-
Ο χρήστης ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα!Ονομάζομαι Γιάννης και είμαι νέο μέλος στο παρόν forum, αλλά διαβάζω τα διάφορα θέματα εδώ και καιρό. Κάτοχος scirocco 122 και οσονούπω προβαίνω σε αλλαγή για ένα από τα παραπάνω όπως γράφει και ο τίτλος. Το budget μου είναι στα 22.500.
Η αλλαγή γίνεται κυρίως λόγω χώρων και οικονομίας (ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για diesel). Σαν εργένης το παρόν όχημα το ευχαριστιόμουν στο έπακρο. Οι χώροι μου έφτανα και με το παραπάνω. Πλέον, οι υποχρεώσεις αλλάζουν. Έπειτα, η δουλειά μου με αναγκάζει να γράφω αρκετά χλμ, περίπου 20k το χρόνο και να πραγματοποιώ 2 μετακομίσεις το χρόνο (όχι δεν είμαι στρατιωτικός, αλλά εκπαιδευτικός).
Μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι ανάμεσα στις επιλογές του τίτλου. Έχω πάει σε αντιπροσωπείες, μου έδωσαν προσφορές, έχω διαβάσει τα αντίστοιχα θέματα, αλλά και πάλι αδυνατώ να επιλέξω ένα.
Όλες οι γνώμες είναι καλοδεχούμενες και ευελπιστώ μέσα από την ανάλογη κουβέντα να με βοηθήσετε στην επιλογή μου.Οριακά στο budget βγαίνει το Vitara gl+ 4x4 μετά την μείση ΛΤΠΦ .Εχει μικρότερους χώρους απο τα άλλα ,όμως θεωρείται μικρό οικογενειακό με καλή διαμόρφωση χώρων +χώρο αποσκευών όσο τα μικρομεσαία.Διαθέτει κινητήρα διαμάντι multijet( 32,6 κιλά ροπής) ΚΑΙ εξαιρετική τετρακίνηση μεγάλο + σε θέματα ασφάλειας.
-
σε αυτη την κατηγορια το tucson ειναι απλα εντυπωσιακοτατο
-
Ευχαριστώ πολύ παίδες για το ενδιαφέρον που δείχνετε!
Αναφορικά, πέρσι (Σεπτ 2015-Ιουν 2016) έκανα περίπου 16k χλμ (90 χλμ την ημέρα για 8-9 μήνες). Έπειτα, Αυγ 2016 έως τώρα 21k χλμ περίπου. Με λίγα λόγια 40k περίπου χλμ τα τελευταία 2 χρόνια. Πλέον, η βενζίνη δε με συμφέρει.
Ουπς, συγνώμη, μου διέφυγε....
Γενικά πάντως ξανασκέψου το θέμα Diesel... Ψάξτο καλά. Δεν είναι πλέον τόσο δελεαστικά τα diesel, όσο πριν 2-3 χρόνια. Εκτός αν κάνεις 100+ χλμ καθημερινά (κατ' εμέ, πάντα). Τα 20Κ τον χρόνο (κατ' εμέ πάλι, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις), δεν δικαιολογούν Diesel.
Αν άλλαζα αμάξι και έπαιρνα βενζίνη, καλύτερα να έμενα με το δικό μου κάνοντας παράλληλα κάποιες παραχωρήσεις στους χώρους.
Να σας εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου:
Το μήνα ξοδεύω περίπου 150-160 ευρώ σε βενζίνη.
Δίνοντας μία προκαταβολή για το αμάξι, ένα ποσό μένει για δόσεις.
Οι δόσεις θα είναι περίπου 100-110 ευρώ το μήνα για 5 χρόνια.
Το μήνα θα χρειάζομαι περίπου 50-60 ευρώ πετρέλαιο.
Τα νούμερα περίπου βγαίνουν τα ίδια (20 πάνω 20 κάτω μου είναι αδιάφορο). -
.. btw το tuscon όντως καλή επιλογή αλλά ξεφεύγει αρκετά από το budget. Το να αγοράσω κάτι που κοστίζει έστω και 1000 ευρώ παραπάνω σημαίνει αυτομάτως και ένας χρόνος επιπλέον δόσεις.
-
Ναι βρε παιδί μου, σε καταλαβαίνω. Ορθό το σκεπτικό σου, όσον αφορά την οικονομία.
Το θέμα είναι ότι αν η οικονομία ήταν το κύριο ή/και μοναδικό σου κριτίριο, τότε.....γιατί αλλάζεις αυτοκίνητο και δεν μένεις με αυτό που έχεις;Εμένα οι ενστάσεις μου για το diesel είναι περισσότερο γιατί δεν έχει μέλλον. Συνέχεια διαβάζω άρθρα του στυλ
'Η E.E. σκοτώνει τα diesel' http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/To-Diesel-pethane-To-phrate-eidhsh_137287.asp
'Το diesel πέθανε' http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/To-diesel-pethane--Ygraerio-h-fysiko-aerio_139644.asp
'Ετοιμάζουν νέο φόρο στο πετρέλαιο κίνησης' http://www.economy365.gr/article/40909/etoimazoyn-neo-foro-sto-petrelaio-kinisisΓενικά μετά το σκάνδαλο της VW, και βλέποντας ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πετρελαιοκίνητα τόσο καθαρά όσο τα βενζινοκίνητα, χωρίς να κουτσουρέψουν σφόδρα τις επιδώσεις τους, η Ε.Ε. σφίγγει την θηλιά.
-
Και γω μαζί σου είμαι, τα έχω διαβάσει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Ένα εξάμηνο τώρα που είπα να αλλάξω αμάξι, διαβάζω και ακούω. Σκεφτόμουν ακόμα και το ateca 1.0 tsi. Ή και την επιλογή του kodiaq με σύστημα υγραεριοκίνησης σε επίσημη αντιπροσωπεία με παράλληλη καύση βενζίνης. Το να ανέβει το πετρέλαιο το βλέπω λίγο δύσκολο, διότι έπειτα θα ανέβουν όλα τα προϊόντα της αγοράς. Έστω και επιπλέον τέλη κυκλοφορίας να βάλουν (και αυτά με βάση τα οξείδια του αζώτου), μικρό το κακό σε σχέση με τα 278 που δίνω τώρα.
-
κατηγορια suv υπαρχει κ το captur αλλα δεν ξερω αν βολευει σε χωρους κ σε γουστα, με ιδιαιτερα χαμηλες καταναλωσεις καυσιμου στην κατηγορια τοσο σε βενζινη οσο κ πετρελαιο
-
κατηγορια suv υπαρχει κ το captur αλλα δεν ξερω αν βολευει σε χωρους κ σε γουστα, με ιδιαιτερα χαμηλες καταναλωσεις καυσιμου στην κατηγορια τοσο σε βενζινη οσο κ πετρελαιο
Έναν τέτοιο 'γοριλάκο' έχει γείτονας σε μελί χρώμα. Σε χώρους συναγωνίζεται το vitara, αλλά μεταξύ των δύο επιλέγω το δεύτερο.
-
Έναν τέτοιο 'γοριλάκο' έχει γείτονας σε μελί χρώμα. Σε χώρους συναγωνίζεται το vitara, αλλά μεταξύ των δύο επιλέγω το δεύτερο.
Εχοντας ο ιδιος το σουζ βιτ, η διαφορά που εχει με τα άλλα όλα, είναι μία, σου φτιαχνει τη μέρα...
Ειναι εξαιρετικά ευχάριστο στη καθημερινοτητα και παρ'ολο το αμπγιούζ δεν χαμπαριάζει τπτ.
Βεβαια εχω βενζίνη 1.4t, σκιζζζζμένο όσο μπορώ, με καταναλωση κάπου στα 7.5 στη πόλη και στα 8+ σε ταξιδι με το cc κολλημένο στα 160 να κόβει όπου του επιτρέπω (δεν πάει παραπάνω το cc, το βιτ κρατάει μέχρι 205 κοντέρ σε ανηφόρα, τουλάχιστον το adaptive cc που έχει το 1.4s). H vlaha που το παίρνει σε ταξίδια, φέρνει κάπου 5.5-6.0, υποθέτω μέχρι 140 και αν. Βέβαια τα ρέστα τα παίρνει ρούχα, αλλά αυτό είναι δικό μου πρόβλημα...
Εχω όμως στη εταιρεία και 2 gl+ 4x4 αυτόματα διζελάκια.
Λιγότερο ευχάριστα μεν - κροταλλίζουν σαν σκάνια όπως όλα τα βρωμερά ντιζελόπληκτα, αλλά δεν λεν να ξεκολλήσουν από το 5.5...
Αν πας σε βιτ, οπωσδήποτε από έμπορο απαίτηση να σου βάλει το οριτζινάλε υποβραχιόνιο και ρεζέρβα-γρύλλο, αλλιώς είσαι 350 γιούργια φτωχότερος.
Στο τζι ελ πλας ΜΗΝ χώσεις χρήμα για τη κάρτα του τζι πι ες, βρίσκεις γνήσια στο νετ με 50-60 ευρώπουλα...
Αν κάνς τεστ ντράιβ, στρίψε δεξιά το περιστροφικό στη μέση, να γράψει ζμπορτ. Αλλάζει. Πολύ...
Χρώμα, όχι μαύρο, λερώνει αισχρά...R.S.
α, και για να γραψει ο γάτος καλό λόγο για αμάξι που δεν είναι άλφα, όσο και αν είναι δικό του, δύσκολο. πολύ δυσκοίλιο το αιλουροϊδές... -
Απ αυτα που κοιτας ευκολοτατα θα κατεληγα στο KIA sportage. Αν δεχθουμε οτι τα suzuki πασχουν χαρακτηριστικα σε ποιοτητα και σχεδιαση καμπινας και το qq ειναι πολυφορεμενο με μικροθεματακια ποιοτητας ,ενω ολα 'βραζουν στο ιδιο καζανι'' απο αποψη οδηγικης συμπεριφορας και χαρακτηρα (λιγο πιο ''καθαροαιμο'' το vitara) τοτε καταληγεις στο καλυτερο σχεδιαστικα και ποιοτικα sportage.
-
Κάτοχος QQ 1.5, αν έπρεπε να επιλέξω σήμερα κάποιο από τα παραπάνω θα ήμουν ανάμεσα σε QQ πάλι και Sportage. Για το τελευταίο έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια, αλλά δεν το έχω οδηγήσει δυστυχώς. Η επιλογή θα είχε να κάνει με το πιο από τα δύο μου δίνει καλύτερη αίσθηση στον δρόμο και τις διαφορές στο επίπεδο εξοπλισμού.
Τονίζουμε ότι σύντομα αναμένεται η ανανέωση του QQ (που ίσως λύσει και τα θέματα συναρμογής που έχει το τρέχον μοντέλο).
-
Αν κάνς τεστ ντράιβ, στρίψε δεξιά το περιστροφικό στη μέση, να γράψει ζμπορτ. Αλλάζει. Πολύ...
Ευχαριστώ gatoz για τα σχόλιά σου. Παραπάνω τι εννοείς??
nonos έπεσες μέσα στη σκέψη μου για το sportage, γι' αυτό το γλυκοκοιτάζω..
Τονίζουμε ότι σύντομα αναμένεται η ανανέωση του QQ (που ίσως λύσει και τα θέματα συναρμογής που έχει το τρέχον μοντέλο).
axel12p έχω διαβάσει αρκετά για το λεγόμενο build quality και τα παράπονα περιορίζονται στην παραγωγή 2015. Τ ο δικό σου πότε το αγόρασες; Το facelift παρουσιάστηκε στην Γενεύη. Το μόνο πράγμα που ζηλεύω είναι το τιμόνι το οποίο αν δεν κάνω λάθος μπορεί να αλλαχθεί μετέπειτα. Η παραγωγή του λένε πως θα ξεκινήσει τώρα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά άγνωστο πότε θα έρθει στην Ελλάδα. Έχουμε καμιά πληροφορία; Btw τρέχει καλή προσφορά τώρα με δωρεάν μεταλλικό ή επέκταση εγγύησης ή μπαγκαζιέρα με σχάρες. Πέραν αυτού στην χρηματοδότηση το επιτόκιο είναι στα 6,5%..
-
nonos έπεσες μέσα στη σκέψη μου για το sportage, γι' αυτό το γλυκοκοιτάζω..
axel12p έχω διαβάσει αρκετά για το λεγόμενο build quality και τα παράπονα περιορίζονται στην παραγωγή 2015. Τ ο δικό σου πότε το αγόρασες; Το facelift παρουσιάστηκε στην Γενεύη. Το μόνο πράγμα που ζηλεύω είναι το τιμόνι το οποίο αν δεν κάνω λάθος μπορεί να αλλαχθεί μετέπειτα. Η παραγωγή του λένε πως θα ξεκινήσει τώρα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά άγνωστο πότε θα έρθει στην Ελλάδα. Έχουμε καμιά πληροφορία; Btw τρέχει καλή προσφορά τώρα με δωρεάν μεταλλικό ή επέκταση εγγύησης ή μπαγκαζιέρα με σχάρες. Πέραν αυτού στην χρηματοδότηση το επιτόκιο είναι στα 6,5%..
Όλες οι χρονιες παραγωγής είχαν θέματα συναρμογής. Αμάξι εν πολλοίς λαχείο.
Μπες σε είδικα ελληνικά φορα να δεις περισσότερα (π.χ hellenicqq.freeforums.net) -
Τα τετρακινητα βιτ εχουν αναμεσα στα καθισματα ενα περιστροφικο διακοπτη για τη τετρακινηση ΑΛΛΑ και που αλλαζει προγραμμα λειτουργίας στον κινητήρα. Οταν αναβεις μηχανη είναι στο auto = ψόφιο-οικονομικό και πισω κινηση μονο αν χαθει η προσφυση. Στριβωντας δεξια μπαινει σε ζπορτ, μηχανή full τραβηγμα και 30% min πισω κινηση .
Αριστερα εχει snow και lock για τα δυσκολα.
Παντως ψηλο και οχι τετρα, μακρυα απο μενα, μόνο για πράιντ με τσακαλώτο...R.S.
νονούλη, σε πιάνω τα βαγγίζεις... Μπάνια στο ελ-έι επειγώντος. στην εύβοια ε?
από που ειναι χειροτερη η ποιοτητα στο σουζ? από τα μαλακά? ποτε θα σε παω βολτιτσα (...και γιου σπάιρος και οι άλλοι) να κερασετε βεργινα βάις? -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Βέβαια τα ρέστα τα παίρνει ρούχα, αλλά αυτό είναι δικό μου πρόβλημα...Χαχαχα Χαχαχα α ρε δεν παίζεσαι!!!!
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
νονούλη, σε πιάνω τα βαγγίζεις... Μπάνια στο ελ-έι επειγώντος. στην εύβοια ε?
από που ειναι χειροτερη η ποιοτητα στο σουζ? από τα μαλακά? ποτε θα σε παω βολτιτσα (...και γιου σπάιρος και οι άλλοι) να κερασετε βεργινα βάις?Τι βαγκιζω μωρε που προτεινω μεχρι και κορεατη
Ασε τη βολτα το χω δει και επεξεργαστει μεσα το αμαξι. Ειναι ενοχλητικη ''πλαστικουρα'' σε ολα του. -
Προσωπικά δεν βλέπω άσχημη την ποιότητα στο εσωτερικό του βιτ. Οι ενστάσεις μου έχουν να κάνουν με τους χώρους ενώ δεν μπορώ με τίποτε να χωνέψω την αντιαισθητική εμφάνιση που κάνει το καζανάκι της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Τόσο στριμόκωλα τα πράγματα δηλαδή... Γάτε είμαι της παλιάς σχολής. Μόνο Κάϊζερ γιατί μπύρα δεν πίνω κι αμα σ' αρέσει τα λέμε μαζί με τον Βαγγίτη το νονό!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
...με τον Βαγγίτη το νονό!....και αν κάποιος προσφωνήσει τον cruiser 'βεμβεδάκια', νομίζω κλείσαμε
Κανένα από τα τέσσερα δεν είναι χλιδάτο μέσα, π.χ. το SX που το έχω περιεργαστεί μέσα-έξω-πάνω-κάτω και για πολύ ώρα, δεν πρέπει να έχει ούτε ένα 'αφρώδες' πλαστικό (δεν μιλάμε καν για δέρματα, αλουμίνια, ξύλα και λοιπές γκλαμουριές). Αλλά έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα αντέξουν πάρα πολύ καλά στο πέρασμα του χρόνου.
Σαν συνολικό πακέτο θα πρότεινα το SX, γιατί είναι το πιο ευρύχωρο, το πιο σβέλτο, συνολικά το πιο πλήρες (στα λεφτά που μιλάμε). Κρατάω μια πισινή για το Sportage, γιατί δεν το έχω δει από κοντά, αλλά πάντα είμαι καχύποπτος για αυτοκίνητα που δεν ξέρει ο ίδιος ο αντιπρόσωπος πως ακριβώς προφέρονται
-
xaxaxa!!! Αντώνη εγώ να δεις πως γέλασα όταν έγραφα έτσι για τον νονό! Όσον αφορά το συγκριτικό, ανάμεσα στα δύο (qq και scross) θα ήμουν κι εγώ... με την ζυγαριά να κλίνει προς τον Ιάπωνα καθώς όπως πολύ σωστά γράφεις συνολικά προκύπτει κάτι πιο ολοκληρωμένο αν και λιγότερο όμορφο (και επειδή μιλάμε και για την σύγκριση με τον 1.5dci ) αλλά και αξιόπιστο σε σχέση με το qq.
-
Έχω την εντύπωση πως στο θέμα αξιοπιστίας, SCross και QQ είναι πάνω κάτω στα ίδια. Είχε και το SCross τα θεματάκια του με τριγμούς και ανακλήσεις.
Αγορά αυτοκινήτου: vitara vs scross vs qashqai vs sportage