-
Storm wrote:
Ενδιαφέρον επίσης έχει ο θόρυβος που παράγεται μέσα στο αυτοκίνητο με μισοκατεβασμένα αυτοκίνητα. Εμένα πάντως μου θύμισε έντονα τον εσωτερικό θόρυβο από απογείωση C-130 για όσους ξέρουν.
Αυτό το κάνουν λίγο πολύ όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Δεν είναι σχεδιασμένα να ταξιδεύουν με ανοιχτά παράθυρα και προφανώς όταν ταξιδεύεις με μεγάλη ταχύτητα και ανοιχτά παράθυρα, ο αέρας δημιουργεί συντονισμούς ή/και στάσιμα κύματα.
Κι εγώ αυτό έχω παρατηρήσει, στο αυτοκίνητο που έχω τώρα ακούγεται λες και θα γίνει ζημιά αν δεν κλείσω ειδικά τα πίσω παράθυρα. Προφανώς η καλή αεροδυναμική των επιφανειών, έχει αυτό το αντάλλαγμα.
Ίσως οι ανεμοθραύστες να είναι μια λύση για να οδηγείς με το παράθυρο 'σκαστό' και επίσης πολλοί βάζουν ηλιοροφές μόνο γι αυτό το λόγο, να έχουν φρέσκο αέρα στην ανάκλιση. Και υπάρχει και μεγάλο αντίκτυπο στην κατανάλωση, όταν πάει το αμάξι με ανοιχτά παράθυρα μετά από κάποια ταχύτητα.
-
Και υπάρχει και μεγάλο αντίκτυπο στην κατανάλωση, όταν πάει το αμάξι με ανοιχτά παράθυρα μετά από κάποια ταχύτητα.
Έχουν γίνει τεστ που βγάζουν όλα το ίδιο συμπέρασμα: η οδήγηση σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου με ανοιχτά παράθυρα είναι πιο ενεργοβόρα από την οδήγηση με κλειστά παράθυρα και κλιματισμό.
Για το επίπεδο θερμικής και ακουστικής άνεσης δεν το συζητώ...
-
Εγώ έφθασα τα 1000km στο κοντέρ. Ορισμένα σημεία του αυτοκινήτου η Citroen θα έπρεπε να τα είχε προσέξει περισσότερο.
Είναι γνωστό ότι σε ορισμένα θέματα που αφορούν τα αυτοκίνητα, είμαι ιδιαίτερα ιδιότροπος και αρκετά απαιτητικός. Ειδικά όταν αφορά τον ήχο στο αυτοκίνητο θα έπρεπε να είχαν προσέξει το θέμα πόρτες και ηχεία. Όταν συντονίζουν τα πλαστικά στις πόρτες και τρίζουν τα ηχεία χωρίς καν να είναι ψηλά το volume τότε αυτό δείχνει κακή μελέτη ή φτηνά υλικά.
Το Aircross απευθύνεται και σε νέους και νέες που θέλουν να ακούνε και σύγχρονη μουσική με μπάσα. Δεν απευθύνεται μόνο στους γέρους, τους συνταξιούχους και τους ενήλικες όπως είμαι εγώ. Αν και εγώ ακούω μόνο ξένη μουσική EDM.
Ευτυχώς στο 206 δεν έχω αυτό το πρόβλημα. Βαράει μια χαρά το ηχοσύστημα, στο 20ετίας αυτοκίνητο.
Ενδιαφέρον επίσης έχει ο θόρυβος που παράγεται μέσα στο αυτοκίνητο με μισοκατεβασμένα τζάμια. Εμένα πάντως μου θύμισε έντονα τον εσωτερικό θόρυβο από απογείωση C-130 για όσους ξέρουν.
Και τέλος θα έπρεπε η CITROEN με κάποιο τρόπο να είχε αυξομείωση έντασης στους προειδοποιητικούς ήχους. Κουφοί δεν ήμαστε. Ακούμε καλά, τουλάχιστον ακόμη.
-
Storm wrote:
Ενδιαφέρον επίσης έχει ο θόρυβος που παράγεται μέσα στο αυτοκίνητο με μισοκατεβασμένα αυτοκίνητα. Εμένα πάντως μου θύμισε έντονα τον εσωτερικό θόρυβο από απογείωση C-130 για όσους ξέρουν.
Αυτό το κάνουν λίγο πολύ όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Δεν είναι σχεδιασμένα να ταξιδεύουν με ανοιχτά παράθυρα και προφανώς όταν ταξιδεύεις με μεγάλη ταχύτητα και ανοιχτά παράθυρα, ο αέρας δημιουργεί συντονισμούς ή/και στάσιμα κύματα.
Πολύ βουητό όμως ρε συ!! Πολύ βουητό! Τόσο πολύ που ο ήχος από τα ηχεία δεν ακούγεται, παρόλο που το autovolume ανεβάζει την ένταση. Και όταν ξαφνικά φρενάρεις (π.χ. διόδια) διαπιστώνεις πόσο πολύ ήταν το βουητό. Και αναφέρομαι σε ταχύτητες το πολύ μέχρι 120km/h. Παραπάνω δεν έχω πάει με μισοκατεβασμένα τζάμια.
Σίγουρα παίζει ρόλο το SUVοειδές σχήμα.
α! και το AC του Aircross δεν είναι και από τα αθόρυβα!!
-
Ποτέ ανοιχτά παράθυρα (ειδικά τα πίσω) με ταχύτητα πάνω από 80χ.α.ω (και πολλά λέω), αυξάνεται πάρα πολύ τόσο ο θόρυβος όσο και η κατανάλωση και δεν υπάρχει και λόγος! Για αυτό όλα έχουν A/C ή Clima, για να μην έχουμε ανοιχτά παράθυρα. Αλλιώς Cabrio για να ταξιδεύουμε άνετα χωρίς οροφή.
-
Που είναι οι παλιές καλές εποχές που έκανα ταξίδια με ανοιχτά παράθυρα οέοοοοοοοο;;;;;
Υ.Γ. Έχει βάλει κανείς ανεμοθραύστες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Που είναι οι παλιές καλές εποχές που έκανα ταξίδια με ανοιχτά παράθυρα οέοοοοοοοο;;;;;
Υ.Γ. Έχει βάλει κανείς ανεμοθραύστες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Γιατί ταξίδευες ποτέ με 120 με τα παράθυρα κατεβασμένα και δεν ήταν εκκωφαντικός ο θόρυβος;
αυτό εγώ το έχω παρατηρήσει μόνο σε ταρίφα με αμάξι 20αετίας, χυμένο στο κάθισμα να ξεχειλίζει από παντού και το χέρι απ' έξω να ξύνει το μαρσπιέ και να αφήνει μια μπρουτ εσάνς μασχάλης στην ατμόσφαιρα, όταν βγαίνει απ' τη πόλη μετά από 12 ώρες βάρδια κι οδηγεί στον περιφερειακό έχοντας τον εγκέφαλο στον αυτόματο πιλότο και το βλέμμα απλανές πίσω απ' τα γυαλιά, ... μόνο ταρίφας σε κατάσταση Ζεν δεν ενοχλείται απ' το θόρυβο με 120 και τα παράθυρα κατεβασμένα!
-
Εγώ στο ηχείο δεν έχω κάποιο πρόβλημα . Μάλιστα επειδή το αμάξι το έχω οδηγήσει και με τον συνεταίρο μου πρώην ερασιτέχνη και χάιφιντελιστα , το φάνηκε από αποδεκτό και πάνω το ραδιόφωνο . Οταν ταξιδεύω με ανοικτά παράθυρα αν είμαι στην πόλη δυναμώνω το ραδιόφωνο , εκτός πόλης προτιμάω να ακούω την φύση , γιατί μιλάμε για χαμηλές σχετικά ταχύτητες .
Οι προειδοποιητικοί ήχοι μια χαρά υπάρχουν . Μακάρι να είχαν όλα τα αμάξια συστήματα ασφαλείας και αυτόματα φώτα .
Αυτό με τους μλκες στα τούνελ που πάνε με σβηστά φώτα , ενίοτε προσπερνάνε η αλλάζουν λωρίδες χωρίς φλας με έχει εξοργίσει .
Οσο για τα μέιλ εδώ έχετε θέμα ...
Του Πηλιου ήταν στα Τζάνκ , προφανώς και του Χάρισμα , τα οποία τα διαγράφει μετά από 10 μέρες και δεν στέλνει σήμα ότι ήλθαν και δεν είναι και το βασικό μου μέιλ .
Ελα όμως που με τον Ιωάννη Δ΄ είχαμε κανονική αλληλογραφία ...
Μάλλον το λάιβ έχει πολιτικές προτιμήσεις ...
Οπότε Πήλιου το αριστερόμετρο σε βγάζει χαμηλά .... Πρέπει να βελτιωθείς....
Σήμερα πήγα σε μία υπηρεσία και θερμομέτρησαν . Εγώ έχω διαχρονικά 36,4 . Με έβγαλαν 35,5 ... Μάλλον κατεβάζουν χλμ και στα θερμόμετρα...
-
Γιατί ταξίδευες ποτέ με 120 με τα παράθυρα κατεβασμένα και δεν ήταν εκκωφαντικός ο θόρυβος;
Εγώ ψάχνω να θυμηθώ αν έχω κάνει ταξίδι με κλειστά παράθυρα και με AC.
Πάντα με κατεβασμένα παράθυρα 10 με 20 εκατοστά και ταχύτητα 120km/h-140km/h.
-
Οσο για τα μέιλ εδώ έχετε θέμα ...
Του Πηλιου ήταν στα Τζάνκ , προφανώς και του Χάρισμα , τα οποία τα διαγράφει μετά από 10 μέρες και δεν στέλνει σήμα ότι ήλθαν και δεν είναι και το βασικό μου μέιλ .
Έχεις ξανά μήνυμα...
-
piliourits wrote:
Εγώ ψάχνω να θυμηθώ αν έχω κάνει ταξίδι με κλειστά παράθυρα και με AC.
Πάντα με κατεβασμένα παράθυρα 10 με 20 εκατοστά και ταχύτητα 120km/h-140km/h.
Σε προκαλώ να δοκιμάσεις ταξίδι με κλιματισμό την επόμενη φορά. Θα εκτιμήσεις την ησυχία, την άνεση και την μουσική σου σε λογική ένταση! Έχοντας την θερμοκρασία 21-22 βαθμούς είναι τέλεια!
Πλέον μόνο μέσα στην πόλη έχω κατεβασμένο παράθυρο αν δεν έχει άπειρη ζέστη ή όταν το βάζω στο σπορ και θέλω να ακούσω λίγο την εξατμισάρα!
-
Εννοείται ότι αν κάνω ποτέ ταξίδι με το Aircross θα ανεβάσω παράθυρα και θα βάλω AC. Που δεν νομίζω να κάνω ποτέ ταξίδι.
α! εγώ έχω συνηθίσει και με το δίτροχο, αφού τρώω στη μάπα τον αεροδυναμικό θόρυβο...
-
παντως γατος= κατεβασμενο παραθυρο 10+cm και ανοιχτο κλιμα και το ραδιο στο αυτοματο ανεβασμα εντασης.
εχω φαει λασπη απο σχεδον ολα τα βουνα της ελλαδας, καθε φορα που γυρναω απο ταξιδι κανει κριτσι-κριτσι το στομα. και οι παπαριες που βαζουν σαν καλυματα που τις εχω στο τζι-βι γλυτωνουν μεν τα χειροτερα = κλαδια+πετρες αλλα το αμαξι δχανει αυτη την επαφη με το περιβαλλον. ακομη και στην εο οταν δεν εχει κινηση, υπαρχουν υπεροχες μυρωδιες και αερακι και ακομη και τη κλανιαμυρουδια των διυλιστηρειων πρεπει να τη νοιωθεις
-
Έτσι ρε φίλε! Έτσι!!!!!
-
Πάντως ανεμοθραύστες έχει βάλει μόνο η μητέρα μου στην ΧΑΝΤΙΑ γιατί καπνίζει και θέλει λίγο ανοικτό παράθυρο χειμώνα - καλοκαίρι στα ελάχιστα χλμ που κάνει .
Εμένα δεν μου αρέσουν , χαλάνε και την αεροδυναμική και το ταξίδι με κλίμα και χαμηλά το ραδιόφωνο είναι απόλαυση . Αντε να έχω βάλει κλασσική και εκεί να ανεβάσω λίγο την ένταση .
-
Αν έβαζα, θα προτιμούσα τους εξωτερικούς με τα αυτοκόλλητα. Τους χωνευτούς τους φοβάμαι. Προκαλούν προβλήματα.
-
Χτες το βράδυ έγινε και το τέστ των χοντρών . Εγώ και ο φίλος μου , που κάναμε πριν τον ιό την ταβερνότσαρκα...
Ευρύστερνοι και οι δύο , 1,94 εγώ και 1,83 αυτός , δεν ακουμπήσαμε .
Το αμαξάκι κάθε μέρα μου αρέσει και περισσότερο . Το αυτόματο με βόλεψε πολύ . Εβαλα την 5άρα για πώληση , γιατί για 2 και σπανίως 3 άτομα που θα πηγαίνουμε το 3 έχει υπεραρκετούς χώρους .
-
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα φιλοσοφίας για την αυτοκίνηση .
Το αμάξι για μένα είναι εργαλείο . Γενικά δεν έχω δεσμούς με πράγματα και αντικείμενα . Υπάρχουν για να με εξυπηρετούν .
Ετσι θέλω άνεση , εξοπλισμό , ευκολίες ηλεκτρικές και βέβαια κάποια δυνατή οικονομία .
Δηλαδή προχτές που ταξίδευα με το κρουζ στα 148 στον Α/Δ Ε-65 με τον κλιματισμό μου και την μουσικούλα μου χαμηλά και την ησυχία μου , είναι αυτό που θέλω . Δίπλα μου και πίσω δύο γυναίκες είχαν αποκοιμηθεί και γενικά αυτό συμβαίνει συχνά όταν οδηγώ τα άνετα αμάξια μου . Οι γύρω κοιμούνται . Αμα ροχαλίσει κανένας , πατάω κανένα φρενάκι για να σφίγγουν τα γάλατα...
Δεν είμαι της ταλαιπωρίας , δεν νευριάζω εύκολα γενικά , μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να οδηγώ και να απολαμβάνω και τα τοπία . Εύκολα μπορώ να κάνω 1000 και πλέον χλμ την ημέρα σε Α/Δ .
-
Βασικός λόγος για να κρατήσεις τη c5 το τελευταίο :P.
Καλοτάξιδο Βασίλη.
-
Με κούρασε το μέγεθος του 5 . Το βασικό είναι ότι δεν θέλω να εξαρτώμαι από άλλους και για μένα και την γυναίκα μου το αμάξι είναι βολικό . Θα βολέψει και τον γιο που είναι εργένης , όταν τελειώσει την θητεία του .
Το αμάξι είναι σε ιδανική ηλικία και χλμ για να βολέψει κάποιον για άλλα 8-10 χρόνια που θα έχει οικογένεια , να μεγαλώσουν τα παιδιά του με ασφάλεια , χωρίς να ξοδέψει πολλά .
Citroen C3 Aircross 2018