-
-
Σαν supercar ειναι η μαπα του.
Πολυ ωραιο ρε συ,.., φτου φτου....
-
Τους βγήκε ωραίο το SW φέτος.
-
@tkin73 δεν κανω κατι ιδιαιτερο, απλα παω στο site τους και πατω τις φωτογραφίες.
Παντως οντως βοηθά αυτη η σύγκριση.
-
περιμένοντας το Active λοιπόν, έχει φτάσει τελωνείο εδώ και 2 βδομάδες, κάτι πρέπει να γράψουμε να περνάει και η ώρα.
Τα είχα γράψει και τότε, από την εμπειρία που απέκτησα. Για να καταλήξεις να πάρεις focus πρέπει να πας στην αντιπροσωπεια αποφασισμένος και πιεστικός για Focus. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε τους μεταβατικούς μήνες λόγω mild hybrid. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πηγαίνεις στο περίπου για χαλαρό ψάξιμο και κουβεντουλα, θα σε ισοπεδώσει το PUMA marketing. Το οποίο πουμα εννοείται είναι αξιόλογο αυτοκίνητο και ωραίο και κατά τη γνώμη μου και σχετικά τίμιο (οριακά 21χιλ και κάτι ψιλά σε μια κατηγορία b-SUV που ο ανταγωνισμός σαν να τα σπρώχνει όλα προς τα πάνω). Αλλά δεν γίνεται να το θεωρούν και αντίδοτο σε όλα τα προβλήματα, από εργένικο αυτοκίνητο πόλης μέχρι οικογενειακό ταξίδι φορτωμένο, για όλα ο πωλητής θα σου πει το πουμα είναι το πλέον κατάλληλο). Πολύ αστεία και η φάση με τις βαλιτσες που τις βγάζουν και τις ξαναβάζουν για να δούμε τα 400 λιτρα με τις ίδιες ατάκες κάθε φορά περί megabox, δεν το λέω με κακία αλλά είναι αστείο. Το δε (focus) **Active **αν το αναφέρεις εκεί περνάμε σε πιο εξωτικά επίπεδα, σε κοιτάνε σαν εξωγηινο. Πρώτον γιατί δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση με τις τωρινες συνθηκες να σου βρουνε test-drive και δευτερον γιατί δεν ξέρουν ούτε να στο διαφημίσουν καλά-καλά. Επομένως συμφωνώ με κάποιον προηγούμενο (Lap?) ότι όλα αυτά φυσικά και έχουν επίπτωση στις πωλήσεις, δεν γίνεται να πηγαίνεις κάπου για ένα προιόν και να πρέπει να πιέσεις για να σου δώσουν προσφορά (ετσι ακριβώς συμβαίνει, αναλυτική εκτύπωση σελίδων για το πουμα, και εκεί κάπου πήγε να γράψει με μολύβι τον αριθμό 23,300 για να μην ξεχάσουμε και την τελική τιμή του active). Και όλα αυτά για ένα καθόλου τυχαίο αμάξι, αυτό είναι το περίεργο, ούτε αντιεμπορικό το λες, δεν άκουσα ποτέ κανέναν να κράζει focus για λόγους 'αυτοκινητιστικους' - καλά δεν μιλαω για το φορουμ εδώ που άμα διαβάσεις την ενασχόληση όλων με το συγκεκριμένο μοντέλο και μετρησεις τα ποστ που το αναφέρουν θα νομίζεις ότι έξω κυκλοφορουν μόνο φοκους και λίγα σουπερμινι.
-
περιμένοντας το Active λοιπόν, έχει φτάσει τελωνείο εδώ και 2 βδομάδες, κάτι πρέπει να γράψουμε να περνάει και η ώρα.
Τα είχα γράψει και τότε, από την εμπειρία που απέκτησα. Για να καταλήξεις να πάρεις focus πρέπει να πας στην αντιπροσωπεια αποφασισμένος και πιεστικός για Focus. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε τους μεταβατικούς μήνες λόγω mild hybrid. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πηγαίνεις στο περίπου για χαλαρό ψάξιμο και κουβεντουλα, θα σε ισοπεδώσει το PUMA marketing. Το οποίο πουμα εννοείται είναι αξιόλογο αυτοκίνητο και ωραίο και κατά τη γνώμη μου και σχετικά τίμιο (οριακά 21χιλ και κάτι ψιλά σε μια κατηγορία b-SUV που ο ανταγωνισμός σαν να τα σπρώχνει όλα προς τα πάνω). Αλλά δεν γίνεται να το θεωρούν και αντίδοτο σε όλα τα προβλήματα, από εργένικο αυτοκίνητο πόλης μέχρι οικογενειακό ταξίδι φορτωμένο, για όλα ο πωλητής θα σου πει το πουμα είναι το πλέον κατάλληλο). Πολύ αστεία και η φάση με τις βαλιτσες που τις βγάζουν και τις ξαναβάζουν για να δούμε τα 400 λιτρα με τις ίδιες ατάκες κάθε φορά περί megabox, δεν το λέω με κακία αλλά είναι αστείο. Το δε (focus) **Active **αν το αναφέρεις εκεί περνάμε σε πιο εξωτικά επίπεδα, σε κοιτάνε σαν εξωγηινο. Πρώτον γιατί δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση με τις τωρινες συνθηκες να σου βρουνε test-drive και δευτερον γιατί δεν ξέρουν ούτε να στο διαφημίσουν καλά-καλά. Επομένως συμφωνώ με κάποιον προηγούμενο (Lap?) ότι όλα αυτά φυσικά και έχουν επίπτωση στις πωλήσεις, δεν γίνεται να πηγαίνεις κάπου για ένα προιόν και να πρέπει να πιέσεις για να σου δώσουν προσφορά (ετσι ακριβώς συμβαίνει, αναλυτική εκτύπωση σελίδων για το πουμα, και εκεί κάπου πήγε να γράψει με μολύβι τον αριθμό 23,300 για να μην ξεχάσουμε και την τελική τιμή του active). Και όλα αυτά για ένα καθόλου τυχαίο αμάξι, αυτό είναι το περίεργο, ούτε αντιεμπορικό το λες, δεν άκουσα ποτέ κανέναν να κράζει focus για λόγους 'αυτοκινητιστικους' - καλά δεν μιλαω για το φορουμ εδώ που άμα διαβάσεις την ενασχόληση όλων με το συγκεκριμένο μοντέλο και μετρησεις τα ποστ που το αναφέρουν θα νομίζεις ότι έξω κυκλοφορουν μόνο φοκους και λίγα σουπερμινι.
Ωραιο το Puma αλλά για να κάτσεις πίσω χωρις να σε πιάσει πονοκέφαλος μετά από βόλτα πρέπει να είσαι κάτω από 1.75.Δεν γίνεται να είσαι κατηγορία b-suv και να σε τρωει το Focus σε χωρους πίσω.
-
Μα το Focus είναι segment C !!!
-
Κι επιπλέον, το τελευταίο Focus είναι από τα πιο ευρύχωρα μικρομεσαία, όσον αφορά τους χώρους των επιβατών, οπότε λογικό είναι να ρίχνει στον τομέα αυτό και στο Puma.
-
είμαι 1,87 και επιβεβαιώνω (για επανάληψη), εφόσον όπως πολλοί άλλοι πέρασα κι από το διλημμα B-SUV or focus active:
-
15-20 πόντοι διαφορά σε μήκος και το πορτ μπαγκαζ κλασικά μέτριο στο φοκους άρα προφανώς κάπου πρέπει να φανεί αυτή η διαφορά, στους πίσω καθημενους λοιπόν δεν υπάρχει συγκριση, έχει απογειωθεί το φοκους, εγώ πίσω από μένα άνετος χωρίς περιορισμούς
-
σε όλα τα B-SUVs όπως t-roc, 2008, juke (ακόμα και πουμα): ψηλός θα κάτσει και πίσω, δεν είναι απαγορευτικό. Ψηλός πίσω από ψηλό πάλι θα κάτσει, με περιορισμούς, τα γονατα ακουμπάνε. Ωστόσο σε όλα νιωθεις ότι όλα γυρω σου είναι οριακά, δεν είσαι αποσκευή το νιώθεις το πράγμα. Το puma ένα κλικ χειρότερο σαν αίσθηση και νομίζω 'πάσχει' και σε πλάτος. Δεν ήταν όμως τόσο χάλια όσο περίμενα ώστε να απορριφθεί κατευθείαν για αυτό το λόγο (ανάλογα τις ανάγκες πάντα)
-
εκεί που υπάρχει πρόβλημα και αρχίζεις και απομακρύνεσαι: καθισματάκι μωρού με ανάποδο προσανατολισμό. Εκεί το μπροστινό καθισμα πρέπει να συμμαζευτεί κάπως πιο μπροστά, άρα αρχίζεις και επηρεάζεις δραστικά και τον μπροστά χώρο. Αυτό συνέβη σε όλα τα B, δεν είναι μειονέκτημα του puma μόνο. Στο φοκους περισσεύει και αερας.
-
-
Κι επιπλέον, το τελευταίο Focus είναι από τα πιο ευρύχωρα μικρομεσαία, όσον αφορά τους χώρους των επιβατών, οπότε λογικό είναι να ρίχνει στον τομέα αυτό και στο Puma.
Όταν πλασάρεσαι σαν suv πρέπει στη χερότερη να έχεις τους χώρους ενος hatch όπως τα περισσότερα SUV αυτή τη στιγμή.Έχεις μικρότερους χώρους από hatch ,στο δρόμο δεν στέκεσαι όπως ένα hatch ε τι να το κάνεις τότε για την 1 βαλίτσα παραπάνω.
Υποτίθεται θυσιάζεις το πως στέκεται στο δρόμο ένα suv για να έχεις κέρδος τους χώρους αλλά αν δεν έχεις ούτε αυτο..
-
είμαι 1,87 και επιβεβαιώνω (για επανάληψη), εφόσον όπως πολλοί άλλοι πέρασα κι από το διλημμα B-SUV or focus active:
- 15-20 πόντοι διαφορά σε μήκος και το πορτ μπαγκαζ κλασικά μέτριο στο φοκους άρα προφανώς κάπου πρέπει να φανεί αυτή η διαφορά, στους πίσω καθημενους λοιπόν δεν υπάρχει συγκριση, έχει απογειωθεί το φοκους, εγώ πίσω από μένα άνετος χωρίς περιορισμούς
- σε όλα τα B-SUVs όπως t-roc, 2008, juke (ακόμα και πουμα): ψηλός θα κάτσει και πίσω, δεν είναι απαγορευτικό. Ψηλός πίσω από ψηλό πάλι θα κάτσει, με περιορισμούς, τα γονατα ακουμπάνε. Ωστόσο σε όλα νιωθεις ότι όλα γυρω σου είναι οριακά, δεν είσαι αποσκευή το νιώθεις το πράγμα. Το puma ένα κλικ χειρότερο σαν αίσθηση και νομίζω 'πάσχει' και σε πλάτος. Δεν ήταν όμως τόσο χάλια όσο περίμενα ώστε να απορριφθεί κατευθείαν για αυτό το λόγο (ανάλογα τις ανάγκες πάντα)
- εκεί που υπάρχει πρόβλημα και αρχίζεις και απομακρύνεσαι: καθισματάκι μωρού με ανάποδο προσανατολισμό. Εκεί το μπροστινό καθισμα πρέπει να συμμαζευτεί κάπως πιο μπροστά, άρα αρχίζεις και επηρεάζεις δραστικά και τον μπροστά χώρο. Αυτό συνέβη σε όλα τα B, δεν είναι μειονέκτημα του puma μόνο. Στο φοκους περισσεύει και αερας.
εγώ (1.87) στο Puma πίσω δεξιά και αριστερά θέσεις όποτε έστριβα προς παράθυρο σχεδόν έβρισκα ουρανό.
-
Όταν πλασάρεσαι σαν suv πρέπει στη χερότερη να έχεις τους χώρους ενος hatch όπως τα περισσότερα SUV αυτή τη στιγμή. Έχεις μικρότερους χώρους από hatch ,στο δρόμο δεν στέκεσαι όπως ένα hatch ε τι να το κάνεις τότε για την 1 βαλίτσα παραπάνω.
Ναι αλλά οχι διαφορετικών κατηγοριών! Κανένα SUV δεν το κάνει αυτό. Τo Puma εχει μεγαλύτερους χώρους από το Fiesta στο οποίο βασίζεται.
-
-
15-20 πόντοι διαφορά σε μήκος και το πορτ μπαγκαζ κλασικά μέτριο στο φοκους άρα προφανώς κάπου πρέπει να φανεί αυτή η διαφορά, στους πίσω καθημενους λοιπόν δεν υπάρχει συγκριση, έχει απογειωθεί το φοκους, εγώ πίσω από μένα άνετος χωρίς περιορισμούς
-
σε όλα τα B-SUVs όπως t-roc, 2008, juke (ακόμα και πουμα): ψηλός θα κάτσει και πίσω, δεν είναι απαγορευτικό. Ψηλός πίσω από ψηλό πάλι θα κάτσει, με περιορισμούς, τα γονατα ακουμπάνε. Ωστόσο σε όλα νιωθεις ότι όλα γυρω σου είναι οριακά, δεν είσαι αποσκευή το νιώθεις το πράγμα. Το puma ένα κλικ χειρότερο σαν αίσθηση και νομίζω 'πάσχει' και σε πλάτος. Δεν ήταν όμως τόσο χάλια όσο περίμενα ώστε να απορριφθεί κατευθείαν για αυτό το λόγο (ανάλογα τις ανάγκες πάντα)
-
εκεί που υπάρχει πρόβλημα και αρχίζεις και απομακρύνεσαι: καθισματάκι μωρού με ανάποδο προσανατολισμό. Εκεί το μπροστινό καθισμα πρέπει να συμμαζευτεί κάπως πιο μπροστά, άρα αρχίζεις και επηρεάζεις δραστικά και τον μπροστά χώρο. Αυτό συνέβη σε όλα τα B, δεν είναι μειονέκτημα του puma μόνο. Στο φοκους περισσεύει και αερας.
Συγνώμη, επειδή ακριβώς αυτό το έκανα με τα καθισματακια iSize που έχουμε, το 2008 μας κάλυψε απόλυτα. Βέβαια 1.78 , ίσως στο ύψος σου να πρέπει να πας σε C SUV.
Δεν έχουν όλα τα B suv τους ίδιους χώρους πίσω.
-
-
ΟΚ δεκτό για το 1,87
αν κάθεσαι κορδωτός ίσως χαιδευει το κεφάλι, αν κάθεσαι πιο χύμα ακουμπάνε τα γόνατα, είναι οριακά τα πράγματα. Εγώ σε αυτό το νημα ήθελα να πω ότι το Puma έχει σαφείς περιορισμούς στους πίσω επιβάτες όπως σχεδόν όλα τα B-SUVs που τσεκαρα, ταυτόχρονα καταφέρνει και κανιβαλίζει τις πωλήσεις του αξιολογότατου φοκους ενώ στο τέλος, όλα μα όλα τα B-SUVs που είδα είναι ενδιαφέροντα μα και τρομερά υπερεκτιμημένα προιόντα (εκτός από το 2008 που μου φάνηκε σκέτα υπερεκτιμημένο)
-
ΟΚ δεκτό για το 1,87
αν κάθεσαι κορδωτός ίσως χαιδευει το κεφάλι, αν κάθεσαι πιο χύμα ακουμπάνε τα γόνατα, είναι οριακά τα πράγματα. Εγώ σε αυτό το νημα ήθελα να πω ότι το Puma έχει σαφείς περιορισμούς στους πίσω επιβάτες όπως σχεδόν όλα τα B-SUVs που τσεκαρα, ταυτόχρονα καταφέρνει και κανιβαλίζει τις πωλήσεις του αξιολογότατου φοκους ενώ στο τέλος, όλα μα όλα τα B-SUVs που είδα είναι ενδιαφέροντα μα και τρομερά υπερεκτιμημένα προιόντα (εκτός από το 2008 που μου φάνηκε σκέτα υπερεκτιμημένο)
Κανιβαλίζει γιατί φαίνεται ότι το σπρώχνουν τρελά ,έχω βρεί ενα σωρό review για το Puma ακόμα και για το υβριδικό και για το υβριδικό focus ψάχνω ψάχνω και δεν έχω βρει τίποτα ,άμα δεν το έιχα πάρει δεν θα ήξερα ότι υπήρχε.
-
harisma23 wrote:
Όταν πλασάρεσαι σαν suv πρέπει στη χερότερη να έχεις τους χώρους ενος hatch όπως τα περισσότερα SUV αυτή τη στιγμή.Έχεις μικρότερους χώρους από hatch ,στο δρόμο δεν στέκεσαι όπως ένα hatch ε τι να το κάνεις τότε για την 1 βαλίτσα παραπάνω.
Υποτίθεται θυσιάζεις το πως στέκεται στο δρόμο ένα suv για να έχεις κέρδος τους χώρους αλλά αν δεν έχεις ούτε αυτο..
Αυτό μπορεί να το νομίζεις εσύ. Οι περισσότεροι όμως αγοράζουν SUV είτε γιατί είναι trendy ειτε για την ψηλή θέση οδήγησης είτε για την ψευδαίσθηση της ελευθερίας του off-road. Και σε κάθε περίπτωση, όπως σωστά σου είπε ο Φάνης, άλλη κατηγορία τα B-SUV (Puma) και άλλη, ανώτερη σε διαστάσεις μεταξονίου και χώρους επιβατών τα C-μικρομεσαία (Focus).
-
tasoskont wrote:
harisma23 wrote:
Αυτό μπορεί να το νομίζεις εσύ. Οι περισσότεροι όμως αγοράζουν SUV είτε γιατί είναι trendy ειτε για την ψηλή θέση οδήγησης είτε για την ψευδαίσθηση της ελευθερίας του off-road. Και σε κάθε περίπτωση, όπως σωστά σου είπε ο Φάνης, άλλη κατηγορία τα B-SUV (Puma) και άλλη, ανώτερη σε διαστάσεις μεταξονίου και χώρους επιβατών τα C-μικρομεσαία (Focus).
τα Τ-Cross ,Kamiq και 2008 πχ είναι και αυτά B-SUV αλλά δεν έχουν το χάλι του Puma σε χώρους και είναι σχεδόν ισάξια με τα C-μικρομεσαία.
Οι περισσοτέροι είναι σχετικό το μόνο σίγουρο είναι ότι τα SUV είναι μόδα.
-
Κανένα από αυτά δε φτάνει τους χώρους επιβατών του Focus.
Ουσιαστικά από όχημα Β, είτε hatch είτε SUV δεν γίνεται να περιμένεις άνεση στους πίσω επιβάτες. Είναι φτιαγμένα για παιδιά ή σύντομες μετακινήσεις. Όπως και το Fiesta άλλωστε. Αν έχουν περισσότερο χώρο στα πόδια, θα έχουν μικρότερο πορτ μπαγκάζ. Κατηγορία Β = συμβιβασμός σε ένα από τα δύο.
Το Puma πουλάει γιατί είναι μουράτο και όλοι θέλουν SUV επειδή όλοι τέτοια αγοράζουν (!;) Αυτά θεωρούνται κυριλέ οχήματα στις μέρες μας.
Κανονικά θα έπρεπε να κλέβει πωλήσεις από το Fiesta οχι από το Focus. Γενικά ασχέτως μάρκας, λίγοι επιλέγουν hatch για αγορά συνειδητά. Σκεφτείτε πόσοι θέλουν Megane, Focus, Astra, 307 αντί για Captur/Kadjar, Puma/Kuga, 2008/3008, Grandland....
9 στους 10 που ρωτάω γιατί διάλεξαν SUV, μάλιστα 2κίνητο και όχι hatch μου λένε είτε 'γιατί είναι ψηλό' είτε 'για να ανεβαίνουμε κανένα πεζοδρόμιο'. Ανούσιοι λόγοι - είναι απλά μόδα... Εδώ ρε μέχρι και η Lambo κάθισε και έφτιαξε SUV...
Τις προάλλες ήρθε και μου κολλούσε στον δρόμο ένα ολοκαίνουριο Countryman χωρίς καν να τρέχω. Σου λέει καινούριο mini SUVάρα θα μας περάσει το λεωφορείο; Για να δείξουμε στο Fordάκι τον βασιλιά του δρόμου!
Ερχόταν και έμπαινε μπροστά μου και σε κάποια φάση που ήθελα να περάσω κάτι φορτηγά, μπαστακώθηκε στην αριστερή λωρίδα και δεν κουνιόταν!!! Ενώ με έβλεπε από πίσω του.... Όταν άνοιξε χώρος πήγα δεξιά και άρχισα απλά να πατάω σταδιακά το γκάζι περισσότερο, απλά για να φτάσω τα 120. Αυτός νόμιζε ότι τον κοντράρω και το πατούσε φουλ μη τυχόν και τον περάσω...!
Όταν κατάλαβα ότι πατάει κατέβασα ταχύτητα και έμεινε αριστερά να πατάει μόνος του.... Ούτε λωρίδα δεν άλλαξα....
-
9 στους 10 που ρωτάω γιατί διάλεξαν SUV, μάλιστα 2κίνητο και όχι hatch μου λένε είτε 'γιατί είναι ψηλό' είτε 'για να ανεβαίνουμε κανένα πεζοδρόμιο'. Ανούσιοι λόγοι - είναι απλά μόδα...
Αντί να πάρεις φιέστα, παίρνεις πούμα και με μαζεμένες διαστάσεις, που είναι σημαντικός παράγοντας για τη πόλη έχεις περισσότερους χώρους. Το ότι είναι ψηλό κι έχεις καλύτερη ορατότητα κι ότι ανεβαίνεις κανένα πεζοδρόμιο τα χρησιμοποιώ κι εγώ σαν επιχειρήματα, ειδικά για κίνηση στη πόλη. Έχεις δοκιμάσει να παρκάρεις δίπλα σε ψηλό πεζοδρόμιο και να δοκιμάσεις να βγεις; Έχει μια δυσκολία, όσο μεγαλώνεις. Αντικειμενικά κι εγώ λέω ότι το πούμα είναι χειρότερο οδηγικά από φόκους/φιέστα, αλλά το θέμα είναι το προφίλ χρήσης. Συμφωνώ όμως ότι οι εταιρείες εκμεταλλεύονται το γεγονός και πωλούν ακριβότερα τα SUV.
-
Εδώ ρε μέχρι και η Lambo κάθισε και έφτιαξε SUV...
Αφού την έχει αγοράσει το VAG τι περιμένεις....!?!?
Ford Focus MK4