-
Το ίδιο πράγμα λέμε με άλλα λογια. Οταν βάζεις κάτι μπροστα και κατευθύνεις το αγοραστή προς συγκεκριμένη επιλογη και δεν προωθείς την άλλη λυση απαξιώνεις το ενα προιον σε βάρος του άλλου.
Τώρα αυτό το περί μικρού κέρδους πάλι δεν το καταλαβαίνω. Δλδ το φόκους που έχει τσιμπήσει διαδοχικές αυξήσεις τα τελευταια χρόνια ( παρά την σημαντική μείωση ττ που έγινε πέρυσι τον αύγουστο , μην το ξεχνάμε αυτό , υπήρχαν εκδόσεις γενικά μιλάω αλλά και στο φοκους που έπεσαν ως και 1500 ευρώ από την μειωση των ττ) δεν αφήνει καλό κερδος? 1.0 155 με 25Κ και αν βάλεις τα συστήματα ασφαλείας 26.5Κ και πάλι δεν τους συμφέρει?!!! πόσα τους λείπουν εκεί στην FMH?
Ποσο προχειροδουλειά τελικά έχουν κάνει σε αυτό το πουμα και είναι τόσο κερδοφόρο ? ( αν και συμφωνα με κάποιους οι αντιπρόσωποι κερδίζουν μόνο 200-500 ευρώ στο αμάξι!)
-
Το f/l ακόμα και τέλη του 2022 να έρθει θα αξίζει την αναμονή για εμένα. Η τιμή, τουλάχιστον στην Ελλάδα που η FMH τραβάει το σχοινί όσο δεν πάει, σίγουρα θα πάρει γύρω στα 500€ επάνω αλλά θεωρώ πως θα έχει blind Spot, traffic sign recognition και Acc στάνταρ ενώ θα έρθει με λιγότερα μηχανικά κιβώτια. Θα πάει το 8AT σύννεφο. Όπου διάβασα για το f/l λένε ότι σίγουρα θα παραμείνει και ο ecoblue. Τέλος για κάποιον διεστραμμένο λόγο θεωρώ οτι θα ανοίξουν την επιλογή του ecoboost 182ps 8AT και για το wagon από την FMH. Ίσως επειδή θα το ήθελα κολασμένα και είναι ευσεβής πόθος;...
ΥΓ: Πήγα σήμερα την σύζυγο για εμβόλιο και στον δρόμο που την περίμενα τι πιάνει φανάρι ακριβώς μπροστά μου; Focus wagon Vignale μαύρο. Πείτε με χαζό αλλά τα έδινα τα λεφτά άνετα και ας έχει το 'γεροντίστικο' για κάποιους φιλέτο wannabe ξύλου στο ταμπλώ. Μπιμπελό, τι να λέμε. Πρώτη φορά χάρηκα τόσο που έβλεπα Κοκκίνου φανάρι..
ΥΓ2: Φάνη καλορίζικη καλοτάξιδη και γεμάτη ευχάριστες στιγμές η Corolla σου! Δεν μπαίνω νήμα Corolla γι'αυτό σου εύχομαι εδώ.
-
Τώρα αυτό το περί μικρού κέρδους πάλι δεν το καταλαβαίνω. πόσα τους λείπουν εκεί στην FMH?
Δεν είναι θέμα FMH ούτε προχειροδουλειάς, απλή λογική είναι. Το Puma είναι B Segmet και πωλείται όσο ένα C Segment. Οπότε το κέρδος είναι μεγαλύτερο, αφου το κόστος του B Segment είναι μιρκότερο. Όταν λοιπόν πουλάς στην ίδια τιμή με μικρότερο κόστος, είναι απλό ποιο έχει το μεγαλύτερο κέρδος.
@Sabas: Σε ευχαριστώ για τις ευχές!!
-
Δεν έχω ακούσει τίποτα για βελτιώσεις στους κινητήρες του facelift. Ενώ στο προηγούμενο focus facelift νομίζω είχαν γίνει.
-
Αν το fl έχει acc blind spot traffic sign recognition και high beam assist στάνταρ η τιμή σύμφωνα με τις τώρα χρεώσεις θα περάσουν τα +2000! Έτσι όπως τα έχει σπασμένα τα πακέτα η Φορντ.
Οπότε το περιβόητο 1.5 ecoblue wagon 8at θα περάσει τα 32Κ με μεταλλικό!
Ελπίζω να επικράτησει η λογική και να μειώσουν λίγο το γδαρσιμο....
-
Καλημέρα σας,
Είμαι στη διαδικασία για αγορά focus και με ενημέρωσαν ότι αν κάνω παραγγελία τώρα θα παραλάβω αρχές Δεκέμβρη και γενικά ξενέρωσα με τόση καθυστέρηση. Επίσης μου πρότειναν ένα ετοιμοπαράδοτο εκθεσιακό (active x vignale, χρώμα magnetic) από to ford marketplace με κινητήρα 1.5Τ βενζίνη με 150 ίππους. Η τιμή του εκθεσιακού είναι στα 26,5k από 27,5k αρχική, δηλαδή μια έκπτωση περίπου 1000 ευρώ. Ξέρω ότι ο 1,5Τ δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα και δεν γνωρίζω ποιας χρονολογίας είναι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν το έχω δει. Ανησυχώ μήπως είναι 1-2 ετών και παρουσιάσει τυχόν προβλήματα, ενώ δεν ξέρω αν και κατά πόσον αξίζει να πάρω αυτό το εκθεσιακό με δεδομένο ότι αναμένεται το f/l από του χρόνου. Επίσης, με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει στις εκδόσεις ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο ακριβής εξοπλισμός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Σίγουρα έχει αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (για το οποίο δεν έχω και καμία απολύτως κάψα). Ποια είναι η άποψή σας με δεδομένη την εμπειρία σας από την μάρκα και το μοντέλο αλλά και την εδώ εταιρεία;
Σας ευχαριστώ πολύ
Αν κάνουν παραδόσεις τα σημερινά μέχρι Δεκέμβριο (δηλαδή ουσιαστικά με κομψό τρόπο σου λένε θα παραλάβεις αρχές 22..) μήπως να πας να το δεις, τους πετάξεις και ένα μικρότερο νούμερο που σε βολεύει, και βλέπεις μετά.. είναι πολύ ωραία έκδοση σε ένα αυτοκίνητο σχεδόν.. συλλεκτικό!
Αν δεν σε νοιάζει να περιμένεις κάνα δεκαμηνο, περίμενε να δεις τι θα γίνει με το f/l, αλλά αν ακόμη δεν το έχουν ανακοινώσει, και παίρνουν παραγγελίες για τα παλιά, μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα μπορείς να το αγοράσεις 1ο τρίμηνο του 22 (για το facelift μιλάω).
Νωπές οι μνήμες του Captur που το τραβήξανε μέχρι το Πάσχα για να ξεφορτωθούν τις παραγγελίες με τα παλιά ενώ είχε κυκλοφορήσει παντού ουσιαστικά.. όπως και καθυστέρηση Xceed/Puma σε κάποιες εκδόσεις και τα λοιπά.. είναι και περίεργη η κατάσταση με τα καινούργια που θα συνεχιστεί, επίσημα από τη Ford, το θέμα προμηθειών σίγουρα μέσα στο 22.
-
Και δίνεις δλδ προκαταβολή 3000 τον Ιούλιο για ένα αμάξι που θα παρακαλάς να παραλάβεις το 2022?....ζορικα τα πράγματα....
-
- Ποιο μοντέλο κοιτάς να αγοράσεις.
- Το 1.5 με τα 150 άλογα είναι εξαιρετικό μοτέρ και σαφώς ανώτερο από το 1.000αρι (έχει και αρκετά καλύτερο κιβώτιο). Προσωπικά θα το αγόραζα άνετα (αν δεν ήθελα αυτόματο).
- Είναι σίγουρα πάνω από 1 έτος, μπορεί και 2. Αλλά δεν υπάρχει θέμα, έχεις κανονικά εγγύηση 8 ετών από την ημέρα που θα το αγοράσεις. Κάποτε είχε αγοράσει το 2004 αυτοκίνητο του 2001, καθόταν 3 χρόνια στο εργοστάσιο!!
- Η τιμή είναι καλή, αλλά πιστεύω ότι σου κάνουν μικρή έκπτωση για ένα αυτοκίνητο που κάθεται σχεδόν 2 χρόνια. Θα πιέζα για ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση. Το πολύ 26.000 τελική τιμή.
- Η παράδοση μπορεί να πάει και 2022.
-
Κοιτάζω για st line x / active x με 150 και πάνω άλογα. Ιδανικά το αυτόματο με 182 αλλά μάλλον ξεφεύγουμε οικονομικά.
-
Δεκτό για την εγγύηση αλλά και μόνο να τρέχω κάθε λίγο και λιγάκι για οτιδήποτε δεν θα μου είναι ευχάριστο. Δεν ξέρω τι μπορεί να προκαλεί σε αμορτισέρ, ελατήρια, φρένα, ελαστικά , η πιθανή ακινησία 1-2 ετών. Για ελαστικά ξέρω ότι δεν είναι ότι καλύτερο να κάθονται τόσο καιρό.
-
Και εγω θεωρώ την έκπτωση 1000 ευρώ πολύ μικρή και ισως προτείνω άλλο νούμερο. Επίσης, θα προτιμούσα αυτοκίνητο με κάποιο επιπλέον εξοπλισμό το οποίο δεν έχει το ετοιμοπαράδοτο.
-
Γενικά δεν μπορώ να περιμένω το νέο έτος για αυτοκίνητο, δηλαδή δεν θα πάω για f/l και θέλω και να ξεφορτωθώ αυτό που οδηγώ τώρα. Ασε που για κάποιο δικό μου λόγο θεωρώ υπερβολικό να περιμένω 4-5 μήνες για να πάρω ένα αυτοκίνητο των 25-26k.
-
Δύο αντιπροσωπείες μου είπαν τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου για το focus. Το puma έρχεται πιο σύντομα.
-
Και δίνεις δλδ προκαταβολή 3000 τον Ιούλιο για ένα αμάξι που θα παρακαλάς να παραλάβεις το 2022?....ζορικα τα πράγματα....
Τόσο πολύ θέλουν προκαταβολή για παράδοση το 22; Πολύ ζόρικο
-
Aμαξι σε ακινησία 2 χρόνια το πρώτο που κάνεις είναι αλλάζεις λάστιχα γιατί δεδομένα θα έχουν παραμορφωθεί. Αν το προχωρήσεις και επειδή δεν θα σου κάνουν άλλη έκπτωση ζήτησε μια νέα τετράδα λάστιχα ώστε να το πάρεις σωστό.
-
Αν το αμάξι είναι εκθεσιακό με μηδέν χιλιόμετρα, και είναι 1.5λτ Active φουρνιά χωρίς ημιάκαμπτο άξονα (ίσωςκαι κάποιο έξτρα εξοπλισμό που είχαν τα αρχικά), ο μόνος λόγος να μην το πάρει κάποιος που το έχει στα υπόψιν, είναι να ήθελε Αυτόματο όπως ο Φάνης ή να χρειάζεται τόσο πολύ τον χώρο αποσκευών που θα ήθελε το βάγκον. Πέρα από τα 40-50 λίτρα χώρου αποσκευών, υπερτερεί σε όλα απ το Puma και έχουν μόνο 1εκ. διαφορά στο ύψος, ασήμαντο για μπες βγες. Και ετοιμοπαραδοτο.
Λίγο παζάρι παραπάνω, έστω κάποια σέρβις δώρο και ανταλλαγή το παλιό και πάρτο.
-
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει πολύ εξοπλισμό καθότι active X vignale και όχι απλή active.
Εγώ θα τους παζαρευα λεφτά ίσα με το μισό κόστος ελαστικών (αν κάθεται 2 χρόνια) ίσως κάποια δωρεάν σέρβις (μετά από 2 χρονια πρέπει σίγουρα να γίνει και το πρώτο ακόμα και κανένα χιλιόμετρο να μην έχει κάνει)
Ειδικά αν έχει και ημιακαμπτο είναι έως και ευκαιρία για ένα πολύ καλό σύνολο.
Με την σωστή τιμή θα το έπαιρνα χωρίς σκέψη
-
Το αυτοκίνητο έχει δερματινα, θερμαινόμενα καθίσματα και αυτοματο σύστημα σταθμευσης. Αυτά δεν με ενθουσιαζουν καθολου., οπως θα ήθελα π. χ adaptive front lighting system. Δεν κατάλαβα απο τα σπεκς που μου έστειλαν οτι έχει συστήματα υποβοηθησης π. χ acc, blind spot, etc. ή ψηφιακό πίνακα οργανων. Θα το ψάξω εντός των ημερών. Απλα με φοβίζει πολύ η πολύχρονη ακινησία και η σχετικά σκληρή αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας, σαν να μην θέλει να πουλήσει ενα αυτοκινητο που κάθεται.
-
Ψηφιακό πίνακα σίγουρα δεν έχει γιατι δεν υπήρχε το 2019 που στην καλύτερη κυκλοφορησε.
Και acc blind spot αποκλείεται να έχει γιατι θα το καταλαβαινες στην τιμη ενώ ο εισαγωγέας πάγια δεν φέρνει αμάξια δικά του με αυτές τις επιλογές τα θεωρεί εξεζητημένα ειδικά για 2 χρόνια πίσω.
Μην το παίρνεις προσωπικά σε όλους έτσι συμπεριφέρονται σαν να μην τους νοιάζει...
-
Απλα με φοβίζει πολύ η πολύχρονη ακινησία
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε φοβίζει η ακινησία σε καινούριο αυτοκίνητο, εκτός από τα λάστιχα, αλλά το γνωρίζουν και τα φουσκώνουν παραπάνω και μετακινούν λίγο το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μην παραμορφώνονται. Μπορείς να ζητήσεις και μια αλλαγή λαδιών αν και δεν είναι απαραίτητη.
-
Στην κυριολεξία δεν τους νοιάζει, κανένας πωλητής δεν θα βγάλει το εξτραδάκι του απ τη χρηματοδότηση και δεν θα μετρήσει αυτή την πώληση στους στόχους του, οπότε είναι απλά αγγαρεία γι αυτούς ο χρόνος κι η γραφειοκρατία.
Δες αν το αμάξι αυτό έχει multilink αντί για ημιάκαμπτο πίσω και led τα μεσαία φώτα όπως ερχόταν οι πρώτες φουρνιες, τότε ίσως είναι κι ευκαιρία στη κατάλληλη τιμή.
Ίσως στο φεης λιφτ με τα ίδια λεφτά να παίρνεις μόνο το χιλιάρι mild hybrid με τον λίγο κατώτερο ημιάκαμπτο και το λίγο κατώτερο χειροκίνητο κιβώτιο.
-
Έχω την εντύπωση πως τα vignale έβγαιναν από την αρχή με full led δηλαδή τα μεσαία στην κατάταξη φώτα. Με led σε όλες τις σκάλες.
-
Έχει φωτα led μεημερας led και πισω led. Πέρα απο αυτα έχει θερμαινόμενα δερματινα καθίσματα κ αυτοματο παρκάρισμα. Δεν έχει τίποτα απο acc, blind spot, tsr,, ψηφιακό πίνακα οργάνων,. Τα τελευταία με ενδιαφέρουν πιο πολύ απο τα δερματινα που δεν τα προτιμω. Επισης δεν ρίχνουν καθόλου την τιμή χρησιμοποιώντας αστειες δικαιολογιες. Στα νεα για παραγγελία υπάρχει αυξηση 250 με 400 ευρώ αυξηση. Καπως ετσι με απωθουν απο το να επιλεξω ford, αν κ ειχα ford κ ήμουν αρκετά ικανοποιημένος.
-
Και αν παραγγειλεις τωρα παραλαμβανεις Ιαν 2022. Τέλεια!
-
Η Φορντ είναι από τις εταιρείες που όταν λένε ότι τα αμάξια της θα αυξηθούν πρέπει να τους πίστευεις δεν είναι ντεμεκ επιχείρημα για να σε πιέσουν να παραγγείλεις.
Το φοκους της τελευταίας γενιάς αν το έχεις πάρει τέλος 2018 αρχές του 2019 με καμιά προωθητική μπορείς να του έχεις κάνει 50.000χλμ και να το δίνεις σε υψηλότερη τιμή από την αγορά! Κανείς δεν θα το πάρει χαμπάρι κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί, με τις ανατιμήσεις που έχει πάρει τα τελευταία 2 χρόνια!
Ford Focus MK4