-
Καλησπέρα κι από μένα, Νέος στο φόρουμ...
Το Focus mk4 είναι πολύ ερωτεύσιμο αυτοκίνητο, χαίρεσαι να το οδηγείς ακόμη και χαλαρά.
Είναι και όμορφο εξωτερικά, ειδικά μετά το ατσούμπαλο mk3, ok μέσα, και οδηγικά αυτό που ξέρουμε όλοι.
αν κάτι με χάλασε ήταν ότι η Ford έδωσε την εμπειρία της ανάρτησης πολλαπλών στις μάζες, ανάγκασε και τους δυνατούς παίκτες να την ακολουθήσουν (βλέπε Golf) και ήρθε στο mk4 να μας τις πάρει πίσω...
Ακόμη θυμάμαι την εμπειρία τιμόνι-ανάρτηση από το mk1 και mk2 και μου έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη. Όχι μόνο ακρίβεια αλλά και άνεση.
Το mk4 st line 125 που οδήγησα για 300 χλμ περίπου ήταν εξαιρετικό, σαφώς πιο ολοκληρωμένο και σύγχρονο προιόν, αλλά και αρκετα πιο σκληρό, χωρίς αυτην τη ραφιναρισμένη αίσθηση ανάρτησης της πολλαπλών συνδέσμων.
Δεν ξέρω αν φταίει ο ημιάκαμπτος ή ότι εγώ μεγάλωσα και βάρυνα
-
Όντως είναι κρίμα που έχει γίνει αυτή η αλλαγή, ειδικά όταν στην αρχή υπήρχαν στην γκάμα περισσότερες εκδόσεις με πολλαπλούς. Πλέον, σε hatchback, υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο στο 1.5 182 ST Line X.
Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Ford. Είναι τακτική πολλών πλέων κατασκευαστών, στην συγκεκριμένη κατηγορία, να βάζουν ημιάκαμπτο άξονα στις χαμηλότερες τιμολογιακά εκδόσεις... Παρατηρείται ακόμα και σε premium μάρκες...
Παρ' όλά αυτά, ακόμα και με τον ημιάκαμπτο έχουν γίνει άλματα στην ποιότητα κύλισης σε σχέση με το παρελθόν. Να θυμίσω πως και το Fiesta ST που αποτελεί υπόδειγμα συμπεριφοράς στην κατηγορία του και όχι μόνο, με ημιάκαμπτο βγαίνει. Επίσης, υπάρχουν αυτοκίνητα με πολλαπλούς που συμπεριφέρονται κατα πολύ χειρότερα από άλλα με ημιάκαμπτο...
-
Σωστός dimitriscsd,
Δεν είναι μόνο η Ford, όλοι έχουν αποσύρει τέτοια καλούδια από τις πιο προσιτές εκδόσεις των μοντέλων τους, και πρέπει να δώσεις πολλά χρήματα πλέον για να τα απολαύσεις, απλώς από τη συγκεκριμένη εταιρεία μας 'πονάει' περισσότερο.
Επίσης σωστός ως προς τις ρυθμίσεις της εκάστοτε ανάρτησης. Τα Fiesta (όπως και τα Ka) οποιασδήποτε γενιάς είναι παραδείγματα αυτού που λες, όπως επίσης ότι και πολλαπλών συνδέσμων δεν είναι το ίδιο παντού, για παράδειγμα η Corolla 1.8 Hybrid που φέρει την 'καλή' ανάρτηση αλλά με πιο 'Toyotάδικη' απόδοση.
Παρεπιπτόντως το τελευταίο μου αρέσει αρκετά τελευταία καθώς με 22-23.000 έχεις υβρίδιο, cvt κιβώτιο (1000 φορές καλύτερα απο dsg) και πολλαπλών συνδέσμων με έμφαση στην άνεση, αλλά είπαμε, το Focus είναι έρωτας...
-
Εχω πάει και Σφακιανάκης το ίδιο το δίνουν ,Αφού τους είπα ότι πήγα και παζαρο. Ε ποσο διαφορα θα έχουν οι άλλοι
Εύκολα μπορείς να βρεις διαφορές της τάξης των 300-500 Ευρώ σε ίδια αυτοκίνητα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του πόσο εκτιμάς τον ελεύθερο χρόνο σου. Αξίζει για σένα να χάσεις δυο απογεύματα για να πας π.χ. σε car center και βελμάρ για να πάρεις προσφορά; Για μένα αξίζει, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω και για σένα.
-
Σωστός ο harisma23 ειδικά τώρα με το lock down τι άλλο έχεις να κάνεις? Εκδρομή στις αντιπροσωπειες λοιπόν!
-
Έχει περάσει ένας μήνας από την παραγγελία και ακόμα ημερομηνία κατασκευής δεν έχει πάρει... Το εργοστάσιο θα μείνει κλειστό όλο το Μάρτη στην καλύτερη...
-
Έχει περάσει ένας μήνας από την παραγγελία και ακόμα ημερομηνία κατασκευής δεν έχει πάρει... Το εργοστάσιο θα μείνει κλειστό όλο το Μάρτη στην καλύτερη...
Μίλησες με τον έμπορο που το έκανες παραγγελία να υποθέσω;
-
Όταν έβαλες παραγγελία και με δεδομένο ότι το εργοστάσιο ήταν ήδη κλειστό τι ημερομηνία παράδοσης σου έδωσαν;
Χωρίς να ξέρω τι σου είπαν αλλά όταν ένα εργοστάσιο πάει για 2 μήνες κλειστό σε ένα τόσο εμπορικό μοντέλο στην Ευρώπη και ενώ συνεχίζει να παίρνει παραγγελίες , φαντάσου πόσες χιλιάδες παραγγελίες είχε ήδη ανεκτελεστες όταν έκλεισε και σκέψου ότι όταν ήταν ανοικτό έδιναν ημερομηνίες 3-4 μηνών , με όλα αυτά τα δεδομένα οτιδήποτε κάτω από 7 μήνες θα είναι έκπληξη για εμένα.
-
Να ρωτησω κατι, εχω διαβασει τι εχει γραφτει, αλλα επειδη δεν εμπιστευομαι τους πωλητες, η 8ετης εγγυηση της Ford καλυπτει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια με την 2ετη;
Ποιο ειναι το οριο χλμ για την εγγυηση αυτη;
-
Γιατί δεν ζητάς από τον πωλητή να σου τυπώσει ένα συμβόλαιο Ford Protect να το διαβάσεις με την ησυχία σου; Εγώ αυτό έκανα όταν έβαζα παραγγελία.
-
καλα εννοειται θα γινει και αυτο. Αλλα ακομη δεν εχω καταληξει στο focus, γιαυτο ρωταω εδω που ηδη το γνωριζουν οι κατοχοι του αυτοκινητου.
-
Να ρωτησω κατι, εχω διαβασει τι εχει γραφτει, αλλα επειδη δεν εμπιστευομαι τους πωλητες, η 8ετης εγγυηση της Ford καλυπτει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια με την 2ετη;
Ποιο ειναι το οριο χλμ για την εγγυηση αυτη;
-
Ναι τα ίδια καλύπτει.
-
100.000χλμ είναι το όριο αλλά με μικρό κόστος μπορείς να το κάνεις 160 ή και 200.000χλμ.
Μπορείς να βρείς τα πάντα στο site της FMH: https://www.ford.gr/shop/extras/warranties/ford-protect/new-vehicles
-
-
Καλησπέρα,
Σήμερα παρατήρησα ότι με νεκρά και σηκωμένο χειρόφρενο αν πατήσεις δυνατά το γκάζι(μαρσάρισμα) δεν πάει πάνω από 4.000σ.α.λ και κοκκινίζει ελαφρά το στροφόμετρο,σαν να έχει κόφτη.
Είναι φυσιολογικό για λόγους ασφαλείας ή να αρχίσω να το ψάχνω???Έχεί δει κάποιος κάτι αντίστοιχο Focus mhev?
-
Απόλυτα φυσιολογικό μου ακούγεται. Μπορείς να ρωτήσεις φυσικά, αλλά θα περίμενα ότι έχει τέτοια προστασία, λογικό είναι.
-
Ωραίο feature ακούγεται.. Με λίγη δημιουργικότητα γίνεται launch control
-
Δικλείδα ασφαλείας είναι το έχει και το Civic αυτό με τις 4κ στροφές.
-
Είδα ξένο βιντεακι του fiesta 155 st line που σταματημένο με νεκρά βαραγε κοφτες.
https://m.youtube.com/watch?v=scpljQBOsyU&t=497s
Δείτε στο 5:48 και μετά.
Εχουν διαφορες άραγε με το focus?
Παρεμπιπτοντως εδώ το fiesta φοράει 15αρες!!!
-
Για όσους έχουν παραγγείλει το εργοστάσιο εκτελεί παραγγελίες κανονικά απλά το κάνει με πιο αργούς ρυθμούς. Σε όσους έχει βγάλει το σύστημα ημερομηνία κατασκευής τα οχήματα αυτά κατασκευάζονται κανονικά. Οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να περιμένουν παραπάνω.
-
Για όσους έχουν παραγγείλει το εργοστάσιο εκτελεί παραγγελίες κανονικά απλά το κάνει με πιο αργούς ρυθμούς. Σε όσους έχει βγάλει το σύστημα ημερομηνία κατασκευής τα οχήματα αυτά κατασκευάζονται κανονικά. Οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να περιμένουν παραπάνω.
Επομένως Alex φαντάζομαι πως μίλησες ήδη με τον έμπορο γι αυτό το θέμα. Πάνω κάτω τα ίδια μου είπε και ο δικός μου έμπορος πριν λίγο που πέρασα από εκεί, επομένως αναμένουμε κάνα μήνα σίγουρα ακόμη.
-
ALEX19 wrote:
Επομένως Alex φαντάζομαι πως μίλησες ήδη με τον έμπορο γι αυτό το θέμα. Πάνω κάτω τα ίδια μου είπε και ο δικός μου έμπορος πριν λίγο που πέρασα από εκεί, επομένως αναμένουμε κάνα μήνα σίγουρα ακόμη.
Το δικό μου κατασκευάστηκε (προφανώς το ίδιο ισχύει και για το δικό σου που ηταν για τις 15 του Μάρτη). Ένα μήνα θα πάρει για να έρθει στην Ελλάδα όπως μου μετέφεραν από Σφακιανάκη.
Ford Focus MK4