-
Το xceed σε χώρο αποσκευών δεν υστερεί από το κανονικό φοκους μάλλον κερδίζει λίγο. Σε χώρο για τους πίσω ναι χάνει λίγο από το φοκους.
26Κ το 1.5 160 τιτανιουμ και 27.5 το διπλό συμπλέκτο . Στα ντίζελ και αυτοί βαρανε 27.7Κ το 136 τιτανιουμ 29.3 το αυτόματο. Που έχουν τα πάντα εκτός από acc και blind spot.
Στο παιχνίδι νομίζω μπαίνει από το φθινόπωρο και το άστρα με ταμπλό φουλ πάνελ αλά μόκα , πολύ φαρδύτερο 1.86! και με χώρο αποσκευών που πιάνει κορυφή στα χατς με 422! Και φυσικά με τους κινητήρες psa ! Ok καμιά σχέση οδηγικά με φοκους , αλλά σε απτή ποιότητα δεν υστερεί και πλέον δεν θα υστερεί ούτε σε χώρους ενώ κερδίζει σε αποσκευές. Μακάρι να μην δίνει τον εξοπλισμό και η Όπελ με το σταγονόμετρο και να δώσει όλη την πλατφόρμα συστημάτων ασφαλείας από την βασική ( τα αμάξια θα παραδοθούν το 2022 που υποτίθεται θα είναι υποχρεωτικά).
-
@Tkin73 αν δεν έγινε κατανοητό κυρίως αναφέρομαι στο Focus SW γι'αυτό είπα ότι είναι μικρός ο χώρος αποσκευών του Xceed. Πριν τις mh αηδίες ήταν 436L, τώρα 380L. Όσο για τα PSA είπαμε. Αντί να φτιάξουν τιμόνια και αναρτήσεις έφτιαξαν panels, λεβιεδάκια αυτόματων κιβωτίων βγαλμένα από οιδιπόδειο σύμπλεγμα και διατήρησαν μέτριους εσωτερικούς (αντιεργονομικούς) χώρους. Τα είδαμε και αυτά.
@pilliourits, το είχες οδηγήσει θεωρείς επαρκή σε δύναμη τον ecoblue για έναν οικογενειάρχη;
-
Εντάξει το sw είναι άλλη φάση έχει χώρους αποσκευών αλλά έχει και +30εκ μηκος. Παίρνεις συνειδητά ένα μεγάλο αμάξι που έχει και αναμενόμενα μεγάλο χώρο αποσκευών.
Το ντίζελ εγώ το είχα οδηγήσει στην business έκδοση με συνοδηγό που πήγαινε αέρα...τώρα με 3-4 άτομα και 600 λτ φόρτωμα δεν ξέρω πόσο επαρκές είναι θεωρώ ότι λόγω 30 κιλών ροπής θα τα καταφέρνει επαρκώς στις προσπεράσεις και ειδικά στο αυτόματο που θα κρατά πάντα στις σωστές στροφές τον κινητήρα.
Το αμάξι τούμπανο είναι για οικογένεια τα 30Κ που ζητά τα διαθέτουν για αμάξι λίγοι ....
Τελικά καμιά προσφορά έχουν τώρα στο φοκους;
-
@Tkin73 αν δεν έγινε κατανοητό κυρίως αναφέρομαι στο Focus SW γι'αυτό είπα ότι είναι μικρός ο χώρος αποσκευών του Xceed. Πριν τις mh αηδίες ήταν 436L, τώρα 380L. Όσο για τα PSA είπαμε. Αντί να φτιάξουν τιμόνια και αναρτήσεις έφτιαξαν panels, λεβιεδάκια αυτόματων κιβωτίων βγαλμένα από οιδιπόδειο σύμπλεγμα και διατήρησαν μέτριους εσωτερικούς (αντιεργονομικούς) χώρους. Τα είδαμε και αυτά.
@pilliourits, το είχες οδηγήσει θεωρείς επαρκή σε δύναμη τον ecoblue για έναν οικογενειάρχη;
Δεν γνωρίζω αν έχεις εμπειρία χρήσης με diesel, αλλά 30 κιλά ροπής σε συνδυασμό με 120 άλογα σίγουρα δεν το λες ψοφιο.
Η μόνη ένσταση που έχω είναι στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Σε παρομοιο συνδιασμό κινητήρα κιβώτιο (c3 aircross diesel eat 6)δεν μου άρεσε το αργό kickdown σε προσπεράσεις.
-
Δεν το θυμαμαι καλα το kick down του φοκους , νομιζω ειχε μια μικρη υστερηση οταν το ζοριζες σαν να καθυστερουσε λιγο να αντιληφθει τι θελεις να κάνεις αλλα μετα αρπαζε και κατεβαζε ταχυτητες, η αληθεια ητνα ότι το ειχα ζαλισει να παιζω με τα χειριστήρια κατέβαζα διαρκως απο 7 --- 4--3 και είχε πλακα ....
-
Δεν γνωρίζω αν έχεις εμπειρία χρήσης με diesel, αλλά 30 κιλά ροπής σε συνδυασμό με 120 άλογα σίγουρα δεν το λες ψοφιο.
Η μόνη ένσταση που έχω είναι στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Σε παρομοιο συνδιασμό κινητήρα κιβώτιο (c3 aircross diesel eat 6)δεν μου άρεσε το αργό kickdown σε προσπεράσεις.
Όχι δεν έχω πλην ελάχιστης με όχημα δουλειάς (μηχανικό κιβώτιο PSA) γι'αυτό και ρωτάω. Η λογική μου συμφωνεί για το θέμα της ροπής. Για το θέμα του κιβωτίου κατανοώ το θέμα των αργων αλλαγών του t/c αλλά προτιμώ αυτό παρά να ρισκάρω και να φοβάμαι με ένα DCT/DSG. Θέλω να πιστεύω ότι ακόμα και στα δύσκολα ο ecoblue σε sport mode με 8 διαθέσιμες ταχύτητες ακόμα και από μετατροπέα ροπής δεν θα με κρεμάσει ποτέ. Φυσικά αν υπάρχει ιδιοκτήτης θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις του περί τούτου.
-
Ο γείτονας μου έχει το προηγούμενης γενιάς Κούγκα με τον ecoblue και το έχει καταευχαριστηθει.
Του πίνει το αίμα καθημερινά.
Το προηγούμενο αυτοκίνητο του ήταν Polo gti dsg
-
Το οποίο παλιο Κούγκα ντίζελ πρέπει να είναι πάνω 200 κιλά βαρύτερο από το τωρινό φοκους βαγκον.
Ερώτηση : στις αντιπροσωπείες της Φορντ το ενδεχόμενο να πηγαίνεις τα δικά σου εγκεκριμένα λάδια και να στα περνάνε αυτοί παίζει ; Ή και να στο κάνουν θα σου έρθει μια ή άλλη γιατί ξαφνικά θα σου ακριβαινουν την εργατοωρα;
Το ρωτάω γιατί τα 8 χρόνια εγγύησης με λάδια δικά τους με mark up 80-100% είναι κάπως...
-
Από το φυλλάδιο του Focus προκύπτει βάρος για το ecoblue 1,5T 8AT 1454kg. Το Kuga 1,5T ecoblue παρόν μοντέλο από άρθρο 'GoCar' 1570kg. Άρα αφού το προηγούμενο Kuga ήταν +80kg από το παρόν ήταν 1650kg.
Με την σημείωση ότι για το Focus δεν ξερουμε σε πιο sw αναφέρεται ο κατάλογος St-line - Active, εκτός αν έχουν το ίδιο απόβαρο.
-
Το οποίο παλιο Κούγκα ντίζελ πρέπει να είναι πάνω 200 κιλά βαρύτερο από το τωρινό φοκους βαγκον.
Ερώτηση : στις αντιπροσωπείες της Φορντ το ενδεχόμενο να πηγαίνεις τα δικά σου εγκεκριμένα λάδια και να στα περνάνε αυτοί παίζει ; Ή και να στο κάνουν θα σου έρθει μια ή άλλη γιατί ξαφνικά θα σου ακριβαινουν την εργατοωρα;
Το ρωτάω γιατί τα 8 χρόνια εγγύησης με λάδια δικά τους με mark up 80-100% είναι κάπως...
Εδώ στον Βόλο,δεν έχουν πρόβλημα να τους δώσεις τα λάδια της προτίμησης σου.
Και μιας και αναφέρθηκε το θέμα λαδιών.
Από πότε η Φορντ το γύρισε στα Castrol;
Θυμάμαι ότι έβαζε τα motorcraft που ήταν αξιοπρεπές λάδι.
-
Οντως ο Δημητρης έχει αμαξάρα (FOCUS). Βασικά όλα τα Ford είναι οδηγοκεντρικά. Αν σε ενδιαφέρει να έχεις καλό κινητήρα αψογο τιμόνι να μπαίνει στις στροφές κατευθήνσου προς το οβαλ σχήμα θα σε ευχαριστήσει και δεν θα χάσεις.
Αν όμως έχουν σημασία για σένα η συναρμογή και τα ποιοτικά πλαστικά και θες ξεχωριστό εσωτερικό, premium κτλ, απλά κοίτα κάπου αλλού θα βρεις πολύ καλύτερα.
Εγω που εχω το puma τα ίδια και χειρότερα είναι τα πλαστικα και η συναρμογη αστεία. Αλλά για μένα δεν έχει πολύ σημασία έχω άλλες προτερεότητες και με ικανοποιεί οδηγικά πλήρως οπότε του συνχωρώ κάποια πράγματα.
Ολοι οι κατασκευαστες έχουν χτυπητές αδυναμίες έναντι του ανταγωνισμού και ισχυρά χαρτιά αντίστοιχα. Αναλόγως τις προτεραιότητες σου πράτεις.
Αν θες οδηγική απόλαυση, κινητήρα, κρατήματα σε στροφές, μεγάλη εγγύηση, καλό επιτόκιο αγορας τότε σίγουρα η FORD πρέπει να είναι στην λίστα σου όποια και κατηγορία και αν κοιτας.
-
Στην Βελμάρ που πήγαινα μπορούσες να φέρεις δικά σου λάδια. Αλλά δεν είχε κανένα νόημα από πλευράς τιμής. €10/λίτρο τα χρέωναν για το Κούγκα, €9 τα έβρισκα έξω. Σιγά την διαφορά (και με το 15% έκπτωση στα ανταλακτικά ήταν ακόμα μικρότερη η διαφορά). Στην BMW είχε νόημα που με χρεώναν €18/λίτρο και τα έβρισκα με €10.
Πολλά χρόνια τώρα! Τα Motocraft υπάρχουν, ως πιο φτηνή λύση αλλά όχι για τα νέα μοτέρ που θέλουν άλλη ποιότητα λαδιού.
-
Γιατί το λέτε δεν θεωρούνται καλής ποιότητας τα Castrol;
-
Γιατί το λέτε δεν θεωρούνται καλής ποιότητας τα Castrol;
Μια χαρά είναι. Όχι όπως κάποτε από τότε που την πήρε η BP, αλλά συνεχίζουν να είναι πολύ καλά λάδια.
-
Μεταξυ castrol φουλ συνθετικά και shell φουλ συνθετικά τι θα επιλέγατε;
-
Tkin73 wrote:
Στην Βελμάρ που πήγαινα μπορούσες να φέρεις δικά σου λάδια. Αλλά δεν είχε κανένα νόημα από πλευράς τιμής. €10/λίτρο τα χρέωναν για το Κούγκα, €9 τα έβρισκα έξω. Σιγά την διαφορά (και με το 15% έκπτωση στα ανταλακτικά ήταν ακόμα μικρότερη η διαφορά). Στην BMW είχε νόημα που με χρεώναν €18/λίτρο και τα έβρισκα με €10.
teo mak wrote:
Πολλά χρόνια τώρα! Τα Motocraft υπάρχουν, ως πιο φτηνή λύση αλλά όχι για τα νέα μοτέρ που θέλουν άλλη ποιότητα λαδιού.
Ειδα χρέωση στην βελμαρ μάλλον 16€/λτ για τα castrol 9.6 έξω δεν το λες και μικρό το καπέλο.
Άλλος γράφει στην ομάδα στο fb για το Κούγκα βενζίνη 3ο σέρβις 340!!!
-
Μεταξυ castrol φουλ συνθετικά και shell φουλ συνθετικά τι θα επιλέγατε;
Εξαρτάται το λάδι και το αυτοκίνητο. Δεν έχω γνώσεις για να τα κρίνω, τα θεωρώ αντίστοιχα καλά. Η BMW έβαζε χρόνι Castrol και τα τελευταία χρόνια άλλαξε σε Shell. Θεωρώ ότι είναι καθαρά εμπορική συμφωνία αν και ο μηχανικός μου, μου είπε ότι τα Shell είναι καλύτερα για τα turbo μοτερ της BMW. Προσωπικά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα πλέον, ότι βάζουν στην αντιπροσωπεία που είναι εντός προδιαγραφών του κατασκευαστή. Είναι μικρή η ζωή για να ασχολούμαι με τα λάδια...αχαχα!
ΥΓ: μόνο με το ιξώδες θα ασχοληθώ στο υβρίδιο να βάλουν το σωστό 0w-16.
-
Εχω βάλει σε ένα παλιο αυτοκίνητο shell φουλ συνθετικά και κάνει θόρυβο στο ρελαντί. Από την άλλη έχω την αίσθηση πως κράτα πιο χαμηλά την θερμοκρασία από αλλά λάδια.
Τα αλλάζω κάθε 7000 χλμ αλλά δεν ξέρω αν θα τα ξαναβάλω ισως ξαναγυρισω στα Castrol. Δεν θυμάμαι πως ήταν τα Castrol για αυτό ρωτάω. Καποια αλλη προταση;
-
Καποια αλλη προταση;
Εξαρτάται το αυτοκίνητο. Motul πολύ καλά, όπως και Liqui Moly, ELF, Valvoline, Mobil 1 (εξαιρετικά) κλπ.
-
Lap wrote:
Καποια αλλη προταση;
Εξαρτάται το αυτοκίνητο. Motul πολύ καλά, όπως και Liqui Moly, ELF, Valvoline, Mobil 1 (εξαιρετικά) κλπ.
Αυτά βάζω στο Σουζούκι τα τελευταία χρόνια ευχαριστημένος και βλέπω έχει πέσει και η τιμή τους από πέρυσι. Motul 8100 X-Clean EFE 5W-30
Ford Focus MK4