-
Δεν ξέρω από αυτό που βλέπω στις φωτογραφίες είναι ότι δεν φαίνεται να έχει γίνει και ιδιαίτερη δουλειά. Πιο συντηρητική προσέγγιση από το υπάρχον δείχνει.
Εσωτερικά που έχω δει σε βίντεο από Ιαπωνία το τάμπλετ πολυμέσων έχει αλλάξει αναλογίες είναι στενόμακρο και αυτό είναι καλό.
Ελάχιστες αλλαγές εξωτερικα, μάλλον θα κάνουν κάποιο update στο εσωτερικό ίσως ποιοτικότερο υλικά. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η οθόνη, όχι επειδή είναι μεγαλύτερη αλλα θα έχει ford sync 4!
Η έκδοση αυτή δεν πρόκειται να γίνει διαθέσιμη στα pre f/l μοντέλα μιας και το hardware δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα νέα focus θα έχουν τουλάχιστον μια ακόμη 4ετια updates & features!
-
Πφφ ότι νάναι.. σα Fiesta MK7 σε MK7.5(fl) η μπροστά μάσκα.. χάθηκε λίγη πρωτοτυπία ? Τέσπα ας το δούμε πρώτα και μετά κρίνουμε (κράζουμε)
-
Λίγες παρεμβάσεις στο εσωτερικό χρειάζεται το Focus. Τώρα αν θα είναι τα φώτα του εμπρός πίσω λίγο πιο λεπτά ή λίγο πιο χοντρά δεν κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά. Λίγο προσοχή στην συναρμογή πρωτίστως και στην ποιότητα υλικών καμπίνας δευτερευόντως. Από εκεί και πέρα φυσικά καλοδεχούμενη η αναβάθμιση σε syn4 & το Infotainment 10'.
Το αμάξι θα έρθει ακόμα καλύτερο από ότι ήδη είναι, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Με τον κάλο στον εγκέφαλο της FMH δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Όσο ζω ελπίζω ότι θα ανοίξει η επιλογή του 1,5 ecoboost (150ps) στο SW ActiveX. Ήθελα να μπορέσω να μιλήσω για 2' με έναν διευθυντή τους να του πω 'έλα πες αλήθεια θες να γεμίσει ο τόπος Leon & Octavia...' και μετά να τον ρωτήσω πόσες πωλήσεις κάνει το ActiveX SW ecoblue 8AT και το κρατάει. Αλλά είπαμε για Focus πας Puma προσπαθούν να σου πασάρουν!
-
Λίγες παρεμβάσεις στο εσωτερικό χρειάζεται το Focus. Τώρα αν θα είναι τα φώτα του εμπρός πίσω λίγο πιο λεπτά ή λίγο πιο χοντρά δεν κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά. Λίγο προσοχή στην συναρμογή πρωτίστως και στην ποιότητα υλικών καμπίνας δευτερευόντως. Από εκεί και πέρα φυσικά καλοδεχούμενη η αναβάθμιση σε syn4 & το Infotainment 10'.
Το αμάξι θα έρθει ακόμα καλύτερο από ότι ήδη είναι, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Με τον κάλο στον εγκέφαλο της FMH δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Όσο ζω ελπίζω ότι θα ανοίξει η επιλογή του 1,5 ecoboost (150ps) στο SW ActiveX. Ήθελα να μπορέσω να μιλήσω για 2' με έναν διευθυντή τους να του πω 'έλα πες αλήθεια θες να γεμίσει ο τόπος Leon & Octavia...' και μετά να τον ρωτήσω πόσες πωλήσεις κάνει το ActiveX SW ecoblue 8AT και το κρατάει. Αλλά είπαμε για Focus πας Puma προσπαθούν να σου πασάρουν!
Θα είχε νοήματα να μάθουμε γιατί σταμάτησαν την ανάρτηση ml και γενικά όλες τις χαζομάρες... Δεν υπάρχει λόγος υπάρξεις του 1.5 150 εφόσον υπάρχει ο 1.0 155...
-
Για το Sync 4 που το διαβάσατε; Άλλαξαν τα πλάνα;
Παλαιότερα είχαν πει πως μόνο τα καινούρια μοντέλα μετά το 2020 θα το είχαν, όχι και τα facelift.
-
Όσο ζω ελπίζω ότι θα ανοίξει η επιλογή του 1,5 ecoboost (150ps) στο SW ActiveX.
Υπάρχει, απλά όχι στην Ελλάδα! Πρόβλημα της FMH είναι, όχι της Ford Europe γενικά.
Θα είχε νοήματα να μάθουμε γιατί σταμάτησαν την ανάρτηση ml και γενικά όλες τις χαζομάρες... Δεν υπάρχει λόγος υπάρξεις του 1.5 150 εφόσον υπάρχει ο 1.0 155...
-
Την σταμάτησαν στα 'φτηνά' μοντέλα καθαρά για θέμα κόστους. Όταν ο ανταγωνισμός έχει ημιάκαμπτο και πουλάει μια χαρά (το 95% των αγοράστών ΔΕΝ ασχολούνται με τέτοια πράγματα, μόνο με τις οθόνες το είχε γράψει και εδώ μέλος για το 2008) γιατί να έχει ML το Focus?
-
O 1.5 με τα 150 είναι πολύ πιο καλό και δυνατό μοτέρ από τον 1.0 155, δεν έχουν σχέσι μεταξύ τους. Τα οδήγησα και τα 2 και η διαφορά είναι εμφανέστατη, το 1.5 150αι είναι φανταστικό μοτέρ δεν πιστεύεις ότι έχει μόνο 150 άλογα, το 1.0 155αρι ψάχνεις να βρείς που έχουν πάει τα άλογα.
-
-
Καλημέρα. Φάνη πιστεύω ότι είσαι λίγο υπερβολικός !!! Δεν ψάχνεις να βρεις τα άλογα. ΟΚ δεν έχω οδηγήσει τον 1.5 με τα 150 ή τα 182, φυσικά θα έχουν διαφορές, αλλά όχι τόσο μεγάλες.... Αλλιώς θα είχε μείνει στα 125 άλογα με τον χιλιάρη και θα έπαιζε με 1.5άριδες hybrid (για να ρίξει και τις εκπομπές)
Επέστρεψα από Εύβοια. 6,8 λτ σύμφωνα με το trip με AC 450 χιλιόμετρα συνολικά. Προσωπικά ήταν το πιο άνετο και χαλαρό ταξιδάκι που έχω κάνει. Όπου το θες σε κάλυπτε. Εθνική 130 CC κολλημένο , ελάχιστος θόρυβος.. Στροφές στο κομμάτι Ψαχνά μέχρι Στροφυλιά (πραγματικά πολύ ωραία διαδρομή!!!, μέχρι τα πρώτα καμμένα στο Μαντούδι) τις καταπίνει όπως εσύ θες , χαλαρά, γρήγορα με προσπεράσεις στην εξωτερική γραμμή όπου υπάρχουν 2 λωρίδες (ανηφόρες). Σε μια φάση στο κομμάτι Λίμνη - Στροφυλιά έφτασε 140 χωρίς να το καταλάβω (ευτυχώς δεν είχε αστυνομία !!!!!)
Ναι , δεν έχουν περάσει αρκετά αυτοκίνητα από τα χέρια μου αλλά την ίδια διαδρομή την έκανα με το Fiesta (MK5,2004 1.4) την προηγούμενη εβδομάδα και λες ΟΚ παίδες μέρα με την νύχτα (φυσιολογικό , δεκτό).
-
Έχουμε εικόνα για το πότε αναμένεται το Facelift στην αγορά?
-
Καλημέρα. Φάνη πιστεύω ότι είσαι λίγο υπερβολικός !!! Δεν ψάχνεις να βρεις τα άλογα.
Ναι ειχε μια δόαη υπερβολής αυτο που έγραψα, αλλά η διαφορά ειναι εμφανής και μεγάλη. Δηλαδη το 155αρι ειναι σαφως πιο αργο απο το 150αρι, ενώ θεωρητικά βγάζει 5 άλογα επιπλέον. Και το οδήγησα σε Πούμα και Φιέστα που ειναι πιο ελαφριά.
Ο λόγος που βγήκε ήταν οι εκπομπές CO2. Αλλά εαν τα οδηγήσεις back2back θα καταλάβεις την διαφορά! Αλλιως σκέτο το 155αρι μια χαρά ειναι.
-
Φάνη παρά το ότι δεν έχω οδηγήσει τον 1,5 (td είχαν το 1000αρι) συμφωνώ μαζί σου 100% και δεν υπάρχει περίπτωση 'να τους κάνω το χατίρι' να πάρω το 1.0 155ps. Ειλικρινά προτιμώ χίλιες φορές να 'χρεωθώ' τον όγκο του Kuga αλλά να πάρω το μοτέρ που γουστάρω. Αν μπορούσα να υποστηρίξω το diesel με χιλιόμετρα ακόμα και αυτό θα κοιτούσα. Αλλά αυτή την 'εξυπνάδα' της FMH δεν θα την χωνέψω ποτέ. Φαίνεται άλλωστε, με κάθε ευκαιρία γκρινιάζω για αυτό. Θα ξενερώσω απίστευτα γιατί είμαι σίγουρος ότι το facelift του θα είναι επιτυχημένο...
-
Αν κι εγώ θα προτιμούσα τον 1500 (γιατί σε μετρήσει όντως είναι ταχύτερο το αυτοκίνητο με αυτόν, παρά με τον 1000άρι), δεν θα δίσταζα να πάρω το 1000/155 αν ήθελα Focus. Πιστεύω ότι είναι καλό μοτέρ και δεν έχω φόβο σχετικά με την αξιοπιστία του. Γλιτώνεις και τεκμήριο, δες το κι έτσι Χρήστο.
-
Τεκμήριο έχω και για 2L άνετα δεν είναι πρόβλημα. Τεσπά θα δείξει, ας πιάσουμε καλοκαίρι 2022 να βγει και το f/l και βλέπουμε.
-
Ένας 1.0 έχει λιγότερο τεκμήριο από τον πρώτο χρόνο από ότι ο 1.5 μετά από 5 χρόνια!
-
Παλαιότερα είχαν πει πως μόνο τα καινούρια μοντέλα μετά το 2020 θα το είχαν, όχι και τα facelift.
Δεν έχω κρατήσει links.. Από όσο θυμάμαι είναι νέο hardware και πρακτικά το sync 4 είναι μια κομμένη έκδοση αυτού που βλέπουμε στο e mastang...
-
Sabas_Thess wrote:
Όσο ζω ελπίζω ότι θα ανοίξει η επιλογή του 1,5 ecoboost (150ps) στο SW ActiveX.
Υπάρχει, απλά όχι στην Ελλάδα! Πρόβλημα της FMH είναι, όχι της Ford Europe γενικά.
Vdx wrote:
- Την σταμάτησαν στα 'φτηνά' μοντέλα καθαρά για θέμα κόστους. Όταν ο ανταγωνισμός έχει ημιάκαμπτο και πουλάει μια χαρά (το 95% των αγοράστών ΔΕΝ ασχολούνται με τέτοια πράγματα, μόνο με τις οθόνες το είχε γράψει και εδώ μέλος για το 2008) γιατί να έχει ML το Focus?
- O 1.5 με τα 150 είναι πολύ πιο καλό και δυνατό μοτέρ από τον 1.0 155, δεν έχουν σχέσι μεταξύ τους. Τα οδήγησα και τα 2 και η διαφορά είναι εμφανέστατη, το 1.5 150αι είναι φανταστικό μοτέρ δεν πιστεύεις ότι έχει μόνο 150 άλογα, το 1.0 155αρι ψάχνεις να βρείς που έχουν πάει τα άλογα.
Δεν διαφωνώ αλλά όπως έκοψαν την ml επειδή κανείς δεν δίνει σημασία λογικα έτσι έγινε και με τον 1.5... Στο τέλος της ημέρας την ευθύνη την έχουμε εμείς οι καταναλωτές όταν έρχεται η στιγμή να ψηφίσουμε με την τσέπη μας!
-
dimitriscsd wrote:
Δεν έχω κρατήσει links.. Από όσο θυμάμαι είναι νέο hardware και πρακτικά το sync 4 είναι μια κομμένη έκδοση αυτού που βλέπουμε στο e mastang...
Ακριβώς αυτό το περιβάλλον εμφανισιακά έχει και το Sync 3.4 - Απλά κομμένο όπως λες.
Διάβασες συγκεκριμένα για Sync 4 ή απλά έκρινες από την εμφάνιση;
Και για να μη παρεξηγούμαστε: Δεν αμφισβητώ αυτά που λες. Απλά αναρωτιέμαι γιατί έχω άλλη ενημέρωση μέχρι τώρα.
-
Χωρίς να είμαι σίγουρος οι ρύποι σε κάθε εταιρεία δεν επιβάλλονται σε παγκόσμια βάση σύμφωνα με τα αμάξια που παράγουν;
Ενδεχομένως τελικά να μην φταίει η ελληνική εισαγωγική αλλά να της επιβλήθηκε ο 1.0 και να κόπηκε ο 1.5 ώστε να έχει λίγο κέρδος από μια 'τριτοκοσμική' αγορά αφήνοντας την επιλογή του καλού 1.5 μόνο στις προηγμένες αγορές που την ενδιαφέρουν.
Ποιος θα γκρινιαξει στην ελλαδιτσα και με τι αντίκτυπο;!
Ενώ αν τον εκοβε από καμία Αγγλία ή Γερμανία θα υπήρχε μεγάλο κράξιμο.
Μπορεί στρατηγικά να έκοψαν τον 1.5 από περιφερειακές αγορές (Βαλκάνια) ή άλλου τόσο όσο να μειώσουν τα πρόστιμα αφήνοντας αλώβητες τις καλές αγορές.
Βέβαια εδώ υπάρχει μια ακόμα παράμετρος.
Ως γνωστόν τα πρόστιμα τα παιρνουν στην τελική τιμή.
Θα ήταν πιο φερ να εξαιρουσαν τις αγορές που επιβλήθηκαν οι πιο οικολογικοί κινητήρες από τις αυξήσεις και να τις χρεωνονταν μόνο αυτοί που έχουν τους πιο ρυπογονους.
-
Vdx wrote:
dimitriscsd wrote:
Ακριβώς αυτό το περιβάλλον εμφανισιακά έχει και το Sync 3.4 - Απλά κομμένο όπως λες.
Διάβασες συγκεκριμένα για Sync 4 ή απλά έκρινες από την εμφάνιση;
Και για να μη παρεξηγούμαστε: Δεν αμφισβητώ αυτά που λες. Απλά αναρωτιέμαι γιατί έχω άλλη ενημέρωση μέχρι τώρα.
Δεν διάβασα κάποιο official source, σε κάποιο site που έκαναν αναφορά στην νέα οθόνη, new features, sync 4 και στο περίπου έγραψε 'hardware limitations won't allow for the latest version to be ported to the old infotainment...'
Μακάρι να δώσουν full update, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το hardware του infotainment στο focus αλλά αν δεν έχει αλλάξει από το 19 δύσκολα τα πράγματα. Εκτός βέβαια και αν το Sync 4 δεν είναι κάτι το εντελώς καινούργιο και είναι απλά ένα μικρό update/optimization!
-
Χωρίς να είμαι σίγουρος οι ρύποι σε κάθε εταιρεία δεν επιβάλλονται σε παγκόσμια βάση σύμφωνα με τα αμάξια που παράγουν;
Όχι σε παγκόσμια, σε πανευρωπαϊκή, για την περιοχή που μας ενδιαφέρει. Για αυτό για παράδειγμα η Nissan δεν θα φέρει στην Ευρώπη το νέο Ζ.
-
Στο δικό μου πάντως από το 19 που το πήρα (με Sync 3.3) έχουν περαστεί αρκετές αναβαθμίσεις με ουσιαστικές διαφορές (οι περισσότερες προς το καλύτερο) και στο περιβάλλον και στο navigation. Όλες υπάγονται στο 3.4, αλλάζει όμως το build number σε κάθε μία.
To sync 4 δεν είναι αναβάθμιση του παλιού αλλά εντελώς νέο σύστημα με καινούριες δυνατότητες. Όπως ήταν και το 3 σε σχέση με το 2.
Αν όντως το βάλουν στο facelift θα είναι πολύ θετικό αν και εγώ πιστεύω πως απλά θα δώσουν μεγαλύτερη οθόνη σε πλάτος με το 3.4
Ford Focus MK4