-
Μόλις τελείωσε το Masterchef.. στις διαφημίσεις χάζευα τις δημοσιεύσεις. Στην αρχή έβλεπα κάτι συγκρίσεις με το Puma, μετά κάτι είπανε για τον Άσσο και καταλήξαμε σε X1,X2 ...Αν και δεν υπάρχει σωτηρία ας ξαναπούμε πάλι τα ίδια γιατί η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως έλεγαν στο σχολείο και εγώ τότε εκορόιδευα..
Καλό είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Το Puma είναι ένα lifestyle B-SUV/Crossover πολύ μοδάτο και επιθυμητό. Όποιος το προτιμάει έχει τους λόγους του και καλά κάνει. Μαζί με όλα αυτά που είπε ο Φάνης να συμπληρώσω ότι είναι πιο εύχρηστα λόγω του μικρότερου μήκους και πολύ πιο εύπεπτα απο το έταιρον ήμισυ αν μοιράζεσαι το αυτοκίνητο μαζί του.. Ο κόσμος τα προτιμά,πούλανε, τέλος. Ταφόπλακα...
Ναι ένα Vignale είναι εξαιρετικό αλλά πανάκριβο και μπαίνει τιμολογιακά σε ξένα χωράφια, γι'αυτό και δεν έχει εμπορικό ενδιαφέρον. Κρατάμε πάντα **αυστηρά **το budget που έχουμε ορίσει ώστε να συγκρίνουμε όμοια πράγματα.
Επίσης δε μπορείς να λές ότι το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο, γιατί αυτό που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο είναι οι επιμέρους προτιμήσεις του αγοραστή.
Ας πούμε ότι μου αρέσουν τα Focus/Ασσος/Civic . Αν ήθελα crossover παίζει μόνο το Active άρα Ford. Αν ήθελα αυτόματο δε θα πήγαινα στο Civic λόγο cvt. Αν ήθελα πρεστίζ θα έπαιρνα BMW. Και τα τρία καλά αμάξια είναι και θα έκανα τη δουλειά μου στην τελική. Αμήν
-
Το innovation βάζει τα πάντα πλην των καθισμάτων τα οποία βάζεις με 1000€ επιπλέον. Ο άσος έχει εξαιρετικό στήσιμο δεν υστερεί ιδιαίτερα οδηγικά και το μοτέρ της φορντ δεν είναι τόσο πιο δυνατό όσο θα έπρεπε με βάση τους αριθμούς. Η διαφορά τους είναι κυρίως στην τελική και όχι στη ροπή ή την επιτάχυνση. 8,7 το 0-100 και 24κιλά ροπής το φορντ με 8,8 και 22κιλά ροπής το άλλο με βάση αυτά που δίνουν οι κατασκευαστές κανένα από τα δύο δεν είναι εκρηκτικό ούτε ιδιαίτερα γρήγορο.
Τα νούμερά σου από που τα παίρνεις; 8.3 δίνει ο κατασκευαστής και σε πραγματικά τεστ γράφει και ακόμα καλύτερους χρόνους.
Manual:
https://www.automobile-catalog.com/car/2019/2740310/ford_focus_1_5_ecoboost_182.html
Auto:
https://www.automobile-catalog.com/car/2020/2963315/ford_focus_1_5_ecoboost_182_automatic.htmlΚαι εδώ για το BMW
Manual:
https://www.automobile-catalog.com/car/2020/2876825/bmw_118i.html
Auto:
https://www.automobile-catalog.com/car/2020/2977505/bmw_118i_steptronic_dkg.html42 άλογα και 20Nm ροπής δεν τα λες και αμελητέα... Δε ξέρω τι εννοείς ακριβώς για τα νούμερα αλλά και στην πράξη το Focus είναι αρκετά γρηγορότερο. Το μόνο αυτοκίνητο στην κατηγορία που είναι ίσως πιο γρήγορο σε ευθεία και τελική από το Focus είναι το Civic 182. Κι αυτό γιατί το μοτέρ του απλώνει καλύτερα από ένα σημείο και μετά στα πολλά χιλιόμετρα
-
ALEX19 wrote:
Το innovation βάζει τα πάντα πλην των καθισμάτων τα οποία βάζεις με 1000€ επιπλέον. Ο άσος έχει εξαιρετικό στήσιμο δεν υστερεί ιδιαίτερα οδηγικά και το μοτέρ της φορντ δεν είναι τόσο πιο δυνατό όσο θα έπρεπε με βάση τους αριθμούς. Η διαφορά τους είναι κυρίως στην τελική και όχι στη ροπή ή την επιτάχυνση. 8,7 το 0-100 και 24κιλά ροπής το φορντ με 8,8 και 22κιλά ροπής το άλλο με βάση αυτά που δίνουν οι κατασκευαστές κανένα από τα δύο δεν είναι εκρηκτικό ούτε ιδιαίτερα γρήγορο.
Τα νούμερά σου από που τα παίρνεις; 8.3 δίνει ο κατασκευαστής και σε πραγματικά τεστ γράφει και ακόμα καλύτερους χρόνους.
Manual:
https://www.automobile-catalog.com/car/2019/2740310/ford_focus_1_5_ecoboost_182.html
Auto:
https://www.automobile-catalog.com/car/2020/2963315/ford_focus_1_5_ecoboost_182_automatic.htmlΚαι εδώ για το BMW
Manual:
https://www.automobile-catalog.com/car/2020/2876825/bmw_118i.html
Auto:
https://www.automobile-catalog.com/car/2020/2977505/bmw_118i_steptronic_dkg.html42 άλογα και 20Nm ροπής δεν τα λες και αμελητέα... Δε ξέρω τι εννοείς ακριβώς για τα νούμερα αλλά και στην πράξη το Focus είναι αρκετά γρηγορότερο. Το μόνο αυτοκίνητο στην κατηγορία που είναι ίσως πιο γρήγορο σε ευθεία και τελική από το Focus είναι το Civic 182. Κι αυτό γιατί το μοτέρ του απλώνει καλύτερα από ένα σημείο και μετά στα πολλά χιλιόμετρα
Για το αυτόματο το φυλλάδιο της φορντ δίνει 8,6 και εντός παρενθέσεως γράφει 8,9. Στην πραγματικότητα οι διαφορές είναι μικρές και ένας μέσος χρήστης δε πρόκειται να επιλέξει το ένα έναντι του άλλου για μια διαφορά της τάξεως του μισού δευτερολέπτου. Η παραπάνω ιπποδύναμη δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και αντίστοιχα πιο γρήγορο, για παράδειγμα το φόκουσ στ με τα 280 άλογα είναι πιο αργό από το γκόλφ gti με 245 άλογα, το 8αρι που χρησιμοποιεί η φορντ δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα διπλοσύμπλεκτα σε επιδόσεις ,είναι όμως πιο αξιόπιστο από την άλλη αλλά η φορντ δε ξέρει να το διαφημίσει.
Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι ο άσος αν και ακριβότερος πουλάει πολύ περισσότερο μην υποτιμάς τη μεγάλη διαφορά που έχουν στην ποιότητα στην καμπίνα τα δύο αυτοκίνητα. Ελάχιστοι θα ασχοληθούν με τις επιδόσεις σε αυτή την κατηγορία.
-
Καλημέρα. Εγώ την 1 την είχα δει στην τελευταία έκθεση που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2019. Πράγματι η αίσθηση που μου έδινε ήταν ένα επίπεδο (και κάτι) πάνω από αυτό του Focus (που αγόρασα). Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο η αίσθηση. Είναι καλύτερη η συναρμογή και τα υλικά. Για μια στιγμή με έπιασα να είμαι έτοιμος για να πάω σε αντιπροσωπεία!!!!!
Όμως ζυγίζοντας τα υπέρ και κατά αποφάσισα να πάω στο Focus και μάλιστα περίμενα και το mh.
Αν, και το τονίζω, αν είχα την δυνατότητα να πάω σε leasing τότε ίσως να μπορούσα να επιλέξω την 1.
-
Εξακολουθείς και γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν...
Θα με κάνεις να βρω το διαφημιστικό προσπέκτους του focus που ακόμα έχω κάπου και να στο βγάλω φωτογραφία... Οι σύνδεσμοι που σου έδωσα αναφέρουν και τα νούμερα που λέει ο κατασκευαστής και τα νούμερα που μέτρησαν οι ίδιοι σε δοκιμές.
Είσαι σίγουρος ότι ο άσσος πουλάει περισσότερο; Έχεις κάποια πηγή; Μιλάς για την αγορά της Ελλάδας; Της Ευρώπης; Παγκοσμίως;
Το focus st mk4 είναι φτιαγμένο και στημένο με βάση το χειροκίνητο. Το αυτόματο ήρθε μετά σαν συμπλήρωμα και έχει αρκετά μεγαλύτερο βάρος από το GTI καθώς και ελλείψεις όπως το launch control. Στις χειροκίνητες εκδόσεις τους το focus είναι πιο γρήγορο.
Για ακόμα μια φορά λες για τεράστια διαφορα ποιότητας καμπίνας... Και πάλι σου απαντώ ότι πρώτον ΔΕΝ είναι τεράστια, είναι πολύ μικρή και έχει να κανει κυριως με το design. Δεύτερον είναι απόλυτα δεκτό κάποιος να προτιμάει τα εντυπωσιακά εσωτερικά πιο πολύ από τις επιδόσεις, αλλά αυτά τα άτομα δεν αποτελούν το target group της ford. Δεν γίνεται να υπάρξει αμάξι που θα είναι σε όλα το καλύτερο. Από κάπου πρέπει να κόψουν.
Φυσικά και η bmw 1 είναι αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο και αρκετά καλύτερο πχ από την a class αλλά στην Ελλάδα το βασικότερο πράγμα που ενδιαφέρει την πλειοψηφία των αγοραστών τους είναι το σήμα... Στα 40+ αλλάζουν τα πράγματα και για τα 2 μοντέλα αλλά εκεί μπαίνει το κόστος και η πραγματικότητα της Ελλάδας
-
Καλησπέρα σε όλους. Σας διαβάζω τους τελευταίους μήνες ανελλιπώς έτσι ώστε να μην με φάει η αναμονή του καινούριου μου Focus. Να πω λοιπόν κ εγώ τον πόνο μου. Focus Active mHEV 155ps παραγγελία την 26η Δεκεμβρίου του 20. Από την αντιπροσωπεία μου λένε, και μου δείχνουν στο σύστημα ότι το αμάξι είναι ήδη προγραμματισμένο να μπει εργοστάσιο στις 6/1. Επίσης μου λένε ότι τέλος Γενάρη το αμάξι θα είναι Ελλάδα. Περνάνε οι μέρες, στα μέσα Γενάρη κλείνει το εργοστάσιο (στην αντιπροσωπεία έκαναν πως δεν το ήξεραν όταν τους πήρα τηλέφωνο τότε,λες και το μάθαιναν από εμένα ήταν), αλλά με διαβεβαιώνουν ότι το δικό μου είχε ημερομηνία κατασκευής αρχές του μήνα οπότε δεν θα με επηρεαζε το κλείσιμο. Ερχεται ο Φλεβάρης, και να μου λένε ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία ενημέρωση ως το προς πού είναι το αυτοκίνητο. Κάθε βδομάδα και τηλέφωνο από εμένα, και να λένε ότι ενώ αυτοκίνητα διαφορετικού χρώματος της ίδιας παρτίδας και ημέρας κατασκευής έχουν έρθει Ελλάδα, το δικό μου αγνοείται. Μέχρι και αυτή τη στιγμή ολόκληρη Ford Ελλάδας δεν μπορεί να μου πει που βρίσκεται το αυτοκίνητο. Ή από την αντιπροσωπεία μου λένε μπαρουφες, ή κάτι πολύ στραβά πάει με τα logistics τους…
Υ.Γ. απ'την αρχική παραγγελία μου είχαν δώσει και τον αριθμό πλαισίου τον οποίο προσπαθώ να εισάγω στο λογαριασμό της Ford και μου βγάζει ότι το αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Πότε ξεκινάει να τον αναγνωρίζει το σύστημα, γνωρίζει κανείς;
Ευχαριστώ και καλές βόλτες σε όλους
-
Φίλε απο που παρήγγειλες το focus ? Μήπως απο τον αντιπρόσωπο στο ποτάμι... ?
-
Αν βάζεις στο ETIS το VIN και δε στο βγάζει, δε θέλω να σε αγχώσω αλλά μάλλον το αμάξι δεν έχει κατασκευαστεί ακομη... Αν θυμάμαι καλά το δικό μου φάνηκε περίπου 5 μέρες μετά την κατασκευή.
-
Καλά ε. Χτες το δοκίμασα και δεν το έβρισκε. Το βάζω τώρα και εμφανίστηκε! 25/2 φαίνεται να έγινε η καταχώρηση. Είστε γουρληδες ρε σεις
-
Άντε με το καλό! Το πρώτο καλό νέο! Οπότε ξέρεις ότι τουλάχιστον υπάρχει! Ε ε έρχεται
-
Δυστυχώς τα άσχημα νέα για την παραγωγή του focus συνεχίζονται, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα η παραγωγή σταματάει για ακόμα 5 βδομάδες.
Σχετικό δημοσίευμα εδώ: https://netherlandsnewslive.com/ford-stops-production-focus-longer-due-to-chip-shortage/98745/
Και επίσης εδώ : https://fordauthority.com/2021/02/ford-europe-production-severely-hampered-by-global-chip-shortage/
Καλό Μάιο με άλλα λόγια και βλέπουμε!
-
Θα με κάνεις να βρω το διαφημιστικό προσπέκτους του focus που ακόμα έχω κάπου και να στο βγάλω φωτογραφία... Οι σύνδεσμοι που σου έδωσα αναφέρουν και τα νούμερα που λέει ο κατασκευαστής και τα νούμερα που μέτρησαν οι ίδιοι σε δοκιμές.
Είσαι σίγουρος ότι ο άσσος πουλάει περισσότερο; Έχεις κάποια πηγή; Μιλάς για την αγορά της Ελλάδας; Της Ευρώπης; Παγκοσμίως;
Το focus st mk4 είναι φτιαγμένο και στημένο με βάση το χειροκίνητο. Το αυτόματο ήρθε μετά σαν συμπλήρωμα και έχει αρκετά μεγαλύτερο βάρος από το GTI καθώς και ελλείψεις όπως το launch control. Στις χειροκίνητες εκδόσεις τους το focus είναι πιο γρήγορο.
Για ακόμα μια φορά λες για τεράστια διαφορα ποιότητας καμπίνας... Και πάλι σου απαντώ ότι πρώτον ΔΕΝ είναι τεράστια, είναι πολύ μικρή και έχει να κανει κυριως με το design. Δεύτερον είναι απόλυτα δεκτό κάποιος να προτιμάει τα εντυπωσιακά εσωτερικά πιο πολύ από τις επιδόσεις, αλλά αυτά τα άτομα δεν αποτελούν το target group της ford. Δεν γίνεται να υπάρξει αμάξι που θα είναι σε όλα το καλύτερο. Από κάπου πρέπει να κόψουν.
Φυσικά και η bmw 1 είναι αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο και αρκετά καλύτερο πχ από την a class αλλά στην Ελλάδα το βασικότερο πράγμα που ενδιαφέρει την πλειοψηφία των αγοραστών τους είναι το σήμα... Στα 40+ αλλάζουν τα πράγματα και για τα 2 μοντέλα αλλά εκεί μπαίνει το κόστος και η πραγματικότητα της Ελλάδας
Τα νούμερα αυτά τα αναφέρει το φυλλάδιο στο σαιτ της Φορντ Hellas αν έχουν γράψει λάθος νούμερα δεν είναι δικό μου θέμα.
Δε γίνεται να επιταχύνεις με χειροκίνητο κιβώτιο πιο γρήγορα από αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Ιδιαίτερα όταν τα αυτοκίνητα έχουν παρόμοιες δυνατότητες.
Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μη μπορεί να διακρίνει τη διαφορά στην ποιότητα των υλικών και στα ηλεκτρονικά ανάμεσα στην bmw και στη Φορντ. Δεν υπάρχει σύγκριση στην ποιότητα στην καμπίνα ανάμεσα στα δύο.Αυτο πουλάει η bmw εδώ και δεκαετίες ποιότητα και κορυφαία οδηγική συμπεριφορά στο δρόμο. Ως προς τις πωλήσεις στην Ελλάδα τη χρονιά που μας πέρασε πούλησε τα διπλάσια σχεδόν αυτοκίνητα ο άσος αν και ακριβότερος σε όλες τις εκδόσεις έναντι του φοκους.
-
Ντροπή σας κάποιοι να λέτε ότι ο άσσος πουλάει περισσότερο από το focus ή ότι έχει καλύτερο εσωτερικό.
Λίγη αιδως δε βλάπτει.
-
Δυστυχώς τα άσχημα νέα για την παραγωγή του focus συνεχίζονται, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα η παραγωγή σταματάει για ακόμα 5 βδομάδες.
Σχετικό δημοσίευμα εδώ: https://netherlandsnewslive.com/ford-stops-production-focus-longer-due-to-chip-shortage/98745/
Και επίσης εδώ : https://fordauthority.com/2021/02/ford-europe-production-severely-hampered-by-global-chip-shortage/
Καλό Μάιο με άλλα λόγια και βλέπουμε!
Καληνύχτα αν μείνει κλειστό για 5 εβδομάδες ακόμα. Θα επικοινωνήσω εκ νέου με Σφακιανάκη να δω τι γίνεται από Δευτέρα.
-
Ακύρωσε το και πάρε άσσο να ησυχάσουμε.
-
dimitriscsd wrote:
Τα νούμερα αυτά τα αναφέρει το φυλλάδιο στο σαιτ της Φορντ Hellas αν έχουν γράψει λάθος νούμερα δεν είναι δικό μου θέμα.
Δε γίνεται να επιταχύνεις με χειροκίνητο κιβώτιο πιο γρήγορα από αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Ιδιαίτερα όταν τα αυτοκίνητα έχουν παρόμοιες δυνατότητες.
Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μη μπορεί να διακρίνει τη διαφορά στην ποιότητα των υλικών και στα ηλεκτρονικά ανάμεσα στην bmw και στη Φορντ. Δεν υπάρχει σύγκριση στην ποιότητα στην καμπίνα ανάμεσα στα δύο**.Αυτο πουλάει η bmw εδώ και δεκαετίες ποιότητα και κορυφαία οδηγική συμπεριφορά στο δρόμο. Ως προς τις πωλήσεις στην Ελλάδα τη χρονιά που μας πέρασε πούλησε τα διπλάσια σχεδόν αυτοκίνητα ο άσος αν και ακριβότερος σε όλες τις εκδόσεις έναντι του φοκους**.
Στις 'φτηνές' σειρές (1&Α class) BMW & Mercedes έχει πέσει η ποιότητα και έχει έρθει κοντά στα επίπεδα των υπόλοιπων αυτοκινήτων , αν όντως θες να δεις ποιότητα από μπέμπα και Mercedes πας σε ακριβές σερές και όχι A class και άσσο.
Τώρα γιατί πουλάνε περισσότερο, Ελλάδα είμαστε είναι καλύτερα να έχεις αυτοκίνητο φτωχό σε εξοπλισμό με λάμπες αλογόνου και άσπρο μη μεταλλικό χρώμα αρκεί να έχει το αστέρι μπροστά παρά αμάξι της 'σειράς' με full led και παραπάνω εξοπλισμό.
-
Εντάξει η συγκεκριμένη συζήτηση για μένα τελειώνει εδώ... Δεν έχει νόημα για παραπάνω. Περνάει πλέον σε επίπεδο αντιπαραθεσης δημοτικού...
Είπαμε και οι 2 τη γνώμη μας και τα επιχειρήματά (?) μας. Από εκεί και πέρα ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει και τις 2 επιλογές από κοντά και να αποφασίσει ο ίδιος.
Όλο αυτό ξεκίνησε γιατί αναρωτήθηκες γιατί να διαλέξει κάποιος ένα focus με 32 χιλιάρικα ή παραπάνω αντί για bmw 1... Οι λόγοι είναι πολλοί. Ευτυχώς υπάρχουν επιλογές στην αγορά για όλα τα γούστα!
-
Εντάξει ο καθένας με τη τρέλα του. Άλλος βλέπει τη κορόλλα σπορτιφ, άλλος ποιοτικά τα πλαστικά της φορντ άλλος αυτοκινητάρες τα πεζώ και τα σιντροέν . Δύσκολο να γίνει συζήτηση έτσι σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα.
-
Εντάξει ο καθένας με τη τρέλα του. Άλλος βλέπει τη κορόλλα σπορτιφ, άλλος ποιοτικά τα πλαστικά της φορντ
Μετά την 116 πήρα το Kuga, ελάχιστη διαφορά βρήκα στο εσωτερικό σε θέμα απτής ποιότητας. Φυσικά ήταν καλύτερο το Kuga από την Ζ4 αλλά αρκετά χειρότερο από 3αρα (e46). Ο καθένας φυσικά με τα υποκειμενικά του κριτήρια.
Όσο για την Κορόλα, μόνο από το Φόκους και τον Άσσο υπολείπεται...και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά το μεγλαύτερο % του ειδικού τύπου. π.χ
'Το εμπρός μέρος πολύ δύσκολα υποστρέφει και το τιμόνι είναι πιο ακριβές από ποτέ, συνθέτοντας τελικά μια οδική συμπεριφορά που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας.'
-
Πραγματικά πόσο κρίμα τώρα που έφτιαξε πλαίσια αναρτήσεις τιμόνια η Toyota να έχει ψόφια μηχανικά σύνολα...
Ford Focus MK4