-
ναι το ίδιο λέμε, ευχαριστώ. Άρα μία εκδοχή είναι η δική σου και ακούγεται λογική, συμβουλή να φρενάρουμε όσο πιο ομαλά γίνεται. Από την άλλη στο δικό μου απόσπασμα από το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο φαίνεται σαν συμβουλή να κόψουμε ταχύτητα γενικώς (και πάλι ίσως για 'υβριδικούς' λόγους). Νομίζω πάντως πως η ένδειξη δεν εμφανίζεται μόνο όταν φρενάρω. Εκτός αν συνδέεται ακόμα και με την περίπτωση που αφήνεις το γκαζι. Τέλος πάντων δεν είναι κάτι σπουδαίο, απλά πηγαίνει εκεί το μάτι μου στο ταμπλό και μου κόβει τη φόρα..
Λογικά αν διώξεις αυτά τα Eco coach/Eco advice θα εξαφανιστεί και αυτή η συμβουλή (πάλι σύμφωνα με το online εγχειρίδιο).
-
Δε μπορώ να προσδιορίσω αυτή τη στιγμή ακριβώς τις φάσεις που εμφανίζεται η ένδειξη, αλλά το να συνδέεται και μόνο με το άφημα με του γκαζιού ενώ κινείσαι βγάζει νόημα, γιατί τότε είναι που φορτίζει το σύστημα (εμφανίζει την πράσινη μπαταριούλα π.χ.). Δηλαδή με το που αφήνεις το γκάζι μπορεί να σου υποδεικνύει να μη φρενάρεις ή να φρενάρεις πολύ σταδιακά για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν η κύλιση από αδράνεια (με ταχύτητα κουμπωμένη στο κιβώτιο) και να φορτίσει το υβριδικό σύστημα.
-
Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο σημείο, στη σελ. 452 του έντυπου εγχειριδίου λέει (έχω ένα ST-Line 155 mh):
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΛΥΧΝΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
(Εικόνα με το πόδι στο πετάλ και βέλος προς τα πάνω)
'Υποδεικνύει ότι πρέπει να επιβραδύνετε αργά'.
Δηλαδή για εμένα σημαίνει ότι πρέπει να πατάς το φρένο όσο το δυνατόν πιο απαλά επιτρέπει η συγκεκριμένη περίσταση για να φορτίζει βέλτιστα το υβριδικό σύστημα. Τελοσπάντων να μην το σανιδώνεις το φρένο.
Ανάλογα και το όριο ταχύτητας στην περιοχή που είσαι και αν πλησιάζεις σε διασταύρωση ,stop, διοδια ktlp στο βγάζει για να κόψεις προοδευτικά και όχι απότομα.
Δεν έχω μπροστά μου το εγχερίδιο αλλά αυτό έχω παρατηρήσει όσο καιρό το έχω ,στο ηλεκτρονικό εγχειρίδιο αναφέρει:
'Αλλάζει χρώμα όταν αρχίσετε να επιβραδύνετε.
Ο πρόσθετος δακτύλιος στην οθόνη δίπλα στην ένδειξη αποδοτικής οδήγησης μπορεί να παρέχει πληροφορίες για όρια ταχύτητας, διασταυρώσεις, ράμπες εισόδου/εξόδου σε αυτοκινητόδρομο, κυκλικούς κόμβους, σήματα στοπ, κεκλιμένο οδόστρωμα, στροφές ή διαβάσεις πεζών.'
-
'Αλλάζει χρώμα όταν αρχίσετε να επιβραδύνετε.
Ο πρόσθετος δακτύλιος στην οθόνη δίπλα στην ένδειξη αποδοτικής οδήγησης μπορεί να παρέχει πληροφορίες για όρια ταχύτητας, διασταυρώσεις, ράμπες εισόδου/εξόδου σε αυτοκινητόδρομο, κυκλικούς κόμβους, σήματα στοπ, κεκλιμένο οδόστρωμα, στροφές ή διαβάσεις πεζών.'
Να επαληθεύσω και εγώ ότι έγραψε ο Τάσος.
-
Γνώμη μου, μην ασχολείστε με αυτές τις αηδίες, απλά οδηγείστε και χαρείτε τα αυτοκίνητά σας!!!
-
ωραία προχωράμε (δεν χαιρόμαστε οδήγηση γιατί ισχύουν οι γνωστές συνθήκες δυστυχώς!), ερώτηση #2 :
Σύστημα Παρακολούθησης ΠΙΕΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ. Αυτή η μέτρηση στο μενου είναι αξιόπιστη, την εμπιστευόμαστε? λειτουργεί με αισθητήρες (πού και πώς) ή κάνει απλά κάποια εκτίμηση με βάση κάποια δεδομένα?
Εαν ο κατασκευαστής λέει παντού 33 psi υπό φυσιολογικές συνθήκες, τότε εγώ λαμβάνοντας υπόψη πάντα τα γνωστά περί κρύου-ζεστού ελαστικού και χιλιομέτρων, άμα τσεκάρω και δω κάποια στιγμή στον πίνακα οργάνων μπροστά 37 και πίσω 32, πρέπει να ανησυχήσω? και τέλος, το σύστημα θα προειδοποιήσει μόνο σε κάποια ακραία απόκλιση?
-
Αέρα βάζουμε πάντα με κρύα λάστιχα. Το 33 που σου λέει είναι για όταν είναι κρύα. Όταν οδηγήσεις φυσικά και θα ανέβουν οι θερμοκρασίες. Υπάρχει αισθητήρας σε κάθε μια από τις βαλβίδες.
Θα σε ειδοποιήσει το σύστημα όταν αρχίσει κάποιο ελαστικό να χάνει αέρα και να πέφτει η πίεσή του. Ρίξε και μια ματιά στο manual.
-
Σύστημα Παρακολούθησης ΠΙΕΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ. Αυτή η μέτρηση στο μενου είναι αξιόπιστη, την εμπιστευόμαστε? λειτουργεί με αισθητήρες (πού και πώς) ή κάνει απλά κάποια εκτίμηση με βάση κάποια δεδομένα?
Είναι ενδεικτική και όπως λέει και το βιβλιαράκι χρήσης καλό είναι η πίεση να ελέγχετε με σωστά καλιμπραρισμένο μανόμετρο (δηλαδή ξεχνάμε τε βενζινάδικα!). Οπότε ή πηγαίνεις με βάση την ένδειξη στην οθόνη ή αγοράζεις ένα καλό μανόμετρο (€10-15 κοστίζει) και τα ελέγχεις κρύα.
-
Λογικά αυτή η γενιά θα είναι και η τελευταίε με ΜΕΚ.
https://www.drive.gr/news/ford-eos-2030-ola-ta-aytokinita-mas-stin-eyropi-tha-einai-ilektrika
-
Να άνοιξε άραγε το εργοστάσιο σήμερα;
-
Γι αυτό αγοράσαμε ντίζελ το 2020, για να μένει κάτι στην άκρη μέχρι το 2030 να χουμε να δώσουμε προκαταβολή για το ηλεκτρικό τότε... το θέμα είνα σε 10-15 χρόνια, τα Φορντ θα παραμένουν τα πιο στριφτερά απ' όλα;
-
Πολύ καλή ερώτηση! Μέχρι στιγμής σε μια μικρή αναζήτηση που έκανα δεν έχω βρεί το παραμικρό δυστυχώς και σίγουρα το θέμα 'καίει' για μερικούς απο εμάς.
-
Όσο περιμένετε νέα, ορίστε ένα βιντεάκι για να πάρουμε μια ιδέα για τις ικανότητες του 1.0 155
-
Πολύ σπαστικό το pre collision assist που βάρεσε χωρίς λόγο στο τέλος πάντως.
-
Ε δε το λες και χωρίς λόγο... Έτρεχε με 200 πάνω σε στροφή και μπροστά του είχε φορτηγά... Καλύτερα να βαράει είναι εμένα η άποψή μου να σε ξυπνάει και ας μην είναι και εντελώς απαραίτητο. Εν τω μεταξύ σε πραγματικό κίνδυνο (και μικρότερη ταχύτητα) πατάει και φρένο.
Επίσης ρυθμίζεται η ευαισθησία του. Εμένα όποτε έχει βαρέσει υπήρχε λόγος.
-
Μιχάλης Π wrote:
Πολύ καλή ερώτηση! Μέχρι στιγμής σε μια μικρή αναζήτηση που έκανα δεν έχω βρεί το παραμικρό δυστυχώς και σίγουρα το θέμα 'καίει' για μερικούς απο εμάς.
Θα επικοινωνησω μεσα στην εβδομαδα με τον πωλητη να μαθω αν τους έχει ενημερώσει ο εισαγωγέας και θα γράψω σχετικά
-
Αναμένουμε με αγωνία!!!
sleeper667 wrote:
Μιχάλης Π wrote:
Θα επικοινωνησω μεσα στην εβδομαδα με τον πωλητη να μαθω αν τους έχει ενημερώσει ο εισαγωγέας και θα γράψω σχετικά
-
Αυτοκινηταρα...
Εκει με τα 220 χλμ/ωρα σε ανοιχτή καμπή υπό γωνία το τιμονι και με λακουβες της ασφαλτου από κατω...τίποτα... Ακλόνητο τιμονι και σταθερότατο.
Ερώτηση στα 120 χλμ με 6η στο κιβτιο τι καταναλωση εχει;
-
Για όσους έχουν παραγγείλει η γραμμή παραγωγής έχει επανεκκίνησει. Το δικό μου έχει ημερομηνία κατασκευής 10 Μαρτίου και από την αντιπροσωπεία υπολογίζουν κάνα μήνα για να έρθει Ελλάδα.
-
Για όσους έχουν παραγγείλει η γραμμή παραγωγής έχει επανεκκίνησει. Το δικό μου έχει ημερομηνία κατασκευής 10 Μαρτίου και από την αντιπροσωπεία υπολογίζουν κάνα μήνα για να έρθει Ελλάδα.
Πότε είχες παραγγείλει?
Ford Focus MK4