-
Aυτοκινηταρα...
Εκει με τα 220 χλμ/ωρα σε ανοιχτή καμπή υπό γωνία το τιμονι και με λακουβες της ασφαλτου από κατω...τίποτα... Ακλόνητο τιμονι και σταθερότατο.
Ερώτηση στα 120 χλμ με 6η στο κιβτιο τι καταναλωση εχει;
Το Test Drive Freak δίνει στα 80χλμ-3,5λτ 100χλμ-4,7λτ 120χλμ-6,0λτ 140χλμ-6,9λτ 160χλμ-9,3λτ 180χλμ-11,7λτ 200χλμ-16,1λτ
-
ALEX19 wrote:
Για όσους έχουν παραγγείλει η γραμμή παραγωγής έχει επανεκκίνησει. Το δικό μου έχει ημερομηνία κατασκευής 10 Μαρτίου και από την αντιπροσωπεία υπολογίζουν κάνα μήνα για να έρθει Ελλάδα.
Πότε είχες παραγγείλει?
Τέλη Δεκέμβρη. Θα δωθει προτεραιότητα σε όσους έχουν παραγγείλει αυτοκίνητα από το εργοστάσιο.
-
Lap wrote:
Aυτοκινηταρα...
Εκει με τα 220 χλμ/ωρα σε ανοιχτή καμπή υπό γωνία το τιμονι και με λακουβες της ασφαλτου από κατω...τίποτα... Ακλόνητο τιμονι και σταθερότατο.
Ερώτηση στα 120 χλμ με 6η στο κιβτιο τι καταναλωση εχει;
Το Test Drive Freak δίνει στα 80χλμ-3,5λτ 100χλμ-4,7λτ 120χλμ-6,0λτ 140χλμ-6,9λτ 160χλμ-9,3λτ 180χλμ-11,7λτ 200χλμ-16,1λτ
Χμμμμμ, παρα πολυ ενδιαφερον!!!!! .... Χμμμμμμ Δηλαδη πας και οικονομικά το ταξιδάκι σου, ευχαριστιεσαι και αυτοκινηταρα οπότε θες!!!
-
Για όσους έχουν παραγγείλει η γραμμή παραγωγής έχει επανεκκίνησει. Το δικό μου έχει ημερομηνία κατασκευής 10 Μαρτίου και από την αντιπροσωπεία υπολογίζουν κάνα μήνα για να έρθει Ελλάδα.
Πολύ ωραία, πήρε και ημερομηνία παραγωγής το αμάξι, άντε λίγο υπομονή ακόμα. Θα επικοινωνήσω και εγώ αύριο να δω τι γίνεται με το δικό μου αν και η παραγγελία μου μπήκε κανα 20μέρο μετά την δική σου επομένως πάμε για Απρίλιο.
-
Αυτό είναι το πλεονέκτημα του 1.0 με τρεις κυλίνδρους . Χωρίς πίεση σε ευθεία και το τουρμπάκι να δουλεύει χαμηλά πόσο να κάψει; Και στις ανηφόρες έχει την ροπουλα που χρειάζεται για να μην ζορίζεται. Σε ταξίδι Ε.Ο με νόμιμες ταχύτητες και εκμεταλλευόμενος κατηφόρες με φορά πριν τις ανηφόρες τα χαμηλά εξαρια θα είναι πανεύκολα. Το ίδιο και καλύτερα σε επαρχιακούς δρόμους. Και λογικά στην πόλη χωρίς προσπάθεια δύσκολα θα ξεπερνά τα 8/100 . Και το σημαντικότερο έχεις πάντα διαθέσιμα 150 αλογάκια στο δεξί σου πόδι για σβελτες προσπεράσεις ή για να εξαφανιστείς από τα κοπάδια των οδηγών του ΣΚ στην ΕΟ.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν όντως έχεις διαθέσιμη πάντα την ροπή των 235 NM ή εξαρτάται από την μπαταρία στο mh . Αν διαβάζω σωστά το απλό είχε 190 NM μέγιστη ροπή.
-
Πόσο κοστίζει μια μεσαια έκδοση του με acc και full led και blind spot monitor, (μόνο αυτά χρειάζομαι)
Σωστά τα λες vagkirk. Που να δεςι το κιβτιο του.... Ολη μερα χλατς χλουτς θα είσαι
Υ. Γ Και αν έχω καταλάβει σωστά διαθέτει και προστασία small overlap... Εκτος από volvo, honda, mazda κάνεις δεν το πρπσφερει στη κατηγορια
-
Active με technology pack (έχει το acc),led και parking pack (έχει το bs) φτάνει τα 26 στη διαμόρφωση.
-
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν όντως έχεις διαθέσιμη πάντα την ροπή των 235 NM ή εξαρτάται από την μπαταρία στο mh . Αν διαβάζω σωστά το απλό είχε 190 NM μέγιστη ροπή.
Ναι συνέχεια είναι διαθέσιμη (ακόμα και στις 5.000σαλ δουλεύει το BISG), δεν μένει ποτέ αφόρτιστη η μπαταρία. Για αυτό και δεν έχει ένδειξη στάθμης φόρτισης της μπαταρίας.
-
Υπάρχει επιλογή για adaptive suspension?
-
Όταν έκανα παραγγελία υπήρχε. Και κόστιζε 2000 με το ΦΠΑ. Ρώτα σε μια αντιπροσωπεία.
Η γνώμη μου πάντως είναι πως δεν αξίζει. Το αυτοκίνητο έχει τρομερό στήσιμο και χωρίς αυτό.
-
Όσο περιμένετε νέα, ορίστε ένα βιντεάκι για να πάρουμε μια ιδέα για τις ικανότητες του 1.0 155
Aν και κινείται με ταχύτητες αυτοφώρου (κάποια στιγμή στη δεξιά έχει 220km/h!!,έτσι και συναντήσει κανένα εμπόδιο εκεί θα γίνει αστερόσκονη),το αμάξι είναι βιδωμένο στην άσφαλτο,σαν σε ράγες στις στροφές.Τα γνωστά -πολύ καλά- οδηγικά χαρακτηριστικά και κρατήματα της Ford.
Μάλιστα στα τελευταία 3-3μησι λεπτά φαίνεται που προσπερνά μια A class (μοιάζει με AMG,αλλά μάλλον είναι AMG-line,ίσως 1.3 με 163hp) και ξεκινά ένα άτυπο 'κυνηγητό' από τη merc (φαίνεται από τους καθρέπτες),που εκεί που πάει να πλησιάσει το focus,στις ανοιχτές καμπές της ξεγλυστρά αυξάνοντας σταθερά τη διαφορά.
-
Τυχαία είδα ότι υπάρχει σε ένα αγγλικό review και μου γεννήθηκε η απορία. Ελπίζω στο facelift να επαναφέρουν την multilink.
-
υπάρχει ακόμα multilink στο st line x 1.5 182 καθώς και σε όλα τα station wagon.
για το facelift έχουμε τουλάχιστον 1 χρόνο αναμονή.
-
Adaptive suspension δεν έχει νόημα σε αυτή την έκδοση του φοκους. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση έχει νόημα μόνο στο st όπου είναι απαραίτητο για να μαλακώσεις το πολύ σκληρό setup που έχει το αυτοκίνητο ώστε να γίνει πιο άνετο στην καθημερινή χρήση.
-
Vdx wrote:
Adaptive suspension δεν έχει νόημα σε αυτή την έκδοση του φοκους. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση έχει νόημα μόνο στο st όπου είναι απαραίτητο για να μαλακώσεις το πολύ σκληρό setup που έχει το αυτοκίνητο ώστε να γίνει πιο άνετο στην καθημερινή χρήση.
Δεν έχει σκληρή ανάρτηση το ST. Είναι αρκετά παρόμοια με του απλού ST Line απλά με 19άρες. Μάλιστα το adaptive την σκληραίνει δεν την μαλακώνει. Έχω μπει σε ST στην Αγγλία. Είναι ΠΟΛΥ άνετο για το είδος του.
-
Ερώτηση. Για το hatch το ξέρω. Το mh 1.0 155ps SW επίσης δεν πληρώνει ΤΚ; Και είπαμε ότι ως SW παραμένει με πολλαπλούς; Συγνώμη αν έχει αναφερθεί πρόσφατα αλλά δεν παρακολουθούσα τελευταία το νήμα και δεν εμπιστεύομαι τους on-line τιμοκατάλογους ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Άλλον δεν ξέρω στάνταρτ με SW οπότε ρωτάω απευθείας. Δημήτρη στο SW με βομβιτές μπροστά/πίσω και την κάμερα οπισθοπορείας που έχει ως ActiveX έχεις νεκρές γωνίες, θεωρείς απαραίτητο το blind spot; Αρκετά μεγάλες βλέπω τις γυάλινες επιφάνειές του περιμετρικά αλλά σαφώς εσύ ξέρεις καλύτερα τόσο καιρό που το έχεις. Μιλάμε για οδηγό που καβαλάει χρόνια 4,5m όχημα, όχι καμία γκόμενα με Atos. Το hatch αν και πάει καιρός που το πήρα td θυμάμαι ότι είχε άριστη περιμετρική ορατότητα πάντως.
-
Saba συγνώμη που παρεμβαίνω σαν π@@α αλλά το blind spot ειναι για τις νεκρές γωνίες όχι για τις γωνίες του αυτοκινήτου.
Δηλαδη για την γωνία που ο πλαϊνός καθρεπτης δεν μπορεί να δείξει. Είναι το κενό εκείνο που αν σκύψεις λίγο μπροστά καθώς τον κοιτας τοτε εμφανίζεται το τυφλό σημείο στο πλαϊνό καθρέπτη. Απλα βοηθά το σύστημα για να μην σκύβεις συνεχώς.
-
το blind spot ειναι για τις νεκρές γωνίες όχι για τις γωνίες του αυτοκινήτου.
Η ερώτησή μου που είναι λάθος, δεν καταλαβαίνω; Τα hatchback με τα SW, οποιοδήποτε όχι συγκεκριμένα τα Focus, έχουν τις ίδιες νεκρές γωνίες; Έχουν το ίδιο c_pillar, το ίδιο μήκος αμαξώματος; Αυτά τα δύο σε συνδυασμό δεν δημιουργούν το νεκρό σημείο στους πλάγιους καθρέπτες; Τους βομβιστές τους ανέφερα γιατί στον στάνταρ εξοπλισμό έχει εμπρός πίσω όχι round που πάει πακέτο με το parking pack λογικά το οποίο είναι add-on.
Αυτή την στιγμή πρόχειρα θυμάμαι χαρακτηριστικά στο Mazda3 που στο hatchback κρύβεις στην νεκρή του γωνία ελέω χοντρού c_pillar έφηβο ρινόκερο ενώ στο Sedan έβλεπα κανονικά.
Τεσπά θα αναμένω την απάντηση του Δημήτρη που έχει το συγκεκριμένο να μας πει, ίσως εγώ το σκέφτομαι λάθος, τι να πω.
-
Δες εδω
Ειναι εκείνο το σημείο που δεν το πιάνει ο καθρεπτης κατά την κίνηση. Ιδιαιτερα από την πλευρά του οδηγου. Από την πλευρά του συνοδηγου αντε πες θα γυρίσεις το κεφαλι αν και είναι επικίνδυνο καπως. Αλλα απο την πλευρά του οδηγου δύσκολο.
Μπορει το αλλο αυτοκινητο να ειναι παράλληλα με εσενα στην πίσω πόρτα. Συνήθως τα μηχανακια κάθονται σε τετοια σημεία κια δεν ξερεις αν ακανεις ελιγμο αν υπάρχει κάποιο δίπλα σου.
Για αυτο το θεωρώ must στα νέα αυτοκινητα. Θεωρώ ότι βγάζει τα λεφτά του από την πρώτη στιγμή.
Υμγ για κάποιο λόγο τις αναφέρω ως 'νεκρές γωνίες' ενώ λέγονται τυφλες... Δεν ξερω το γιατι
-
To wagon έχει πολλαπλούς σε όλες τις εκδόσεις. Ακόμα και στη φθηνότερη.
Ως προς το παρκάρισμα η ορατότητα είναι πανεύκολη. Και στο hatch και στο SW. Με την κάμερα και τους αισθητήρες μπρος πίσω είναι παιχνιδάκι. Η κάμερα αλλάζει και σε 180 μοίρες ευρυγώνια από την οθόνη.
Τώρα σχετικά με το τυφλό σημείο, εγώ προσωπικά δεν θεωρώ το BLIS απαραίτητο. Και γι αυτό τον λόγο δεν το έβαλα στην παραγγελία. Έχω συνήθεια βέβαια όταν είναι να αλλάζω σε γρήγορη λωρίδα να γυρνάω το κεφάλι και να βλέπω. Παίρνει 1 δευτερόλεπτο και πραγματικά δεν το θεωρώ κόπο. Δε χρειάζεται να γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω τελείως, στο πλάι αρκεί. Δίπλα από το B pillar δηλαδή. Πιο πίσω βλέπει και ο καθρέφτης. Τους καθρέφτες τους έχω έτσι ώστε το άκρο τους ίσα ίσα να πιάνει το σώμα του αυτοκινήτου. Πάντως αν ήταν φθηνότερο το BLIS τότε ίσως και να το έβαζα. Κανένα 250άρι δηλαδή θα πλήρωνα, παραπάνω μπα...
Νεκρό σημείο έχουν όλα τα αυτοκίνητα. Όταν το όχημα είναι δίπλα και πίσω σε συγκεκριμένη θέση, συνήθως όταν η μούρη του είναι στην ίδια ευθεία με την πίσω πόρτα σου περίπου, δεν φαίνεται ούτε στον μέσα καθρέφτη ούτε στον πλαϊνό.
Όπως έχω ξαναπει και στο παρελθόν υπάρχει για αυτούς που θέλουν και η οικονομικότερη λύση. Καθρεφτάκι νεκρής γωνίας στον καθρέφτη. 10 ευρώ και καθάρισες...
EDIT: Να αναφέρω και το μόνο αρνητικό που έχω παρατηρήσει, πάντα σε σχέση με τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου:
Είχα συνηθίσει όταν παρκάρω δίπλα σε πεζοδρόμιο, να κατεβάζω τον πλαϊνό καθρέφτη και να βλέπω την πίσω ρόδα. Έτσι δεν είχα χτυπήσει ποτέ μου ζάντα σε πεζοδρόμιο τόσα χρόνια. Στο Focus αυτό ΔΕΝ γίνεται. Ή τέλος πάντων γίνεται αλλά θέλει πολλές αλλαγές κατεύθυνσης ο καθρέφτης που γίνεται χρονοβόρο... Χρειάστηκε εξάσκηση για να μάθω που βρίσκεται η πίσω ρόδα όταν παρκάρω. Οι πλαϊνοί αισθητήρες βοηθούν σε αυτό. Υπάρχει και το αυτόματο παρκάρισμα αλλά όταν είμαι σε κίνηση και έχει κόσμο να περιμένει πίσω δε το βάζω ποτέ.
Ford Focus MK4