-
Storm wrote:
Εσύ Νότια δεν ήσουν;
Σωστά Νίκο...''ήμουν' είναι η λέξη κλειδί! Ευτυχώς μέσα Αυγούστου μετακομίσαμε στο Μαρούσι (ακριβώς απέναντι από τον Σφακιανάκη - BMW) και σώθηκα με τις μετακινήσεις.
...
Ω ρε φίλε! Αυτό είναι ευχάριστο γεγονός!! Μπράβο ρε συ Φάνη!!!
-
Εντάξει, αναμενόμενη κατανάλωση για κίνηση 60% Εγνατία και πόλη Θεσσαλονίκη. Σε κατάσταση 90% κίνηση στην Αθήνα (1 ώρα για 10 χλμ) και 10% εθνική, θα είναι στο αναμενόμενο 6 περίπου.
[/quote]Φάνη με αναλογίες 80-20 αστικό-αυτοκινητόδρομο και με το βαρύ πόδι της γυναίκας μου, πάνω απο 5,5 δεν έχει γράψει το αυτοκίνητο.Νομίζω πως γενικά για το βάρος του και τις αναλογίες του οι καταναλώσεις ειδικά στον diesel είναι αστείες!Για την δε c4 ειδικά που έχω, με 60 λίτρα και νορμάλ οδήγηση μπορώ να βγάλω 1200χλμ+ πολύ άνετα! Γενικά οι Diesel της PSA πιστεύω είναι απο τους κορυφαίους κινητήρες τόσο σε χαρακτηριστικά λειτουργίας όσο και σε οικονομία καυσίμου!
-
panos pure clio wrote:
εγώ στο δικό μου με τα 120 άλογα diesel ...
Ρε συ δεν λες και σε μένα αν τελικά έχεις ένδειξη ώρας στην ψηφιακή οθόνη στα όργανα του αυτοκινήτου;;;;
Σε 'ψάχνω' και στο GCC...
Στο greek citroen club γράφω με το nickname Azan Gorde, τα έχουμε πει αρκετές φορές Για την ένδειξη ώρας στην μικρή οθόνη μπροστά στα όργαν αν καταλαβαίνω σωστά το ερώτημα σου, θα το κοιτάξω αύριο και θα σου πω γιατί δεν θυμάμαι οκ?
-
Φάνη με αναλογίες 80-20 αστικό-αυτοκινητόδρομο και με το βαρύ πόδι της γυναίκας μου, πάνω απο 5,5 δεν έχει γράψει το αυτοκίνητο.Νομίζω πως γενικά για το βάρος του και τις αναλογίες του οι καταναλώσεις ειδικά στον diesel είναι αστείες!Για την δε c4 ειδικά που έχω, με 60 λίτρα και νορμάλ οδήγηση μπορώ να βγάλω 1200χλμ+ πολύ άνετα! Γενικά οι Diesel της PSA πιστεύω είναι απο τους κορυφαίους κινητήρες τόσο σε χαρακτηριστικά λειτουργίας όσο και σε οικονομία καυσίμου!
Συμφωνούμε ώς προς το πόσο καλό είναι αυτό το μοτέρ....ίσως ο καλύτερος diesel σε αυτά τα κυβικά (μαζί με της Renault).
Για αυτό είπα περίπου 6 (αντί 5.5), με περισσότερο κίνηση πόλη και μάλιστα Αθήνα που είναι ό,τι χειρότερο.
Εδώ το 100αρι το έχουν 6.9, αλλά μάλλον το σκίσανε!
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-citroen-c3-aircross-15-bluehdi-100-mt6 -
...
Στο greek citroen club γράφω με το nickname Azan Gorde, τα έχουμε πει αρκετές φορές Για την ένδειξη ώρας στην μικρή οθόνη μπροστά στα όργαν αν καταλαβαίνω σωστά το ερώτημα σου, θα το κοιτάξω αύριο και θα σου πω γιατί δεν θυμάμαι οκ?...
Το ξέρω ότι στο GCC είσαι ο Azan Gorde. Όποτε βρεις χρόνο ρίξε μία ματιά για την ένδειξη ώρας. Σε ευχαριστώ.
-
Συμφωνούμε ώς προς το πόσο καλό είναι αυτό το μοτέρ....ίσως ο καλύτερος diesel σε αυτά τα κυβικά (μαζί με της Renault).
Νομίζω ότι ξεχνάς αρκετά ακόμη πολύ καλά κινητήρια σύνολα diesel. Ενδεικτικά θα αναφέρω τον 1.6 της Honda τον 1.5 της BMW, τον 1.5 της Ford.
Ειδικά μάλιστα, μια και ανέφερες και τη Renault, θεωρώ ότι ο 1.5 της έχει μείνει πλέον σαφώς πίσω από τους προααναφερθέντες κινητήρες (και τον 1.5 της PSA) με μοναδικά σημαντικά πλεονεκτήματα του την πολύ χαμηλή κατανάλωση και την αξιοπιστία του (αναμενόμενο μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι). Γιατί σαν ποιότητα λειτουργίας, δύναμη και ευστροφία (για diesel) δεν...
-
Νομίζω ότι ξεχνάς αρκετά ακόμη πολύ καλά κινητήρια σύνολα diesel. Ενδεικτικά θα αναφέρω τον 1.6 της Honda τον 1.5 της BMW, τον 1.5 της Ford.
Ειδικά μάλιστα, μια και ανέφερες και τη Renault, θεωρώ ότι ο 1.5 της έχει μείνει πλέον σαφώς πίσω από τους προααναφερθέντες κινητήρες (και τον 1.5 της PSA) με μοναδικά σημαντικά πλεονεκτήματα του την πολύ χαμηλή κατανάλωση και την αξιοπιστία του (αναμενόμενο μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι). Γιατί σαν ποιότητα λειτουργίας, δύναμη και ευστροφία (για diesel) δεν...
Ton 1.5 της Ford τον ξέχασα όντως (αν και δεν έχω άποψη, δεν τον έχω οδηγήσει παρά ελάχιστα στο Kuga). Tης BMW μέτριο θα τον έλεγα...όχι πολύ δυνατό και 3κύλινδρο. Η Honda δεν τον σταμάτησε? Εαν όχι, λάθος μου...είναι κορυφαίος σε απόδοση και λογικά και αξιοπιστία.
Tης Renault εννοούσα τον 1.7, λάθος μου που δεν το διευκρίνησα.
-
Αν μιλάς για τον 1.7 αλλάζει το πράγμα. Η κατηγορία όμως στην οποία αναφερόταν το προηγούμενο ποστ σου ήταν αυτή των 110-120 ίππων και 1500-1600 κ.εκ., καθώς βρισκόμαστε στο topic του C3.
Όσο για τον τρικύλινδρο της BMW, σε ξεγελάει το βάρος των Χ1 και Χ2 που έχεις δοκιμάσει ίσως. Εγώ που τον έχω δοκιμάσει στο Mini, σε διαβεβαιώ ότι είναι πάρα πολύ καλός και στο Mini πετάει! Και εύστροφος και εύηχος (για diesel) επιπλέον.
-
Αν μιλάς για τον 1.7 αλλάζει το πράγμα. Η κατηγορία όμως στην οποία αναφερόταν το προηγούμενο ποστ σου ήταν αυτή των 110-120 ίππων και 1500-1600 κ.εκ., καθώς βρισκόμαστε στο topic του C3.
Όσο για τον τρικύλινδρο της BMW, σε ξεγελάει το βάρος των Χ1 και Χ2 που έχεις δοκιμάσει ίσως. Εγώ που τον έχω δοκιμάσει στο Mini, σε διαβεβαιώ ότι είναι πάρα πολύ καλός και στο Mini πετάει! Και εύστροφος και εύηχος (για diesel) επιπλέον.
Αναφερόμουν γενικά σε κατηγορία κυβικών (1.5-1.8) αφού τα περισσότερα diesel είναι ή εκεί ή μετά δίλιτρα. Η PSA έχει μόνο 1.5. Η Ρενώ έχω 1.5 και 1.7. Οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές έχουν 1.6. Οπότε, στο δικό μου μυαλό τα βάζω όλα μαζί! Έχεις ένα δίκιο πάντως, έτσι όπως το έγραψα.
Θα κοιτάξω να το οδηγήσω το Μίνι με αυτό το μοτέρ. Πάντως το 3008 με τον 1.5 diesel πάει πολύ καλύτερά από την Χ1 με τον 1.5 diesel....συγκρίνω πα΄ρομοια μεγέθη, βάρη και αεροδυναμικές.
-
panos pure clio wrote:
...
Στο greek citroen club γράφω με το nickname Azan Gorde, τα έχουμε πει αρκετές φορές Για την ένδειξη ώρας στην μικρή οθόνη μπροστά στα όργαν αν καταλαβαίνω σωστά το ερώτημα σου, θα το κοιτάξω αύριο και θα σου πω γιατί δεν θυμάμαι οκ?...
Το ξέρω ότι στο GCC είσαι ο Azan Gorde. Όποτε βρεις χρόνο ρίξε μία ματιά για την ένδειξη ώρας. Σε ευχαριστώ.
Την ώρα την δείχνει μόνο στην κεντρική οθόνη και όχι στην μικρή εμπρός στα όργανα τουλάχιστον στο δικό μου.
Storm τελικά έχεις πολύ περιέργες απορίες χαχαχαχαχαχαχ
-
Η σύγκριση που κάνεις είναι άστοχη.
Ναι μεν παρόμοια μεγέθη, βάρη και αεροδυναμικές, αλλά σημαντικά διαφορετική ιπποδύναμη (116 vs 130)! Πώς συγκρίνεις λοιπόν τους κινητήρες, όσον αφορά τη δύναμη τους, όταν υπάρχει τέτοια διαφορά στο βασικότερο μέγεθος;
Πάντως το 3008 με τον 1.5 diesel πάει πολύ καλύτερά από την Χ1 με τον 1.5 diesel....συγκρίνω πα΄ρομοια μεγέθη, βάρη και αεροδυναμικές.
-
Την ώρα την δείχνει μόνο στην κεντρική οθόνη και όχι στην μικρή εμπρός στα όργανα τουλάχιστον στο δικό μου.
Eαν έχω καταλάβει σωστα, την ώρα στην μικρή οθόνη την δείχνει μόνο όταν υπάρχει η έγχρωμη οθόνη στο ταμπλό, που είναι έξτρα εξοπλισμός (Tech Pack) πακέτο με το HUD, Hi-Fi & Wireless Charging.
-
Η σύγκριση που κάνεις είναι άστοχη.
Ναι μεν παρόμοια μεγέθη, βάρη και αεροδυναμικές, αλλά σημαντικά διαφορετική ιπποδύναμη (116 vs 130)! Πώς συγκρίνεις λοιπόν τους κινητήρες, όσον αφορά τη δύναμη τους, όταν υπάρχει τέτοια διαφορά στο βασικότερο μέγεθος;
Μα αυτό ακριβώς λέω στο προ-προηγούμενο ποστ μου, ότι ο 1.5 diesel της BMW είναι αδύναμος (μόνο 116ps) σε σχέση με αυτόν της PSA, για αυτό και δεν τον συγκαταλέγω στους κορυφαίους της κατηγορίας, αλλά στον μέσο όρο. Εσύ μετά μου απάντησες ότι είναι δυνατός....αλλά τελικά συμφωνούμε ότι υπολείπεται αυτού της PSA!
Οπότε τα ίδια λέμε!
-
Φάνη, έχουμε λίγο διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.
Εγώ κρίνω έναν κινητήρα diesel στο πλαίσιο της ιπποδύναμης που βγάζει και όχι με κριτήριο την ιπποδύναμη που βγάζει. Η ιπποδύναμη και η ροπή είναι δεδομένα μεγέθη, τα οποία είναι νούμερα γνωστά σε όλους. Αυτά είναι η βάση της σύγκρισης, ώστε να συγκρίνουμε ομοειδή πράγματα. Αυτά που με ενδιαφέρουν εμένα είναι η ποιότητα λειτουργίας και η τραχύτητα, το NVH δηλαδή καθώς και το ωφέλιμο εύρος σε συνδυασμό με τις καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής. Δεν μπορώ να θεώρησω δηλαδή ότι ο 1.5 HDi της Peugeot είναι κορυφαίος στα 130 άλογα και μέτριος στα 100. Ο ίδιος κινητήρας είναι ουσιαστικά, με άλλη χαρτογράφηση. Κι αν ψηλά ψοφάει η πιο αδύναμη έκδοση, αναγνωρίζω ότι είναι επιλογή του κατασκευαστή και όχι αδυναμία της σχεδίασης του κινητήρα.
Με ενδιαφέρει δηλαδή όχι τι βγάζει ο κινητήρας, αλλά πώς το βγάζει. Γιατί είναι προφανές ότι όλοι μπορούν να βγάλουν 150 άλογα από ένα κινητήρα diesel. Απλώς άλλος θα επιλέξει να τα βγάλει από 1600 κυβικά και άλλος από 2000. Αδιάφορο είναι αυτό για τους πάντες πλην της μπανανίας που ζούμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην κροταλίζει σαν ψαρότρατα, να είναι ελαστικός από τις 1200 στροφές, να μην είναι ψόφιος κάτω από τις 1500 και πάνω από τις 3500 και να μην μου θυμίζει ακουστικά και από κραδασμούς κάθε στιγμή ότι οδηγώ diesel.
Τέλος πάντων, νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε.
-
Έτσι όπως τα γράφεις Χάρη (συγνώμη που σε έβαλα να τα αναλύσεις), συμφωνώ 100%!!
Και όλα αυτά που αναφέρεις ώς χαρακτηριστικά, είναι αυτά που με απωθούν από την αγορά diesel...βέβαια η χαμηλή κατανάλωση γίνεται όλο και πιο θελκτική, όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα που κάνει το κυρίως αυτοκίνητο.
-
Τελικά καλά το υποψιάστηκα. Είναι απενεργοποιημένη η ένδειξη της ώρας. Κακώς. Πολύ κακώς. Υποτίθεται ότι αρκεί η ένδειξη στην οθόνης αφής.
Eαν έχω καταλάβει σωστα, την ώρα στην μικρή οθόνη την δείχνει μόνο όταν υπάρχει η έγχρωμη οθόνη στο ταμπλό, που είναι έξτρα εξοπλισμός (Tech Pack) πακέτο με το HUD, Hi-Fi & Wireless Charging.
Υπάρχει το πεδίο για ένδειξη της ώρας στην ψηφιακή οθόνη και απλά είναι κενό. Μετά από ψάξιμο που έκανα η ένδειξη είναι ενεργοποιημένη στις εκδόσεις που δεν υπάρχει οθόνη αφής π.χ. Live. Σε αυτές τις εκδόσεις οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου (ώρα, ημερομηνία κλπ...) γίνονται από τα κουμπιά στο καντράν.
Σε γενικές γραμμές η ψηφιακή οθόνη στα όργανα ενώ είναι μεγάλη και μπορεί να φιλοξενήσει πολλές ενδείξεις παρόλο αυτό φαίνεται άδεια από την απουσία κάποιων ενδείξεων.
π.χ. θα μπορούσε να είχε την ώρα αφού υπάρχει ήδη το πεδίο, θα μπορούσε να είχε ένδειξη προτεινόμενης ταχύτητας στο κιβώτιο και αναγνώριση κουμπωμένης ταχύτητας, θα μπορούσε να είχε περισσότερες ταυτόχρονες ενδείξεις του trip computer. Επίσης θα μπορούσε να είχε κάποιες ενδείξεις media από την οθόνη αφής. Στο Fabia για παράδειγμα στην ψηφιακή οθόνη είχα και ενδείξεις media από την οθόνη αφής (Mp3, radio, volume κλπ...).
Ευτυχώς που η οθόνη αφής στο Aircross είναι μεγάλη και ευκρινέστατη και δεν προκαλεί πρόβλημα θέασης. Σε αντίθεση με το Fabia όπου η 5άρα οθόνη αφής είχε σοβαρό πρόβλημα θέασης την ημέρα.
-
Πόσο χλμ έφτασες Στόρμ ?
-
Φάνη, έχουμε λίγο διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.
Εγώ κρίνω έναν κινητήρα diesel στο πλαίσιο της ιπποδύναμης που βγάζει και όχι με κριτήριο την ιπποδύναμη που βγάζει. Η ιπποδύναμη και η ροπή είναι δεδομένα μεγέθη, τα οποία είναι νούμερα γνωστά σε όλους. Αυτά είναι η βάση της σύγκρισης, ώστε να συγκρίνουμε ομοειδή πράγματα. Αυτά που με ενδιαφέρουν εμένα είναι η ποιότητα λειτουργίας και η τραχύτητα, το NVH δηλαδή καθώς και το ωφέλιμο εύρος σε συνδυασμό με τις καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής. Δεν μπορώ να θεώρησω δηλαδή ότι ο 1.5 HDi της Peugeot είναι κορυφαίος στα 130 άλογα και μέτριος στα 100. Ο ίδιος κινητήρας είναι ουσιαστικά, με άλλη χαρτογράφηση. Κι αν ψηλά ψοφάει η πιο αδύναμη έκδοση, αναγνωρίζω ότι είναι επιλογή του κατασκευαστή και όχι αδυναμία της σχεδίασης του κινητήρα.
Με ενδιαφέρει δηλαδή όχι τι βγάζει ο κινητήρας, αλλά πώς το βγάζει. Γιατί είναι προφανές ότι όλοι μπορούν να βγάλουν 150 άλογα από ένα κινητήρα diesel. Απλώς άλλος θα επιλέξει να τα βγάλει από 1600 κυβικά και άλλος από 2000. Αδιάφορο είναι αυτό για τους πάντες πλην της μπανανίας που ζούμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην κροταλίζει σαν ψαρότρατα, να είναι ελαστικός από τις 1200 στροφές, να μην είναι ψόφιος κάτω από τις 1500 και πάνω από τις 3500 και να μην μου θυμίζει ακουστικά και από κραδασμούς κάθε στιγμή ότι οδηγώ diesel.
Τέλος πάντων, νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε.
Δεν έχεις άδικο, αλλά η ισχύς μετράει για όποιον ενδιαφέρεται για επιδόσεις. Έτσι, ένας που θέλει BMW κάτω από 2 λίτρα, θα έχει πρόβλημα να το δικαιολογήσει στον εαυτόν του, απέναντι στα ισχυρότερα σύνολα του ανταγωνισμού.
-
Μα δεν είπα εγώ ότι δεν μετράει η ισχύς και η ροπή. Το αντίθετο μάλιστα!
Αυτό που είπα είναι ότι πρέπει να συγκρίνουμε κινητήρες με παρεμφερείς ιπποδυνάμεις, για να έχει νόημα η σύγκριση.
-
Μην μας χαλάτε το θέμα με προπέλες και άλλα φύκια και με μεταξωτές κορδέλλες...
Citroen C3 Aircross 2018