-
Ο χρήστης Dr_Michael έγραψε:
Εννοείς ότι όταν πατάς το φρένο, αντί για τα φρένα το αυτοκίνητο φρενάρει με τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία γεννήτριας!?!!? Εάν ναι, ΔΕΝ το γνώριζα αυτό! Μου είχαν πεί (οι πωλητές) ότι το φρενάρισμα με την λειτουργία ηλεκτρογεννήτριας γίνεται στην θέση Β του κιβωτίου.
Ακριβώς αυτό εννοώ!
Τονίζω όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε απαλά φρεναρίσματα και όχι σε δυνατά φρεναρίσματα.
Εγώ προσέχω πολύ τα φρεναρίσματα με αποτέλεσμα να έχω κάνει 13.000 χλμ και να έχουν ακουμπήσει τα τακάκια 4-5 φορές τις δισκόπλακες. Για βάλε το αυτό σε βάθος χρόνου πόσα τακάκια και δισκόπλακες θα γλυτώσω...Συγγνώμη αλλά πρόσφατα κάνοντας t.d το αντίστοιχο auris δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο!!!!! Δεν ξέρω το οδηγικό σου στυλ και που κυκλοφορείς αλλά σε μια απόσταση 10χλμ σε 27λ στον Κηφισό,το φρένο πατήθηκε αμέτρητες φορές. Το ακούμπησαν τα τακάκια τις δισκοπλακες 4-5 φορές μου φαίνεται αστείο........
Στην οδήγηση ήταν ακριβώς η ίδια αίσθηση που έχεις όταν ανεβάζεις την 2ερα ή την 3ητη στις 6000 στροφές και μετά αφήνεις απότομα το γκάζι. Αυτό στην αρχή γιατί όσο έπεφταν τα χλμ τόσο ρολαριζε πιο χαλαρά και αν δεν παταγα φρένο,δεν θα σταματαγα ποτέ! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Συγγνώμη αλλά πρόσφατα κάνοντας t.d το αντίστοιχο auris δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο!!!!! Δεν ξέρω το οδηγικό σου στυλ και που κυκλοφορείς αλλά σε μια απόσταση 10χλμ σε 27λ στον Κηφισό,το φρένο πατήθηκε αμέτρητες φορές. Το ακούμπησαν τα τακάκια τις δισκοπλακες 4-5 φορές μου φαίνεται αστείο........
Στην οδήγηση ήταν ακριβώς η ίδια αίσθηση που έχεις όταν ανεβάζεις την 2ερα ή την 3ητη στις 6000 στροφές και μετά αφήνεις απότομα το γκάζι. Αυτό στην αρχή γιατί όσο έπεφταν τα χλμ τόσο ρολαριζε πιο χαλαρά και αν δεν παταγα φρένο,δεν θα σταματαγα ποτέ!Μπορεί να σου φαίνονται αστεία, αλλά αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις πώς λειτουργεί, θα διαπιστώσεις του λόγου το αληθές.
Από την ιστοσελίδα της toyota:*Λιγότερα μηχανικά μέρη – μικρότερες ανάγκες συντήρησης
Το υβριδικό Τοyota διαθέτει λιγότερα μηχανικά μέρη από ένα συμβατικό αυτοκίνητο, ενώ αποτελεί πρότυπο διάρκειας ζωής και οικονομίας στη συντήρηση:
• Δεν έχει εναλλάκτη ή μίζα χάρη στον ηλεκτροκινητήρα
• Το σύστημα μετάδοσης e-CVT δεν περιέχει υλικό τριβής (δίσκο πλατώ)
• Τα τακάκια φρένων καταπονούνται λιγότερο
• Τα υβριδικά μέρη δεν απαιτούν καμία συντήρηση, όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων.*
Πώς λειτουργεί αυτό το φρενάρισμα: Πολύ απλά βάζοντας τον ηλεκτροκινητήρα να λειτουργεί ανάποδα:
https://auto.howstuffworks.com/auto-par ... aking1.htm
Το μόνο που ξενίζει είναι η αίσθηση στο πεντάλ του φρένου, στην περίπτωση που δεν επαρκεί το φρενάρισμα με τον κινητήρα, αλλά χρειαστεί να δουλέψουν τα τακάκια. Αυτή η μετάβαση όντως δίνει μια περίεργη αίσθηση στο πόδι.
Προσωπικά κινούμαι σε ανοιχτούς δρόμους στην επαρχία και φρενάρω χωρίς τα τακάκια εκτός από τις περιπτώσεις 'πανικού'.
-
Εχω παραλάβει το αυτοκίνητο για το τεστ και πρέπει να σας πω ότι ειμαι ενθουσιασμενος!
Η κατανάλωση μεχρι στιγμης βρίσκεται στο 4.1 παρότι οπου μπορω το τρεχω!Επισης βλεπω οτι εχει αρκετό γκαζι, να αναφέρω εδω οτι δεν ειχα ποτε κανενα αυτοκίνητο παραπάνω απο 1300. Οπότε η αίσθηση της ταχύτητας για μενα ειναι σχετική!
Μενει μονο να φορτωθεί η οικογένεια και βλέπουμε!
Οι επιλογές που καταλήξαμε με την σύζυγο αν δεν μας κάνει το chr, ειναι qq και βιταρα και αυτες γιατι στο νησί κάποιες αντιπροσωπειες ειναι είτε ανυπαρκτες ειτε με αναξιοπιστους αντιπροσωπους!
Το opel mokka παράδειγμα που εχει η πεθερά μου, η αντιπροσωπεια της εχει αλλαξει τα φώτα, οτι εχει βγαλει το αμάξι μεσα στην εγγύηση την εχουν υποχρέωσει να πληρωσει κατι βρίσκοντας γελοιες δικαιολογίες.
-
Φορτωσε το απαραιτητα να δεις αν σου κανει, γιατι φιλος που δε πειθοταν τοτε για οικογενειακο 1800αρι με το προσχημα της αξιοπιστιας του συγκεκριμενου και εκανε του κεφαλιου του για 1600αρι με 17 ιππους λιγοτερους, το μετανιωσε πολυ γρηγορα απο αποψη δυναμης. Προηγουμενο αμαξι lada 2105, οποτε ολα βελη...του φαινονταν.
-
Συγγνώμη αλλά πρόσφατα κάνοντας t.d το αντίστοιχο auris δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο!!!!! Δεν ξέρω το οδηγικό σου στυλ και που κυκλοφορείς αλλά σε μια απόσταση 10χλμ σε 27λ στον Κηφισό,το φρένο πατήθηκε αμέτρητες φορές. Το ακούμπησαν τα τακάκια τις δισκοπλακες 4-5 φορές μου φαίνεται αστείο........
Στην οδήγηση ήταν ακριβώς η ίδια αίσθηση που έχεις όταν ανεβάζεις την 2ερα ή την 3ητη στις 6000 στροφές και μετά αφήνεις απότομα το γκάζι. Αυτό στην αρχή γιατί όσο έπεφταν τα χλμ τόσο ρολαριζε πιο χαλαρά και αν δεν παταγα φρένο,δεν θα σταματαγα ποτέ!Μπορεί να σου φαίνονται αστεία, αλλά αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις πώς λειτουργεί, θα διαπιστώσεις του λόγου το αληθές.
Από την ιστοσελίδα της toyota:*Λιγότερα μηχανικά μέρη – μικρότερες ανάγκες συντήρησης
Το υβριδικό Τοyota διαθέτει λιγότερα μηχανικά μέρη από ένα συμβατικό αυτοκίνητο, ενώ αποτελεί πρότυπο διάρκειας ζωής και οικονομίας στη συντήρηση:
• Δεν έχει εναλλάκτη ή μίζα χάρη στον ηλεκτροκινητήρα
• Το σύστημα μετάδοσης e-CVT δεν περιέχει υλικό τριβής (δίσκο πλατώ)
• Τα τακάκια φρένων καταπονούνται λιγότερο
• Τα υβριδικά μέρη δεν απαιτούν καμία συντήρηση, όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων.*
Πώς λειτουργεί αυτό το φρενάρισμα: Πολύ απλά βάζοντας τον ηλεκτροκινητήρα να λειτουργεί ανάποδα:
https://auto.howstuffworks.com/auto-par ... aking1.htm
Το μόνο που ξενίζει είναι η αίσθηση στο πεντάλ του φρένου, στην περίπτωση που δεν επαρκεί το φρενάρισμα με τον κινητήρα, αλλά χρειαστεί να δουλέψουν τα τακάκια. Αυτή η μετάβαση όντως δίνει μια περίεργη αίσθηση στο πόδι.
Προσωπικά κινούμαι σε ανοιχτούς δρόμους στην επαρχία και φρενάρω χωρίς τα τακάκια εκτός από τις περιπτώσεις 'πανικού'.
Εσυ μου παραθέτεις το promotion της εταιρείας και εγω αυτό που διαπίστωσα στην πράξη!!!!
ok συμφωνώ απόλυτα μαζί σου....... -
Σου παραθέτω αυτό που διαπίστωσα μετά από 13.000 χλμ: Τα τακάκια μου και οι δίσκοι μου είναι εντελώς αμεταχείριστα και θα παραμείνουν έτσι για πολλές δεκάδες χλμ.-
-
Κατι αλλο που παρατήρησα ειναι οτι στις στροφές εχει την ταση να σε βάζει μεσα στη στροφή!
Η έκδοση που οδηγώ ειναι με 17αρες ζάντες και πρέπει να πω οτι δεν κοπαναει σχεδον καθόλου! -
Σου παραθέτω αυτό που διαπίστωσα μετά από 13.000 χλμ: Τα τακάκια μου και οι δίσκοι μου είναι εντελώς αμεταχείριστα και θα παραμείνουν έτσι για πολλές δεκάδες χλμ.-είχα ενα άτος όπου τα μαμά τακάκια τα άλλαξά στις 125000χλμ και με αυτά το πούλησα πέρισυ με 151000χλμ και 16 χρόνια αστικής κυρίως χρήσης.Οι δίσκοι ούτε νυχάκι δεν είχαν κάνει ακόμη.Οπότε τα δικά σου τακάκια και δίσκοι θα βγάλουν άνετα 40 χρόνια......
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Κατι αλλο που παρατήρησα ειναι οτι στις στροφές εχει την ταση να σε βάζει μεσα στη στροφή!
Η έκδοση που οδηγώ ειναι με 17αρες ζάντες και πρέπει να πω οτι δεν κοπαναει σχεδον καθόλου!Εννοείς όταν πατήσεις τη διαχωριστική λωρίδα που στρίβει ελαφρά το τιμόνι εντός της στροφής και ακούγεται και ηχητικό σήμα.
-
Η έκδοση που οδηγώ ειναι με 17αρες ζάντες και πρέπει να πω οτι δεν κοπαναει σχεδον καθόλου!Εννοείς όταν πατήσεις τη διαχωριστική λωρίδα που στρίβει ελαφρά το τιμόνι εντός της στροφής και ακούγεται και ηχητικό σήμα.
Οχι, πιεζοντας το σε στροφές αντιδρά ετσι, κάτι που το βρισκω θετικό!
-
Στο τέλος του τεστ του σαββατοκυριακου εχω θετικα και αρνητικά.
Ξεκιναω με τα αρνητικά :
Οθονη ξεπερασμενη, μέτριας ποιότητας, το βλέπεις και στην καμερα της όπισθεν οπου η ανάλυση ειναι πολυ μέτρια.θα μπορούσαν επισης να εχουν ωραιότερα γραφικά στο ραδιόφωνο για παράδειγμα.Χώροι πισω θέσεων, οχι τοσο καλα για φόρτωμα παιδιού στο καθισματακι, πολυ σκυψιμο ρε παιδακι μου.
Θετικά :
Επαρκής χώρος στο καπο(για τα δικα μου δεδομένα, δλδ κάροτσι και ποδήλατακι χωρεσαν ανετα)Κινητήρας και κιβώτιο τα λάτρεψα, κατανάλωση ~4.4 χωρις καμία προσοχή.
Το cvt νομιζω μου παει, μου θυμίζει το σκουτερακι.Ποιότητα κύλισης οτι καλύτερο εχω οδηγήσει μεχρι τωρα, οπως επίσης δεν κοπαναει σχεδον καθόλου.
Εν κατακλείδι το αμαξι ειναι ιδανικό για τις μετακινήσεις μας στο νησί με τοσες μικρες αποστάσεις αλλα δεν μας καλύπτει ο πισω χώρος.
-
Οντως εχει πολυ καλη ποιότητα κύλισης και παραδοξως και πολυ καλή οδική συμπεριφορα. Οπως ειχα γράψει: «δεν ειναι τογιότα»!!
-
Ισως γι αυτο μ αρεσει κι εμενα
-
Aυτο το πραγμα με το CVT στα Ιαπωνικα πως το αντεχετε?
Δοκιμασα πριν λιγους μηνες ενα Subaru XV 1.6 CVT και θυμηθηκα ενα απο τα πρωτα αυτοματα που ειχα δοκιμασει, ενα Nissan Sunny 1.4 (του 1992 νομιζω το Ν13 fl με 81ps)... Τεχνολογια αιχμης!
Aτελειωτο πατιναρισμα, στροφαρισμα στον θεο, για να παρει τα ποδια του... (Το XV του 2017!)
Αν ειχε μετατροπεα ροπης ή ακομα καλυτερα ενα διπλοσυμπλεκτο θα ηταν εξαιρετικο.
Εντωμεταξυ και τα περισσοτερα Reviews νομιζω δεν το βγαζουν το υβριδικο πιο γρηγορο απο το 1,200αρη Turbo.Το χειροτερο παντως για το συγκεκριμενο, παροτι το βρισκω πανεμορφο μεσα-εξω, ειναι οτι φτιαχνεται Τουρκια...
Προιον απο παραδοσιακα εχθρικη χωρα προσωπικα δεν θα ψωνιζα... -
Το Sunny του 92 ΔΕΝ έχει CVT.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το Sunny του 92 ΔΕΝ έχει CVT.Mα δεν ειπα οτι το sunny ειχε CVT. Ειπα οτι μου θυμισε το sunny με το αυτοματο του, με ετος παραγωγης το μακρινο 92'...
Συνδυασμος entry level ατμοσφαιρικου κινητηρα με μετατροπεα ροπης του 92 = crossover MY2017 με CVT.Mη σου πω κιολας οτι το sunny ειχε καλυτερη αισθηση και λειτουργια...
-
Είπα κι εγώ, να κάνεις τέτοιο λάθος... Εσύ ειδικά.
-
Kαλα, ουδεις...ασφαλτος! Aλλα σοβαρα δεν πιστευα οτι σημερα παραγονται αυτοκινητα με τοσο χαλια σε λειτουργια CVT...Φανταζομουν οτι θα τα εχουν κανει να λειτουργουν σχεδον οπως αυτα με μετατροπεα...
-
Έχει αλλάξει κανείς ηχεία στο C-HR?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Kαλα, ουδεις...ασφαλτος! Aλλα σοβαρα δεν πιστευα οτι σημερα παραγονται αυτοκινητα με τοσο χαλια σε λειτουργια CVT...Φανταζομουν οτι θα τα εχουν κανει να λειτουργουν σχεδον οπως αυτα με μετατροπεα...Και σε μένα έκανε πολύ κακή εντύπωση το CVT, με δεύτερο χειρότερο του HRV....
Toyota C-HR 2016