Ο χρήστης Dr_Michael έγραψε:
Εννοείς ότι όταν πατάς το φρένο, αντί για τα φρένα το αυτοκίνητο φρενάρει με τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία γεννήτριας!?!!? Εάν ναι, ΔΕΝ το γνώριζα αυτό! Μου είχαν πεί (οι πωλητές) ότι το φρενάρισμα με την λειτουργία ηλεκτρογεννήτριας γίνεται στην θέση Β του κιβωτίου.
Ακριβώς αυτό εννοώ!
Τονίζω όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε απαλά φρεναρίσματα και όχι σε δυνατά φρεναρίσματα.
Εγώ προσέχω πολύ τα φρεναρίσματα με αποτέλεσμα να έχω κάνει 13.000 χλμ και να έχουν ακουμπήσει τα τακάκια 4-5 φορές τις δισκόπλακες. Για βάλε το αυτό σε βάθος χρόνου πόσα τακάκια και δισκόπλακες θα γλυτώσω...
Συγγνώμη αλλά πρόσφατα κάνοντας t.d το αντίστοιχο auris δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο!!!!! Δεν ξέρω το οδηγικό σου στυλ και που κυκλοφορείς αλλά σε μια απόσταση 10χλμ σε 27λ στον Κηφισό,το φρένο πατήθηκε αμέτρητες φορές. Το ακούμπησαν τα τακάκια τις δισκοπλακες 4-5 φορές μου φαίνεται αστείο........
Στην οδήγηση ήταν ακριβώς η ίδια αίσθηση που έχεις όταν ανεβάζεις την 2ερα ή την 3ητη στις 6000 στροφές και μετά αφήνεις απότομα το γκάζι. Αυτό στην αρχή γιατί όσο έπεφταν τα χλμ τόσο ρολαριζε πιο χαλαρά και αν δεν παταγα φρένο,δεν θα σταματαγα ποτέ!