-
Κάπου διάβασα,είδα -δε θυμάμαι ακριβώς- πως από τις αρχές του 2019 το Focus θα διατίθεται και με ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων σε στυλ VAG,3008 κ.ά.
-
Προσωπικά στο εσωτερικό το φορντ μου αρέσει πιο πολύ από το civic
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Κάπου διάβασα,είδα -δε θυμάμαι ακριβώς- πως από τις αρχές του 2019 το Focus θα διατίθεται και με ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων σε στυλ VAG,3008 κ.ά.Όλα τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν κάποια οθόνη στην κεντρική Κονσόλα που σου δίνει έναν σκασμό πληροφορίες. Τι περισσότερο προσφέρει ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων που θα θέλει κάποιος να πληρώσει 700-800-1000€ για να τον επιλέξει;;; Το αυτοκίνητο δεν είναι μαχητικό τζετ να χρειάζεσαι τόσο όγκο πληροφοριών ακριβώς μπροστά σου για να το λειτουργήσεις!
Όταν φτάσουμε στην εποχή της πραγματικά αυτόνομης οδήγησης, τότε θα μπορούσα να είχα τις πληροφορίες για το που πάμε, τι θα κάνει το όχημα, τι δείχνουν οι αισθητήρες για τα διπλανά οχήματα κτλ σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων και η οθόνη στην κεντρική κονσόλα να παίζει ταινία/μουσική -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
...Δείχνει πολύ καλύτερο από τις φωτογραφίες...Συμφωνω απολυτα! Πολυ καλυτερο απο κοντα ενα λευκο που ειδα.
-
Καλησπέρα,
Ξέρουμε πότε έρχεται στις αντιπροσωπείες το Ford Focus Active;
Ποιές είναι οι ουσιώδεις διαφορές από το κανονικό μοντέλο;
-
Οκ πολύ ωραίο το acc , με αυτόματο κιβώτιο πραγματικά σε ξεκουράζει, αλλά το lane assist που παίρνει τον έλεγχο του τιμονιού εκτός από το σπαστικό κάθε λίγα δευτερόλεπτα να κουνάς το τιμόνι , πέρα από κάποιες ευθείες και ανοικτές καμπές στην έθνικη νομίζω πως πιο πολύ σε αγχώνει παρά βοηθά.
Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος αφαιρεθεί με το κινητό η τις οθοναρες πλέον να σε σώσει ,ή αποκοιμηθεί ,ή κάτι χειρότερο συμβεί να συνδράμει στο να αποφευχθεί ατυχήμα.
Γενικά όμως θεωρώ πως δεν είναι σωστό να δίνεται αυτή η δυνατότητα ακόμη χωρίς τα χέρια στο τιμόνι , θα προκληθούν ατυχήματα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο στο focus μετά το 7:00 να πηγαίνει και να στρίβει μόνο του σε διπλής κατεύθυνσης δρόμο με 80χλμ και μόλις αναγνωρίζει πως το όριο ταχύτητας πάει στα 100 να επιταχύνει ανάλογα.
Μου φαίνεται τρομακτικό!Edit: Στο 8:00 λεπτό του βίντεο βλέπει το φανάρι κόκκινο και φρενάρει μόνο του η το κάνει ο οδηγός;
Θα τρελαθουμε τελείως!
Όχι άγχος , τσίτα τέρμα πρέπει να είσαι αν για 1/1000 δεν δουλέψει το acc με το προπορευόμενο αυτοκίνητο, κάποια στροφή κλείνει πιο απότομα από το κανονικό , αν κάποιο φανάρι δεν το πιάσει , αν κάποιο αντικείμενο - όχημα- έχει κάποιο σχήμα που δεν το αναγνωρίζει το ραντάρ - κάμερα και καρφώσει πάνω του κλπ.
Πω! Cruise control και πολύ μου είναι !!!!
Youtube VideoSent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Οι βασικές διαφορές είναι η ψηλότερη ανάρτηση και το body kit με τα πλαστικά φτερά κτλ.
Με κάθε επιφύλαξη, νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι το Active θα έρθει αρχές του 2019. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Πήγα σήμερα και το είδα στην έκθεση για κανένα 5λεπτο που είχα χρόνο. Ήταν ένα μαύρο st-line 1.0 125ps με τιμή νομίζω κάπου στα 21500 ή εκεί γύρω.Τόσο πάει το 1,5 150hp st line και νομίζω ότι η τιμή είναι ασυναγώνιστη (αν εξαιρέσουμε το end of life seat Leon)
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Edit: Στο 8:00 λεπτό του βίντεο βλέπει το φανάρι κόκκινο και φρενάρει μόνο του η το κάνει ο οδηγός;
Θα τρελαθουμε τελείως!Αν δεις καλύτερα ο οδηγός πατάει το φρένο.
Σε επαρχιακό δρόμο όπως το βίντεο δεν νομίζω να το χρησιμοποιούσα ποτέ, αλλά σε πολύωρα ταξίδια στην εθνική στα κομμάτια με καλή διαγράμμιση πιστεύω είναι αρκετά βοηθητικό. -
Διαβάζοντας τα αντίστοιχα συγκριτικά στα Fiesta κανονικά και Active, θα παίξουν ελάχιστα χειρότερες επιδόσεις, λίγο χειρότερη οδική συμπεριφορά με τις 17αρες και τα χαμηλοπροφιλα με καμιά off road διάθεση και καθόλου sport επίσης διάθεση με τα 30 χιλιοστά επιπλέον ύψος.
Αισθητικά όμως το βρίσκω πολύ πιο όμορφο και μοδατο από το κανονικό και ιδιαίτερα στην SW έκδοση (τύπου 2κινητου Scout).
Νομίζω ότι το 5θυρο Active πωλείται ήδη με παραγγελία και αρχές του 19' θα έρθει και το SW.Λίγη 'προσοχή' στο Active η χώρα κατασκευής του. Από που θα έρχεται. Διάβαζα για κατασκευή του στην Κίνα και είχε πρόβλημα η Ford με την αγορά των ΗΠΑ λόγω των δασμών του Τραμπ.
Φαντάζομαι όπως τα ευρωπαϊκά θα φτιάχνονται στη Γερμανία. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Οι βασικές διαφορές είναι η ψηλότερη ανάρτηση και το body kit με τα πλαστικά φτερά κτλ.
Με κάθε επιφύλαξη, νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι το Active θα έρθει αρχές του 2019.Κι επιπλέον νομίζω θα έχει ανάρτηση με πολλαπλούς πίσω,ανεξαρτήτου κυβισμού κι ιπποδύναμης κινητήρα (δηλ. και στο 1.0 125hp).
-
Δεν υπάρχει στις εκθέσεις πάντως.
Θα ήθελα να δω πόσο έξτρα ύψος έχει, κυρίως και για την είσοδο στο όχημα που είναι ένας βασικός λόγος που αρκετοί αγοράζουν crossover. Σχετικά με την off-road διάθεση, την θεωρώ περιττή τόσο στα crossover όσο και στα SUV. Αν θέλει κάποιος off-road παίρνει αποκλειστικά 4x4. Ένα απλά υπερυψωμένο 2κίνητο μπορεί να κολλήσει σε απίστευτες ευκολίες πριν το καταλάβει.
Ενδιαφέρον θα έχει αν θα υπάρξει και υβριδική έκδοση.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Πήγα σήμερα και το είδα στην έκθεση για κανένα 5λεπτο που είχα χρόνο. Ήταν ένα μαύρο st-line 1.0 125ps με τιμή νομίζω κάπου στα 21500 ή εκεί γύρω.
Τόσο πάει το 1,5 150hp st line και νομίζω ότι η τιμή είναι ασυναγώνιστη (αν εξαιρέσουμε το end of life seat Leon)
Το ξέρω και για αυτό το αναφέρω κιόλας. Δεν πρόσεξα όμως γιατί είχε αυτήν την τιμή. Ίσως είχε και κανένα άλλο εξτρά.
-
Ξέρουμε πότε θα έρθει η υβριδική έκδοση;
-
Για 5 λεπτά είδα το εσωτερικό του νεου Focus. Οχι τίποτα ιδιαίτερο, ούτε και άσχημο, ποιοτικά μαλακά πλαστικά πάνω, αλλά ρε Ford δε ντραπηκες κάτω από τους αεραγωγούς να βάλεις το πλαστικό αυτό που πλαισιώνει τα χειριστήρια του κλιματισμού? Ουτε σε corsa B δεν δεν είχε τέτοιο πλαστικό. Χώροι παρα παρα πολύ καλοί, βελτιωθηκε και το βάθος του χώρου αποσκευων, δεν αχοληθηκα με λίτρα συνολικής χωριτηκότητας
-
Kαλησπέρα σε όλους στο forum
Μόλις παράγγειλα το 1.5 diesel ecoblue 120 HP vignale. παράδοση σε 3 μήνες, πληροφοριακά ανάρτηση πίσω, έχει πολλαπλών συνδέσμων, εγγύηση 8 έτη ή 160.000 χιλιόμετρα οποίο έρθει πρώτο
-
Ο χρήστης vaskokl έγραψε:
Kαλησπέρα σε όλους στο forumΜόλις παράγγειλα το 1.5 diesel ecoblue 120 HP vignale. παράδοση σε 3 μήνες, πληροφοριακά ανάρτηση πίσω, έχει πολλαπλών συνδέσμων, εγγύηση 8 έτη ή 160.000 χιλιόμετρα οποίο έρθει πρώτο
Με το καλο!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης vaskokl έγραψε:
Kαλησπέρα σε όλους στο forumΜόλις παράγγειλα το 1.5 diesel ecoblue 120 HP vignale. παράδοση σε 3 μήνες, πληροφοριακά ανάρτηση πίσω, έχει πολλαπλών συνδέσμων, εγγύηση 8 έτη ή 160.000 χιλιόμετρα οποίο έρθει πρώτο
Kοστος?
-
Με το καλό και να το χαρείς με Υγεία!
Φοβερή έκδοση η vignale, με πολύ πλούσιο εξοπλισμό και αναβαθμισμένη ποιότητα και προσοχή στην λεπτομέρεια!
-
27.500 η τιμή με μεταλλικό χρώμα, δώρο το συναγερμό και έκπτωση στην επέκταση της εγγύησης στα 160000 χιλιόμετρα, 8 χρόνια από 100.000 που ήταν δωρεάν (300 ευρώ από 850 ευρώ που είχε κανονικά) συνδυάζει αναβαθμισμένη ποιότητα, πλούσιο εξοπλισμό (φώτα led, δερμάτινα καθίσματα, διπλά τζάμια,κλπ + οδηγική υπεροχή (ανάρτηση πολλαπλών πίσω)
Ριζικά αλλαγμένο σε σχέση με τη προηγούμενη έκδοση
Ford Focus MK4