-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Το πακετο amg έχει πολλαπλούς συνδέσμους (Και led φώτα, αυτόματο κλιματισμό κ.α.)Εκτος απο αυτο το πακετο αν επιλεξεις τις 18αρες περνεις και δωρο του πολλαπλους. Αρα υπαρχουν αρκετοι τροποι να τους βαλεις.
-
Παντως για να εχουν και μια εικονα, τυχον ενδιαφερομενοι για το A-Class, πλεον διατιθεται και ως A180 βενζινης με 136ps και 200NM ροπης, απο 27,860ευρω, έναντι των 32,340ευρω που ζηταει η Α180d.
Kατι που αυτοματως σημαινει 4,500ευρω λιγοτερα για ενα παρομοια, αρκετα πλουσια εξοπλισμενο αυτοκινητο σαν του χρηστη Τniko, με αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη, συν οτι αλλο εξτρα εχει βαλει, για οσους δεν εχουν σε πρωτη προτεραιοτητα την σπορτιφ οδηγηση, αλλα ουτε και Diesel κινητηρα...
Για τους υπολοιπους, που θελουν μεγιστη οδηγικη ευχαριστηση απο την νεα A-class, μια αρκουντως ισχυρη για το πλαισιο A200 με το αρκετα πλουσιο εξοπλιστικα πακετο ΑΜG-Line, με χειροκινητο κιβωτιο, σπορ καθισματα, ανεξαρτητη πισω αναρτηση, 18αρες ζαντες και Full Led φωτα, κοστιζει γυρω στις 37κ ευρω...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Παντως για να εχουν και μια εικονα, τυχον ενδιαφερομενοι για το A-Class, πλεον διατιθεται και ως A180 βενζινης με 136ps και 200NM ροπης, απο 27,860ευρω, έναντι των 32,340ευρω που ζηταει η Α180d.Kατι που αυτοματως σημαινει 4,500ευρω λιγοτερα για ενα παρομοια, αρκετα πλουσια εξοπλισμενο αυτοκινητο σαν του χρηστη Τniko, με αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη, συν οτι αλλο εξτρα εχει βαλει, για οσους δεν εχουν σε πρωτη προτεραιοτητα την σπορτιφ οδηγηση, αλλα ουτε και Diesel κινητηρα...
Για τους υπολοιπους, που θελουν μεγιστη οδηγικη ευχαριστηση απο την νεα A-class, μια αρκουντως ισχυρη για το πλαισιο A200 με το αρκετα πλουσιο εξοπλιστικα πακετο ΑΜG-Line, με χειροκινητο κιβωτιο, σπορ καθισματα, ανεξαρτητη πισω αναρτηση, 18αρες ζαντες και Full Led φωτα, κοστιζει γυρω στις 37κ ευρω...
Μονο 200 ροπη εχει το 180; λογικα πιστευω 220.
Edit: πραγματι 200 δινει και το Α200 250Νμ. Παραξενο γιατι το δικο μου εχει 220 και 240 με overboost.
Παντως και αυτο λιγα εξτρα μπορει να χωρεσει μεχρι τα 37, τις μεγαλες οθονες τις ξεχνας.
Και το Α200 που αναφερεις φτωχο ειναι γιατι το αμαξι αυτο θα το παρεις για τα βοηθηματα και τα γκατζετς οχι για την πλατφορμα και νομιζω χειροκινητο στα 37 δεν υπαρχει λογος. Απιθανο να κανει καποιος αυτην την επιλογη που αναφερεις.
Γενικα οτι και να κανεις ειναι ακριβο αμαξι και απευθυνεται σε μικρο κοινο.
-
Καλορίζικη και καλοτάξιδη να είναι, να την χαρείς!
-
Παντως για να εχουν και μια εικονα, τυχον ενδιαφερομενοι για το A-Class, πλεον διατιθεται και ως A180 βενζινης με 136ps και 200NM ροπης, απο 27,860ευρω, έναντι των 32,340ευρω που ζηταει η Α180d.Kατι που αυτοματως σημαινει 4,500ευρω λιγοτερα για ενα παρομοια, αρκετα πλουσια εξοπλισμενο αυτοκινητο σαν του χρηστη Τniko, με αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη, συν οτι αλλο εξτρα εχει βαλει, για οσους δεν εχουν σε πρωτη προτεραιοτητα την σπορτιφ οδηγηση, αλλα ουτε και Diesel κινητηρα...
Αυτό άρχισε να γίνεται διαθέσιμο οταν πήγα να παραγγείλω και η αρχικη μου σκέψη ήταν να το πάρω σε βενζίνη. Όμως τα 27860 ειναι με manual. Στην πράξη, το diesel και η βενζίνη Α180 μου έβγαιναν στα ιδια λεφτα με τα ιδια εξτρα και αυτοματα. Αλλά αφενος δεν με ενδιαφερουν τα αλογα και δεν ειναι και τοσο μεγαλη διαφορα (136 με 116}. Αφετερου, μιας και ξεφυγα στο budget προτιμησα το diesel για να μαζεψω λιγο τη διαφορα με την οικονομια στο καυσιμο. Ελπίζω μην κανουν καμια μλκ και εξισώσουν τις τιμές diesel με αυτες της βενζινης...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το πακετο amg έχει πολλαπλούς συνδέσμους (Και led φώτα, αυτόματο κλιματισμό κ.α.)
Εκτος απο αυτο το πακετο αν επιλεξεις τις 18αρες περνεις και δωρο του πολλαπλους. Αρα υπαρχουν αρκετοι τροποι να τους βαλεις.
Δεν ισχύουν αυτά, ουτε με AMG, ουτε με τις 18αρες, τουλαχιστον για την Α180d. Οι πολλαπλοί μπαινουν μονο με την σπορ αναρτηση, εξτρα 1300 ευρω
-
Επειδή πολύς λόγος γίνεται... η ανεξάρτητη ανάρτηση είναι πολύ καλό εφόδιο όταν είναι και σωστά ρυθμισμένη. Εκεί είναι που ξεχωρίζουν τα λιοντάρια από τα γατάκια. Να προσθέσω πως 7 στους 10 οδηγούς οδηγούν με τρόπο που και οι σούστες μια χαρά θα τους ταίριαζαν. Καλοτάξιδο να ευχηθώ κι εγώ με την σειρά μου.
-
Μακάρι να υπήρχε σε όλα τα αυτοκίνητα η δυνατότητα να μπουν πολλαπλοί με μόνο 1.300 ευρώ.
Στη σημερινή εποχή των ατελείωτων άχρηστων έξτρα θα ήταν αυτό που πραγματικά θα άξιζε και το τελευταίο ευρώ.
Θα πρέπει να ήσουν πολύ βλάκας για να μην τους βάλεις! -
Edit: πραγματι 200 δινει και το Α200 250Νμ. Παραξενο γιατι το δικο μου εχει 220 και 240 με overboost.
Παντως και αυτο λιγα εξτρα μπορει να χωρεσει μεχρι τα 37, τις μεγαλες οθονες τις ξεχνας.
Και το Α200 που αναφερεις φτωχο ειναι γιατι το αμαξι αυτο θα το παρεις για τα βοηθηματα και τα γκατζετς οχι για την πλατφορμα και νομιζω χειροκινητο στα 37 δεν υπαρχει λογος. Απιθανο να κανει καποιος αυτην την επιλογη που αναφερεις.
Oι μεγαλες οθονες ειναι το...μεγαλο μαρκετινιστικο κολπο για να σε γδυσουν...Οι 2 κανονικες οθονες των 7 ιντσων, μια για τις ενδειξεις ταχυτητας κτλ, αλλη μια στο κεντρο για ψυχαγωγια/navi κτλ, ειναι εξισου εργονομικες και ευαναγνωστες. Δεν φαινονται επουδενι 'φτωχες' και μικρες, τουλαχιστον στα δικα μου ματια, μετα και απο οδηγηση με τετοιες...
H oυσιαστικη διαφορα ειναι στην εμφανιση της οθονης εμπρος απο τον οδηγο, οπου ειτε θα εμφανιζεται σε αναλογικη μορφη το ταχυμετρο χωρις το στροφομετρο, ειτε το δευτερο, με την ενδειξη χιλιομετρων να ειναι εντος του στροφομετρου, με ψηφιακη ενδειξη...
Οσο για τα περι βοηθηματων και γκατζετ, διαφωνω...Η νεα A_class ειναι καταρχας ενα ξεκαθαρα πιο ευρυχωρο αυτοκινητο απο αυτο που αντικατεστησε, ειδικα για τους πισω, αλλα και με απολυτως -πλεον- τετραγωνισμενο ανοιγμα χωρου αποσκευων και μεγαλυτερο κατα 30λιτρα επισης, φτανωντας τα 370 λιτρα, στο μεσο ορο του ανταγωνισμου.
Σε χωροταξικο επιπεδο συνολικα, συγκρινεται μονο με το -προς αντικατασταση- υπαρχον Α3 sportback, με την 1_series να υστερει σημαντικα στους χωρους για τους πισω, λογω και της οδηγοκεντρικης διαταξης/κατανομης 50/50.
Σε οτι αφορα τις σημαντικα υψηλες τιμες, σε αυτο η μεγαλυτερη ευθυνη αναλογει στην κλιμακωτη αυξηση τελων ταξινομησης -απο Ιουλιο 2016 αν θυμαμαι καλα- για καθε αυτοκινητο στην κατηγορια που ξεπερνα τα 25κ ευρω προ φορων.
Ειτε προκειται για την 1-series, Που θα εμφανιστει επισημως εντος 6μηνου 2019, ειτε για το Α3 (επισης εντος 2019 το νεο)
οι τιμες για παρομοιο επιπεδο εξοπλισμου και κινητηρων, ειναι ανω των 35-36κ ευρω. -
https://www.netcarshow.com/Skoda-Scala-2019-800-11.jpg
https://www.netcarshow.com/Skoda-Scala-2019-800-14.jpgΟθονη αυτοκινητου με λιγοτερα απο 19-20.000 ευρω και με ημιακαμπτο και ενα πλαισιο γρανιτη.
Να τ αφησω;
Η μερσεντες μονο τις μεγαλες οθονες επρεπε να χε, τιποτα αλλο. Ακου 7 ιντσων οθονες, σε μια μερσεντες του 2019.
-
Oι μεγαλες οθονες ειναι το...μεγαλο μαρκετινιστικο κολπο για να σε γδυσουν...Οι 2 κανονικες οθονες των 7 ιντσων, μια για τις ενδειξεις ταχυτητας κτλ, αλλη μια στο κεντρο για ψυχαγωγια/navi κτλ, ειναι εξισου εργονομικες και ευαναγνωστες. Δεν φαινονται επουδενι 'φτωχες' και μικρες, τουλαχιστον στα δικα μου ματια, μετα και απο οδηγηση με τετοιες...
H oυσιαστικη διαφορα ειναι στην εμφανιση της οθονης εμπρος απο τον οδηγο, οπου ειτε θα εμφανιζεται σε αναλογικη μορφη το ταχυμετρο χωρις το στροφομετρο, ειτε το δευτερο, με την ενδειξη χιλιομετρων να ειναι εντος του στροφομετρου, με ψηφιακη ενδειξη...
Όντως, πιο πολύ για κόλπο marketing φαίνονται οι οθόνες,αλλά τουλάχιστον μπορείς να παραγγείλεις μόνο την πλήρη,μεγάλη μπροστά από το τιμόνι που να έχει ταχύμετρο και στροφόμετρο μαζί,έχοντας την 7' του infotainment ή υποχρεωτικά πάνε πακέτο;
To ρωτώ,γιατί πριν καιρό σε κάποιο διαμορφωτή είδα πως ή παραγγέλνεις και τις δύο (αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος) ή μπορείς να παραγγείλεις τη μεγάλη του infotainment μόνο. -
Οσο για τα περι βοηθηματων και γκατζετ, διαφωνω...Η νεα A_class ειναι καταρχας ενα ξεκαθαρα πιο ευρυχωρο αυτοκινητο απο αυτο που αντικατεστησε, ειδικα για τους πισω, αλλα και με απολυτως -πλεον- τετραγωνισμενο ανοιγμα χωρου αποσκευων και μεγαλυτερο κατα 30λιτρα επισης, φτανωντας τα 370 λιτρα, στο μεσο ορο του ανταγωνισμου.
Σε χωροταξικο επιπεδο συνολικα, συγκρινεται μονο με το -προς αντικατασταση- υπαρχον Α3 sportback, με την 1_series να υστερει σημαντικα στους χωρους για τους πισω, λογω και της οδηγοκεντρικης διαταξης/κατανομης 50/50.
Σε οτι αφορα τις σημαντικα υψηλες τιμες, σε αυτο η μεγαλυτερη ευθυνη αναλογει στην κλιμακωτη αυξηση τελων ταξινομησης -απο Ιουλιο 2016 αν θυμαμαι καλα- για καθε αυτοκινητο στην κατηγορια που ξεπερνα τα 25κ ευρω προ φορων.
Ειτε προκειται για την 1-series, Που θα εμφανιστει επισημως εντος 6μηνου 2019, ειτε για το Α3 (επισης εντος 2019 το νεο)
οι τιμες για παρομοιο επιπεδο εξοπλισμου και κινητηρων, ειναι ανω των 35-36κ ευρω.Δεν ξερω, δεν θα εκανα την διαμορφωση που προτείνεις, και ο τροπος που το παρουσιάζεις δεν πειθει πιστευω γιατι αν ηθελες ευρυχωρο μπροστοκινητο χατσμπακ με ημιακαμπτο θα πηγαινες σε φτηνότερες λυσεις όπως το Σκοντα πχ.
οκ για το σημα αλλα το ότι μπορεις να βαλεις όλα αυτά τα βοηθήματα και το MBUX είναι αυτό που ξεχωριζει το αμαξι.Σε κάθε περιπτωση αυτές οι τιμες αν βρουν αγοραστες θα είναι θαυμα πιστευω. Βεβαια βρεθηκε ηδη τουλάχιστον ενας...
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Όντως, πιο πολύ για κόλπο marketing φαίνονται οι οθόνες,αλλά τουλάχιστον μπορείς να παραγγείλεις μόνο την πλήρη,μεγάλη μπροστά από το τιμόνι που να έχει ταχύμετρο και στροφόμετρο μαζί,έχοντας την 7' του infotainment ή υποχρεωτικά πάνε πακέτο;
To ρωτώ,γιατί πριν καιρό σε κάποιο διαμορφωτή είδα πως ή παραγγέλνεις και τις δύο (αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος) ή μπορείς να παραγγείλεις τη μεγάλη του infotainment μόνο.μπορεις να παραγγειλεις την δεξια μεγαλη (του ναβι) και να αφησεις του οδηγου την μικρη.
-
Να τους γδυσουν με καθισματα μασαζ, με αεραναρτηση με αεροσακους στα καθισματα των πισω επιβατων, το ταπεινο σκαλα το προσφερει, η α κλαςς;;
Αλλα με οθονες τετοιες ειναι ντροπη. 7 αρα με ναβι κτλ εχει το μπαλενο στη μεσαια εκδοση με 12000 ευρω απο το 2015 .
Αρα καλα εκανε ο ανθρωπος και την αγορασε με τις μεγαλες οθονες, κακως ομως η μερσεντες που δεν τον σεβαστηκε και του το προσφερε ως εξτρα ακομα και στην πλουσια εκδοδη.
-
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
To ρωτώ,γιατί πριν καιρό σε κάποιο διαμορφωτή είδα πως ή παραγγέλνεις και τις δύο (αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος) ή μπορείς να παραγγείλεις τη μεγάλη του infotainment μόνο.Δεν βαζω και το χερι στην φωτια, αλλα απο μια περαιτερω περιηγηση που εκανα προσφατα στην επισημη ιστοσελιδα κατα την διαμορφωση, εαν θες την μεγαλη μπροστα απο το τιμονι, σε αναγκαζει να την παρεις πακετο με την κεντρικη, αλλα και navi με σκληρο δισκο, οπως και πακετο καθρεπτων (ηλεκτρικα αναδιπλουμενοι και αντιθαμβωτικοι) και σταθμευσης (active parking assist) συνολικου κοστους 2,720ευρω...
Αν θες πχ μονο την μεγαλη κεντρικη οθονη, με την βασικη μπροστα απο το τιμονι, την δινει μονο μαζι με τα απο πανω, στα 2,100ευρω.
Τελος αν θελεις μονο navi πχ το παρεχει με σκληρο δισκο στα 720ευρω.
Αυτα με καθε επιφυλαξη, καθοτι μπορει να εχουν ανοιξει νεοι κωδικοι -στις εκθεσεις-, ή να ανοιξουν πχ με το νεο ετος...
-
Δεν ξερω, δεν θα εκανα την διαμορφωση που προτείνεις, και ο τροπος που το παρουσιάζεις δεν πειθει πιστευω γιατι αν ηθελες ευρυχωρο μπροστοκινητο χατσμπακ με ημιακαμπτο θα πηγαινες σε φτηνότερες λυσεις όπως το Σκοντα πχ.
οκ για το σημα αλλα το ότι μπορεις να βαλεις όλα αυτά τα βοηθήματα και το MBUX είναι αυτό που ξεχωριζει το αμαξι.Σε κάθε περιπτωση αυτές οι τιμες αν βρουν αγοραστες θα είναι θαυμα πιστευω. Βεβαια βρεθηκε ηδη τουλάχιστον ενας...
O καθενας προφανως θα κανει αυτο που του αρεσει περισσοτερο, συμφωνα και με το πορτοφολι του...
Προφανως και το μαρκετινγκ γενικοτερα εστιαζει σε 'νεες τεχνολογιες' τυπου σχεδον εντελως αυτονομη οδηγηση, κατι που δειχνει και τις τασεις στο κοντινο μελλον... Δεν σημαινει ομως οτι πρεπει να ξεχναμε και την ουσια που τελικα...κρυβεται σε πολλες περιπτωσεις και στην προκειμενη εχει να κανει και με τους διαθεσιμους χωρους, στην εκαστοτε κατηγορια...
Οσο για το παραδειγμα που θετεις, δεν αποτελει λυση για την πλειοψηφια του αγοραστικου κοινου, καθοτι για πολλους λογους, ειναι το πλεον αναμενομενο να μην θελει ή να μην μπορει μεγαλη μεριδα ενδιαφερομενων (θες λογω συνηθειας, μεγεθους ιδιωτικου παρκινγκ, πρακτικοτητας γενικα μικρομεσαιας κατηγοριας)να παει σε μεγαλυτερη κατηγορια μεγεθους...Οπως πχ ενα Skoda Octavia. Ή να επιθυμει ξεκαθαρα μικρομεσαιο αυτοκινητο premium κατηγοριας.
Στα της πισω αναρτησης, το εχω αναφερει και παλαιοτερα, απ' οτι γνωριζω τουλαχιστον στις βενζινοκινητες εκδοσεις, περα απο την ενεργητικη αναρτηση (1,300ευρω), μπορει να προστεθει η σπορ αναρτηση ως τμημα πακετου AMG (με εξωτερικη εμφανιση AMG, ζαντες 18ιντσων AMG, σπορ καθισματα με δερματινη-αλκανταρα, Full Led φωτα) στα 3,100ευρω.
Εναλλακτικα για οσους δεν θελουν ουτε ενεργητικη αναρτηση, ουτε και την σπορ, αλλα θελουν ανεξαρτητη πισω αναρτηση, υπαρχει πακετο που συνδυαζεται με τροχους 18ιντσων (5 διπλες ακτινες) διζωνικο κλιματισμο και full Led, στα 2,800ευρω.
Εξαναγκαστικα μεν, αλλα οπως και να εχει, γνωριζοντας λιγο-πολυ οτι ολοι οι premium Γερμανοι κατασκευαστες σε αυτη την κατηγορια, εχουν γυμνες τις βασικες εκδοσεις, καποια απο τις παραπανω επιλογες καλυπτουν το μεγαλυτερο μερος των υποψηφιων αγοραστων...Που ετσι κι αλλιως περα απο την ανεξαρτητη αναρτηση, θα επιθυμουσαν πχ μεγαλυτερους πιο ομορφους τροχους και Full Led φωτα, συν καποιο αλλο εξτρα...
Οσο για τις τιμες, θα βοηθουσε να ξεχασεις την δικη σου περιπτωση, (αγορα προ του 2016 συν οποια μεγαλη εκπτωση της εποχης) οταν ολα τα premium μικρομεσαια αυτη την στιγμη, με παρομοια εξτρα και κινητηρες, ξεπερνουν τα 35κ ευρω. Η Merc αλλωστε, παραδοσιακα ηταν σχεδον σε ολα τα μοντελα της ακριβοτερη γυρω στο 15-20% απο Bmw και Audi.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Οι φωτο πάνω και οι 2 7ρες ίντσες έχουν.
Οι σωστές οι μεγάλες είναι εδώ...τις βασικες ηθελα να δειξω, αλλα με μια εναλλακτικη απεικονιση κυριως για αυτην πισω απο το τιμονι...
-
Οσο για τις τιμες, θα βοηθουσε να ξεχασεις την δικη σου περιπτωση, (αγορα προ του 2016 συν οποια μεγαλη εκπτωση της εποχης) οταν ολα τα premium μικρομεσαια αυτη την στιγμη, με παρομοια εξτρα και κινητηρες, ξεπερνουν τα 35κ ευρω. Η Merc αλλωστε, παραδοσιακα ηταν σχεδον σε ολα τα μοντελα της ακριβοτερη γυρω στο 15-20% απο Bmw και Audi.Γιαυτο το τελευταιο ακομα και το δικο μου ακριβο μου φαινεται γιαυτο που προσφερει, σκεψου να εκανε και 35κ και μαλιστα να ηταν το πατωμα του Μινι...
Θα δειξει αν η αγορα τσιμπησει σε αυτές τις νεες τιμες. Εγω πιστευω ότι είναι πολύ δυσκολο. Ο πωλητης της Μερσεντές μου φανηκε απελπισμένος να προσπαθει να πουλησει ένα τετοιο αμαξι (Α180) με ημιακαμπτο στα 37000- 1500 εκπτωση. Προσπαθουσα να κρατηθω για να μην γελασω μαζι του.
Άλλο να πουλας SUV σε αυτά τα χρηματα που εχουν και καποιο ογκο και άλλο χατσμπακ.
-
Οσο για τις τιμες, θα βοηθουσε να ξεχασεις την δικη σου περιπτωση, (αγορα προ του 2016 συν οποια μεγαλη εκπτωση της εποχης) οταν ολα τα premium μικρομεσαια αυτη την στιγμη, με παρομοια εξτρα και κινητηρες, ξεπερνουν τα 35κ ευρω. Η Merc αλλωστε, παραδοσιακα ηταν σχεδον σε ολα τα μοντελα της ακριβοτερη γυρω στο 15-20% απο Bmw και Audi.
Γιαυτο το τελευταιο ακομα και το δικο μου ακριβο μου φαινεται γιαυτο που προσφερει, σκεψου να εκανε και 35κ και μαλιστα να ηταν το πατωμα του Μινι...
Θα δειξει αν η αγορα τσιμπησει σε αυτές τις νεες τιμες. Εγω πιστευω ότι είναι πολύ δυσκολο. Ο πωλητης της Μερσεντές μου φανηκε απελπισμένος να προσπαθει να πουλησει ένα τετοιο αμαξι (Α180) με ημιακαμπτο στα 37000- 1500 εκπτωση. Προσπαθουσα να κρατηθω για να μην γελασω μαζι του.
Άλλο να πουλας SUV σε αυτά τα χρηματα που εχουν και καποιο ογκο και άλλο χατσμπακ.
Αυτό που αδυνατώ να καταλαβω είναι γιατι σε κάποιους φαίνεται η τιμη γελοία υψηλή και αναρωτιέστε αν θα το αγοράσει και κάποιος άλλος στην Ελλάδα εκτός από εμένα όταν αυτή τη στιγμη τα Α3 και 1 series ξεκινούν στα ίδια ακριβώς λεφτά και πάνω κάτω έχουν το ίδιο κόστος στα εξτρα τους. Αντε να δεχτώ οτι η Merc κόβει μόνο 1000 και οι άλλοι κάνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις αλλα στην μεν αγοράζεις τεχνολογία 2020 και στους άλλους 2012. Άρα, αν BMW και Audi πουλάνε ακόμα και σήμερα, η A class θα πουλήσει μια χαρά.
Για τις οθόνες θα ήθελα να πω το εξής. Εκτός του οπτικου που είναι καθαρά υποκειμενικό (για μένα φαίνονται χάλια οι μικρές), οι μεγάλες έχουν και μεγάλη πρακτικη σημασια. Για παραδειγμα, εμένα με έχει βολέψει απιστευτα το adaptive cruise (distronic) το οποίο το εμπιστεύομαι και μέσα στην πόλη για σταματα-ξεκίνα. Στην αρχή το φοβόμουν αλλά μετά είδα οτι μπορώ να βάλω στην οθόνη του τιμονιού, ανάμεσα σε ταχυτητα και στροφόμετρο την ένδειξη του μπροστινού αισθητήρα. Δηλαδή βλέπω αν ανιχνεύει το προπορευόμενο αμάξι και σε τι απόσταση (με εξαιρετικά και μεγάλα γραφικά πάντα). Στο 95% των περιπτώσεων το βλέπει αλλά υπάρχουν και κάποιες λίγες περιπτώσεις που αργει να το δει και δεν φρενάρει, εκεί ξέρω οτι πρέπει να κουνήσω το πόδι προς το φρένο. Κατα τ αλλα όμως κοντεύω να ξεχάσω τα πόδια μου στην οδήγηση... Δεν νομίζω οτι αυτή η ένδειξη υπάρχει στην μικρή οθόνη γιατί πολύ απλά δεν χωράει
Mercedes A Class 2018