-
Εγώ θα έλεγα με βασικά και όχι έξτρα το αμαξάκι πάει στα 44418 , δηλαδή γύρω στις 42000 , απλά για να έχεις 5 πράγματα και να μην σε κοροϊδεύουν τα κορεάτικα σεντάν....
https://configurator.mercedes-benz.com/ ... D=daimpcgr
-
Δεν ενδιαφερουν ολες οι παραμετροι το ιδιο ολους τους αγοραστες.
Η c class ειναι εξαιρετικο αμαξι στο δρομο και εχει καλους χωρους για οικογενεια.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Ο εξοπλισμός που ποσταρες για την merc δε βλεπω να εχει κατι ιδιαίτερο, ουτε καν ζάντες αλουμινίου, πρεπει να ειναι ο βασικός κ τίποτε παραπάνω.
Αν η τιμη ειμαι για αυτο τον εξοπλισμό δεν αξιζει.
Ξέχασα αυτόSent from my iPhone using Tapatalk
Και πάλι μονο το αυτόματο ειναι το ουσιαστικό extra. Για να βάλεις ενα πακέτο, εστω avantgarde,ζάντες κλπ θα ανέβεις αρκετα. Ουσιαστικά σε αυτη την τιμη ειναι γυμνό για εμενα.
Τι θεωρεις δηλαδη ουσιαστικό εξτρα?
Απλα ξεπερνωντας την τιμη των 25 προ φορων αλλαζει αρκετα η φρολογηση και δεν θα μπορει να ειναι τοσο χαμηλα η τιμηΠροσωπικά αν έπαιρνα το συγκεκριμένο αμάξι, θα προτιμούσα σίγουρα τουλαχιςτον το πακέτο AMG μεσα - έξω, που αλλάζει κ το στήσιμο του αυτοκινήτου, κ βελτιώνει πολυ την εμφάνιση του εσωτερικού , μαζι με το σπορ τιμόνι . Ειναι βεβαια ακριβό, αλλα θα θυσίαζα το αυτόματο για χάρη του.
Αλλα η οπτική αυτη εςενα μπορει να μη σου ταιριάζει.
Παντως το να δώσεις κοντα 37000 κ να εχεις ατσάλινες ζάντες εν ετει 2017 , το θεωρώ απαράδεκτο. -
Είπαμε αγοράζεις το αστέρι , την προπέλα και τους κύκλους και δεν δείχνεις σε κανένα τι εξοπλισμό έχει . Μόνο απ΄ έξω .
-
Δεν είπα ποτέ ότι θα αγοράσω την c class,το budget είναι συγκεκριμένο ,είμαι σχεδόν όλη την ημέρα σε ένα ιατρείο και θέλω ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο και ψιλό πολυτελές για να κάνουμε καμμία εκδρομή το Σκ!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ζαντες αλουμηνιου βαζεις μετα με πολυ λιγοτερα χρηματα. Γεματο το ebay ολοκαινουριες ζαντες. Δεν χρειαζεται να πληρωσεις επιπλεον φορους. Βεβαια θα παρεις και αμαξι με φωτα αλογονου και διαφορες αλλες ελλειψεις στον εξοπλισμο που δεν μπορεις να βαλεις μετα...
Στην Χ1 δεν σου εδωσαν εκπτωση? Το να ποσταρεις την τιμη καταλογου δεν εχει νοημα πιστευω.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Είπαμε αγοράζεις το αστέρι , την προπέλα και τους κύκλους και δεν δείχνεις σε κανένα τι εξοπλισμό έχει . Μόνο απ΄ έξω .Γιατί η ουσία βρίσκεται κάτω από το καπώ...
-
Με 1.6 156 ιππους τι ουσια εννοεις;
Τα C43 AMG & C63 που εχουν την ουσια κατω απο το καπω ειναι φορτωνενα απο εξοπλισμο.
Το αμαξι που προσπαθουν να του πουλησουν ειναι για εταιρικο και μονο. Ιδιωτης θελει καποιο καλο διακοσμο και εξοπλισμο.
-
Εντύπωση μου έκανε που στον γιατρό φάνηκε η 3άρα μικρότερη της c class. Εγώ -χωρίς να έχω δώσει προσοχή όμως- δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο και μάλιστα αν μου έλεγες να τα κατατάξω θα έλεγα ότι μάλλον η merc είναι πιο στενάχωρη μέσα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Με 1.6 156 ιππους τι ουσια εννοεις;Τα C43 AMG & C63 που εχουν την ουσια κατω απο το καπω ειναι φορτωνενα απο εξοπλισμο.
Το αμαξι που προσπαθουν να του πουλησουν ειναι για εταιρικο και μονο. Ιδιωτης θελει καποιο καλο διακοσμο και εξοπλισμο.
Το σχόλιό μου είναι απάντηση σε γενικό σχόλιο το οποίο έκανα quote και όχι για την Gla...
Άλλωστε κ εγώ την Gla την απέρριψα μολις μπήκα στην καμπίνα και είδα τους χώρους κ το πορτ παγκάζ...Όπως αντίστοιχα και την προηγούμενη X1 βέβαια...για τους ιδιους λόγους + την εμφάνιση παντοφλας...
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Εντύπωση μου έκανε που στον γιατρό φάνηκε η 3άρα μικρότερη της c class. Εγώ -χωρίς να έχω δώσει προσοχή όμως- δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο και μάλιστα αν μου έλεγες να τα κατατάξω θα έλεγα ότι μάλλον η merc είναι πιο στενάχωρη μέσα.Καθομουν μπροστα,αναγκαστηκα να κανω το καθισμα αρκετα πισω για να χωρεσουν τα πόδια και μετα αφου βγηκα πηγα και καθησα πισω,στο δικο μου το Α4 ειμαι ψιλοσφηνομένος ,το ιδιο και χειροτερα στην 3αρα ,στην c ημουν πολυ πιο ανετα οπως και στην X1,ο χωρος αποσκευων ειναι πολύ καλός στην C class!!!!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Είπαμε αγοράζεις το αστέρι , την προπέλα και τους κύκλους και δεν δείχνεις σε κανένα τι εξοπλισμό έχει . Μόνο απ΄ έξω .
Γιατί η ουσία βρίσκεται κάτω από το καπώ...
Συγνώμη είχα ξεχάσει να βάλω το εμοτικον (:lol:) και έτσι βγήκε λάθος συμπέρασμα...
Καμία ουσία δεν βρίσκεται σε τέτοια αμάξια με αναιμικούς κινητήρες . Απλά πληρώνεις ακριβά το σήμα και αν σου αρκεί να σε βλέπουν από μακρυά όμως , μην δούν τι εξοπλισμό έχεις , τότε είναι όλα μια χαρά .
Η c class έχει έντονα για τους μπροστινούς επιβάτες την δυνατότητα να κάθεσαι με τεντωμένα τα πόδια και έτσι έχεις την ψευδαίσθηση του μεγάλου χώρου , που όμως κουράζει στο ταξίδι .
-
Συγνώμη είχα ξεχάσει να βάλω το εμοτικον (:lol:) και έτσι βγήκε λάθος συμπέρασμα...
Καμία ουσία δεν βρίσκεται σε τέτοια αμάξια με αναιμικούς κινητήρες . Απλά πληρώνεις ακριβά το σήμα και αν σου αρκεί να σε βλέπουν από μακρυά όμως , μην δούν τι εξοπλισμό έχεις , τότε είναι όλα μια χαρά .
Η c class έχει έντονα για τους μπροστινούς επιβάτες την δυνατότητα να κάθεσαι με τεντωμένα τα πόδια και έτσι έχεις την ψευδαίσθηση του μεγάλου χώρου , που όμως κουράζει στο ταξίδι .
Αν καποια στιγμή αγοραζα mercedes δεν θα την αγοραζα για κανενα αλλο παρα για εμενα,δεν εχω αναγκη να με βλέπουν απο μακρια ,αυτο που λές μπορει να ισχυει για καποιους αλλους οχι για εμενα
Δεν καταλαβαινω πως παρεχεται αυτη η δυνατοτητα ενω κουραζει,εγω με τις διαστασεις σου θα ηθελα χωρο ,για να μην γινεται πολυ κουβεντα δεν με βλέπω να παιρνω την c class πάντως -
Επίσης σε ένα αμάξι ακόμη κ αν δεν πάρεις τους πιο ισχυρούς κινητήρες - που ασφαλώς κοστίζουν αρκετά ακριβοτερα από τους λιγότερο ισχυρούς, τα αυτοκινητα αυτά δεν παύουν να έχουν πλστφορμα, πλαισιο, αναρτήσεις, φρένα, σύστημα διεύθυνσης, κιβώτιο ταχυτήτων κτλ κτλ κτλ συνήθως επιπέδου ανάλογου της τιμής τους. Ένα αμάξι δεν είναι μόνο εξοπλισμός αλλά κ πολλά άλλα.
Αν κάποιος αγοραζει αμάξι για το σήμα...είναι άξιος του μυαλού που κουβαλάει...
-
Επίσης σε ένα αμάξι ακόμη κ αν δεν πάρεις τους πιο ισχυρούς κινητήρες - που ασφαλώς κοστίζουν αρκετά ακριβοτερα από τους λιγότερο ισχυρούς, τα αυτοκινητα αυτά δεν παύουν να έχουν πλστφορμα, πλαισιο, αναρτήσεις, φρένα, σύστημα διεύθυνσης, κιβώτιο ταχυτήτων κτλ κτλ κτλ συνήθως επιπέδου ανάλογου της τιμής τους. Ένα αμάξι δεν είναι μόνο εξοπλισμός αλλά κ πολλά άλλα.Αν κάποιος αγοραζει αμάξι για το σήμα...είναι άξιος του μυαλού που κουβαλάει...
Δυστυχως έχουμε φτάσει να διαφημίζονται αμάξια με βάση μόνο τι infotainment έχουν ή τι δυνατότητες συνδεσιμότητας, όχι πως στρίβουν, πως φρενάρουν, πως επιταχύνουν.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Επίσης σε ένα αμάξι ακόμη κ αν δεν πάρεις τους πιο ισχυρούς κινητήρες - που ασφαλώς κοστίζουν αρκετά ακριβοτερα από τους λιγότερο ισχυρούς, τα αυτοκινητα αυτά δεν παύουν να έχουν πλστφορμα, πλαισιο, αναρτήσεις, φρένα, σύστημα διεύθυνσης, κιβώτιο ταχυτήτων κτλ κτλ κτλ συνήθως επιπέδου ανάλογου της τιμής τους. Ένα αμάξι δεν είναι μόνο εξοπλισμός αλλά κ πολλά άλλα.
Αν κάποιος αγοραζει αμάξι για το σήμα...είναι άξιος του μυαλού που κουβαλάει...
Δυστυχως έχουμε φτάσει να διαφημίζονται αμάξια με βάση μόνο τι infotainment έχουν ή τι δυνατότητες συνδεσιμότητας, όχι πως στρίβουν, πως φρενάρουν, πως επιταχύνουν.
Εδώ μιλάς για Volvo;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Επίσης σε ένα αμάξι ακόμη κ αν δεν πάρεις τους πιο ισχυρούς κινητήρες - που ασφαλώς κοστίζουν αρκετά ακριβοτερα από τους λιγότερο ισχυρούς, τα αυτοκινητα αυτά δεν παύουν να έχουν πλστφορμα, πλαισιο, αναρτήσεις, φρένα, σύστημα διεύθυνσης, κιβώτιο ταχυτήτων κτλ κτλ κτλ συνήθως επιπέδου ανάλογου της τιμής τους. Ένα αμάξι δεν είναι μόνο εξοπλισμός αλλά κ πολλά άλλα.Αν κάποιος αγοραζει αμάξι για το σήμα...είναι άξιος του μυαλού που κουβαλάει...
Ακομα κ δεχτούμε αυτο που λες, αν και εχει μια βαση, ενα μεγάλο μέρος της διαφοράς τιμής απο τα 'μη πριμιουμ'παει στο σήμα και μονο, άντε κ στα καλύτερα πλαστικά (για όποιον τον ενδιαφέρουν). Χαρακτηριστική ειναι η περιπτωση του vag (πρώτος διδαξασας). Ενα Λεον εχει ακριβως τα ίδια στοιχεία που περιέγραψες (πλαισιο, αναρτήσεις κλπ) με ενα πολυ ακριβότερο Α3. Ειδικά στην entry level κατηγορία των μικρομεσαίων, αυτο ιςχυει κατα κόρον. Δεν καταλαβαίνω γιατι μια a- class ή μια 116 τιμάται 5-6κ ακριβότερα απο πχ ενα σιβικ, 308 ή Megane ( την Α σκοπίμως δεν την αναφέρω) . Τοσο πολυ κοστίζουν τα καλύτερα πλαστικά;
-
Ας το πάρουμε από την αρχή .
Σήμερα όλα τα αμάξια είναι από πολύ καλά έως άριστα . Λίγο η εξέλιξη , λίγο η τεχνολογία , λίγο τα ηλεκτρονικά που έγιναν φτηνά , δεν υπάρχουν σήμερα Ευρωπαικά , Γιαπωνέζικα και Κορεάτικα αμάξια που έχουν τα κουσούρια που είχαν κάποια πριν 20-30 χρόνια .
Από την άλλη η συντήρηση τους και οι βλάβες έχουν κόστος μεγαλύτερο από ότι παλιότερα .
Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που θα πρέπει να έχουν γίνει βασικός εξοπλισμός για πολλούς λόγους , συχνά για λόγους ασφάλειας .
Οταν για παράδειγμα στα τούνελ της περιφερειακής Υμηττού , το 70-80 % των αυτοκινήτων και ίσως και περισσότερο , επειδή δεν έχουν αυτόματα φώτα , πηγαίνουν και κάνουν ελιγμούς χωρίς φώτα , είναι πλέον για εμάς που δεν έχουμε και ανάλογη οδηγική παιδεία , αναγκαίο να είναι βασικός εξοπλισμός το σύστημα αυτόματα φώτα , καθαριστήρες και ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης .
Μακάρι να είχαμε και τον συνδυασμό αυτόματα μεσαία μεγάλα , γιατί τα φώτα των περισσότερων στραβώνουν τους αντίθετους με λάθος θέση .
Η επιλογή της αγοράς με βάση το σήμα , ισχύει πολλά χρόνια στην Ελλάδα , από την εποχή της 315 . Τώρα πλαίσια , κινητήρες και κιβώτια έχουν και άλλα αμάξια . Αλλά και μέσα στην ίδια εταιρεία τα αμάξια προφανώς δεν είναι ίδια .
Κάποτε είχα για 10 μέρες μια 325 και για 2 μέρες μια 645 . Τα δύο αυτοκίνητα απλά δεν είχαν καμία σχέση . Το πρώτο υστερικό προσπαθούσε με σκληρές αναρτήσεις να δείξει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι , ενώ το δεύτερο απλά ίσιωνε τις στροφές με αυτοκρατορικό τρόπο . Δεν υπήρχε καμία σύγκριση των δύο αυτοκινήτων και ας ήταν ίδιας μάρκας και ας έκαναν και τα δύο πολύ ακριβά .
Από την άλλη όταν έχουμε νάβι στα κινητά των 60 € , είναι παράλογο να μην έχουν τα αμάξια , ή να ζητάνε χιλιάρικα για αυτό .
Για το συγκεκριμένο αμάξι το είχε φίλος εταιρικό , μέχρι να το αλλάξει για την φορολογία , ενώ άλλος είχε το προηγούμενο επίσης εταιρικό .
Τα αμάξια ήταν καλά , αλλά προφανώς δεν μπορείς να τα πεις άνετες λίμο . Η θέση οδήγησης , αλλά και του συνοδηγού με τα τεντωμένα γόνατα , κουράζει σε ταξίδι πάνω από 1-1.30 ώρα . Βέβαια αυτό είναι συχνό στα γερμανικά αμάξια , αλλά προφανώς η θέση οδήγησης ενός σουβ , είναι πολύ πιο άνετη , αν και για μένα ένα μειονέκτημα στο 3008 είναι η πολύ φαρδιά κονσόλα που δεν σου επιτρέπει να έχεις πιο ανοικτά τα γόνατα . Πάντα βέβαια αυτά σε σχέση με τις δικές μου διαστάσεις που δεν είναι και συνήθεις .
-
Δεν είναι και τόσο αναιμικός ο 156άρης της C, από το δικό σου παπόρι είναι σαφώς ταχύτερη.
Οι Γερμανοί πάντα ήταν τσιγκούνηδες με τον εξοπλισμό, αλλά αν εξαιρέσουμε τις ζάντες και την έλλειψη Xenon δεν του λείπει κάτι άλλο. Ζάντες αν θέλεις βάζεις aftermarket και με καλές λάμπες (π.χ. Night Breaker) έχεις μια χαρά φώτα. Έχω Xenon στην BMW και απλές αλογόνου στο Saab και δεν βλέπω και τεράστιες διαφορές...
Στον δρόμο είναι καλό αυτοκίνητο η C, άνετο και ασφαλές αν και όχι τόσο σπορ στημένο όσο μια 3άρα και δεν μιλάω καν για την κορυφαία στην κατηγορία Giulia.
Κουράζει αν είσαι παππούδι... Κατά τα άλλα αυτή είναι η σωστή θέση οδήγησης. -
Σχετικα με τη πρωτη παραγραφο δεν ειναι καθολου ετσι συνηθως!
Εχω πολλα ταπεινα μαλιστα παραδειγματα εκτος premium ακομα ακομα.. Το 407 1.8 π.χ. εινα ενα τελειως διαφορετικο αυτοκινητο σε σχεση με το 407 2.2. Συνηθως αλλαζουν υποπλαισια, τυπολογια αναρτησεων, αντιστρεπτικες, μεγεθη δισκοπλακων, κιβωτια και ολα αυτα που καποιοι με κοροιδευουν και ειναι τα σημαντικα σ ενα αμαξι (δε παει σ εσενα)... Οταν δηλαδη παιρνεις σε μαι τιμη ενα premium γυμνο και entry level χαρακτηριστικων σ ενα μη premium μπορει τελικα ν αγοραζεις επι της ουσιας πολυ ανωτερο αυτοκινητο. Π.χ. το ενα να ειναι δικινητο και το αλλο τετρακινητο σ ενα suv.
Μαλιστα υπεπεσες αθελα σου με την τελευταια προταση σε αυτο που ηθελα να καυτηριασω. Οτι ακριβως τελικα αγοραζεις σημα στο τελος καθως απο κατω τιποτα δεν ειναι οπως η σωστη εκδοση.
ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ