-
Στην Γερμανία όπου αναφέρθηκα υπάρχουν 57 διαφορετικές εκτελέσεις εκδόσεων και κινητήρων μόνο για το χατς! Στην Ελλάδα από αυτές εισάγονται μόνο 17! Στα βαγκον βαρέθηκα να μετρήσω λογικά από τα 57 χατς να γίνονται τα 50 βαγκον ,εδώ από τα 17 πάμε στα 4! Δλδ σύνολο πάνω από 100 επιλογές εκεί 21 εδώ!
Η ελληνική εταιρεία λειτουργεί σαν τον πάγκο του μαναβη! Ο χοντρεμπορας έχει 100 διαφορετικά φρούτα και λαχανικά , ο μανάβης βαριέται , δεν θέλει να έχει πολλούς πάγκους , πολλούς υπαλλήλους για να γεμίζει 100 διαφορετικά τελάρα του λέει δώσε μου 20 από τα 100 και θα βολευτω!
Θες μανγκο θα πάρεις ροδάκινο γιατί απλά δεν φέρνω μανγκο.
Η Φορντ γνωρίζει ότι χάνει έτσι πελάτες αλλά σου λέει κανονίζω έτσι τον κόσμο και τα έξοδα μου ώστε να τα μειώσω και να τα βγάλω πουλώντας συγκεκριμένες εκτελέσεις.
Και αν τολμήσει να μου κάνει σπάσιμο ο πελάτης ζητοντας μου έξτρα πακέτο θα το βάλω διπλάσια τιμή ώστε και μαζί με τα ττ να πρέπει να είσαι βιτσιοζος για να το παραγγείλεις.
Πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κάποιος ότι το λειψό χωρίς ρυθμιση μεγάλης σκάλας πακέτο drive assist εδώ κοστίζει 800 που γίνονται 1200 στο τέλος και στην Γερμανία με την ρύθμιση 500 και μένουν 500!
Δλδ πως για το αμάξι παίρνει καλή τιμή ο εισαγωγέας και για τα επιμέρους πακέτα διπλή τιμή; Απλά πολλαπλασιάζει το κέρδος του στα έξτρα ώστε όταν θα επιλέξεις να μην πάρεις το στοκαρισμενο από τα έξτρα να βγάλουν σχεδόν κέρδος από δύο αμάξια.
Συμπερασματικά αν θες Φορντ και σεβεσαι τα λεφτά που πληρώνεις παίρνεις το αμάξι όπως το φέρνουν αλλιώς αισχοκερδουν σε βάρος σου.
-
Για αυτό δυστυχώς δεν παίρνεις Focus.. Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να μην πουλήσουν Focus.
Κοιτάω το Civic 1.5T 182hp Manual. Θα ήθελα το αντίστοιχο Focus 1.5T 180hp χειροκίνητο με πολλαπλούς πίσω. Δεν προσφέρεται, μόνο με αυτόματο. Έγκλημα κατά την γνώμη. μου. Άμα θέλεις λοιπόν σήμερα να πάρεις hatchback με >150 ίππους, χειροκίνητο και κάτω από 30Κ ποιες ειναι οι επιλογές σου; Και από τους χρόνου μάλλον θα είναι λιγότερες, το Civic θα έρχεται αυτόματο.
-
Εξαιρετικό το Civic δεν το συζητάμε. Νομίζω είπες και κάτι για Mazda3. Εκεί έχεις άλλο νταλγκα. ΦΠ/ΤΔ/ασφάλεια χαράτσια και για το ίδιο το αμάξι απογοητευτικοί πίσω χώροι αλλά και αποσκευών για το hatchback. Αν δεν θες το 8AT του Focus δεν έχεις άλλη αντίστοιχη επιλογή, πάρε Civic.
Πάντως το Focus 182ps δεν αξίζει απόρριψη μόνο και μόνο για το 8AT αν σε όλα τα άλλα σε καλύπτει. Να ξέρεις πληροφοριακά επειδή το είχα ψάξει πολύ το Focus των 182 ps αποδίδει καλύτερα από το αντίστοιχο Civic μέχρι τις μεσαίες στροφές. Πλεονέκτημα παίρνει ως κινητήρας μόνο στις υψηλές στροφές του Honda.
Και δεν ξέρω αν έχεις συνειδητοποιήσει τι σημαίνει 'Σ'. Όχι ότι έχει τις άριστες αντιπροσωπείες η Ford αλλά απ' τον 'Σ' ίσως να μην υπάρχει χειρότερη. Σκέψου πολύ καλά γιατί με το εργοστάσιο του Σουίντον κλειστό δεν ξέρω και τι after sales υποστήριξη θα έχεις σε ανταλλακτικά.
-
Μπράβο σου που χαίρεσαι το αμάξι σου και το απολαμβάνεις. Καλοτάξιδο!
Εννοείται ότι όποιος ενδιαφέρεται για c hatch και δεν πάει να δει το focus, θα έχει κάνει μεγάλο λάθος.
-
Εξαιρετικό το Civic δεν το συζητάμε. Νομίζω είπες και κάτι για Mazda3. Εκεί έχεις άλλο νταλγκα. ΦΠ/ΤΔ/ασφάλεια χαράτσια και για το ίδιο το αμάξι απογοητευτικοί πίσω χώροι αλλά και αποσκευών για το hatchback. Αν δεν θες το 8AT του Focus δεν έχεις άλλη αντίστοιχη επιλογή, πάρε Civic.
Πάντως το Focus 182ps δεν αξίζει απόρριψη μόνο και μόνο για το 8AT αν σε όλα τα άλλα σε καλύπτει. Να ξέρεις πληροφοριακά επειδή το είχα ψάξει πολύ το Focus των 182 ps αποδίδει καλύτερα από το αντίστοιχο Civic μέχρι τις μεσαίες στροφές. Πλεονέκτημα παίρνει ως κινητήρας μόνο στις υψηλές στροφές του Honda.
Και δεν ξέρω αν έχεις συνειδητοποιήσει τι σημαίνει 'Σ'. Όχι ότι έχει τις άριστες αντιπροσωπείες η Ford αλλά απ' τον 'Σ' ίσως να μην υπάρχει χειρότερη. Σκέψου πολύ καλά γιατί με το εργοστάσιο του Σουίντον κλειστό δεν ξέρω και τι after sales υποστήριξη θα έχεις σε ανταλλακτικά.
Σωστά αυριο ή μεθαυριο θα πάμε να δούμε το 3αρι στην Mazda. Ο Φόρος πολυτελείας δεν με νοιάζει τόσο να πω την αλήθεια και τα τεκμήρια τα καλύπτω. Περισσότεροι με νοιάζει η οδήγηση και να δω τους χώρους.
Το χειροκίνητο κιβώτιο για μένα είναι μονόδρομος, δεν θέλω αυτόματο.. Πραγματικά θεωρώ η Ford χαντακώνει το διαμάντι της μόνη της. Ειδικά του χρόνου θα μπορούσαν να παίζουν μπάλα μονότερμα και να κάνουν τρελλές πωλήσεις. Σαν 35χρονος που μεγάλωσε με την λογική μεσαίο αμάξι = 1400-1600 κυβικά, γρήγορο αμάξι = 1800-2500 κυβικά, μου χτυπάει άσχημα το 1000αρι (που είναι πιο γρήγορο από το αυτοκίνητο που έχω τώρα και καίει και λιγότερο, αλλά είναι ψυχολογικό το θέμα περισσότερο..! Ίσως χαζομάρα μου, αλλά αποφασίζουμε βάση εμπειριών )
Θα με έψηνε πολύ και το δίλιτρο Leon FR με τα 190hp αλλά έρχεται αποκλειστικά με DSG. Η τιμή του πάντως δεν είναι καθόλου κακή.
Η αλήθεια είναι δεν έχω σκεφτεί υποστήριξη σε ανταλλακτικά κλπ, αλλά οκ υπάρχει Honda Europe, δεν θα υπάρχει πρόβλημα πιστεύω. Έχουμε και μία Moto Guzzi μοτοσικλέτα, ξέρω τι σημαίνει αναμονή για ανταλλακτικά Με το Nissan 200SX S13 της οικογένειας (θείου μου) είχαμε τα μεγάλα προβήματα με καθυστερήσεις και λόγω σπανιότητας.
Το Focus αν πας να το παραγγείλεις πλέον θα παραλάβεις το facelift άραγε που ετοιμάζεται;
-
Μα δεν αμφισβητεί κανείς νομίζω ότι το φοκους είναι κορυφαίο στην κατηγορία του.
Ακριβώς επειδή είναι τέτοιο ασχολούμαστε τόσο μαζί του!
Σχολιάζουμε την πολιτική της εταιρίας που σε αναγκάζει να πάρεις συγκεκριμένες εκτελέσεις για την ακρίβεια το 1/5 των επιλογών που έχει η υπόλοιπη Ευρώπη!
Λες και δεν το ακριβοπληρωνεις , λες και στο χαρίζουν! Αυτό είναι έλλειψη σεβασμού στον υποψηφιο πελάτη.
Επίσης σχολιάζουμε ότι αν σέβεσαι τα λεφτά σου δεν μπορείς να βάλεις έξτρα εξοπλισμό γιατί τον διπλοχρεωνουν χωρίς λόγο , πριν φτάσει να τον φορολογήσει το κράτος!
Για το fl δεν βλέπω ακόμα να γίνονται ευρωπαϊκές αναφορές , ότι έχω δει είναι σε ασιατικές αγορές βίντεο.Σιγουρα από το 2022 αλλά και με τις καθυστερήσεις που ακούμε θεωι ότι ούτε τέτοια εποχή του χρόνου θα υπάρχει το fl Ελλάδα.
Θέλω να δω που θα πάνε τις τιμές που λογικά στο νέο θα πρέπει να βάλουν acc και αυτόματη εναλλαγή φώτων στον βασικό εξοπλισμό και ίσως blind spot & rear cross traffic.
Θα εκτοξεύσει την τιμή θεωρώ 1.5-2 χιλιάδες πάνω ώστε το φθηνότερο φοκους να ξεκινά από 22.5-23Κ!
-
Σωστα τα λες, αλλά κάθε φορά που έχω μαζεμένα λεφτά.... Να δεις πόσο εύκολα τα δίνω για κάτι που θέλω πολύ.
Εκει ποντάρουν . 'Έλα μωρε, το καλο πληρώνεται' δεν λέμε;
Ε, εκεί πατούν.
-
Νομίζω πλέον αυτό έχει κοπάσει που λες. Όλοι λίγο πολύ έχουμε ένα αμάξι που καλύπτει τις ανάγκες μας. Ναι οκ αν είχα αμαξι του 2005 θα κοιτούσα να έβαζα ότι υπήρχε γιατί θα μου έλειπε τόσο πολύ η τεχνολογία ,εφόσον έφτανε η τσέπη μου.
Οπότε δεν πέφτουμε με τα μούτρα σαν τους ιθαγενείς.
Είμαστε και σε μεταβατική περίοδο. Οι τεχνολογίες με τα ραντάρ δεν έχουν ωριμάσει ακόμα και είναι ακριβές και τις χρεώνουν ως κάτι καινοτόμο.
Από του χρόνου που θα γίνουν βασικές παντού και δεν θα μας γυαλίζουν τόσο στο μάτι ενώ και όσο εξαπλώνονται πέφτει και απορροφάται το κόστος σιγά σιγά θα πέσουν οι χρεώσεις 1000 ευρώ για acc... φυσικά θα βρουν κάτι άλλο για να μας δελεάζουν έτσι γίνεται πάντα αλλά τα συστήματα ασφαλείας θα έχουν κατακτηθεί πλέον θα γίνουν όπως το abs πριν 20 χρόνια. Όπως το 2005 όλα τα αμάξια είχαν abs έτσι και το 2022-23 όλα θα έχουν acc blind spot και δεν θα ρωτά κάνεις για αυτά.
-
Η Ford έχει έτοιμο το μοτέρ 1.5Τ 200hp από το Fiesta/Puma. Δεν έχουν κάνει άραγε μια έρευνα αγοράς αν θα πουλούσε το μοντέλο με αυτον τον κινητήρα, χειροκίνητο κιβώτιο (έστω και επιλογή για το ΑΤ8), πολλαπλούς πίσω και μια τιμή στα 30Κ? Προσωπικά πιστεύω θα μάζευε όλο το χαρτί, όποιους ήθελαν 'warm' hatch . ΟΚ υπάρχει και το ST για όποιον θέλει παραπάνω. Εκτός αν πιστεύουν ότι θα κανιβαλίσουν τις πωλήσεις του ST.
@Lap, συμφωνώ γενικά με το 'Έλα μωρε, το καλο πληρώνεται' απλά τα τελευταία χρόνια με την κρίση (οικονομική και υγειονομική-πανδημία) ο περισσότερος κόσμος πλέον σκέφτεται περισσότερο συνετά, καθυστερεί τις αγορές του, το ξανασκέπτεται, ψάχνει να δει αν θα καλυφθεί εν μέρει έστω από κάτι άλλο φθηνότερο κλπ..
-
Αυτό το μοτέρ φοράει το 1.5 απλά με μικρότερο τούρμπο και διαφορετική συμπίεση. Έτσι πιάνει και τα 182 άλογα ή τα 200 με 220 με πρόγραμμα.
Το st line X με τα 182 επίσης έχει πολλαπλούς πίσω.
Επιλογές από την ford υπάρχουν. Η ελληνική εισαγωγική απλά δε τις φέρνει όλες...
-
@BabisStinson για το Mazda3 περιμένω στο αντίστοιχο νήμα να μου πεις αν είχα δίκιο για τους χώρους. Εγώ στο sedan (είμαι λάτρης των sedan/wagon αμαξωμάτων από μικρό παιδί) ένιωθα οριακά καλά μπροστά και πίσω κλειστοφοβικά, τα γόνατα ακουμπάνε γεμάτα στην πλάτη του εμπρός καθίσματος, το κεφάλι οριακά χωρούσε, έμπαινα με μανούβρα, τα παράθυρα αρκετά ψηλά και σκοτεινή καμπίνα. Είμαι όμως αρκούδα 183cm 130kg. Αν είσαι νορμάλ σε μέγεθος ίσως βολευτεις.
Στο Focus hatchback αντίστοιχα κανένα θέμα με τους χώρους. Επίσης να δεις πόσο σε βολεύει να δουλέψεις με την ατμόσφαιρα του Skyactive X που πιάνει ροπές στις 3500σαλ (εξαιρετικό μηχανικό κιβώτιο αμφότερα). Συμβουλή δική μου εντελώς φιλικά αν δεν καίγεσαι άμεσα για αγορά να περιμένεις το f/l του focus το καλοκαίρι του 2022 με το δεδομένο ρίσκο βέβαια ότι μέχρι τότε σίγουρα δεν θα υπάρχει διαθέσιμο Civic X. Που ξέρεις ίσως με το f/l πέρα των μικροαλλαγών σε προφυλακτήρες φώτα, το 10' info και την βελτίωση υλικών συναρμογής να δεήσει ο μεγαλοδύναμος και να μας 'επιτρέψει' η FMH τον 1,5ecoboost με πολλαπλούς σε κάποια έκδοση.
Τέλος επειδή βλέπω ότι μοιραζόμαστε και την 'φοβία' για το DSG μην ξεχνάς ότι το 8AT της Ford είναι μετατροπέα ροπής οπότε είσαι πολύ πιο safe. Για να καταλάβεις εγώ θα προτιμούσα να πάρω 8AT diesel ecoblue (που σαφώς προτιμώ βενζίνη γιατί δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα) προκειμένου να πάρω τα οδηγικά χαρακτηριστικά ενός Focus sw active για να πάρω πολλαπλούς παρά να πάρω πχ VAG με μηχανικό κιβώτιο.
-
Αυτό το μοτέρ φοράει το 1.5 απλά με μικρότερο τούρμπο και διαφορετική συμπίεση. Έτσι πιάνει και τα 182 άλογα ή τα 200 με 220 με πρόγραμμα.
Το st line X με τα 182 επίσης έχει πολλαπλούς πίσω.
Επιλογές από την ford υπάρχουν. Η ελληνική εισαγωγική απλά δε τις φέρνει όλες...
αρκετα κολακευτικο αυτο για την εισαγωγικη οτι δεν τις φέρνει όλες! δεν φερνει ουτε τις 8/10 , ουτε τις 6/10 , ουτε τις 4/10 επιλογές! φέρνει τις 2/10....
για τα εξτρα πακετα νομίζω αναλύθηκε πιο πάνω. Οι ανθρωποι κάνουν πάρτυ αισχοκέρδιας σε κάθε κωδικό...
Ας ακουστούν τώρα αυτά μπας και στο fl αποφασίσουν να σοβαρευτούν και βοηθήσουν το αμάξι ...
-
Όντως οι τιμές στην Ελλάδα είναι τσιμπημένες από την αρχή. Και πίστεψέ με το εγώ ξέρω καλά αυτό γιατί τα πλήρωσα. Όμως το έκανα εν γνώσει μου επειδή πραγματικά το πακέτο που έψαχνα δεν υπήρχε σε άλλη μάρκα. Βέβαια πλέον οι επιλογές είναι ακόμα λιγότερες από όταν έκανα την παραγγελία, οπότε καταλαβαίνω τον εκνευρισμό... Τα ίδια αντιμετωπίζω και εγώ τώρα με την Dacia. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον το ανανεωμένο Duster και η έκδοση που θέλω απλά δεν έρχεται Ελλάδα... Επίσης δεν υπάρχει διαμορφωτής και οι τιμές μας είναι αδικαιολόγητα μεγαλύτερες από την υπόλοιπη Ευρώπη... Δεν χρυσοπληρώνω και το δεύτερο αμάξι... Είπαμε... Μια φορά για το focus φτάνει!
Παραθέτω μια φωτογραφία από το ταξίδι μας την Κυριακή σχετικά με την κατανάλωση. Ήταν 7.2 μέχρι που σήμερα χρειάστηκε να κατέβω στο κέντρο για λίγο και στην κίνηση πήγε 7.3 Αρκετά λιγότερα από πέρυσι, αν και φέτος δε πήραμε ποδήλατα και είχε λιγότερο βάρος από φόρτωμα.
Ταχύτητες 120 - 140 (κανα δυο προσπεράσεις και παραπάνω), 2 άτομα και αρκετά πράγματα. Το μεγαλύτερο κομμάτι το έκανα με ACC σεταρισμένο 10 χμ κάτω από το όριο ή ακριβώς στο όριο. Είχε μπλόκα με ραντάρ παντού και ευτυχώς τα γλυτώσαμε όλα. Έκαψε πάνω κάτω ένα ρεζερβουάρ. Τα 50 χιλιόμετρα τα είχα κάνει στο Ηράκλειο πριν φύγουμε.
και μια bonus
-
Στο Focus έχω βολευτεί μια χαρά και μπροστά και πίσω. (1.87 - 100 κιλά, αθλητικος )
Η γυναίκα αυτό θέλει να πάρουμε εν τω μεταξύ (και χρώμα έχει διαλέξει, Metropolis White, εγώ προτιμώ Chrome Blue, ή το πανάκριβο Desert Island Blue) αλλά δεν προτιμάω 1000αρι και δεν θέλω αυτόματο..
Το αυτόματο 1.5Τ 182ps με ηλιοροφή, το tech pack , ασυρματη φορτιση, το ST Line Design Pack και τα Adaptive LED πάει 31650..
Περιμένω να δω και το Mazda και βλέπουμε. Κι εγώ της μπερλίνας είμαι Χρήστο και μετά του hatchback..!
-
Κάνε την ψυχή σου πέτρα και πάρε hatchback 182ps St-line X ή active X sw 8at Diesel. Στο 3 παρά το ότι είσαι αθλητικός πίσω θα έχεις θέμα ειδικά αν έχεις παιδιά. Δεν μπαίνει εύκολα καρεκλακι, ειδικά αυτό για τα βρέφη που μπαίνει ανάποδα. Αμαξάρα ποιοτική το mazda αλλά να παλεύεις με τις ταχύτητες για να το κρατήσεις εκεί που δίνει την ροπή ψηλά θα σε ξενερώσει θεωρώ. Επίσης το focus είναι πολύ πιο ήσυχο στην κύλιση από το Civic. Δες κάνα pov και θα καταλάβεις. Ντάξει μετά το f/l έστρωσε το Civic γιατί πριν γινόταν πόλεμος μετά τα 150 από έλλειψη ηχομόνωσης. Στην τελική αν έχεις θέμα με τον μικρό χώροαποσκευών (375l) στο Focus (για παιδιά κυρίως) βάζεις μπαγκαζιερα.
-
Για αυτό δυστυχώς δεν παίρνεις Focus.. Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να μην πουλήσουν Focus.
Κοιτάω το Civic 1.5T 182hp Manual. Θα ήθελα το αντίστοιχο Focus 1.5T 180hp χειροκίνητο με πολλαπλούς πίσω. Δεν προσφέρεται, μόνο με αυτόματο. Έγκλημα κατά την γνώμη. μου. Άμα θέλεις λοιπόν σήμερα να πάρεις hatchback με >150 ίππους, χειροκίνητο και κάτω από 30Κ ποιες ειναι οι επιλογές σου; Και από τους χρόνου μάλλον θα είναι λιγότερες, το Civic θα έρχεται αυτόματο.
Λοιπόν, εγώ είμαι ακριβώς ένας από αυτούς που πήγαν από reviews (προτού ανακαλύψω το forum εδώ) να πάρω το Σεπτέμβρη του 2020 το 1.5 150ps σε manual με πολλαπλούς και τελικά δεν έφερναν πλέον ούτε τον κινητήρα σε manual ούτε τους πολλαπλούς! Τελικά όμως πήρα το 1.0 155 mhev st-line, γιατί χρειαζόμουν αυτοκίνητο, και δεν το μετάνιωσα (τουλάχιστον όχι ακόμα!). Το αντίθετο.
Θέλω απλά να επισημάνω ότι παρά τα όποια προβλήματα με τους εξοπλισμούς υπάρχει εδώ και ουσία. Αν κοιτάξουμε την ουσία του αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο έχει γκάζι, είναι πραγματικά 155 ίπποι, δεν είναι κατ'ευφημισμόν, στρίβει απίστευτα σε σημείο που να προσπαθείς να το πας σε στροφιλίκια και ούτε στην εθνική οδο υπολείπεται. Nα μην το ματιάσω, θα το χαρακτήριζα διαστημόπλοιο.
Παράδειγμα: ταξίδι με 4 ενήλικες, φουλ γεμάτο πορτ μπαγκάζ και AC, 150 km εθνική, 75 km επαρχιακός. Ταχύτητα εθνική 140-150 km/h και όσο πάει στον επαρχιακό (o όποιος περιορισμός είναι από τον οδηγό, όχι από το αμάξι). Συνολικός χρόνος ταξιδιού πόρτα-πόρτα (μένω Αθήνα, Αγία Παρασκευή) 2h 15 min. Κατανάλωση ~6.4 l / 100 km σε normal mode. Σημειωτέον είμαι στα 2500 km, και δεν το πάω πάνω από 4k στροφές, εκτός από καμιά προσπέραση που πάντως γίνεται απροβλημάτιστα, οι ρεπρίζ είναι πολύ καλές.
Εκ της δικής μου εμπειρίας σε ό,τι ταξίδι έχω κάνει τουλάχιστον σε παρόμοια διαδρομή, δε μπορούν πολλά 'απλά' αυτοκίνητα να σταθούν δίπλα του στο δρόμο, ίσως το Civic, αλλά Civic δεν έχω συναντήσει, όπως ούτε και αντίστοιχο Focus, ίσως το V40, που όμως πατάει στο Focus. Ειλικρινά το λέω, μόνο hot hatch έχω πετύχει να στέκονται με αξιώσεις δίπλα του ή λιμουζίνες μεγάλου κυβισμού. Μιλάω τώρα για γρήγορο, ασφαλές και άνετο ταξίδι. Αλλά και τί να λέμε, ακόμα και στην παραλιακή μέχρι Σούνιο να βγεις, το roadster μπροστά σου, φαίνεται να πηγαίνει αργά. Εγώ είμαι απλά ένας μέσος οδηγός.
Τώρα θα αντιτείνει κάποιος για την αξιοπιστία του 'πιεσμένου' 1.0 σε βάθος χρόνου. Ή και για όλα τα άλλα που λέτε για τα extra και τα τσαλίμια της FMH θα έχετε δίκιο. Εντάξει, ούτε κι εγώ ξέρω τί θα γίνει, αλλά εν τω μεταξύ έχω ένα αυτοκίνητο που το χαίρομαι.
Καταλήγωντας όσο μπορώ αντικειμενικά: όποιος ψάχνεται για C hatchback σε manual, πιστεύω ότι θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην προσπαθήσει να οδηγήσει td το Focus με αυτόν τον κινητήρα. Ας πουν τις εντυπώσεις τους και άλλα παιδιά που έχουν το αμάξι με αυτόν τον κινητήρα για κάποιον καιρό. Αυτά.
-
Όντως οι τιμές στην Ελλάδα είναι τσιμπημένες από την αρχή. Και πίστεψέ με το εγώ ξέρω καλά αυτό γιατί τα πλήρωσα. Όμως το έκανα εν γνώσει μου επειδή πραγματικά το πακέτο που έψαχνα δεν υπήρχε σε άλλη μάρκα. Βέβαια πλέον οι επιλογές είναι ακόμα λιγότερες από όταν έκανα την παραγγελία, οπότε καταλαβαίνω τον εκνευρισμό... Τα ίδια αντιμετωπίζω και εγώ τώρα με την Dacia. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον το ανανεωμένο Duster και η έκδοση που θέλω απλά δεν έρχεται Ελλάδα... Επίσης δεν υπάρχει διαμορφωτής και οι τιμές μας είναι αδικαιολόγητα μεγαλύτερες από την υπόλοιπη Ευρώπη... Δεν χρυσοπληρώνω και το δεύτερο αμάξι... Είπαμε... Μια φορά για το focus φτάνει!
Παραθέτω μια φωτογραφία από το ταξίδι μας την Κυριακή σχετικά με την κατανάλωση. Ήταν 7.2 μέχρι που σήμερα χρειάστηκε να κατέβω στο κέντρο για λίγο και στην κίνηση πήγε 7.3 Αρκετά λιγότερα από πέρυσι, αν και φέτος δε πήραμε ποδήλατα και είχε λιγότερο βάρος από φόρτωμα.
Ταχύτητες 120 - 140 (κανα δυο προσπεράσεις και παραπάνω), 2 άτομα και αρκετά πράγματα. Το μεγαλύτερο κομμάτι το έκανα με ACC σεταρισμένο 10 χμ κάτω από το όριο ή ακριβώς στο όριο. Είχε μπλόκα με ραντάρ παντού και ευτυχώς τα γλυτώσαμε όλα. Έκαψε πάνω κάτω ένα ρεζερβουάρ. Τα 50 χιλιόμετρα τα είχα κάνει στο Ηράκλειο πριν φύγουμε.
και μια bonus
To βαγκον έχεις; Έλα ρε νόμιζα ότι είχες το χατς! 1.5 150 ή 182? Έχεις το καλύτερο χρώμα !
-
1.5 ST Line 182 χειροκίνητο. Πλέον συλλεκτικό στην Ελλάδα χαχα. Ο χώρος του wagon ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την αγορά.
Το χρώμα στις φωτογραφίες δε φαίνεται... Ανάλογα με το φως αλλάζει απόχρωση. Συμφωνώ και εγώ ότι είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο. Εγώ δε το περίμενα, ανθρακί θα το έπαιρνα αλλά το διάλεξε η γυναίκα και όταν ήρθε έπαθα σοκ. Καμία σχέση με το πως φαίνεται στον κατάλογο και στις φωτογραφίες.
Παρόμοια κατάσταση είναι και το ασημί! Το είδα από κοντά σε ένα στην Αγγλία και είναι απίστευτα όμορφο, όπως και σπάνιο.
-
Για εμένα ιδανικό 1.5 182 αυτόματο active x wagon ! Και γκάζι και αυτόματο και χώρους και πολλαπλούς και λίγο πιο εύκολο μπες βγες.
-
Σιγά την διαφορά στο μπες βγες... Να μου έλεγες λίγη ακόμα απόσταση από κάτω να βρίσκεις δυσκολότερα ΟΚ. Για το μπες βγες... Σήκωσε το κάθισμα έχει αρκετά εκατοστά πάνω κάτω ρύθμιση.
Ford Focus MK4