-
@grimm, από την στιγμή που η Τουρκία εξάγει το Χ αυτοκίνητο σε Ψ χώρες και η Ελλάδα εισάγει το Χ αυτοκίνητο, το εμπορικό ισοζύγιο γέρνει εις βάρος μας κατά τον ίδιο βαθμό ανεξάρτητα από το ποιες είναι αυτές οι Ψ χώρες. Αν οι Έλληνες καταναλωτές συνιστούσαν υπολογίσιμο αγοραστικό μέγεθος σε παγκόσμιο επίπεδο η προτροπή σου ίσως είχε νόημα αλλά σε μια πτωχευμένη χώρα 10 εκατομμυρίων αυτή απευθύνεται μόνο στην ψυχολογία και τις ενοχές του Έλληνα. Επίσης να (ξανα)πούμε ότι κανείς δεν δανείζει με το ζόρι, εμείς παρακαλάμε, όποια κυβέρνηση έχει τα κότσια μπορεί απλά να εξηγήσει στους πολίτες τι μέλλει γενέσθαι και να μην ξαναδανειστεί.
-
Ακριβώς το πρόβλημα είναι ότι κάνεις εισαγωγή, τώρα από που την κάνεις λίγο ενδιαφέρει το ισοζύγιο , είναι αρνητικό είτε από Τουρκία εισάγεις είτε από Ρωσία.
Από την άλλη συμφέρει να παίρνεις αυτοκίνητα από εργάτες που έχουν και μια τσίπα υπερηφάνειας και οι Τούρκοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν ξέρω αν το σύστημα παραγωγής της Toyota τους ταιριάζει γιατί έχει την φιλοσοφία να εξυψώνει την σημασία του εργάτη αλλά εχει δουλέψει παντού με επιτυχία οπου και αν είναι τα εργοστάσια της.
Τέλος μας συμφέρει να έχουμε γείτονες χώρες με ευτυχισμένους, καλοπληρωμένους και μορφωμένους κατοίκους υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να παρασυρθούν σε βλακείες που θα ικανοποιούν τα οράματα κάποιου Ηγέτη-Δικτάτορα .
-
Γαμάτη προσφορά!
Αν δεν είχα την Χ1 άνετα γύρναγα πίσω το 108 και τσίμπαγα αυτό για μοναδικό αμάξι!
https://www.leaseplan.gr/showroom/speci ... 319d6f55a3 -
Βλέπω κάτι video στο YouTube και στο touch 2 κάνουν mirror iPhone ισχύει αυτό;η αφορά την έκδοση με navigation ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Παιδιά εγώ αναφέρομαι στο ισοζύγιο ελλάδος τουρκίας και που το οποίο φυσικά και επηρεάζεται
Εάν είσαι ιδιώτης γιατί αποτελέι γαμάτη προσφορά, αφού ουσιαστικά το αγοράζεις το αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
:offtopicviii: Παιδιά εγώ αναφέρομαι στο ισοζύγιο ελλάδος τουρκίας και που το οποίο φυσικά και επηρεάζεταιΕάν είσαι ιδιώτης γιατί αποτελέι γαμάτη προσφορά, αφού ουσιαστικά το αγοράζεις το αυτοκίνητο
Γιατί δεν είμαι ιδιώτης και γιατί και ιδιώτης να ήμουνα με λιγότερα από την αξία του αμαξιού ως καινούργιο παίρνω επιπλέον για 4 χρονια μικτή ασφάλεια με μικρή απαλλαγή και δωρεάν τέλη, φόρους, συνεργεία και λάστιχα χωρίς να με νοιάζουν μεταπωλήσεις, να το προσέξω μην και δεν μπορώ να το μεταπωλησω κλπ, χωρις δέσμευση κεφαλαίου και χωρίς να το παντρευτείς. Σε 4 χρονια πας σε καινούργιο!
-
Εσύ το γνωρίζω οτι δεν είσαι ιδιώτης αλλά απευθύνθηκες και σε άτομα που είναι, για αυτό και ρώτησα. Εάν είναι να δώσω 20000 ευρώ και να μην έχω τίποτα μετά απο 4 χρόνια, προτιμώ να μην τσιγκουνευτώ τα άλλα 5 που αναφέρεις και θα είναι δικό μου. Άμα θέλω να το μεταπωλήσω και ένα 30% που λέει ο λόγος, πάλι κερδισμένος θα είμαι.
Υ.Γ Αναφέρομαι για την συγκεκριμένη προσφορά γιατί εν αντιθέση υπάρχουν προσφορές θελκτικές ακόμα και για ιδιώτες.
-
10 είναι η διαφορα με ασφάλειες, σερβις κλπ
Στα 4 χρονια θα το δώσεις 15 και θα εχεις χάσει 5.
Με αυτά τα 5 ο Χ ιδιώτης αγοράζει το σταρχιδισμο της χρήσης και το μη μπλέξιμο με μεταπώληση. Εμένα και σαν ιδιώτη θα με κάλυπτε αυτό. -
Το leasing σεν συμφέρει ιδιώτες .Το αμάξι δεν είναι ποτέ δικό σου .
-
Να το κάνω τι το δικό μου αμάξι;
Τεσπα άλλες προτεραιότητες ο καθένας! -
Στις τιμές που έχουν σαν προσφορές είναι πολύ καλές . Στις κανονικές που διαλέγεις εσύ αμάξι δεν συμφέρει αν είσαι ιδιώτης .
Αλλά σαν ιδιώτης έχεις κέρδος ΜΟΝΟ αν κρατήσεις το αμάξι σου για 6-7 χρόνια τουλάχιστον .
Αλλιώς στην 4ετία θα είσαι η χαρά του εμπόρου και εδώ συμφωνώ με τον iceman .Γιατί δύσκολα θα το δώσεις μόνο 30 % , αφού οι αγοραστές θα θέλουν δόσεις και εσύ δεν θα μπορείς .
Ετσι αμάξι 4ετίας με 80000 χλμ αξίας 20000 , πάνω από 10-11000 δεν θα στο πάρει ο έμπορος .
Οπότε εκεί μπαίνει το κριτήριο . Στο πόσο συχνά θέλεις να αλλάζεις αμάξι .
-
Το κριτήριο μου είναι ότι το a3 το έχω 12 χρονια και πριν από αυτό το polo το είχα 7 χρονια .Εγω τα κρατάω τα αυτοκινητα
-
Στο Leasing θα δώσεις για την 4ετία €19.415.
Εάν το αγοράσεις θα δώσεις για 4 χρόνια:
- €25.000 για το αυτοκίνητο
- €3.500 για μικτή ασφάλεια
- €1.000 για σερβις (πολλά λέω αλλά ας είμαστε large)
- €400 για ελαστικά (εάν χρειαστούν)
Σύνολο: €29.900
Εάν στα 4 χρόνια το πουλήσεις από €10.500 και κάτω, συμφέρει το leasing. Εάν το πουλήσεις από €10.600 και πάνω, συμφέρει η αγορά του.
-
Μάλλον δεν κατάλαβες τι ειπα εγώ θέλω αυτοκίνητο για να το κρατήσω πάνω από 10 χρονια Αρα στην περίπτωση τη δικιά μου δεν συμφέρει
-
Επίσης στο leasing αναφέρει 20000km/έτος. Αν κάνεις παραπάνω τι γίνεται;
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στο Leasing θα δώσεις για την 4ετία €19.415.
Εάν το αγοράσεις θα δώσεις για 4 χρόνια:- €25.000 για το αυτοκίνητο
- €3.500 για μικτή ασφάλεια
- €1.000 για σερβις (πολλά λέω αλλά ας είμαστε large)
- €400 για ελαστικά (εάν χρειαστούν)
Σύνολο: €29.900
Εάν στα 4 χρόνια το πουλήσεις από €10.500 και κάτω, συμφέρει το leasing. Εάν το πουλήσεις από €10.600 και πάνω, συμφέρει η αγορά του.
Πολλά βάζεις για το σερβις αλλά ΟΚ αν υπολογίσεις ότι έχεις αμέσως αυτοκίνητο αντικατάστασης σε κάθε αναποδιά κλπ και γενικά τις υπηρεσίες που σου δίνει η κάθε εταιρεία (π.χ. σου κλείνει το ραντεβού για το σέρβις).
Επίσης δεν υπολογίζεις κόστος χρήματος. Αλλο να δίνεις μηνιαίες δόσεις και άλλο ντούκου τα λεφτά.
Ακόμα, η μεταπώληση, ειδικά αν γίνει ιδιωτικά, απαιτεί χρόνο και διάθεση, την οποία δεν την έχουμε όλοι!
Ανταλλαγή σε ένα έμπορο για επόμενο δεν θα πιάσει στην 4 ετία περισσότερο γιατί και ο έμπορος θα βγάλει το κέρδος του πωλώντας το. Για το συγκεκριμένο αμάξι με λιγα προς νορμάλ χλμ πάνω απο 15000 ιδιωτικά αποκλείεται να πιάσεις (και αυτό με προσεκτική χρήση), άρα το καλύτερο που θα σου δώσει έμπορος είναι 10-12.....Σε γενικές γραμμές τέτοιες ειδικές προσφορές των 3 μεγάλων εταιρειών του χώρου ίσως πια και και να συμφέρουν ακόμα και έναν ιδιώτη.
Τα αμάξια για αυτές τις προσφορές αγοράζονται από τις εταιρειες με σημαντικότατη έκπτωση, μέρος της οποίας περνάει και στον καταναλωτή.
Αντίθετα ειδικές παραγγελίες κοστίζουν σίγουρα περισσότερο! -
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Επίσης στο leasing αναφέρει 20000km/έτος. Αν κάνεις παραπάνω τι γίνεται;Καταρχήντα χιλιόμετρα πάνε αθροιστικά πρακτικά για το σύνολο της περιόδου άρα αν τη μία χρονιά κάνεις 17 και την άλλη 23 δεν πειράζει.
Αν τα υπερβείς πληρώνεις κάθε επιπλέον χιλιόμετρο, αλλά πρακτικά μπορείς να διαπραγματευθείς το πλαφόν πριν τη σύμβαση. Πληρώνεις παραπάνω μίσθωμα για αυξημένο όριο και λιγότερο για μικρότερο (εγώ στο 108 ζήτησα όριο 10000/ετος, μου έδωσαν 15 και μείωσα 7 ευρώ +ΦΠΑ το μηνιαίο μίσθωμα) -
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Επίσης στο leasing αναφέρει 20000km/έτος. Αν κάνεις παραπάνω τι γίνεται;Τώρα που δεν κάνω πολλά δεν το έχω κοιτάξει. Παλαιότερα όμως πχ στην Hertz που είχα, είχε αποζημίωση με το χιλιόμετρο, δεν θυμάμαι καλά αλλά μου είχε φανεί μεγάλο το κόστος, τόσο που με συνέφερε την εταιρεία να μου πάρει και δεύτερο απο το να πληρώνει το χιλιομετρικό κόστος του ενός. Οπότε μόλις το ψιλοκάλυπτα χρησιμοποιούσα και τα δικά μου (παλαιότερα ο γενικός κανόνας ήταν τα 15000 χλμ όχι τα 20000 που υπολογίζουν τώρα.)
Αν είσαι σε εταιρεία βρίσκεις συνάδελφο που κάνει λίγα και το κάνεις τράμπα.
Εννοείται πλέον στο leasing υπολογίζουμε και την φορολογία πλέον σαν παροχή απο την εταιρεία που δεν είναι και λίγα. -
Thanks για τις απαντήσεις. Βασικά το ρώτησα γιατί είναι ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας για το leasing αν κάνεις πάνω από 20k χιλιόμετρα το χρόνο (τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη 'προσφορά').
-
Αν κάνεις χιλιόμετρα, είναι θέμα, προσωπικά παλαιότερα έκανα 6 ταξίδια το χρόνο για Ιωάννινα περίπου 6-7000 χλμ μόνο αυτά. Στην Αττική παω (Ασπρόπυργο, Κηφισσιά και εργάζομαι Πειραιά). Στην Αττική οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Πάντως την τελευταία φορά που τους είχα ζητήσει 3ετία 100.000 χλμ μου είπαν μόνο Toyota για τέτοια χρήση.
Toyota C-HR 2016