-
Καγκουριλικια ειναι οταν στριβεις το αυτοκινητο σου ;;;
Τοτε ολα τα αυτοκινητα με καλο στησιμο ειναι καγκουρικα και οι βαρκες οχι;
Κατανοητο αυτο που θες, απενεργοποιησε τα απο το μενου
-
Ο Χρήστος είναι φοβερός πωλητής. Μου ειχε κανει κ φοβερή προσφορά για C5.. Κρίμα που δεν προχώρησε. Με έχει εξυπηρετήσει και σε αλλα θέματα (π.χ παραλαβή και πληρωμή αφού έχει κλείσει το service).
Πάντως το συνεργείο όντως δίνει ραντεβού για εβδομάδα συνήθως, εκεί πηγαίνω τα Citroen. Συνήθως κλείνω δεκαετία στα επίσημα.
Ποιο λινκ για μεμβράνες;
-
Παρέλαβα την Τρίτη.Το κάλλυμα του καπώ είναι θερμο ή ηχομονωτικό;Μια από τις πρώτες ενέργειες που σκοπεύω να κάνω είναι η τοποθέτηση μεμβράνων στα τζάμια,είδα στο άλλο φόρουμ από άλλον συμφορουμίστα ένα λίνκ,ενδιαφέρων φαίνεται.
Από βδομάδα πάω για τεμπέλη.Ο Χρήστος μάλλον σε έχει σε εκτίμηση...Αισθητήρες πίσω έχει,κοιτάω τι μπορεί να γίνει με κάμερα οπισθοπορείας.
Τι θάλεγες να χρησιμοποιούμε τον ενικό;
Καλοτάξιδο να είναι!!!! Τελικά μαζευόμαστε αρκετοί με C3 Aircross!...!... Καλή φάση.
Χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί ο Χρήστος σας έχει σε μεγάλη εκτίμηση και λέει τα καλύτερα λόγια για εσάς. Οπότε κάπου εκεί κόλλησα τον πληθυντικό. Αλλά εντάξει εδώ στο φόρουμ, θα χρησιμοποιώ ενικό.
Το κάλυμμα είναι και θερμοηχομονωτικό. Το έχουν στάνταρ τα πετρέλαια για να κόβουν θόρυβο. Κόβουν όμως και θερμότητα. Ενημερωτικά, είναι πολύ φτηνό σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές. Κάπου στα 60euro.
120euro έκανε στο Panda, και 150euro σε Astra G.
Τεμπέλης άκρως απαραίτητος και δίνει άλλο τόνο στο εσωτερικό.
Φιμέ. Εγώ λόγω προβλήματος με τα μάτια... δυστυχώς δεν... Θέλω ορατότητα και φουλ φως μέσα στο αυτοκίνητο.
Κάποια στιγμή παίξε λίγο με τους πίσω αισθητήρες. Θα ήθελα να δεις αν είναι ενεργοποιημένοι διαρκώς ή αν ενεργοποιούνται μόνο με την όπισθεν. Αυτό ακόμη δεν έχω καταλάβει πως παίζει.
-
Ευχαριστώ πολύ! Εντύπωση μου κάνει το κατά πόσο δεν ακούγεται το μοτέρ.Πολλές φορές κινούμαι με μιά ταχύτητα κάτω με αντίκτυπο στην κατανάλωση φυσικά.Βέβαια το προηγούμενό μου ήταν Duster,οπότε...
Οι αισθητήρες λειτουργούν μόνο με την όπισθεν.
-
Σε πλησίασε κάποιος από πίσω την ώρα που οδηγούσες πολύ κοντά και δεν βάρεσαν οι αισθητήρες;
Κοίταξέ το και αυτό να μου πεις. Γιατί αν δεν βαράνε οι αισθητήρες τότε σε μένα κάτι άλλο 'ούρλιαξε' και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να ήταν.
Μετά τα 500 χιλιόμετρα η μηχανή του δικού μου αύξησε λίγο τον ήχο της. Για μένα κορυφαίο είναι ότι δεν έχει το παραμικρό κροτάλισμα. Σαν ατμοσφαιρικός και με ιδιαίτερα 'γλυκό' ήχο. Δεν έχει το γουργουρητό του FABIA TSI.
-
Ευχαριστώ πολύ! Εντύπωση μου κάνει το κατά πόσο δεν ακούγεται το μοτέρ.Πολλές φορές κινούμαι με μιά ταχύτητα κάτω με αντίκτυπο στην κατανάλωση φυσικά.Βέβαια το προηγούμενό μου ήταν Duster,οπότε...
Οι αισθητήρες λειτουργούν μόνο με την όπισθεν.
Στο 99% των περιπτωσεων που το αυτοκινητο εχει αισθητηρες μονο πισω ετσι γινεται.. γιατι παιρνουν ρευμα απο τους λαμπτηρες της οπισθεν απο οσο ξερω..
Λιγο περιεργο αυτο που εγινε στον φιλο Storm..
-
Στο 99% των περιπτωσεων που το αυτοκινητο εχει αισθητηρες μονο πισω ετσι γινεται.. γιατι παιρνουν ρευμα απο τους λαμπτηρες της οπισθεν απο οσο ξερω..
Λιγο περιεργο αυτο που εγινε στον φιλο Storm..
Αν είναι εργοστασιακοί, φυσικά και δεν παίρνουν ρεύμα από τους λαμπτήρες της όπισθεν.
Storm, είσαι σίγουρος ότι ήταν οι πίσω κι όχι οι μπροστά; Σου είχε κοκκινίσει/κιτρινίσει το πίσω ;
-
Με το Aircross για τίποτα δεν είμαι σίγουρος. Δεν κοιτούσα ούτε τις οθόνες, ούτε το καντράν. Προσπαθούσα να βγω σε λεωφόρο, οπότε τα μάτια μου και η προσοχή μου ήταν σε αυτό. Μόλις κατάφερα να κατεβάσω τα μάτια μου στο καντράν δεν υπήρχε καμιά απολύτως ένδειξη, ούτε στην οθόνη.
-
Το πιο πιθανό είναι να ήταν οι μπροστά, οι πίσω θέλουν να μπει οι όπισθεν για να ενεργοποιηθούν. Οι μπροστά είναι ενεργοί οταν κουνιέται το αυτοκίνητο μέχρι και μια χ ταχύτητα. Επιπλέον, μπορεί να ενεργοποιηθούν και λανθασμένα αν πχ υπάρχει κάποιο φορτηγό γύρω τους με αερόφρενα. Τα false alarms υπάρχου κι όντως ενοχλούν (σε όλα τα αμάξια) και σίγουρα θα σαστήσεις αν εκείνη τη στιγμή προσπαθείς να δεις κάτι άλλο.
-
Από κάποια ταχύτητα και κάτω οι αισθητήρες, είτε μπρος είτε πίσω, δουλεύουν κανονικά. Γι' αυτό μπορεί σε ακινητοποίηση πχ σε φανάρι να χτυπήσουν τόσο εάν πλησιάσεις τον μπροστινό όσο κι αν σε πλησιάσει ο πίσω. Συνήθως η ειδοποίηση ξεκινάει μόνο με απεικόνιση στην οθόνη και εάν πλησιάσεις ή σε πλησιάσουν πολύ, κόβει ένταση από τη μουσική και χτυπάνε κανονικά όπως κατά τη διαδικασία της στάθμευσης.
Γι' αυτό και πάντα υπάρχει η επιλογή της απενεργοποίησης των αισθητήρων γιατί μπορεί να θες να επιλέγεις εσύ πότε λειτουργούν. Φυσικά δεν έχει κανένα νόημα κάτι τέτοιο, ειδικά στη χώρα των καθυστερημένων με τα μηχανάκια για τους οποίους πολλές φορές θα σε ειδοποιήσουν οι αισθητήρες σου μέσα στην κίνηση και θα τσουλήσεις ελάχιστα ώστε να αποφύγεις κάποιο σβάρνισμα.
-
Θα μπορούσαν να είχαν δυνατότητα αυξομείωσης έντασης του προειδοποιητικού ήχου. Τουλάχιστον να μην πανικοβάλει τον οδηγό.
-
Υπάρχει επιλογή αυξομειώσης ηχού ειδοποιήσεων για την ακούσια αλλαγή λωρίδας, δοκίμασε μήπως κατεβάζει και τον ήχο των αισθητήρων. Μια χαρά αμάξι έχεις μην διαμαρτύρεται, ηλεκτρονικές εύκολες είναι που σήμερα έχουν όλα. Κάποιες είναι σπαστικες πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές. Κλαϊν μαϊν...
-
Θα κοιτάξω να δω αν υπάρχει κάποια αυξομείωση της έντασης προειδοποιητικών ήχων. Δεν θυμάμαι μέσα στα μενού να είδα κάτι, αλλά θα το ξανακοιτάξω.
Τώρα που το σκέφτομαι, κανένα κρυφό μενού δεν έχουν αυτά που είναι και 'android' ;;; Θεωρητικά όλο και κάποιο κρυφό μενού ρυθμίσεων θα έχουν.
-
Πολύ συνοπτικά...μετά από δύο ώρες παραμονής στο συνεργείο...
-
Οι εκτοξευτήρες νερού μεγάλη μανούρα για να ρυθμιστούν. Ταλαιπωρία.
-
Το κάλυμμα καπό μπήκε μια χαρά.
-
Υπήρχε ειδοποίηση ανάκλησης για αναβάθμιση λογισμικού εγκεφάλου, οπότε έγινε και αυτό. Δεν έχω ιδέα τι αφορούσε.
-
Έγινε και ο 1ος έλεγχος του αυτοκινήτου.
Και αυτά...
υ.γ. πολύ θετικές εντυπώσεις από το συνεργείο. Πολύ καλή οργάνωση, εξυπηρέτηση, φιλικότητα και διάθεση για σωστή εργασία.
-
-
Σε πλησίασε κάποιος από πίσω την ώρα που οδηγούσες πολύ κοντά και δεν βάρεσαν οι αισθητήρες;
Κοίταξέ το και αυτό να μου πεις. Γιατί αν δεν βαράνε οι αισθητήρες τότε σε μένα κάτι άλλο 'ούρλιαξε' και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να ήταν.
Μετά τα 500 χιλιόμετρα η μηχανή του δικού μου αύξησε λίγο τον ήχο της. Για μένα κορυφαίο είναι ότι δεν έχει το παραμικρό κροτάλισμα. Σαν ατμοσφαιρικός και με ιδιαίτερα 'γλυκό' ήχο. Δεν έχει το γουργουρητό του FABIA TSI.
Στο δικο μου 118 οι πισω αισθητηρες ενεργοποιουντε μονο οταν βαλεις οπισθεν. Ομως οταν τελειωσεις την κινηση πισω και σταματησεις ακομα και να βαλεις 1η στο κιβωτιο συνεχιζουν να δουλευουν κανονικα, οποτε αν πλησιασει αμαξι ή περασει πεζος θα χτυπησουν και οντως ειναι λιγο σοκ ενω ηδη κοιτας μπροστα να χτυπησουν πισω. Απενεργοποιουντε μονο αν αρχισεις να πηγαινεις προς τα εμπρος και μετα αποα μερικα μετρα. Προφανως υπαρχει λογος που εχουν ρυθμιστει ετσι.
-
Storm wrote:
Στο δικο μου 118 οι πισω αισθητηρες ενεργοποιουντε μονο οταν βαλεις οπισθεν. Ομως οταν τελειωσεις την κινηση πισω και σταματησεις ακομα και να βαλεις 1η στο κιβωτιο συνεχιζουν να δουλευουν κανονικα, οποτε αν πλησιασει αμαξι ή περασει πεζος θα χτυπησουν και οντως ειναι λιγο σοκ ενω ηδη κοιτας μπροστα να χτυπησουν πισω. Απενεργοποιουντε μονο αν αρχισεις να πηγαινεις προς τα εμπρος και μετα αποα μερικα μετρα. Προφανως υπαρχει λογος που εχουν ρυθμιστει ετσι.
Αγη οι αποστάσεις και ο χρόνος μπορουν να αλλαξουν με coding αν σε ενοχλεί κάτι
-
wantone wrote:
Storm wrote:
Αγη οι αποστάσεις και ο χρόνος μπορουν να αλλαξουν με coding αν σε ενοχλεί κάτι
Ναι το ξερω αλλα ακομα βαριεμαι να κανω coding και θελω να βαλω και 2-3 πραγματα πανω.
-
Γνωρίζει μήπως αν τρέχει κάποια προσφορά;
Είχα δεί τον Νοέμβριο την επετειακή έκδοση origins στην ειδική τιμή των 17Κ, αλλά για άσχετους λόγους δεν προχώρησε το θέμα...
-
Υπάρχουν προσφορές για ετοιμοπαράδοτα . Τι έκδοση σε ενδιαφέρει ?
-
Eυχαριστω για την απάντηση.
Το αντίστοιχο του origins, δεν ξέρω αν είναι το c series.
Πάντως κάτι παρακάτω από την φουλ έκδοση
Citroen C3 Aircross 2018