-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Σίγουρα θα έχει ημιάκαμπτο;
[emoji852]️Οι μικρές εκδόσεις ναι. Πολλαπλοί στον 1500 Ecoboost και στον δίλιτρο ντίζελ.
-
Περιεργο σχημα,θελει χρονο να το συνηθισεις,η μπροστινη μασκα παλι ειναι αμφιλεγομενη και εξακολουθει να προκαλει ερωτηματικα.Μου μοιαζει και με v40 ισως.
Δεν θυμιζει καθολου focus,αντιθετα ειναι σαν να πηραν ιδεες απο αλλες μαρκες για να κοπιαρουν τασεις.Ο ημιακαμπτος στις φτηνες εκδοσεις ειναι αποδεκτος.
-
Στα δικα μου ματια συμμορφωθηκε πολυ. πολυ πιο ωραιο το νεο focus.
Πολυ πιο ομορφη η μουρη που βγαζει περισσοτερο ενταση εμφανισιακα και η πισω χοντροκομμενη οψη του προηγουμενου,βελτιωθηκε αισθητα.Γνωμη μου παντα,υπαρχει μια ισοροπια τωρα σε μουρη/κωλο . -
+1
-
Μπροστά θυμίζει... χμ Kia (;), πίσω A-Class, γενικά όλα τ' αυτοκίνητα μια κοψιά πλέον. Πάντως μια χαρά τα 'χουν παντρέψει στο Focus. Εκ πρώτης όψεως μ' αρέσει.
-
Οι καλές εκδόσεις θα έχουν πίσω διπλά ψαλίδια και όχι πολλαπλούς.
-
Εδώ λέει πάντως για ίδια ανάρτηση με τα προηγούμενα:
Back in 1998, the original Focus introduced an independent rear suspension to the family hatchback class. The short-/long-arm design of its mounting points, to alter the wheel camber during cornering, boosted grip and helped build the Focus’s reputation for great handling.
A new-generation Focus powered by the two bigger displacement engines (1.5-litre petrol or 2.0-litre diesel) employs the SLA rear axle, as do the wagon and Vignale
https://www.carmagazine.co.uk/car-news/ ... ease-date/
-
Μήπως και το σημερινό έχει πίσω διπλά ψαλίδια;
-
Όχι βέβαια. Την Control Blade έχει, που εξελίσσεται συνέχεια από το Μκ1.
-
Τι να σου πω δεν ξέρω. Πάντως το Autocar μιλάει ξεκάθαρα για διπλά ψαλίδια:
'Higher-spec Focuses will get an independent rear end, in the form of a rear double-wishbone set-up that is meant to further improve comfort.'
https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... ford-focus'Double wishbones' δεν είναι τα διπλά ψαλίδια ή κάνω λάθος;
-
*Tα επίπεδα εξοπλισμού και εκδόσεων για το νέο Focus είναι τα: Active, Ambiente, ST-Line, Titanium, Trend και Vignale.
H βασική έκδοση Trend δε διαθέτει τα όμορφα στοιχεία και τις προηγμένες τεχνολογίες των πλούσιων εκδόσεων, με την πίσω ανάρτηση να αποτελείται όχι από πολλαπλούς συνδέσμους, αλλά από ημιάκαμπτο άξονα, ενώ μηχανικά θα είναι διαθέσιμη με τον 1.000 EcoBoost απόδοσης 85 ίππων.
Φορά σιδερένιες ζάντες 16″ με τάσια, φωτιστικά σώματα αλογόνου και απλά πίσω φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό συναντάμε υφασμάτινες επενδύσεις, αναλογικό πίνακα οργάνων, ενώ στη θέση της οθόνης 8 ιντσών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 υπάρχει μια μικρή οθόνη 4,5 ιντσών.Η τιμή του στην Γερμανία ξεκινά από τα 18.700€ αλλά όταν έρθει στην Ελλάδα -αναμένεται τον Ιούνιο- λογικά θα ξεκινάει από λίγο χαμηλότερα.*
Πηγή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ .
-
Την οθονιτσα αυτη την βαλανε για να μην νιωθει πεσμενος αυτος που παιρνει την βασικη εκδοση? Ενταξει στις βασικες εκδοσεις αρκετα μοντελα φαινονται χαλια.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
H βασική έκδοση Trend δε διαθέτει τα όμορφα στοιχεία και τις προηγμένες τεχνολογίες των πλούσιων εκδόσεων, με την πίσω ανάρτηση να αποτελείται όχι από πολλαπλούς συνδέσμους, αλλά από ημιάκαμπτο άξονα, ενώ μηχανικά θα είναι διαθέσιμη με τον 1.000 EcoBoost απόδοσης 85 ίππων.....Η τιμή του στην Γερμανία ξεκινά από τα 18.700€ ...Αν δεν είναι ΠΟΛΥ φθηνότερη, με αντίστοιχες καλές τιμολογήσεις στις επόμενες εκδόσεις και κινητήρες, προβλέπω πολύ μέτρια πορεία γενικότερα...
-
Και το τωρινό φοκους έχει μικρή οθόνη στην βασική trend έκδοση. Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσο πιο ελαφρύ θα είναι το νέο φοκους, που βασίζεται σε νέα πλατφορμα, σε σχέση με το προηγούμενο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Και το τωρινό φοκους έχει μικρή οθόνη στην βασική trend έκδοση. Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσο πιο ελαφρύ θα είναι το νέο φοκους, που βασίζεται σε νέα πλατφορμα, σε σχέση με το προηγούμενο.Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το σημαντικότερο εδώ είναι πως η τέταρτη γενιά Focus είναι ελαφρύτερη από την απελθούσα, με τον μέσο όρο του… χαμένου βάρους να κυμαίνεται στα 88 κιλά. Από αυτά, τα 33 κιλά προέρχονται από το νέο πλαίσιο, το οποίο αποτελείται ως επί το πλείστον από ατσάλι υψηλής αντοχής, τα 25 από τις εξωτερικές επιφάνειες, τα 17 από την καμπίνα, τα 7 από το ηλεκτρικό κύκλωμα και τα 6 από τον κινητήρα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η συνολική ακαμψία του νέου πλαισίου είναι βελτιωμένη κατά 20%, ενώ κατά 50% είναι αυξημένη εκείνη των αναρτήσεων.
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... ford-focus -
Παίζει και να ήταν το τελευταίο της κατηγορίας του που είχε τόσο μεγάλο βάρος και δυσανάλογα μικρούς χώρους για το μέγεθος του. Θέλω να πιστεύω ότι διορθώθηκαν και τα δύο στο τελευταίο μοντέλο.
-
Το μεταξόνιο στο mk3 ήταν ικανοποιητικό, 2640 χιλιοστά, μεγαλύτερο δλδ από το mk2, το οποίο ήταν μόλις 20 χιλιοστά μικρότερο σε μήκος. Το τραγικότερο χαρακτηριστικό στο mk3 ήταν ο χώρος αποσκευών.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
388 λίτρα είναι ο χώρος αποσκευών. 363 είναι το τωρινό.
-
Αν όντως η τιμή του βασικού Trend με τον 1.0ΕΒ με τα 85 ατίθασα άτια είναι κάπου εκεί τριγύρω στα 19Κ€ παρά κάτι, τότε έχω μια απορία:
....πας ας πούμε στη Βελμάρ, και βλέπεις ακριβώς δίπλα με το γυμνό και πάναργο Trend 1.0EB, το Seat Leon 1.8FR με 19.100€ και θα το σκεφτείς για....πόσο ? 5' ? 10' ? παραπάνω αποκλείεται
-
Σωστός!
Ακόμα και να ξεκινήσει με τέτοια -ηλίθια- τιμολόγηση, τότε μέσα σε 1-2 χρόνια θα αρχίσουν τις γενναίες εκπτώσεις αφού θα έχουν δει ότι δεν πουλάνε τίποτα.
Δε νομίζω όμως να είναι τόσο ακριβό. Εκτιμώ ότι θα είναι κατά τι ακριβότερο (1000 ευρώ;) από το τωρινό.
Ford Focus MK4