-
@lap said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
Μάστορα μου σε πάω. Είσαι τρελουτσικος με την καλή έννοια. Δεν κάθεσαι στα αυγά σου. Το μυαλό σου ψάχνεται συνεχώς να βρει λύσεις και απαντήσεις. Σου λείπει η κατάλληλη παιδεία αλλά αυτό δεν σε σταματά στην αναζήτηση της αλήθειας ή έστω στην κατανόηση κάποιων πραγμάτων. Τι νομίζεις έκαναν και οι αρχαίοι; Τύλιγαν κάτι σεντόνια πάνω τους και έλεγαν τα ίδια που λες και εσύ.
Στην σημερινή εποχή εάν λες όσα λες και είσαι και τυλιγμένος με σεντόνια, μάλλον τα πράγματα δεν θα ναι πολύ καλά για εσένα. Που πάμε;
-
@seismic said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
Υπάρχει ο χρόνος χωρίς την συνείδηση?
Ο χρόνος ( δευτερόλεπτα λεπτά ώρες έτη ) και ο χώρος ( το ύψος το πλάτος και το μήκος ) έχουν αριθμητικές διαστάσεις τις οποίες ο άνθρωπος παρατηρητής επινόησε για να βάλει όρια στον δικό του κόσμο Ο χρόνος και ο χώρος όμως συμπαντικά είναι άπειρος. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν μετριέται κάτι που δεν έχει αρχή και τέλος.
Θα έλεγα δε ότι μέσα στον χώρο και τον χρόνο που δεν υπάρχει αρχή και τέλος θα πρόσθετα και την ενέργεια η οποία μεταβάλλεται μεν αλλά δεν τελειώνει ποτέ και από το τίποτα δημιουργεί ύλη. Το πως άρχισε η ενέργεια δεν το ερευνά η επιστήμη. Λένε για την μεγάλη έκρηξη που έφτιαξε το σύμπαν και δεν μας λένε πως δημιουργήθηκε αυτή η ενέργεια της έκρηξης. Η ενέργεια είναι ο θεός που δημιουργεί τα πάντα Όποιος βρει πως δημιουργείτε η ενέργεια έχει ανακαλύψει τον θεό. Το σωματίδιο του θεού που προσπαθούν να βρουν οι επιστήμονες εμένα δεν μου λέει τίποτα.Γράφεις πολλά περίεργα, τα περισσότερα φιλοσοφικά, αλλά θα εστιάσω εδώ:
Ο χώρος είναι άπειρος όχι μόνο συμπαντικά αλλά και στα μαθηματικά. Ένας διανυσματικός χώρος μπορεί να αποτελείτε από πολλές διαστάσεις και να ορίζεται σε όλο το R. Το σύνολο των πραγματικών αριθμών είναι άπειρο. Από το 1 έως το 2 υπάρχουν άπειροι πραγματικοί αριθμοί. Δεν μπαίνει κανένα όριο.
Ο χρόνος ναι είναι άλλο ένα μέγεθος. Τον μετράμε με σημεία αναφοράς. Είτε είναι η στιγμή t0=0 για πειράματα και προσομοιώσεις, είτε το έτος 0 αν μιλάμε για την καθημερινότητα.
Γενικά κάνεις βαρύγδουπους ισχυρισμούς και είσαι απόλυτος σε όσα αναφέρεις, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσία/επαρκή αιτιολόγηση που να ευσταθεί.
-
-
@error404 said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
Ο χρόνος ( δευτερόλεπτα λεπτά ώρες έτη ) και ο χώρος ( το ύψος το πλάτος και το μήκος ) έχουν αριθμητικές διαστάσεις τις οποίες ο άνθρωπος παρατηρητής επινόησε για να βάλει όρια στον δικό του κόσμο Ο χρόνος και ο χώρος όμως συμπαντικά είναι άπειρος. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν μετριέται κάτι που δεν έχει αρχή και τέλος.
Θα έλεγα δε ότι μέσα στον χώρο και τον χρόνο που δεν υπάρχει αρχή και τέλος θα πρόσθετα και την ενέργεια η οποία μεταβάλλεται μεν αλλά δεν τελειώνει ποτέ και από το τίποτα δημιουργεί ύλη. Το πως άρχισε η ενέργεια δεν το ερευνά η επιστήμη. Λένε για την μεγάλη έκρηξη που έφτιαξε το σύμπαν και δεν μας λένε πως δημιουργήθηκε αυτή η ενέργεια της έκρηξης. Η ενέργεια είναι ο θεός που δημιουργεί τα πάντα Όποιος βρει πως δημιουργείτε η ενέργεια έχει ανακαλύψει τον θεό. Το σωματίδιο του θεού που προσπαθούν να βρουν οι επιστήμονες εμένα δεν μου λέει τίποτα.Γράφεις πολλά περίεργα, τα περισσότερα φιλοσοφικά, αλλά θα εστιάσω εδώ:
Ο χώρος είναι άπειρος όχι μόνο συμπαντικά αλλά και στα μαθηματικά. Ένας διανυσματικός χώρος μπορεί να αποτελείτε από πολλές διαστάσεις και να ορίζεται σε όλο το R. Το σύνολο των πραγματικών αριθμών είναι άπειρο. Από το 1 έως το 2 υπάρχουν άπειροι πραγματικοί αριθμοί. Δεν μπαίνει κανένα όριο.
Ο χρόνος ναι είναι άλλο ένα μέγεθος. Τον μετράμε με σημεία αναφοράς. Είτε είναι η στιγμή t0=0 για πειράματα και προσομοιώσεις, είτε το έτος 0 αν μιλάμε για την καθημερινότητα.
Γενικά κάνεις βαρύγδουπους ισχυρισμούς και είσαι απόλυτος σε όσα αναφέρεις, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσία/επαρκή αιτιολόγηση που να ευσταθεί.
Ο χώρος είναι άπειρος ο χρόνος είναι άπειρος οι αριθμοί είναι άπειροι η γνώση είναι άπειρη η ενέργεια είναι άπειρη και το κεφάλι μας μικρό γεμάτο αισθήσεις που μας καθοδηγούν όπου θέλουν αυτές, αντιλαμβανόμαστε ότι θέλουν αυτές, και ερευνούμε μέσα σε μια περιορισμένη και αλλοιωμένη από τις αισθήσεις μας βάση δεδομένων.
Αν εγώ βγω έξω από τις αισθήσεις μας και αρχίζω να ερευνώ με άλλα δεδομένα τότε ποιος θα με καταλάβει? -
@error404 said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
Ο χώρος είναι άπειρος ο χρόνος είναι άπειρος οι αριθμοί είναι άπειροι η γνώση είναι άπειρη η ενέργεια είναι άπειρη και το κεφάλι μας μικρό γεμάτο αισθήσεις που μας καθοδηγούν όπου θέλουν αυτές, αντιλαμβανόμαστε ότι θέλουν αυτές, και ερευνούμε μέσα σε μια περιορισμένη και αλλοιωμένη από τις αισθήσεις μας βάση δεδομένων. Όλα εκεί έξω που αντιλαμβανόμαστε είναι μέσα στο κεφάλι μας. Εκεί έξω από το κεφάλι μας υπάρχει μια διαφορετική πραγματικότητα.
Αν εγώ βγω έξω από τις αισθήσεις μας και αρχίζω να ερευνώ με άλλα δεδομένα τότε ποιος θα με καταλάβει?
Ανέβα όσο πιο ψηλά μπορείς για να μάθεις και να δεις την μοναξιά της γνώσης. Εκεί δεν σε βλέπουν δεν σε καταλαβαίνουν είσαι μόνος. -
Η ημιμαθεια χειροτερη απο την αμαθεια.
-
@spi_duster said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
Και η ημιμάθεια και η αμάθεια είναι άπειρη
Επίσης ολα είναι κύματα και ενέργεια. Και η σκέψη και η κλανιά, αν και η κλανιά έχει περισσότερη ενέργεια
οπότε η κλανιά ισούται με την σκέψη και ο αμαθής με τον ημιμαθη
Απλά καθημερινά πράγματα
-
Πολύ χαίρομαι που καταστρέφω τον κόσμο...
-
-
@cirus said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
Και η ημιμάθεια και η αμάθεια είναι άπειρη
Επίσης ολα είναι κύματα και ενέργεια. Και η σκέψη και η κλανιά, αν και η κλανιά έχει περισσότερη ενέργεια
οπότε η κλανιά ισούται με την σκέψη και ο αμαθής με τον ημιμαθη
Απλά καθημερινά πράγματα
Λάθος,ολα ειναι ατμός!
-
Οπως καταλαβαινετε δεν αποτελειτε φιλικο υποστρωμα στην απορροφηση της γνωσης
-
Απλά δεν υπάρχει επίπεδο!
-
@bassstarlet said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
Πολύ χαίρομαι που καταστρέφω τον κόσμο...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. ΣΩΚΡΑΤΗΣ. o Σωκράτης είναι σοφότερος, αφού είχε επίγνωση της άγνοιάς του
Σε ελευθερη μετάφραση: Ενα πράγμα ξέρω. Οτι δεν ξέρω τίποτα.
Απο εκεί και πέρα στο σύμπαν υπάρχουν μερη που υπάρχουν 8-10-12 διαστάσεις
Οι πιο εξυπνοι ανθρωποι (προφανώς δεν είμαι ένας από αυτούς) προσπαθουν να καταλάβουν ενα ψείγμα πως είναι ο κόσμος σε 4 διαστάσεις και πάλι δυσκολεύονται να βγαλουν μια ενιαία θεωρία πανω σε αυτό.
Και υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να μας εξηγήσουν τις δικές τους θεωρείες εξισώνοντας τον κόσμο με μια ταινια (matrix) και να μας εξηγήσουν πως δουλεύει όλο αυτο...........
Οτι καταλαβε κανείς κατάλαβε
-
..και πρόθεσή μου είναι, να πέσει έτι περαιτέρω.
-
@antonmone said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
υπαρχει απλά είναι below zero
-
@antonmone said in Η ζωή είναι ένα Matrix ?:
υπαρχει απλά είναι below zero
Σαν την ποιότητα των πλαστικών του Yaris cross ένα πράγμα!
-
-
Η άγνοια είναι ο εχθρός της γνώσης.
Μαθαίνουμε διαβάζοντας, ζώντας, και από τα λάθη μας
Πετώντας μαλακίες δεν γίνεσαι πιλότος.
Η γνώση δεν είναι χάρισμα αλλά η αποθήκευση καλών και κακών πληροφοριών
Αν δεν διαθέτεις νοικοκυρεμένη αποθήκη τα σκουπίδια είναι ποιο πολλά και κυριαρχούν μέσα στον εγκέφαλο -
Ουτε μηχανικός, ουτε σεισμολόγος ούτε θεωρητικός φυσικός και σίγουρα δεν μπορείς να εξηγήσεις το σύμπαν.
just saying............
-
Ουτε μηχανικός, ουτε σεισμολόγος ούτε θεωρητικός φυσικός και σίγουρα δεν μπορείς να εξηγήσεις το σύμπαν.
just saying............
Η ζωή είναι ένα Matrix ?