-
Να ρωτήσω και κάτι εσάς που γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα, όταν παραλαμβάνουμε νέο αμάξι από την αντιπροσωπεία, υπάρχει κάποιο εθιμοτυπικό να προσφέρουμε κάτι στον υπάλληλο-ους που μας εξυπηρέτησε;
Ξέρω γω, ας πούμε ενα κουτί πάστες, ενα μικροποσό τύπου ένα ντεπόζιτο καύσιμα, ή κάτι άλλο παρόμοιο;
Από την μία δεν θέλω να προσβάλω κανέναν και από την άλλη να μην καταλάβουν ότι ειμαι εντελώς ακοινώνητος.
-
Εγω δεν πηγα τιποτα ....με κερασαν και καφε....μετα πηγαμε να μου δειξει τα βασικα των χειριστηριων και μου χτυπησε και την πορτα σε ενα κολωνακι,
Αλλα ηταν εξαιρετικο παιδι...μετα πιασαμε τη κουβεντα για γυναικες αυτοκινητα και ξεχαστηκαμε.
Μονο που το σκεφτηκες να κερασεις....εισαι αλλης παστας ανθρωπος....Μπραβο...
Οχι, εγω λεω να κερασεις... ειναι στην ουσια η ληξη μιας οικονομικης συνεργασιας και συναλλαγης. Εσυ εδωσες παραδακι αυτοι δινουν προϊον. Ειναι ωραια χειρονομια.
-
Και να φανταστείς ότι σε προηγούμενο θέμα, έλεγες δεν ξανααγοραζεις από Βασιλακη(scoda πριν), ορίστε και η καλή Ωμέγα τώρα, όχι τυχαία το τελευταίο γράμμα της αλφαβήτου... Πάντως το πρώτο πράγμα που κάνω σε καινούργιο αυτοκίνητο είναι να καθαρίσω το παρμπρίζ και να γεμίσει ο τόπος εργοστασιακό σαπούνι. Απορώ τόσους μήνες που έχεις το αυτοκίνητο πως δεν το είχες δοκιμάσει...
Και πάλι τραγική η αντιπροσωπεία, υποτίθεται έχει ελέγξει το αυτοκίνητο πριν στο παραδώσει. Κοίτα καλού κακου και τα υπόλοιπα υγρά, αν είναι σωστές οι στάθμες και καλό είναι να μην εμπιστευομαστε κανένα, ακόμα και μετά από σερβις ανοίγω καπό και ελέγχω τα πάντα.
-
Δεν το κυκλοφορώ σχεδόν καθόλου. Σήμερα έφθασα τα 600km στο κοντέρ. Συνέχεια πέρα/δώθε με το σκούτερ. Συνέχεια.
Θεώρησα ότι αυτοί οι έλεγχοι πριν την παράδοση είναι ρουτίνα για τις εμπορίες. Έπεσα έξω. Στο FABIA δεν είχα τέτοιο θέμα. Σε παλιότερα καινούρια αυτοκίνητα που έπαιρνα μου έδιναν και καρτέλα ελέγχου σημείων πριν την παραλαβή (π.χ. OPEL, PEUGEOT). Στα δύο τελευταία (FABIA και Aircross) δεν μου έδωσαν τίποτα.
-
Να ρωτήσω και κάτι εσάς που γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα, όταν παραλαμβάνουμε νέο αμάξι από την αντιπροσωπεία, υπάρχει κάποιο εθιμοτυπικό να προσφέρουμε κάτι στον υπάλληλο-ους που μας εξυπηρέτησε;
Ξέρω γω, ας πούμε ενα κουτί πάστες, ενα μικροποσό τύπου ένα ντεπόζιτο καύσιμα, ή κάτι άλλο παρόμοιο;
Από την μία δεν θέλω να προσβάλω κανέναν και από την άλλη να μην καταλάβουν ότι ειμαι εντελώς ακοινώνητος.
Να δώσεις κάτι; Όχι ρε συ φίλε. Σιγά μην δώσεις και από πάνω. Επικεντρώσου στο αυτοκίνητο που έχεις να παραλάβεις ώστε να μην γίνει καμιά 'πατάτα'. Εγώ στον σύντομο έλεγχο που έκανα διαπίστωσα ότι έλειπε το κλειδί για τα μπουλόνια. Πήγαν και μου έφεραν άλλο. Και μετά από μία βδομάδα διαπίστωσα ότι τελικά δεν έλειπε, ήταν στην πόρτα του οδηγού κρυμμένο στο βάθος μέσα σε σελοφάν... Πολύ γέλιο.
-
Και να φανταστείς ότι το συγκεκριμένο μπούλονοκλειδο είναι μάπα, εμένα στραβωσε τελείως και αχρηστευτηκε, οι γωνίες στο πολύγωνο έγιναν στρογγυλές. Παρακαλαγα διερχόμενους για κλειδιά. Τελικά πήρα ένα σταυρό.
Ζητησα αντικατασταση από την αντιπροσωπεία και άρχισαν τα γνωστά... πρώτη φορά το ακούμε...και να σου δείξουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος... λες και θέλει να είσαι ο Αϊνστάιν για να ξεβιδωσεις 5 μπουλόνια...έχω αλλάξει πολλές φορές ρεζέρβα σε kia, fiat, honda, mitsubishi είναι βαρέως τύπου δεν έχει στραβωσει κανένα. Θέλω να πω στους νέους αγοραστές Citroen να το έχουν κατά νου.
-
Εγω δεν πηγα τιποτα
Πόσο τσίπης...
....με κερασαν και καφε
Τσίπης χ2
....μετα πηγαμε να μου δειξει τα βασικα των χειριστηριων και μου χτυπησε και την πορτα σε ενα κολωνακι,
Πέθανα στο γέλιο...
Αλλα ηταν εξαιρετικο παιδι...μετα πιασαμε τη κουβεντα για γυναικες αυτοκινητα και ξεχαστηκαμε.
Σώθηκε ο άνθρωπος... Ποιος ξέρει τι θα άκουσε...
-
Lap wrote:
Εγω δεν πηγα τιποτα
Πόσο τσίπης...
ειμαι
Lap wrote:
....με κερασαν και καφε
Τσίπης χ2
** ειμαι ειμαι **
Lap wrote:
....μετα πηγαμε να μου δειξει τα βασικα των χειριστηριων και μου χτυπησε και την πορτα σε ενα κολωνακι,
Πέθανα στο γέλιο...
Ναι το μαλακ@@@ρι ανοιξε αποτομα την πορτα και την χτυπησε σε ενα μικρο σημειο, ..
καλο παιδι αλλα μπουνταλας.
Lap wrote:
Σώθηκε ο άνθρωπος... Ποιος ξέρει τι θα άκουσε...
χαχαχα
Μωρε Κινκυ ηταν και γουαταρε συζητηση.... πιναμε καφεδακι και τα λεγαμε...ποιος χεστηκε για το αμαξι.
χαχα
-
Εγώ έδωσα στον Παναγιώτη και στον Χρήστο απο ένα μπουκάλι τσικουδιά γιατί μου δώσαν ένα αμάξι για τις γιορτές...
-
Τις καλές εποχές οι περισσότεροι έδιναν (ο φίλος μου στον στην BMW καθάριζε τουλάχιστον €2.000 τον μήνα από αυτά...μιλάμε για τρελά λεφτά!) και στις ακριβές μάρκες έδινα πολλά, πάρα πολλά! Πλέον ελάχιστοι δίνουν. Εγώ είμαι της 'παλαιάς' σχολής και ακόμα δίνω κάτι της.
-
Εμένα μου έδιναν νερό στην έκθεση όταν πήγα να παραλάβω, αλλά δεν μου έκοψε ότι μπορεί να μου το έδιναν για να το ρίξω στο πλυστικό δοχείο που δεν είχε σταγόνα νερό.
Πέρα από την πλάκα, δεν το γλυτώνω το συνεργείο και πιθανολογώ ότι τελικά έχει πρόβλημα η αντλία. Ελπίζω αυτά να μπαίνουν εγγύηση.
Λοιπόν, ας κρατήσουμε ημερολόγιο.
- Ιανουάριος 2020, 5 μήνες κατοχής, 600km στο κοντέρ και 1η επίσκεψη στο συνεργείο...
Άντε και καλή αρχή.
-
Χαχαχα μ αρεσε πολυ αυτο του καταιγιδα...
Εμ με γριφους και συμβολισμους ηταν το ποτηρι νερο. Εσυ δεν το πιασες.
-
Δίνεις 10, 20 ευρώ στο παιδί που σου δείχνει το αυτοκίνητο...
To ντεπόζιτο καύσιμα δεν είναι πλέον μικροποσό αλλά μια μικρή επένδυση.
-
Στορμ βάλε τους λίγο χέρι γιατί τους έχει πιάσει η ανάπτυξη τώρα και πουλάνε και έχουν χαλαρώσει λίγο ....
-
Δηλαδή έπρεπε να μου δώσουν 10 ή 20 euro;
Στην παραλαβή εγώ τους έκανα παρουσίαση. Ήξερα τόσο καλά το αυτοκίνητο που αυτοί δεν ήξεραν ούτε τα βασικά του αυτοκινήτου.
-
Στορμ βάλε τους λίγο χέρι γιατί τους έχει πιάσει η ανάπτυξη τώρα και πουλάνε και έχουν χαλαρώσει λίγο ....
Αύριο το απόγευμα θα πάω από εκεί. Πρώτα στον Χρήστο, τον πωλητή. Μου χρωστά το τιμολόγιο του AVEO, του χρωστάω ένα κλειδί για τα μπουλόνια. Θα τα ακούσει πρώτα αυτός, θα φωνάξει κάποιον από το συνεργείο και θα κλείσω ραντεβού. Το ραντεβού θα το συνδυάσω για να βάλω και το θερμομονωτικό κάτω από το καπό.
Ευτυχώς που η ΩΜΕΓΑ είναι κοντά στο σπίτι και δεν χρειάζεται να τρέχω στον Άγιο Ιωάννη το Ρέντη...!...!...
υ.γ το κορυφαίο θα είναι να μου πούνε ότι πρέπει να κατέβει η μηχανή για να φθάσουν στο πλυστικό...μπου!χα!χα!...
-
Georgemit wrote:
Δηλαδή έπρεπε να μου δώσουν 10 ή 20 euro;
Στην παραλαβή εγώ τους έκανα παρουσίαση. Ήξερα τόσο καλά το αυτοκίνητο που αυτοί δεν ήξεραν ούτε τα βασικά του αυτοκινήτου.
Ο άνθρωπος ρώτησε τι λέει το savoir vivre σε αυτές τις περιπτώσεις. Πάνω κάτω όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι υαλοκαθαριστηρες ή ο κλιματισμός που σου δείχνουν όταν παραλαμβάνεις, δε δίνεις το μπουρμπουρι για την επίδειξη άλλωστε . Εννοείται πως αν δε θέλεις δε δίνεις τπτ.
-
Ο άνθρωπος ρώτησε τι λέει το savoir vivre σε αυτές τις περιπτώσεις. Πάνω κάτω όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι υαλοκαθαριστηρες ή ο κλιματισμός που σου δείχνουν όταν παραλαμβάνεις, δε δίνεις το μπουρμπουρι για την επίδειξη άλλωστε . Εννοείται πως αν δε θέλεις δε δίνεις τπτ.
Αστειεύτηκα ρε συ... Τα καταλαβαίνω αυτά που γράφετε και συμφωνώ.
-
Πριν χρόνια που ήμουν κι εγώ πωλητής αυτοκινήτων είχα τα τυχερά μου. Κάποιοι (λίγοι) μου άφησαν 50 ή 20€. Το εκτίμησα πολύ. Και επειδή τους επόμενους μήνες θα προβώ σε αγορά, θα το κάνω κι εγώ...
-
Μην λες πολλά μην σε στείλουν στον Αγιο Ιωάννη τον Ρώσο....
Τώρα για τους πωλητές επίσης μην λες πολλά ...
Εμείς κάνουμε το κέφι μας και διαβάζουμε για τα αμάξια , εκείνοι δουλεύουν και ενίοτε αλλάζουν εταιρείες και άντε να μάθεις τα μοντέλα .
Για παράδειγμα πωλείτο αμάξι με άλλο κινητήρα , μεγαλύτερο από αυτόν που έλεγαν ότι είχε , γιατί ο κυβισμός ήταν ίδιος αλλά η διαφορά ήταν αλλού . Το είχα βάλει σημάδι αλλά το πούλησαν την προηγούμενη μέρα από αυτή που πήγα για να το δω και να το κλείσω...
Citroen C3 Aircross 2018