-
Μολις εγινε το facift, άρα λογικά σε περίπου 3 χρόνια το νεο μοντέλο.
-
Να προσθέσω ακόμα μια πληροφορία σχετικά με την επιτάχυνση που είχα ξεχάσει να αναφέρω.
Συγκρίνοντας τις 2 πρώτες μου επιλογές στο 80-160χλμ/ω
-
Corolla 2.0 Hybrid ~11' (μέτρηση που έκανα ο ίδιος και επιβεβαίωσα και στο youtube). Οπότε φαντάζομαι και το CHR εκεί κοντά θα είναι
-
Mazda CX30 X, ~16' (συνδυαστικά videos από youtube)
-
-
Να προσθέσω ακόμα μια πληροφορία σχετικά με την επιτάχυνση που είχα ξεχάσει να αναφέρω.
- Corolla 2.0 Hybrid ~11' (μέτρηση που έκανα ο ίδιος και επιβεβαίωσα και στο youtube). Οπότε φαντάζομαι και το CHR εκεί κοντά θα είναι
- Mazda CX30 X, ~16' (συνδυαστικά videos από youtube)
Με τι ταχύτητα στο κιβώτιο;
-
Λογικα με 3η και αλλαγη μετα σε 4ή
Γενικα οπως ειπα αυτος ο κινητηρας οντως θελει μια σχεση κατω. Αλλα περα απο το καταπληκτικο μηχανικο κιβωτιο, ισως το καλυτερο οπως λενε σε αυτοκινητο παραγωγης, εχεις δυναμη και απιστευτη καταναλωση ιση με diesel οταν κινησε για να πας στην δουλεια σου. Και ενα μεγαλο ευρος στροφων οταν θελεις να οδηγσεις με σπορτιφ διαθεση.
Οσο περνουν τα χιλιομετρα βλεπω στο youtube να χτυπα 8 και κατω απο 8 δευτερα στα 0-100.
-
Το CX30 ή το 3άρι έγραφε την παραπάνω επίδοση με Full αλλαγές. Ξεκινώντας από 2α.
Πάντως όσο και να ανοίξει ο κινητήρας ή να βγει από το 'safe mode' που λένε, δεν πρόκειται να πλησίασει το Toyota.
-
- Corolla 2.0 Hybrid ~11' (μέτρηση που έκανα ο ίδιος και επιβεβαίωσα και στο youtube). Οπότε φαντάζομαι και το CHR εκεί κοντά θα είναι
- Mazda CX30 X, ~16' (συνδυαστικά videos από youtube)
Την 'μέτρηση' από το youtube μόνον ως ανέκδοτο μπορώ να την εκλάβω. Από εκεί και πέρα οι επιδόσεις τους είναι οι ακόλουθες, βάσει σοβαρών μετρήσεων (και φυσικά του 3 και όχι του CX30 που είναι SUV).
-
Δεν ισχυπυν παντα αυτες διοτι σε αυτοκινητα που εχω οδηγησει και τα μετρουσαμε δεν ειναι παντα σωστο αυτο το site... βλεπαμε διαφορες. Οχι τεραστιες ...αλλα υπηρχαν
Οι πηγες του site ποιες ειναι;;; απο ποιους σε τι περιβαλλον, υγρασια, με τι καυσιμο, σε τι υψομετρο, με κλειστο κινητηρα ή ανοιχτο, δυο ατομα μεσα, ή ενα , δυο των 120 κιλων ο καθενας ή οχι κτλ
Εχει διαφορες καποιες φορες με την πραγματικοτητα.
-
Δεν ισχυπυν παντα αυτες διοτι σε αυτοκινητα που εχω οδηγησει και τα μετρουσαμε δεν ειναι παντα σωστο αυτο το site... βλεπαμε διαφορες. Οχι τεραστιες ...αλλα υπηρχαν
Οι πηγες του site ποιες ειναι;;; απο ποιους σε τι περιβαλλον, υγρασια, με τι καυσιμο, σε τι υψομετρο, με κλειστο κινητηρα ή ανοιχτο, δυο ατομα μεσα, ή ενα , δυο των 120 κιλων ο καθενας ή οχι κτλ
Εχει διαφορες καποιες φορες με την πραγματικοτητα.
Πρώτα από όλα ποιος σου είπε ότι εσείς κάνατε δοκιμές με σωστές συνθήκες, σε δρόμο χωρίς κλίση, με οδηγό που έχει τις απαιτούμενες γνώσεις και εμπειρία, τα αυτοκίνητα είναι σε άριστη κατάσταση κλπ; Το site αυτό δίνει τον μέσο όρο που έχουν πετύχει διάφορα σοβαρά περιοδικά με καινούρια δημοσιογραφικά αυτοκίνητα, ελεγμένα από τις εταιρείες για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σε ιδιόκτητες πίστες, με πανάκριβα μετρητικά όργανα και εμπειρία ετών. Τα ποια περιοδικά είναι (δεν είναι τα ίδια σε κάθε μέτρηση) αναφέρονται στο κάτω μέρος της σελίδας. Στην συγκεκριμένη σύγκριση είναι κάτι ερασιτέχνες στυλ Quattroruote, Auto Motor und Sport κλπ...
-
Μια χαρα ειναι οι δομκιμες μας ...δεν ειμαστε ηλιθιοι. Βρισκουμε δρομους με νορμαλ κλιση, το λενε και τα κινητα με το gps... μαλιστα σε επιταγχυνσεις αφηνουνμε ενα χιλιοστο παραπανω λογω ακριβειας του ταχυμετρου.
Οι επιταγχυνσεις εγιναν με υψηλες στροφες στο φασμα της ροπης ή απο μηδεν;;; εχει τεραστια διαφορα...το γνωριζουμε αυτο;
Στο αλλο ειχα δει ενα αρθρο που ειχε παρει ενα αυτοκινητο το δοκιμασε ως νεο και μετα νομιζω απο 50.000 χλμ. Το συτοκινητο εγραφε 1,5 δευτερα πιο γρηγορο (αν θυμαμαι σωστα ) στο 0-100, οπως επισης τεραστιες διαφορες σε ρεπριζ με 5η σχεση
-
Μπες και διάβασε τι γράφει η σελίδα. Προφανώς οι ρεπρίζ έγιναν με την βέλτιση σχέση, ειδικά όταν μιλάνε για αλλαγές ταχυτήτων (το 80-180 για παράδειγμα. Μετράνε καινούρια αυτοκίνητα, οπότε δεν υπάρχει θέμα το ένα να είναι 'ανοιγμένο' και το άλλο όχι. Αν γενικά αμφισβητείς τα περιοδικά, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Το site παίρνει στοιχεία από τα περιοδικά όμως, οπότε αυτό καθ' αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
-
Ειπα πως στα νεα αυτοκινητα οι κινητηρες ειναι σφιχτοι. Τοτε τα δοκομαζουν τα περιοδικα, πρωτα απο ολους. Ειπα επισης πως σε δοκιμες μακρας διαρκειας εχουν δει σε καποιους κινητηρες, ιδιαιτερα ατμοσφαιρικους, μεγαλη βελτιωση των επιδοσεων τους ακριβως λογω του οτι ο κινητηρας 'ανοιξε'.
Μαλιστα σε ρεπριζ οι διαφορες ειναι πιο εντονες.
Στα περιοδικα δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο προτυπο επιταγχυνσης. Αλλοι κανουν με το στροφομετρο στο φασμα ροπης αλλοι απο το μηδεν. Αλλοι εχουν μεσα δυο χοντρουλιδες αλλοι ειναι μονοι τους. Π.χ το automotorundsport εχει εναν μεσα ...φυσικα τον οδηγο.
Οπως επισης και η εποχη του ετους, χειμωνας ή καλοκαιρι οπως και τα συνολικα χιλιομετρα στο οδομετρο παιζουν σημαντικο ρολο.
Ολα αυτα βεβαια για συτους που κοιτουν τα υπερ ατου και οχι την γενικη αισθηση σπορτιφ οδηγησης του μοτερ
-
Δία μην τρελένεσαι ρε συ. Αν δεν σ' αρέσει αυτό που παραθέτω μην το λαμβάνεις υπόψιν.
Εγώ τα έχω οδηγήσει και τα 2 από αρκετές φορές και επιβεβαιώνω την αίσθηση αυτών που έγραψα.
Απλό.
-
0-100 χλμ./ώρα (δλ.): 13,7 (12,0)
Ρεπρίζ 80-110 χλμ./ώρα με 3η (δλ.): 8,8 (9,1)
Ρεπρίζ 80-110 χλμ./ώρα με 4η (δλ.): 13,6 (10,7)
Ρεπρίζ 80-110 χλμ./ώρα με 5η (δλ.): 19,4 (14,7)Εδω δοκιμη μακρας διαρκειας με το ταπεινο ατμοσφαιρικο 1.0 toyota aygo,
Επειτα απο 36.000 χλμ που το δοκιμασαν ξανα βελτιωθηκαν αισθητα οι εποδοσεις του.
Οποιος εμενε ως λατρης των υπερ-ατου στις πρωτες δοκιμες μεχρι που θα εβριζε τους υπολοιπους γιατι θα ειχε στο χερι νουμερα με σφιχτο κινητηρα.
Γενικα αυτο ειναι συνηθες χαρακτηριστικο των ατμοσφαιρικων μοτερ, σχεδον οσοι ασχολουνται το γνωριζουν. Και στα αλλα μοτερ το ιδιο συμβαινει αλλα στους ατμοσφαιρικους ειναι πιο εντονο το φαινομενο αυτο.
-
Ειπα πως στα νεα αυτοκινητα οι κινητηρες ειναι σφιχτοι. Τοτε τα δοκομαζουν τα περιοδικα, πρωτα απο ολους. Ειπα επισης πως σε δοκιμες μακρας διαρκειας εχουν δει σε καποιους κινητηρες, ιδιαιτερα ατμοσφαιρικους, μεγαλη βελτιωση των επιδοσεων τους ακριβως λογω του οτι ο κινητηρας 'ανοιξε'.
Μαλιστα σε ρεπριζ οι διαφορες ειναι πιο εντονες.
Στα περιοδικα δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο προτυπο επιταγχυνσης. Αλλοι κανουν με το στροφομετρο στο φασμα ροπης αλλοι απο το μηδεν. Αλλοι εχουν μεσα δυο χοντρουλιδες αλλοι ειναι μονοι τους. Π.χ το automotorundsport εχει εναν μεσα ...φυσικα τον οδηγο.
Οπως επισης και η εποχη του ετους, χειμωνας ή καλοκαιρι οπως και τα συνολικα χιλιομετρα στο οδομετρο παιζουν σημαντικο ρολο.
Ολα αυτα βεβαια για συτους που κοιτουν τα υπερ ατου και οχι την γενικη αισθηση σπορτιφ οδηγησης του μοτερ
Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι κανείς δεν θα ξεκινήσει από το ρελαντί. Τα περιοδικά θέλουν να πιάνουν τα νούμερα του εργοστασίου και ακόμα καλύτερα, γιατί έτσι δείχνουν ότι είναι 'γαμάτοι'. Υπήρχε ένα βίντεο στους Τροχούς και Δρόμους του Καββαθά (αν έχεις την ηλικία για να πρόλαβες αυτήν την εκπομπή) που ο ΠΦ έδειχνε πως κάνει τις μετρήσεις το περιοδικό (4Τ). Το θέμα όμως είναι αλλού. Το κάθε περιοδικό κάνει τις δοκιμές με μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, οπότε οι επιδόσεις που δίνει για το κάθε μοντέλο είναι συγκρίσιμες. Αυτό που μπορεί να παίζει είναι οι καιρικές συνθήκες. Ε εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Σχετικά με το αν είναι σφιχτοί οι κινητήρες, δεν έχει διαφορά αρκεί και τα δύο αυτοκίνητα που συγκρίνονται να είναι το ίδιο 'σφιχτά' ή 'ανοιγμένα' και άρα συγκρίσιμα. Δεν μας ενδιαφέρουν τώρα οι απόλυτοι αριθμοί, αλλά η σύγκριση μεταξύ δύο αυτοκινήτων σε ίδια κατάσταση.
-
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα
Από τη Τετάρτη κάτοχος του CHR HYBRID το facelift.
χρώμα γκρι του μέταλλου, ήταν το μοναδικό που είχε μείνει.
Το πήρα με μίσθωση με τη προσφορά της leasplan , ήταν το τελευταίο κομμάτι που πρόλαβα στα 319€+ φπα το μήνα για 4 χρόνια με 20000χλμ το χρόνο χωρίς προκαταβολή. Τώρα το έχουν 335€ που είναι πάλι πολύ καλή τιμή.
Η έκδοση είναι ή business center. Είναι ακριβώς ίδια με τη Center της αντιπροσωπείας με τη διαφορά ότι έχουν μείωση την εγγύηση στα 3 χρόνια με σκοπό να ρίξουν την λτπφ κάτω από 17000€ .
Την Πέμπτη το έβαλα μέσα για να μου κάνουν διχρωμία με μάυρη μεβράνη πάνω και στους καθρέπτες και να μου βάλουν αντηλιακές μεμβράνες στα τζάμια , έβαλα και αισθητήρα πίσω και είμαι κομπλέ. Έγινε σούπερ.
Αρχικές εντυπώσεις στο επόμενο ποστ
-
Από τη Τετάρτη κάτοχος του CHR HYBRID το facelift.
Καλορίζικο!
To 1.8 σωστά?
Θα ήθελα να μάθω πως το βλέπεις από συναρμογή, πως αντιδρά σε λακούβες γενικά αν σε προβληματίζει κάτι σε πρώτη όψη!
-
Ναι το 1.8
ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πω πράγματα , έχω κάνει μόνο 120χλμ . Αυτό που μου έκανε εντύπωση πάντως είναι το πόσο καλά στρίβει.
-
Καλημέρα
Να πω ότι όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο είπα τον τεχνικό σύμβουλο να ενεργοποιήσουμε τις συνδεδεμένες υπηρεσίες MYT, κατέβασα την εφαρμογή επι τόπου, έκανα εγγραφή , μπήκε και αυτός στο σύστημα και το ενεργοποίησε και σε 5 λεπτά ήμουν κομπλέ. Δουλεύει άψογα η εφαρμογή και είναι πολύ χρήσιμη. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τόσες αρνητικές κριτικές .
Μπήκα στο αυτοκίνητο , έκανα σύνδεση bt, σύνεδεσα το κινητό με το καλώδιο και είχα Android Auto το οποίο παίζει και αυτό άψογα. Οπότε από άποψη συνδεσιμότητάς , πλέον είμαστε οκ.
-
Η εφαρμογή έχει πράγματι πολλές αρνητικές κριτικές και κατά τη γνώμη μου όχι άδικα. Στην περίπτωση μου τους πήρε περίπου δύο εβδομάδες να την ενεργοποιήσουν. Η εξυπηρέτηση πελατών από τηλεφώνου μου έλεγε πως δεν υποστηρίζεται ακόμα και να περιμένω τον Μάιο. Οι τεχνικοί δεν είχαν ιδέα και την λύση τελικά την έδωσε μετά από πολύ ψάξιμο ο πωλητής. Στο πλαίσιο δε της εφαρμογής οι οδηγίες ήταν ασαφείς. Οι πρώτοι αγοραστές του C-HR και Corolla δεν έχουμε ούτε Android Auto ούτε Car Play και περιμένουμε την δωρεάν αναβάθμιση που θα γίνει τους επόμενους μήνες.
Καλορίζικο, με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα! Όποτε έχεις χρόνο και διάθεση, γράψε τις εμπειρίες σου. Θα έχει ενδιαφέρον να διαβάζουμε μια στο τόσο τις εμπειρίες κατόχου, έτσι για αλλαγή
-
Στην περίπτωση μου και ο πωλητής και ο τεχνικός σύμβουλος ήταν πλήρως ενημερωμένοι οπότε μου το έκανα με συνοπτικές διαδικασίες . Να πω ότι μιλάω για αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη
Toyota C-HR 2016