-
Αν σε ενδιαφέρει τόσο η κατανάλωση σκέψου σοβαρά το 1000 155.
-
Αυτό που λέτε για αλλαγή καθισμάτων, είδατε αν φέρουν τους πλευρικούς αερόσακους και έχουν συμβατότητα με την φύσα και τους εγκεφάλους του αυτοκινήτου;
-
Το έχω υπόψη για τους αερόσακους, τα ρεκαρο έχουν πλήρη συμβατότητα με τα αυτοκίνητα της Φορντ, το θέμα είναι ότι το φθηνότερο κομφορτ κάθισμα που βρήκα στοιχίζει 930€ το τεμάχιο και δε ξέρω ακόμα εάν στη τιμή έχει και το μηχανισμό εγκατάστασης. Έχω χρόνο όμως 3-4 μήνες μέχρι να έρθει το αμάξι και το κατάστημα αυτό κάνει προσφορές κατά διαστήματα για να ξεστοκαρει.
-
Δύο παρατηρήσεις μόνο, εφόσον διαλέγεις το Active SW -πολύ καλή επιλογή- βάζοντας μεγαλύτερη ζάντα ακυρώνεις λίγο την όποια επιπλέον ικανότητα έχει να πατήσει και παλιόδρομο πιο άφοβα και πιο άνετα. Και την κατανάλωση και τα τέλη κυκλοφορίας θα επηρεάσει λίγο προς τα πάνω. Το ότι μπορεί να το βλέπεις πιο 'άγριο' παρκαρισμένο, δεν νομίζω πως αξίζει τα επιπλέον χρήματα, αλλά εσύ θα αποφασίσεις τί θες περισσότερο
Επίσης diesel δεν είπες πως θα πάρεις;
Δεν θα έχει καμία σχέση η κατανάλωση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις με καθαρά ασφάλτινο προσανατολισμό και τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια έχουν ελάχιστη επιβάρυνση. Ο συνδυασμός diesel με 8τάχυτο εγώ πιστεύω πως θα σου κάνει κι οικονομία, καθώς θα κρατάει τον ντιζελοκινητήρα συνεχώς σε ιδανικές στροφές, σε σύγκριση με 6ταχυτο χειροκίνητο που ενώ θα έπρεπε να κάνεις περισσότερες αλλαγές για να μένεις στο μικρότερο ευρος στροφών του ντίζελ, εκμεταλευόμενος τη ροπή δεν θα έκανες με το χέρι κάποιες απ' αυτές...
δες ότι τα δίλιτρα ντίζελ που υπάρχουν καταγεγραμμένα καταναλώνουν λιγότερο από 6λτ/100χλμ μ.ο. οπότε για το 1.5 θα περίμενα αυτή να είναι η συνήθης κατανάλωση.
Diesel consumption: Ford - Focus - Spritmonitor.de
Ως προς τα καθίσματα, έκανες ένα τεστ ντράιβ αρκετής ώρας και δεν σε καλύπτουν; μόνο κάποια καλύτερη εργοστασιακή επιλογή αν υπάρχει κατά την παραγγελία, αλλιώς είναι κάτι παρακινδυνευμένο που δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ.
-
Ειναι άλλος ο φίλος που θέλει το active diesel wagon και άλλος το st line x 182 με σκοπό να αλλάξει καθίσματα.
Πάντως στις τιμές καθισμάτων 1 Χιλ έκαστο, σίγουρα είναι καλύτερα να μπουν τα ανατομικά του εργοστασίου αντί για aftermarket. Δες τι θα απαντήσουν στον πωλητή. Θεωρώ πως αφού πληρώνεις και βάζεις ειδική σίγουρα μπαίνουν.
-
Υπάρχει ένας μήνας περιθώριο για αλλαγές στο αυτοκίνητο από τη στιγμή της παραγγελίας, οπότε θα δούμε εάν θα υπάρξει δυνατότητα να μπει το κάθισμα εργοστασιακά ή όχι. Εάν πάντως πετύχω καλή τιμή σε ρεκαρο κάθισμα, η ποιότητα τους δε συγκρίνεται με κανένα εργοστασιακό κάθισμα και όπως είπα η ρεκαρο συνεργάζεται με τη Φορντ και το κάθισμα μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα αφού δίνει και ράγες με τις κατάλληλες διαστάσεις για το φοκους.
-
Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν stline 1.0 125hp at8. H αλήθεια είναι ότι το αμάξι είχε 10000χλμ στο καντράν και τα πλαστικά στις πόρτες ιδιαίτερα στις πίσω θύμιζαν αυτοκίνητο με 100000χλμ , υπήρχε έντονη ταλάντωση και μου έδωσαν την εντύπωση ότι η αποκόλληση είναι θέμα χρόνου. Όταν είδα stline x στην έκθεση δεν είχε σε καμία περίπτωση την ίδια εικόνα. Σας ρώτησα γιατί έχω το φόβο ότι θα δώσω 28000€ και το αυτοκίνητο μετά από 1-2 χρόνια θα γίνει κουδουνίστρα. Η ανάρτηση πάντως δε μπορούσε να αποσβέσει τις ανωμαλίες του δρόμου οι οποίες γίνονταν αρκετά αισθητές στη καμπίνα. Από την άλλη οφείλω να παραδεχτώ ότι το sync 3 είναι αρκετά αξιόλογο και ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ ευχάριστο οδηγικά. Το ζήτημα είναι ότι τα υλικά που είδα στη καμπίνα και η συναρμογή τους είναι σημαντικά κατώτερη των γκόλφ και bmw 1 series αλλά από την άλλη φοβάμαι τη μηχανολογική αναξιοπιστία των δύο αυτών μοντέλων και είμαι πραγματικά σε αδιέξοδο. Μέσα σε όλα έμεινα και χωρίς αυτοκίνητο γιατί το χ3 έμεινε από σασμάν(το συνεργείο δεν άλλαξε ποτέ λάδια κατόπιν σχετικής οδηγίας του κατασκευαστή), και το κόστος επισκευής είναι πολύ βαρύ και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Συγνώμη που σας ζαλίζω με τις απορίες μου και ευχαριστώ για την απάντηση
επεδιη και εγώ είδα και οδήγησα bmw και φοκους st line x με τα 155 άλογα η διαφορά στην ποιότητα εσωτερικου είναι εμφανής ..το φοκους που οδήγησα βέβαια δεν είχε κανένα από τα θέμα που αναφέρεις αν εξαιρέσω ότι η κεντρική κονσόλα κουνιόταν δεν ήταν στιβαρή ,επίσης οι αναρτήσεις αν και ημιάκαμπτος ήταν μια χαρά. Ίσως φταίει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αυτό έπαθα και στην Audi όταν οδήγησα το α3 και έκανε θόρυβο λόγω προβλήματος στηνεξάτμιση ..με ξενέρωσε αμέσως ..
-
To αυτοκίνητο ήταν πραγματικά πολύ ταλαιπωρημένο παρόμοια εικόνα είχε και το πολο το 1,5 150hp 7dsg που οδήγησα πριν κανά δίμηνο. Το αυτοκίνητο οδηγικά ήταν πολύ καλό το αυτόματο πολύ αθόρυβο δε καταλάβαινες τις αλλαγές. Λίγο μετά αντιλήφθηκα και το πρόβλημα στο χ3 αφού οι αλλαγές εκεί γινόντουσαν αισθητές(την άλλη μέρα έμεινε το αμάξι μέσα στο γκαράζ). Η αλήθεια είναι ότι από όσα αυτοκίνητα δοκίμασα τα καλύτερα καθίσματα τα είχε το γκόλφ σε υποστήριξη και αίσθηση, το κάθισμα δεν είναι ζήτημα όμως αφού μπορώ να βάλλω και aftermarket εύκολα(Πάντως και στο χ3 που οδηγώ τόσα χρόνια από τα καθίσματα δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος). Η ανάρτηση με προβλήματίζει αλλά δε κατάφερα να βρω τόσο κακοφτιαχμένους δρόμους όταν τέσταρα γκόλφ και bmw 1 για να κάνω το συγκριτικό. Πάντως δύσκολα πιστεύω ότι θα έβρισκε χειρότερο test drive όχημα κάποιος για να διώξει πιθανό αγοραστή. Η τιμή 27950€ με μεταλλικό και τεχνολογικό πακέτο πως σας φαίνετε;
εμένα από βρόχιδη στην Θεσσαλονίκη πριν 2 εβδομάδες μου έδωσαν τιμή 29.300 για τα ίδια ακριβώς πράγματα και το ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που ενδιαφέρει κ εσένα. Μεγάλη διαφορά στην τιμή .και εγώ για το 1.5 182 ps st line x με μεταλλικό χρωμα και technology pack ρώτησα
-
Τα έξτρα ανατομικά καθίσματα που λέτε για το φοκους, είναι τα ρεκαρο που φοράει το st? Αν όχι, άραγε να μπορεί κάποιος να τα βάλει στο απλό 182αρι?
-
Τα ανατομικά καθίσματα που βάζει η φορντ δεν είναι ρεκάρο. Όλες οι σειρές καθισμάτων ρεκάρο μπαίνουν στο φόκους , καθότι οι εταιρείες συνεργάζονται και υπάρχει έτοιμη βάση στις διαστάσεις του φόκους, το θέμα είναι στη τιμή μιλάμε για 900€ ανά τεμάχιο το λιγότερο και η επένδυση του καθίσματος σκέτο ύφασμα και δεν ξέρω ακόμη αν χρεώνει έξτρα και τη βάση.
-
ALEX19 wrote:
To αυτοκίνητο ήταν πραγματικά πολύ ταλαιπωρημένο παρόμοια εικόνα είχε και το πολο το 1,5 150hp 7dsg που οδήγησα πριν κανά δίμηνο. Το αυτοκίνητο οδηγικά ήταν πολύ καλό το αυτόματο πολύ αθόρυβο δε καταλάβαινες τις αλλαγές. Λίγο μετά αντιλήφθηκα και το πρόβλημα στο χ3 αφού οι αλλαγές εκεί γινόντουσαν αισθητές(την άλλη μέρα έμεινε το αμάξι μέσα στο γκαράζ). Η αλήθεια είναι ότι από όσα αυτοκίνητα δοκίμασα τα καλύτερα καθίσματα τα είχε το γκόλφ σε υποστήριξη και αίσθηση, το κάθισμα δεν είναι ζήτημα όμως αφού μπορώ να βάλλω και aftermarket εύκολα(Πάντως και στο χ3 που οδηγώ τόσα χρόνια από τα καθίσματα δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος). Η ανάρτηση με προβλήματίζει αλλά δε κατάφερα να βρω τόσο κακοφτιαχμένους δρόμους όταν τέσταρα γκόλφ και bmw 1 για να κάνω το συγκριτικό. Πάντως δύσκολα πιστεύω ότι θα έβρισκε χειρότερο test drive όχημα κάποιος για να διώξει πιθανό αγοραστή. Η τιμή 27950€ με μεταλλικό και τεχνολογικό πακέτο πως σας φαίνετε;
εμένα από βρόχιδη στην Θεσσαλονίκη πριν 2 εβδομάδες μου έδωσαν τιμή 29.300 για τα ίδια ακριβώς πράγματα και το ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που ενδιαφέρει κ εσένα. Μεγάλη διαφορά στην τιμή .και εγώ για το 1.5 182 ps st line x με μεταλλικό χρωμα και technology pack ρώτησα
Σου υπολόγισαν σίγουρα σωστά το τέλος ταξινόμησης; Τι ποσό σου χρέωσαν γράψε μου και θα σου απαντήσω εάν είναι σωστό.
-
Σωστή η παρατήρηση. Για τα καθημερινά αυτά αυτοκίνητα κοινών θνητών, ορίζεις μπάτζετ, κάνεις μια λίστα με τις προτεραιότητες σου σε σειρά σημαντικότητας και αποδέχεσαι πως για τις 2-3-4 τελευταιες θα συμβιβαστείς. Βρίσκεις τέλος πάντων ποιο σύνολο στην κατηγορία σε αναγκάζει να συμβιβαστείς σε λιγότερες προτεραιότητες ή/ και στις λιγότερο σημαντικές.
Εγώ με αυτό το κριτήριο έκανα την επιλογή μου και μετά από άπειρο ψάξιμο είμαι το ίδιο ενθουσιασμένος για την επιλογή μου όπως την πρώτη μέρα!
-
Οι τιμές που σου λένε για τα καθίσματα είναι σωστές. Τόσο πάνε και βάλε εφόσον είναι εργοστασιακά. Κερδίζεις σε ομοιογένεια υλικών στην καμπίνα και ότι τα πάντα θα δουλεύουν σωστά και όπως πρέπει όπως οι αερόσακοι.
Δεν έχω ακούσει ποτέ και για κανένα αυτοκίνητο να τα αλλάζουν μιας και το κόστος είναι αστρονομικό σε σχέση με την αξία του αυτοκινήτου. Μόνο για **sport **καθίσματα έχω δεί να πέφτουν ανάλογα ποσά σε Sabelt/Recaro τοποθετημένα μετά την αγορά του αυτοκινήτου και με την προοπτική της μεταπώλησης τους στο μέλλον ξεχωριστά.
Τώρα σε αυτήν την κατηγορία τιμής όλα τα αυτοκίνητα έχουν μικρά έστω ελαττώματα. Πρέπει να ανέβεις σε άλλο επίπεδο τιμής για υπεράνω κριτικής οχήματα..
-
....... Ειπε ο τυπος που αγορασε focus με ολο τον εξτρα εξοπλισμο και ενα σκασμο αλογα.... Και του περασε και κεραμικη επίστρωση.
Μετα πηγε στο ιδιωτικό του νησι για να σκεφτεί τις προτεραιότητες του απο ενα αυτοκινητο και να τις διαβαθμίσει.
Αντε χρόνια πολλα.
-
Πω....δίκασες βρε Lap μου.
-
Lap η επιλογή μου να βάλω τα έξτρα επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που περιγράφω.
Άσχετα με τον εξοπλισμό, συνεχίζουν και υπάρχουν συμβιβασμοί. Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσα να έχω πάρει άλλη μάρκα αν ήταν πιο σημαντικά για μένα τα σαλόνια, η ψηλή θέση οδήγησης ή άλλα που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.
Επέλεξα το σύνολο που μου ταίριαζε περισσότερο και με τα έξτρα, αφού υπήρχε δυνατότητα, μείωσα τους συμβιβασμούς. Αν το μπάτζετ ήταν μικρότερο πάλι αυτή θα ήταν η επιλογή με λιγότερο εξοπλισμό.
-
Προς διευκρίνιση δεν ψάχνω δερμάτινο σαλόνι και ψηλή θέση οδήγησης. Τα έχω στο χ3 και δε βολεύομαι καθόλου. Ανατομικό κάθισμα ψάχνω, εάν μου βάλλουν αυτό που προσφέρει η Φορντ στο εξωτερικό είμαι οκ, αν όχι ψάχνω μήπως βρω κάτι αφτερμαρκετ.
-
BMW 118 Sport Line Advanced Recaro buckets εχει με ηλεκτρικα ρυθμιζομενα side bolsters. Εν μερη αυτο πληρωνεις οταν αγοραζεις BMW.
-
Η ρεκαρο πάντως μόνο στην μ4 γράφει ότι τοποθετεί τα καθίσματα της στο επίσημο σαιτ. Από Φορντ τοποθετεί στα st μοντέλα focus, fiesta, puma και στη mustang. Έχει διακριτικό ρεκαρο στα καθίσματα η σειρά 1;
-
Πάντως τα recaro των ST, ενώ είναι καταπληκτικά στο κράτημα, δε τα λες και ιδιαίτερα 'άνετα' σε πολύωρη οδήγηση. Σε περιορίζουν αρκετά που για πολλούς μπορεί αν γίνει και κουραστικό.
Ford Focus MK4