-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Το ερώτημα είναι αν για χρήση **βόλτας, ανοιχτών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων **είναι προτιμότερο το 1.2 Τ ή το υβριδικό.Αυτό είναι που με απασχολεί.
Μια χαρά στα λέει ο Dr Michael .. Υβριδικό θα έπαιρνα με κλειστά μάτια
-
Το ερώτημα είναι αν για χρήση **βόλτας, ανοιχτών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων **είναι προτιμότερο το 1.2 Τ ή το υβριδικό.Αυτό είναι που με απασχολεί.
Για εμένα, μόνο ΕΣΥ μπορείς να το απαντήσεις αυτό. Θα πρέπει να κάνεις έναν κόπο (και έξοδο) να έρθεις Αθήνα, να τα οδηγήσεις και τα 2 στην ίδια διαδρομή (πήγαινε σε κάποια αντιπροσωπεία στην Εθν. Οδό ή σε προάστειο των Αθηνών, ώστε να μπορείς να τα οδηγήσεις σε ανοιχτό δρόμο) το ένα μετά το άλλο, για να μπορέσεις να συγκρίνεις. Εμένα μου το έδωσαν για 30', χωρίς συνοδηγό και του ήπια το αίμα (όσο μπόρεσα). Να ξεκαθαρίσεις ότι θα το αγοράσεις και απλά δεν ξέρεις πια έκδοση, οπότε θα απαιτήσεις να τα οδηγήσεις και τα 2 και για αρκετή ώρα.
-
Υπάρχει κάποιος στο forum που να έχει οδηγήσει στον ανοιχτό δρόμο και στον αυτοκινητόδρομο το 1.2 Τ και το 1.8 Hybrid για να μας πει ποιό από τα δύο είναι πιο κατάλληλο για ταξίδια;
Αν είναι πιο κατάλληλο το υβριδικό, να το προτιμήσω, με δεδομένη την ακρίβεια της βενζίνης. Αν όμως κουράζει στα ταξίδια, να κοιτάξω προς το 1.2 Τ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το ερώτημα είναι αν για χρήση **βόλτας, ανοιχτών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων **είναι προτιμότερο το 1.2 Τ ή το υβριδικό.
Αυτό είναι που με απασχολεί.
Για εμένα, μόνο ΕΣΥ μπορείς να το απαντήσεις αυτό. Θα πρέπει να κάνεις έναν κόπο (και έξοδο) να έρθεις Αθήνα, να τα οδηγήσεις και τα 2 στην ίδια διαδρομή (πήγαινε σε κάποια αντιπροσωπεία στην Εθν. Οδό ή σε προάστειο των Αθηνών, ώστε να μπορείς να τα οδηγήσεις σε ανοιχτό δρόμο) το ένα μετά το άλλο, για να μπορέσεις να συγκρίνεις. Εμένα μου το έδωσαν για 30', χωρίς συνοδηγό και του ήπια το αίμα (όσο μπόρεσα). Να ξεκαθαρίσεις ότι θα το αγοράσεις και απλά δεν ξέρεις πια έκδοση, οπότε θα απαιτήσεις να τα οδηγήσεις και τα 2 και για αρκετή ώρα.
Φάνη, είχες οδηγήσει το υβριδικό, θυμάμαι (από αυτά που είχες γράψει). Θεωρείς ότι για οικογενειακό αυτοκίνητο ταξιδιών το υβριδικό θα είναι ΟΚ; Μιλάω για το αν 'αισθάνεται άνετα' το αυτοκίνητο στον ανοιχτό δρόμο, αν ταξιδεύει καλά. Προφανώς, μέσα στην πόλη θα είναι μια χαρά το υβριδικό. Εξω είναι το θέμα, γιατί υποπτεύομαι ότι εκεί υπερέχει το 1.2 Τ.
Το 1.2 Τ είναι δυσεύρετο για test drive, ακόμα και στην Αθήνα. Θα ψάξω να το βρω (είμαι από επαρχία), σε επόμενο πέρασμα.
-
Δοκιμή του hybrid: http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -hr-hybrid
Δοκιμή του turbo: http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... hr-12t-6mt -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δοκιμή του turbo: http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... hr-12t-6mtΤα έχω διαβάσει τα test και στην ουσία λένε ότι το θέμα του 'βουίσματος' κατά την πλήρη επιτάχυνση στο υβριδικό έχει μειωθεί πολύ σε σχέση με παλαιότερα (σε παλιά Prius).
Ισως όμως οδηγικά, το ελαφρύτερο και αμεσότερο 1.2 Τ να είναι πιο ευχάριστο.
Επίσης:
Δεδομένο 1: Ετησίως κάνω κάπου 8.000 - 10.000 χλμ.
Δεδομένο 2: Το αυτοκίνητο σκοπεύω να το κρατήσω πολλά χρόνια. -
Δοκιμή του turbo: http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... hr-12t-6mtΤα έχω διαβάσει τα test και στην ουσία λένε ότι το θέμα του 'βουίσματος' κατά την πλήρη επιτάχυνση στο υβριδικό έχει μειωθεί πολύ σε σχέση με παλαιότερα (σε παλιά Prius).
Ισως όμως οδηγικά, το ελαφρύτερο και αμεσότερο 1.2 Τ να είναι πιο ευχάριστο.
Επίσης:
Δεδομένο 1: Ετησίως κάνω κάπου 8.000 - 10.000 χλμ.
Δεδομένο 2: Το αυτοκίνητο σκοπεύω να το κρατήσω πολλά χρόνια.Και εγώ θα έλεγα το 1.2 με τα δεδομένα σου!
Αλήθεια, ξέρουμε πόσο κρατάνε οι μπαταρίες;;;; χρόνια, ώρες,χλμ και κόστος αντικατάστασης;;;; -
Σίγουρα θα είναι πιο ευχάριστο το 1.2Τ.
Όσο για το βούισμα, λένε ότι μειώθηκε, αλλά επίσης λένε ότι είναι ήσυχο όταν δεν πολυ-πατάς γκάζι. Φαντάζομαι ότι ακόμα πιο ήσυχο θα είναι όταν είναι σβηστό.
-
10 χρόνια εγγύηση στις μπαταρίες δίνει η ΤΟΥΟΤΑ.
Αλλά δεν ξέρω αν η εγγύηση αφορά μόνο 'βλάβη' των μπαταριών ή αν σε καλύπτει και για την αναμενόμενη μείωση της ενέργειας που θα κρατάνε όσο περνάνε τα χρόνια...
-
Φάνη, είχες οδηγήσει το υβριδικό, θυμάμαι (από αυτά που είχες γράψει). Θεωρείς ότι για οικογενειακό αυτοκίνητο ταξιδιών το υβριδικό θα είναι ΟΚ; Μιλάω για το αν 'αισθάνεται άνετα' το αυτοκίνητο στον ανοιχτό δρόμο, αν ταξιδεύει καλά. Προφανώς, μέσα στην πόλη θα είναι μια χαρά το υβριδικό. Εξω είναι το θέμα, γιατί υποπτεύομαι ότι εκεί υπερέχει το 1.2 Τ.Το 1.2 Τ είναι δυσεύρετο για test drive, ακόμα και στην Αθήνα. Θα ψάξω να το βρω (είμαι από επαρχία), σε επόμενο πέρασμα.
Το ξέρω ότι είσαι από επαρχία (για αυτό έγραψα για κόπο και κόστος)...Σύρος λέει το προφίλ σου! Στην Πόλις στην Λ. Λαυρίου όταν είχα πάει το είχαν το 1.2Τ για test drive.
Σωστά θυμάσαι, το Υβριδικό είχα οδηγήσει. Μου φάνηκε ΟΚ για ταξίδια, εφόσον κινείσαι με σταθερές ταχύτητες. Σε ταξίδι με πολλά προσπεράσματα, για εμένα θα ήταν κουραστικό.
Προσωπικά, με αυτά που έχω διαβάσει, με τα δικά σου δεδομένα και έχοντας εμπειρία μόνο από το υβριδικό, θα διάλεγα το 1.2Τ με καλύτερο εξοπλισμό στα ίδια λεφτά ή με τον ίδιο εξοπλισμό και θα γλύτωνα αρκετά χρήματα που θα κάλυπταν την διαφορά στην κατανάλωσή και τα τέλη για πολλά χρόνια.
-
Έχοντας υβριδικό γιαρις και έχοντας οδηγήσει για πολύ ώρα και το υβριδικό chr απλά δεν υπάρχει επιλογή. Αν έχεις τα λεφτά πάρε το υβριδικό να τα γλυτώσεις στις βενζίνες και στην πολιτισμένη και άνετη λειτουργία.
-
Εγω ψηφίζω το υβριδικό έχει ένα κινητήρα πάρα πολύ αξιόπιστο δεν θα πεθάνει ποτέ με μηδέν πρόβλημα οι δε μπαταρίες σε Prius to 2006 ακόμη δουλεύουν και όχι το 1.2 τούρμπο που δεν ξέρουμε ακόμη απο που κρατάει η σκούφια του , ποίο γρήγορα θά χρειαστεί
αλλαγή στο τούρμπο απο τις μπαταρίες .
Το μόνο πρόβλημα για μένα είναι η χώρα κατασκευής και των δύο ,τα Prius είναι γνήσια made Japan!!!Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Νομίζω ότι ο 1.2 D4T (έτσι τον ονομάζει η ΤΟΥΟΤΑ τον υπερτροφοδοτούμενο 1200άρη που πρωτοφόρεσε στο Auris και τώρα στο CHR) είναι εγγλέζικης κατασκευης.
Ξέρει κανείς από ποιά χώρα έρχεται στην Τουρκία ο 1.8 Hybrid; Ερχεται από Ιαπωνία;
-
Ξέρουμε περί αξιοπιστίας του 1.2 Τ που φοράει το C-HR;
Τον έχει φορέσει μόνο το Auris 1.2 T και είναι νέο μοτέρ (παρουσιάστηκε το 2015).
-
Ότι και να λέτε σαν το υβριδικό δεν έχει. Ειδικά για Toyota. Όποιον και να ρωτήσεις για τις μπαταρίες θα σου πι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμη και μετά από 10 χρόνια. Είτε μιλάμε για Prius είτε για Lexus. Σαφέστατα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά είναι εξαιρέσεις. Ειδικά αν σκοπεύεις να το κρατήσεις για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο, το υβριδικό είναι για εμένα πάντα η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η αλήθεια είναι ότι θέλω να το κρατήσω πολλά χρόνια.
Το τωρινό μου Corolla 1.4 VVTi το έχω 14 χρόνια (0 προβλήματα).
Γι' αυτό και προβληματίζομαι.
Είναι προτιμότερο το 1.2 T ή το 1.8 Hybrid; -
To 1.2T δεν μπορείς να το κρατήσεις πολλά χρόνια; Το Corolla που δεν είναι υβριδικό το έχεις 14 χρόνια χωρίς πρόβλημα...
-
Βρε συ. Toyota είναι. Η λογική λέει ότι θα βάζεις μόνο βενζίνη κι νερο ότι και να πάρεις. Απλώς ο 1.2Τ είναι καινούργιο φρούτο. Μόνο αυτο
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Βρε συ. Toyota είναι. Η λογική λέει ότι θα βάζεις μόνο βενζίνη κι νερο ότι και να πάρεις. Απλώς ο 1.2Τ είναι καινούργιο φρούτο. Μόνο αυτοΚαι να προσθέσω: Το θετικό με το CH-R είναι ότι αν και Toyota (με όλα τα θετικά που έχει αυτό), στρίβει κιόλας!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Βρε συ. Toyota είναι. Η λογική λέει ότι θα βάζεις μόνο βενζίνη κι νερο ότι και να πάρεις. Απλώς ο 1.2Τ είναι καινούργιο φρούτο. Μόνο αυτο
Και να προσθέσω: Το θετικό με το CH-R είναι ότι αν και Toyota (με όλα τα θετικά που έχει αυτό), στρίβει κιόλας!
Σωστό αυτό. Και συμφωνώ. Ως κάτοχος TOYOTA COROLLA 1.4 VVTi 14 ετών, που ταξιδεύει άνετα αλλά έχει μέτρια κρατήματα, το C-HR μου φάνηκε ... 'γρανίτης'. Ωραίο πάτημα, καλό στήσιμο και ισορροπημένη ανάρτηση (ούτε 'σούπα' ούτε 'νταμάρι').
Από πλαίσιο δεν έχω αμφιβολία, το αμάξι είναι ΟΚ.
Toyota C-HR 2016