-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
4.Όχι,αν διέθετα 40 χιλιάρικα δε θα αγόραζα μεταχειρισμένο όποιο κι αν ήταν αυτό ΑΛΛΑ οι λέξεις ''έρωτας'' και ''κλικ'' που χρησιμοποιείς στην αρχή του post για το XC60 είναι κομβικές!Ίσως σ'αυτήν περίπτωση να άξιζε τον κόπο να κοιτάξεις και την αγορά των μεταχειρισμένων ή/και να κάνεις την οικονομική υπέρβαση
Το τελευταιο σεναριο θα το δουμε,προσφατα συναφελφος αγορασε το S90 στην τιμη των 52.000 με 5-7 χιλιαδες χιλιομετρα απο αντιπροσωπεια που ηταν μαλλον test drive και ειναι πολυ ευχαριστημένος,μιλάω πάντα για τετοια πιθανοτητα μεταχειρισμένου
Τέτοια μεταχειρισμένα που φαίνεται να αξίζουν τον κόπο, εξετάζονται κατά περίπτωση και αναλόγως πράττεις!Είναι σημαντικό να πάρεις το αμάξι αυτό που θα το βλέπεις ή θα το οδηγείς και δε θα λυπάσαι επειδή ξόδεψες μια περιουσία αλλά αντιθέτως θα χαίρεσαι να το χαζεύεις και φυσικά να το ταξιδεύεις
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αυτό που έγραψα και με το οποίο διαφωνεος πάντα θα έχει προφανως εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει για το μέσο οδηγό. Όσους ξέρω δεν γύρισαν (ακόμα). Νομίζω ότι συνηθίζεις την πιο ψηλή θέση οδήγησης και την αποζητάς και σε χαμηλά αμάξια (εγώ ας πούμε ανεβάζω τη θέση οδήγησης όσο ψηλότερα πάει και στα δυο μικρά και χαμηλά σε βαθμό που δεν πειράζω το κάθισμα καθ ύψος με τη γυναίκα μου παρότι έχουμε 15 σχεδόν πόντους διαφορά ύψους).
Για τον ίδιο λόγο ποτε μου δεν βόλευτηκα σε καμία χαμηλή BMWΤο πρώτο πράγμα που κάνω όταν μπαίνω σε ένα αυτοκίνητο δρόμου είναι να κατεβάσω το κάθισμα τέρμα κάτω κι ας οδηγώ και πανύψηλα 4χ4 (όχι SUV...) πάνω από 20 χρόνια. Ειδικά στην γρήγορη οδήγηση σου δίνει άλλη αίσθηση σύνδεσης με το αυτοκίνητο και τον δρόμο!!!
Από εκεί και πέρα είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι το SUV σου δεν θα σε προδώσει στην πρώτη δυσκολία. Έχουμε κολλήσει με δικίνητο crossover φίλου σε άμμο και μας τράβηξε ένα L200, αλλιώς εκεί θα ήμασταν ακόμα. Θα είχαμε περάσει χωρίς πρόβλημα με την τετρακίνητη έκδοση όμως.
ΥΓ: Σήμερα παρουσιάστηκαν νέα σκληροτράχηλα 4χ4 (Disco SVX, Land Cruiser, αλλά και το νέο Duster-άκι) και έχω 'πωρωθεί' με το off roading!!!
-
nobody tells me about Jaguar E pace....
ξεφευγει λίγο αλλα θεωρειτε οτι η εταιρια δεν εχει καλο support στην ελλάδα? -
Νόμιζα ότι δεν θέλαμε δίλιτρα και για αυτό κόπηκε και η Giulia ή η Stelvio...
-
Απορώ παντως γιατί εξακολουθεί να τονίζεται ως προσόν η τετρακίνηση.
Ο μέσος αγοραστής SUV δεν θα το πάρει για off road. Καλώς κακώς δεν είναι του παρόντος. Τα ψηλά έχουν και άλλες χαρές και once you go ψηλά you don't go back.
Και εγώ είχα τετρακίνηση στο rav και ποτε δεν τη χρειάστηκα παρότι είχα κάνει και κάποιες απαιτητικες διαδρομές off (καλοκαίρι βέβαια όχι σε λάσπες και χιόνια που δεν κυκλοφορώ τόσο). Εξίσου κρίσιμα τα λάστιχα, το ύψος και οι γωνιές.
Τα περισσότερα σύγχρονα SUV ανεξαρτήτως τετρακίνησης ή όχι δεν θα πήγαιναν off και για αλλους λόγους. Με 18αρες ή 19αρες ζάντες, λεπτό προφίλ,fancy ζάντες που να πας ;Ε αφου πας γυρευοντας ρε φιλε... Γι αυτο ειναι και παντελως αχρηστα αν δε τα παρεις με τετρακινηση
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο μέσος αγοραστής SUV δεν θα το πάρει για off road. Καλώς κακώς δεν είναι του παρόντος. Τα ψηλά έχουν και άλλες χαρές και once you go ψηλά you don't go back.
Και εγώ είχα τετρακίνηση στο rav και ποτε δεν τη χρειάστηκα παρότι είχα κάνει και κάποιες απαιτητικες διαδρομές off (καλοκαίρι βέβαια όχι σε λάσπες και χιόνια που δεν κυκλοφορώ τόσο). Εξίσου κρίσιμα τα λάστιχα, το ύψος και οι γωνιές.
Τα περισσότερα σύγχρονα SUV ανεξαρτήτως τετρακίνησης ή όχι δεν θα πήγαιναν off και για αλλους λόγους. Με 18αρες ή 19αρες ζάντες, λεπτό προφίλ,fancy ζάντες που να πας ;Ε αφου πας γυρευοντας ρε φιλε... Γι αυτο ειναι και παντελως αχρηστα αν δε τα παρεις με τετρακινηση
Την τετρακινηση του Vitara την χρησιμοποιησα και την ενιωσα πριν χρόνια οταν εκανα αγροτικό σε ενα ορεινο χωριο της Κοζανης,με τρελη χιονοπτωση για 3-4 ημερες και καινουργιο χιονολαστιχο πηγαινα σχεδόν παντού χωρις αλυσιδες
Οταν το παιρνω στο χιονοδρομικό πάντα είμαι πιο χαλαρος στην οδηγηση σε σχέση με το audi ακομα και οταν φορα χιονολαστιχο,εχεις πλεονεκτημα αλλα και παραλληλα και αλλες καταναλωσεις
Το 3008 με το ΄εξυπνο συστημα΄ που εχει είναι σε τι βαθμό αντιστοιχο μιας τετρακίνησης? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νόμιζα ότι δεν θέλαμε δίλιτρα και για αυτό κόπηκε και η Giulia ή η Stelvio...μην ξυνεις πληγες και αυτα τα αναθεματισμένα ξεφευγουν
το χαλιναρι στο ποσό το βαζει η γυναικα μου -
Το 3008 με το ΄εξυπνο συστημα΄ που εχει είναι σε τι βαθμό αντιστοιχο μιας τετρακίνησης?Σε ελάχιστο ως καθόλου.
μην ξυνεις πληγες και αυτα τα αναθεματισμένα ξεφευγουν
το χαλιναρι στο ποσό το βαζει η γυναικα μουΜη νομίζεις και η E-Pace εκεί θα είναι κάπου.
-
-
Την τετρακινηση του Vitara την χρησιμοποιησα και την ενιωσα πριν χρόνια οταν εκανα αγροτικό σε ενα ορεινο χωριο της Κοζανης,με τρελη χιονοπτωση για 3-4 ημερες και καινουργιο χιονολαστιχο πηγαινα σχεδόν παντού χωρις αλυσιδες
Οταν το παιρνω στο χιονοδρομικό πάντα είμαι πιο χαλαρος στην οδηγηση σε σχέση με το audi ακομα και οταν φορα χιονολαστιχο,εχεις πλεονεκτημα αλλα και παραλληλα και αλλες καταναλωσεις
Το 3008 με το ΄εξυπνο συστημα΄ που εχει είναι σε τι βαθμό αντιστοιχο μιας τετρακίνησης?Τέτοια τετρακίνητα όπως το παλιο vitara ή το rav mk2 (αφήνω απέξω τα θηρία προφανώς) δεν νομίζω οτι βγαίνουν πλέον.
Ολα τα SUV ειναι προσανατολισμένα στο δρόμο και εξοπλιστικά το δείχνουν απροκάλυπτα με τα σπόιλερ, τις ζάντες και τα χαμηλά προφίλ ελαστικών.
Πάντως για ενα χιόνι περισσοτερο χρειάζεσαι το λάστιχο και καποιο ύψος παρά την τετρακίνηση.
Τελωσπαντων αν τωρα ήθελα κινηση εκτός και περιπέτειες ενα duster με ενα καλο off λάστιχο θα ηταν η επιλογή μου ακομα και δίκινητο. Για off μετράει και ποσο σκληροτράχηλο ειναι το αμάξι. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ε αφου πας γυρευοντας ρε φιλε... Γι αυτο ειναι και παντελως αχρηστα αν δε τα παρεις με τετρακινηση
Απορώ πραγματικά γιατί ασχολείσαι
-
nobody tells me about Jaguar E pace....
ξεφευγει λίγο αλλα θεωρειτε οτι η εταιρια δεν εχει καλο support στην ελλάδα?Μαζί με Stelvio από τα πιο ωραία SUV. Θα στην πρότεινα κι εγώ συνάδελφε-όπως κι από sedan την Giulia κ.ά.-,αλλά..
Νόμιζα ότι δεν θέλαμε δίλιτρα και για αυτό κόπηκε και η Giulia ή η Stelvio...
Επειδή είπες πως, θες να ξεφύγεις από VAG (επομένως και Seat+Skoda),όχι Ford,όχι δίλιτρο,να'χει χώρους (κάτι που σε BMW 3άρα+Merc C class σε προβλημάτισε) και να μην ξεπεράσεις τα 40.000 (κάτι που με E pace,Stelvio και Giulia θα συμβεί). Γι αυτό είπα ότι παρά το σεβαστό χρηματικό ποσό,οι επιλογές σε καινούριο αμάξι είναι περιορισμένες στα SUV (Χ1,3008,αναμονή του XC40) και σχεδόν μηδαμινές στα sedan.
Πάντως ότι αποφασίσεις,εύχομαι να το χαρείς! -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ε αφου πας γυρευοντας ρε φιλε... Γι αυτο ειναι και παντελως αχρηστα αν δε τα παρεις με τετρακινηση
Απορώ πραγματικά γιατί ασχολείσαι
Δε ξερω αν πρεπει να το παρω υπερ μου ή κατα μου αυτο το σχολιο
-
https://www.instagram.com/p/BZAz_nmF-Yz ... trosfilipp
Ωραιο αυτ/το εχει ο Φιλιππίδης
-
Πάντως για ενα χιόνι περισσοτερο χρειάζεσαι το λάστιχο και καποιο ύψος παρά την τετρακίνηση.
-
Εγω μια φορα κατεβαινα απο το χωριο μου κοντα στο Περτουλι με το κορολλα χωρις αλυσιδες αφου χιονισε απροοπτα και εφτασα Τρικαλα αλλα τη γλυτωσα 1000 φορες απο τρακαρισμα πανω στα βουνα. Εκει αν ειχα αλυσιδες θα ημουν αρχοντας.
Να τα παρουμε με τη σειρα:λαστιχα,αλυσιδες,τετρακινηση,υψος. Αν εχεις και τα 4 ακομα καλυτεραΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δηλαδή σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη που έχουν χιόνι έχουν όλοι τετρακίνητα ή χειμερινά λάστιχα ;
-
Στην Βόρεια Ευρώπη (Σουηδία, Νορβηγία κ.λπ.) μιλάμε για λάστιχα με καρφιά.
Εδώ δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.Φυσικά και οι αλυσίδες είναι το πιο χρήσιμο με την τετρακίνηση δεύτερο.
Αν έχεις και χειμερινά ελαστικά, βοηθάει περισσότερο. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
-
giatros,μήπως να περίμενες λιγάκι πριν αποφασίσεις οριστικά:
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... volvo-xc40
ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ