-
Σύγαυρε και γιατί κολλάς με το Corolla hatch; Υπάρχει και TS όπου ξεμπερδεύεις με το θέμα χώροι οριστικά...
-
Σύγαυρε και γιατί κολλάς με το Corolla hatch; Υπάρχει και TS όπου ξεμπερδεύεις με το θέμα χώροι οριστικά...
Οπα ρεσυ, ανεβαινουμε πολυ μετα, 26k σχεδον φτανει 3.5 χιλιαρικα πανω στην ιδια εκδοση, και με 4.65 μηκος δεν παρκαρεις ουτε σε αεροδρομιο...
Ενταξει ενα παιδι θα κανουμε, δε χρειαζομαι και τους χωρους της αρκουδας, απλα σχολιαζα το θεμα των πισω καθισματων συγκριτικα με τον ανταγωνισμο και επειδη εχει φτασει 4.4 το αμαξι σε μηκος και περιμενεις κατι παραπανω....
-
Κάνε td και τα 2 για να αποφασίσεις. Το corolla πάντως που παρέλαβα το φεβρουάριο είχε car play.
-
Το datsun το μόνο πρόβλημα που έχει είναι το παρκάρισμα. Κανένα άλλο. Ούτως ή αλλιώς και το corolla και το chr τα παρκάρω σε πάρκινγκ όταν κατεβαίνω στο κέντρο. Μου έχει μείνει από ένα τσαμπουκά στο grand cherokee που μου κόστισε 1000€+.
Στο σπίτι στο χωριό ή στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει θέμα με το που θα το παρκάρω, οπότε είναι τέλειο.
Μπορεί να είναι μεγάλο σαν μέγεθος, αλλά έχεις τέτοια ορατότητα, που χωράς παντού σε δρόμο. Στις στενές διασταυρώσεις έχει ένα θέμα, αλλά με μια μανούβρα, είσαι οκ.
Αλλά.... Πάει παντού, χωράει πολύ πράγμα και έχει ελάχιστα έξοδα χρήσης.
Το προηγούμενο ΣΚ είπαμε να πάμε για μπανιο στη θάλασσα, και καταλήξαμε να κάνουμε ανάβαση στον Ντραγουντέλη, με τελικό προορισμό παγωτό στη Σάρτη και γύρο Σιθωνίας. Με φορτωμένα στην καρότσα φουσκωτούς κροκόδειλους και μπρατσάκια... Ψυγείο με μπύρες και σάντουιτς... Ααα και ένα μπαταριάτο αυτοκίνητο, και κάτι αντλίες ξεχασμένες, και ένα κουτί εργαλεία. Μπορεί και κανένα πεθαμένο.
Αστο... Ζήσε με ένα pick-up, και δεν αλλάζεις αυτοκίνητο.
Γι αυτό και στην αμερική όπου ο χώρος δεν είναι θέμα έχουν pick ups και για προσωπικά αυτοκίνητα!
-
To hatchback Corolla είναι όμορφο αμάξι, αλλά σχεδόν 'απαράδεκτο' σε χώρους, γιατί να το προτιμήσει κάποιος απ' το υβριδικό Yaris που είναι φθηνότερο και μάλλον πιο πρακτκό και σίγουρα λίγο πιο οικονομικό?
Το CHR μπορεί να έχει πολλά στραβά, αλλά είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Δεν μπορείς να περιμένεις το Yaris Cross, αυτό θα ικανοποιήσει από κάθε αποψη πιστεύω, αμφιβάλλω να ξεφεύγει απ' τη τιμή του CHR στις βασικές εκδόσεις τουλάχιστον...
Το cng είναι πολύ οικονομικό ακόμη και σε σύγκριση με πλήρως υβριδικό, αλλά δεν θα είναι αυτόματο... και έχει πολλούς περιορισμούς στα ταξίδια λόγω χωρητικότητας δεξαμενών και ελάχιστων πρατηρίων.
-
To hatchback Corolla είναι όμορφο αμάξι, αλλά σχεδόν 'απαράδεκτο' σε χώρους, γιατί να το προτιμήσει κάποιος απ' το υβριδικό Yaris που είναι φθηνότερο και μάλλον πιο πρακτκό και σίγουρα λίγο πιο οικονομικό?
Το CHR μπορεί να έχει πολλά στραβά, αλλά είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Δεν μπορείς να περιμένεις το Yaris Cross, αυτό θα ικανοποιήσει από κάθε αποψη πιστεύω, αμφιβάλλω να ξεφεύγει απ' τη τιμή του CHR στις βασικές εκδόσεις τουλάχιστον...
Το cng είναι πολύ οικονομικό ακόμη και σε σύγκριση με πλήρως υβριδικό, αλλά δεν θα είναι αυτόματο... και έχει πολλούς περιορισμούς στα ταξίδια λόγω χωρητικότητας δεξαμενών και ελάχιστων πρατηρίων.
Στο Yaris εχω μπει επισης, και πισω ειναι λιγακι ακομα μικροτερο απο corolla. Φυσικα εχεις αλλες απαιτησεις εκει, για την κατηγορια του ειναι καλο. Αποκει και περα ομως τα λεφτα που ζηταει για αυτα που προσφερει τα θεωρω κλεψιμεϊκα. Για να πας στο active plus hybrid (γιατι το active σκετο δεν εχει ουτε ηλεκτρικα παραθυρα πισω ουτε καν επιλογη χρωματων, μονο ασπρο-μαυρο-γκρι) θες 19.360 . 3 χιλιαρικα κατω απο την αντιστοιχη corolla ειναι, που οτι στραβα και να εχει σε χωρους, μεγαλυτερη ειναι, και η ποιοτητα της μεσα ειναι παντου αισθητα ανωτερη. Αυτο μου κακοφανηκε πολυ στο yaris, οτι μπροστα ειχε πολλη πλαστικιλα και δεδικαιολογεις τετοια budget-ια στα προθυρα των 20 χιλιαρικων πλεον.
Το yaris cross αν εχει ενα click καλυτερους χωρους πισω, θα ειναι καλη επιλογη. Απλα εμφανησιακα μου ειναι αδιαφορο, καμια σχεση με το CHR που ειναι απο αλλο κοσμο. Ομως το 'ακουω' σαν επιλογη εφοσον ερθει συντομα. Ποτε αραγε?
Το ιδανικο ισως ηταν το Corolla cross, αλλα δε τους βλεπω να το φερνουν anytime soon.
Οσον αφορα το Leon CNG, δε με απασχολει το θεμα κιβωτιου αλλα αν με φοβιζει κατι ειναι οτι θα μπλεξω με VAG. Φιλος εχει το προηγουμενο leon CNG με τον ιδιο κινητηρα 1.5 χρονο τωρα και ηδη μου ξεφουρνισε οτι μαλλον του καιει λαδακι.
-
Κάποιος ίσως προτιμήσει το Corolla, γιατί:
- Αν και δεν έχει καλούς χώρους, έχει σαφώς καλύτερους από το Γιάρις
- Είναι πολύ καλύτερο στον δρόμο (πολλαπλών πίσω)
- Ουσαστικά δεν είναι πιο ακριβό, εαν συγκρίνεις ίδιο εξοπλισμό έχουν περίπου €1.000 διαφορά!
- Καίει ελάχιστα παραπάνω.
- Είναι καλύτερο αυτοκίνητο και αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας με μικρή επιβάρυνση στην τιμή. Το Γιάρις κερδίζει σε ευκολία/ευελιξία στην πόλη και ότι μπορείς να το πάρεις και με αρκετά λιγότερα χρήματα εαν δεν σε νοιάζει ο εξοπλισμός.
-
Φανη Φαντάζομαι να παιζεις κουτσο με αυτα τα νούμερα.
Οκ business απαντηση αλλα βαλε σαλτσες, βρισε λιγακι
-
Δεν κατάλαβα γρι από το ποστ σου Λαπ. Στα Ελληνικά παρακαλώ, ακόμα και ο γάτος πιο κατανοητά γράφει!
-
Τιποτα μωρε οτι απλα απαντας σανσε επαγγελματικο e mail και οχι με ζουμια.
1,2,3,4...do it.
Και οτι σε φανταζομαι να μετρας οπως παιζαμε κουτσο....
Μη με παρεξηγεις ο καθενας με τις φαντασιωσεις του.....
-
Να πω κι εγώ, για τα 2λιτρα τουλάχιστον που έχω εικόνα ως ιδιοκτήτης 2.0λτ C-HR, ότι όταν είχα πάρει το Corolla Test drive για ένα ΣΚ, είχε το ίδιο γκάζι (όσο μπορώ να το συγκρίνω προφανώς) με το C-HR που πήρα μετέπειτα. Αυτό ανταποκρίνεται και σε όλα τα videos στο youtube όπου αν αναζητήσεις Toyota C-HR 2.0 acceleration, Toyota corolla 2.0 acceleration, οι χρόνοι 0-160χλμ/ώρα είναι πανομοιότυποι. Τα 2.0λτ φοράνε ακριβώς τον ίδιο κινητήρα εσωτερικής καύσης, ίδιες γεννήτριες, και ίδιες μπαταρίες νικελίου-μετάλλου. Το Corolla 1.8 φοράει λιθίου στο Hatchback/ Station Wagon και νικελίου μετάλλου στο Sedan. To C-HR λογικά φοράει ίδιο κινητήρα / μετάδοση / γενήτριες / μπαταρίες με την Corolla στα 1.8λτ (δεν το λέει κάπου ξεκάθαρα αλλά όλες οι τιμές χαρακτηριστικών είναι οι ίδιες).
Ίσως η διαφορά στην αίσθηση επιτάχυνσης να οφείλεται στα επιπλέον κιλά του C-HR (>100κιλά δεν τα λες και λίγα).
Πάντως αν υπήρχε μια περίπτωση ποτέ να επιλέξω το Corolla θα επέλεγα το station για να μπορώ να έχω και ηλιοροφή, στο C-HR δεν υπάρχει η επιλογή αυτή και είναι τραγικό (όπως και στο yaris βασικά...).
Παρακάτω τα σχετικά links με όλες τις πληροφορίες που συνόδευαν την ανακοίνωση των Corolla (αρχές '19) και FL C-HR (Νοέ. '19)
-
Δεν είναι θέμα αίσθησης καθόλου. Σήμερα πήρα το corolla για να πάω τα μικρά σχολείο. Άλλο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν το f/l chr έχει και αυτό ρυθμίσεις οδήγησης. Αλλά το προ f/l είναι σαν να έχω το corolla στο sport mode, και χωρίς να έχω αντίστοιχη φόρτιση στις μπαταρίες.
2λιτρο δεν οδήγησα. Αλλά αν ήταν να φάω πάλι στη μάπα φόρο πολυτελείας, είχε πολλά αυτοκίνητα να διαλέξω. Βασικά πήγαινα καρφί στο XC60. Ξέρω άλλη κατηγορία και άλλα χρήματα. Αλλά σε μη leasing, δεν ξαναμπλέκω με 2λιτρα και άνω.
-
Παίδες αν υπήρχε η δυνατότητα(μόνο σε Toyota) να πάρετε το πχ το 1.8 C-LUB Bi-Tone στα 22 Χίλιαρικα καινούργιο θα κοιτάζετε και άλλα στην κατηγορία του, η θα ήταν μονόδρομος η πολύ καλή τιμή? Χώροι η πίσω κλειστοφοβικη αίσθηση δεν ενοχλούν,μόνη ένσταση η μάλλον οριακή επάρκεια δύναμης του κινητήρα σε επαρχιακό και εθνικό δίκτυο,πχ προσπεράσεις ,ανωφερειες,και δεύτερο ότι γέμισε ο τόπος από δαυτα..
-
Παίδες αν υπήρχε η δυνατότητα(μόνο σε Toyota) να πάρετε το πχ το 1.8 C-LUB Bi-Tone στα 22 Χίλιαρικα καινούργιο θα κοιτάζετε και άλλα στην κατηγορία του, η θα ήταν μονόδρομος η πολύ καλή τιμή? Χώροι η πίσω κλειστοφοβικη αίσθηση δεν ενοχλούν,μόνη ένσταση η μάλλον οριακή επάρκεια δύναμης του κινητήρα σε επαρχιακό και εθνικό δίκτυο,πχ προσπεράσεις ,ανωφερειες,και δεύτερο ότι γέμισε ο τόπος από δαυτα..
Εγώ θα το έπαιρνα χθες
-
Επίσης θα το έπαιρνα χωρίς σκέψη, εφόσον κινούμαι σε συνθήκες για τις οποιες είναι φτιαγμένο. Η τιμή είναι πολύ χαμηλή!
ΥΓ: βέβαια εαν μπορούσα να έχω τόσο μεγάλη έκτπωση γενικά, θα προτιμούσα την αντίστοιχη Corolla, αλλά είναι καθαρά προσωπικό θέμα. -
Επειδη και εγω το επαιρνα χτες...αλλα μου κανει και το αυριο, αυτη η τιμη ειναι προσβασιμη απο αλλους? Επιτρεπεται να μας πεις?
-
Επίσης θα το έπαιρνα χωρίς σκέψη, εφόσον κινούμαι σε συνθήκες για τις οποιες είναι φτιαγμένο. Η τιμή είναι πολύ χαμηλή!
ΥΓ: βέβαια εαν μπορούσα να έχω τόσο μεγάλη έκτπωση γενικά, θα προτιμούσα την αντίστοιχη Corolla, αλλά είναι καθαρά προσωπικό θέμα.Και τη GR κιόλας
-
Το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο και με το πρόσφατο fl κυριολεκτικά βελτίωσαν τα περισσότερα από τα παράπονα που υπήρχαν, αν δεν σε ενδιαφέρουν τα των πίσω και ο περιορισμένος χώρος αποσκευών για το μέγεθός του αυτοκινήτου, εγώ δεν θα το σκεφτόμουν.
-
Καλά μιλάμε το lockdown με βάρεσε στο κεφάλι και ψάχνω τα ποιο περίεργα πράγματα στα αυτοκίνητα. Ερώτηση. Το chr έχει κάποια θήκη να τοποθετείς το κινητό σου ή όχι?
-
Ο χώρος μπροστά από το eCVT είναι για μέγεθος μετρίου κινητού και όλη η καμπίνα έχει μια θύρα usb. Νομίζω κάπου άκυρα (στο υποβραχιόνιο;) έχει και μια 12v....
Είναι το δεύτερο καλύτερο στην καμπίνα του μετά το γεγονός ότι παίζεις κουτουλιδια με την χειρολαβή που έχει στην μεριά του οδηγού αν είσαι 1,78+ και μπαμπάτσικος. Γενικά αν το ψάξεις με την οπτική της εργονομίας καμπίνας το χτύπημα στο κεφάλι δεν το γλιτώνεις...
Toyota C-HR 2016