-
Μια φώτο από τις καθημερινές μου διαδρομές προς την εργασία μου, σβηστός με sailing.
Ίσθμια - νέα εθνική Κορίνθου Πατρών - κόμβος Αρχαίας - Βραχάτι από παλιά ε.ο.
To sailing και το start - stop δουλεύουν υποδειγματικά, γενικά πολύ ευχαριστημένος από το αμάξι.
Πρωινά στην ίδια διαδρομή που μπορεί να φτάσω και τα 170 στη νέα εθνική δε βλέπω πάνω από 7 μέχρι να φτάσω. -
Ο 1.5 t-gdi mhev 160hp (που στο δυναμόμετρο αγγίζει τα 170 άλογα εργοστασιακά) αποτελεί την αποκορύφωση της μηχανολογικής εξέλιξης βενζινοκινητήρων σε ότι αφορά απόδοση, ομαλότητα λειτουργίας, περιορισμό κατανάλωσης.
Τώρα δυστυχώς με τις απαιτήσεις των νέων προδιαγραφών ρυπων άρχισε ο κατήφορος...
-
Είναι τρελό μοτερακι, και δε καίει και σταγόνα λάδι.
-
@georgemit said in Hyundai i30 2017:
Μια φώτο από τις καθημερινές μου διαδρομές προς την εργασία μου, σβηστός με sailing.
To sailing και το start - stop δουλεύουν υποδειγματικά, γενικά πολύ ευχαριστημένος από το αμάξι.
Πρωινά στην ίδια διαδρομή που μπορεί να φτάσω και τα 170 στη νέα εθνική δε βλέπω πάνω από 7 μέχρι να φτάσω.Το sailing αν έχω καταλάβει καλά δεν λειτουργεί όταν υπάρχει αρκετή κλίση στην κατηφόρα;;
-
@nik-2 said in Hyundai i30 2017:
Πρωινά στην ίδια διαδρομή που μπορεί να φτάσω και τα 170 στη νέα εθνική δε βλέπω πάνω από 7 μέχρι να φτάσω.Το sailing αν έχω καταλάβει καλά δεν λειτουργεί όταν υπάρχει αρκετή κλίση στην κατηφόρα;;
Όταν η κατηφόρα έχει μεγάλη κλίση το sailing σταματά και παίρνει μπροστά ο κινητήρας για να σε φρενάρει μη φύγεις ανεξέλεγκτος.
Λειτουργεί σε ανηφόρα, μέχρι να πέσουν οι στροφές σου, σε ισιο δρόμο και ελαφριά κατηφόρα. -
Σε σχέση με 3κύλινδρα 1.000άρια ψευτοσούβ με ταμπούρα και ημιάκαμπτο που έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα 30k ακόμα ευκαιρία είναι.
Βέβαια, αντικειμενικά, εκεί που έχουν φτάσει όλα τα καινούρια αν ήταν να αγοράσω σήμερα θα αγόραζα κάποιο μεταχειρισμένο.
Δε θα έδινα 27k για το i30 και ακόμα πιο σίγουρα δε θα έδινα τα ίδια ή και παραπάνω για κάποιο 1.000άρι άλλης φίρμας.
Τα 23.750 που το πήρα, νομίζω θεωρούνται λογικά.
Τώρα αυτά που λένε κάποιοι έτσι είναι η αγορά και δίνουν 35 και 38k για 1.000άρι με 125 άλογα, με γεια τους με χαρά τους, δε θα τα έδινα ποτέ γιατί πλέον τα αυτοκίνητα δεν αξίζουν τόσα λεφτά. Κάνεις τη δουλειά σου και με μεταχειρισμένο, ακρίβυναν κι αυτά αλλά όχι στα όρια του γελοίου που πωλούνται τα καινούρια.έτσι ακριβώς.
-
Καλησπερα , επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω hyundai i30 μεταχειρισμενο απο το 2017 και πανω ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την ροπη του 1.0 120hp. Απο οσο εχω δει η ροπη του ειναι γυρω στα 17.5Nm (1500 rpm). Οσοι εχετε το συγκεκριμενο μοντελο μπορει νιωθετε οτι μπορει να τραβηξει με αυτη την ροπη σε ανηφορα,σε καποια προσπεραση η και ακομα με φορτιο 4 ατομων μεσα του?. Ρωταω γιατι εχω δει και καποια αλλα μοντελα τα οποια ενω εχουν λιγοτερα αλογα βγαζουν παραπανω ροπη (Παντα στα ιδια κυβικα).
-
Δεν έχω δοκιμάσει ακριβώς το ίδιο μοτέρ, αλλά το υβριδικό. Πήγαινε τάπα πάντως, μη φοβάσαι τίποτα.
-
@savvaspexli said in Hyundai i30 2017:
Καλησπερα , επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω hyundai i30 μεταχειρισμενο απο το 2017 και πανω ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την ροπη του 1.0 120hp. Απο οσο εχω δει η ροπη του ειναι γυρω στα 17.5Nm (1500 rpm). Οσοι εχετε το συγκεκριμενο μοντελο μπορει νιωθετε οτι μπορει να τραβηξει με αυτη την ροπη σε ανηφορα,σε καποια προσπεραση η και ακομα με φορτιο 4 ατομων μεσα του?. Ρωταω γιατι εχω δει και καποια αλλα μοντελα τα οποια ενω εχουν λιγοτερα αλογα βγαζουν παραπανω ροπη (Παντα στα ιδια κυβικα).
Η ονομαστική ροπή του κινητήρα λέει πολύ λίγα, γιατί μετράνε κι άλλα (ΣΑΛ, γρανάζωμα κλπ). Αυτό που μετράει στην πράξη είναι η ιπποδύναμη:
ΥΓ: 175 N-m, όχι 17,5.
-
@savvaspexli said in Hyundai i30 2017:
Καλησπερα , επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω hyundai i30 μεταχειρισμενο απο το 2017 και πανω
Χαίρετε!
Έχω τον κινητήρα στο i20 (το προηγούμενο) με 120 ίππους και 6άρι κιβώτιο, ίδιο με τις χρονολογίες που περιγράφεις. Είναι μια χαρά ο κινητήρας, κινεί άνετα το αμάξι και κάνει ταξίδι άνετο με προσπεράσεις, επιταχύνσεις κλπ. Βέβαια, είναι ελαφρύτερο από το i30 αλλά πόση διαφορά να έχουν; Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχει πάντα η δυνατότητα, στα συγκεκριμένης χρονολογίας μοτέρ, της ηλεκτρονικής αλλαγής της χαρτογράφησης του εγκεφάλου για βελτίωση των πραγμάτων. Γιατί το θέμα είναι στις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών/εγκεφάλου. Η δύναμη υπάρχει... -
Βραχατι - Θεσσαλονίκη - Ν. Μαρμαρας Χαλκιδικής
Το φχαριστηθηκα.
Απόλαυσα τη διαδρομή, και το φαγητό στα λαδάδικα, Μαραθος, παίζουν μπάλα σε άλλο επίπεδο, τέλειο φαγητό και υπερπαγωμενη μπύρα.
Είχα να πάω από το 04 που ήμουν φοιτητης.
Καταναλωση, βραχατι Θεσσαλονίκη, 5.6 μέχρι τα έργα του flyover, μετά στρογγυλό 6αρι.
Θεσνικη Χαλκιδική 5.5.
Μεγάλη ξεφτίλα τα διόδια, πρέπει να πλήρωσα γύρω στα 30€. Εντωμεταξύ σταματάς κάθε λίγο και λιγάκι και σε περνάνε και τα ΚΤΕΛ που έχουν epass.
Επίσης έκανα το λάθος να πάρω το αυτοκίνητο μέσα στη θεσνικη αντί να πάρω ταχι, τρελή ταλαιπωρία, πώς ζουν οι άνθρωποι στις μεγάλες πόλεις;;;;; -
Καλά να περάσεις!
Αν μείνεις μέρες Μαρμαρά, να γυρίσεις οπωσδήποτε όλο το πόδι.
Η Σιθωνία έχει κάθε 5-10 χλμ φανταστικές παραλίες -
Βραχατι - Θεσσαλονίκη - Ν. Μαρμαρας Χαλκιδικής
Το φχαριστηθηκα.
Απόλαυσα τη διαδρομή, και το φαγητό στα λαδάδικα, Μαραθος, παίζουν μπάλα σε άλλο επίπεδο, τέλειο φαγητό και υπερπαγωμενη μπύρα.
Είχα να πάω από το 04 που ήμουν φοιτητης.
Καταναλωση, βραχατι Θεσσαλονίκη, 5.6 μέχρι τα έργα του flyover, μετά στρογγυλό 6αρι.
Θεσνικη Χαλκιδική 5.5.
Μεγάλη ξεφτίλα τα διόδια, πρέπει να πλήρωσα γύρω στα 30€. Εντωμεταξύ σταματάς κάθε λίγο και λιγάκι και σε περνάνε και τα ΚΤΕΛ που έχουν epass.
Επίσης έκανα το λάθος να πάρω το αυτοκίνητο μέσα στη θεσνικη αντί να πάρω ταχι, τρελή ταλαιπωρία, πώς ζουν οι άνθρωποι στις μεγάλες πόλεις;;;;;Απ τα πιο ωραία μέρη όλης της Χαλκιδικής ο Μαρμαράς. Όντως είναι ευκαιρία αν έχεις μέρες να γύρισεις το πόδι κι αν έχεις όρεξη και το πρώτο πόδι.
Χθες βράδυ Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη 5,3 κατανάλωση -
Ναι ήταν πολύ ωραία, μου άρεσε πολύ και η παραλία Παράδεισος.
Το φαγητό καταπληκτικό όπου κι αν φάγαμε. Χτες βράδυ φάγαμε στο σημάδι. Δυστυχώς δεν είχαμε περισσότερο χρόνο, για το 4ημερο των εκλογών ανεβήκαμε.
Θα επανέλθω και θα μείνω περισσότερες μέρες.
Επιστρέφω, πίνουμε καφέ καμμένα βούρλα.
-
Ναι ήταν πολύ ωραία, μου άρεσε πολύ και η παραλία Παράδεισος.
Είναι η παραλία πριν φτάσεις Μαρμαρά?
Αν ναι, για τα δεδομένα του δεύτερου ποδιού είναι στις μέτριες παραλίες! -
Όταν επιστρέψω οι υπόλοιπες
Εχω σκοπό να γυρίσω οδικώς όλη τη Μακεδονία - Θράκη. -
Μπάνιο σήμερα, το παιδί που το έπλενε με ρώτησε αν το έχω περάσει κεραμική.
Το είχα περάσει με το fusso coat99 τον Φεβρουάριο και ακόμα καλά κρατεί. Έχουν περάσει ήδη πάνω από 6 μήνες.
-
Μπάνιο σήμερα, το παιδί που το έπλενε με ρώτησε αν το έχω περάσει κεραμική.
Το είχα περάσει με το fusso coat99 τον Φεβρουάριο και ακόμα καλά κρατεί. Έχουν περάσει ήδη πάνω από 6 μήνες.
Υπάρχουν κεραμικές που να αντέχουν για χρόνια?
-
Υπάρχουν κάποιες που αντέχουν μέχρι και για 5 χρόνια σύμφωνα με αυτούς που τις πουλάνε. Δε θα κάνα ποτέ, τα θεωρώ πεταμένα λεφτά γι αυτό που προσφέρουν.
Fusso coat και άγιος ο θεός. Είχα σκοπό σήμερα να το ξαναπεράσω αλλά αφού αντέχει θα το αναβάλλω για άλλους 2 μήνες.
Όπως επίσης οι μεμβράνες ppf. Κάπου διάβαζα στο νήμα του cx30 ότι ζήτησαν από συμφορουμιτη 1.800€ για να ντύσουν μόνο μούρη. Με 1.800€ το τρακάρω και το επισκευάζω που λέει ο λόγος. -
Υπάρχουν κάποιες που αντέχουν μέχρι και για 5 χρόνια σύμφωνα με αυτούς που τις πουλάνε. Δε θα κάνα ποτέ, τα θεωρώ πεταμένα λεφτά γι αυτό που προσφέρουν.
Fusso coat και άγιος ο θεός. Είχα σκοπό σήμερα να το ξαναπεράσω αλλά αφού αντέχει θα το αναβάλλω για άλλους 2 μήνες.
Όπως επίσης οι μεμβράνες ppf. Κάπου διάβαζα στο νήμα του cx30 ότι ζήτησαν από συμφορουμιτη 1.800€ για να ντύσουν μόνο μούρη. Με 1.800€ το τρακάρω και το επισκευάζω που λέει ο λόγος.Λογικά ρώτησε για το πλύσιμο (αν έχει κεραμικη έχουν άλλη διαδικασία μάλλον)
Hyundai i30 2017