ.ο.
Ford Focus MK4